Lääketieteen tiimi

Askel Terveyteen koostuu eri aloille erikoistuneista lääketieteen ammattilaisista, jotka pyrkivät takaamaan julkaistavan sisällön laadun, todenmukaisuuden ja tieteellisen täsmällisyyden täyttääkseen pääasiallisen tavoitteemme: lukijoidemme terveyden, hyvinvoinnin ja elämänlaadun parantaminen

Medic Team

Tarkkojen valintaprosessiemme kautta varmistamme, että jokaisella tiimiimme kuuluvalla ammattilaisella on asiaankuuluva koulutus ja loistava työhistoria, minkä avulla takaamme sen, että artikkeleissamme oleva tieto täyttää asetetut laatukriteerit. Lääketieteen tiimillämme onkin kattava ja monipuolinen kokemus sekä tutkimuksesta että yksityisen ja julkisen sektorin terveystyöstä.

Laadun varmistamiseksi asiantuntijoista koostuva tiimimme tarkistaa kaiken julkaistavan sisällön.

Lääketieteen tiimimme arvioi jokaisen artikkelin ennen julkaisua varmistaakseen, että tieto on täsmällistä, ajantasaista ja tieteellisten tutkimusten tukemaa. Kaikkea sisältöä tarkistetaan jatkuvasti, jotta Askel Terveyteen -sivuston lukijat saisivat terveydestä laadukasta ja tuoreimpien tutkimustulosten mukaista tietoa.

 

Associated professionals

Thumb Author Loreto Martín

Kandidaatin tutkinto psykologiassa. Loreto Martín on työskennellyt aputerapeuttina eri vastaanotoilla ja psykologina muun muassa ahdistuneisuushäiriöiden, masennuksen, itsemurha-ajatusten, emotionaalisen riippuvuuden ja itsevarmuuden parissa.

Thumb Author Ainhoa Balado

Ainhoa Balado

Fysioterapeutti

Kandidaatin tutkinto fysioterapiassa. Ainhoa Balado on työskennellyt lukuisissa sairaaloissa ja klinikoilla Espanjassa ja Ranskassa. Hän on toiminut ammattitaitoonsa liittyvien keskusten johtajana alueellaan ja luonut hypopressiivisen vatsavoimistelun työpajoja urheilukeskuksille.

Thumb Author Laura Ruiz Mitjana

Psykologian kandidaatin tutkinto. Laura Ruiz Mitjana on erikoistunut neurologisiin kehityshäiriöihin (autismi ja kehitysvammaisuus). Tällä hetkellä hän työskentelee lasten ja nuorten psykologina sekä hoitaa nuoria ja aikuisia, joilla on kehitysvamma ja siihen liittyviä mielenterveyshäiriöitä.

Thumb Author Cesar Paul González

Biologi, joka on erikoistunut genetiikkaan ja molekyylibiologiaan. Hän on työskennellyt tiedeviestijänä, ympäristövaikutusten arviointien tekijänä, laboratorioassistenttina sekä opettajana ja ohjaajana. Hän on keskittynyt biologiaa koskevan tiedon yhteiskunnalliseen vaikutukseen ja pyrkii muuttamaan sen sovellettavaksi ja hyödylliseksi resurssiksi ihmisille.

Thumb Author José Padilla

José Padilla

Psykologi

Kliininen psykologi, joka on kiinnostunut koulutuksesta ja filosofisista käytännöistä. Hän on työskennellyt kliinisenä psykologina skitsofreniadiagnoosin saaneiden potilaiden parissa ja suunnitellut malleja, strategioita ja ohjelmia, joilla pyritään parantamaan potilaiden ja heidän perheidensä hyvinvointia. Hän on aktiivinen tutkija Pontificia Universidad Javeriana -yliopistossa, jossa hän myös opiskelee parhaillaan kasvatustieteen maisterin tutkintoa.

Thumb Author Andrés Felipe Cardona

Andrés Felipe Cardona

Liikunta- ja urheiluohjaaja

Hänellä on liikunta- ja urheiluohjaajan tutkinto. Hän on toiminut uinnin ja liikunnan opettajana vanhusten parissa. Parin viime vuoden ajan hän on yhdistänyt nämä työt terveyteen ja liikuntaan liittyvän sisällön kirjoittamiseen, muokkaamiseen ja oikolukemiseen.

Thumb Author Angie Paola Pardo Ramos

Fysioterapeutti, joka keskittyy urheilukuntoutukseen, ortopediaan ja vaihtoehtoisiin hoitomuotoihin. Angie Pardo työskentelee urheilufysioterapeuttina useiden urheilulajien parissa ammattilaistasolla, ja hän on erikoistunut leikkauksen jälkeiseen toipumiseen ja vammojen ennaltaehkäisyohjelmien edistämiseen.

Thumb Author Alejandro Duarte

Alejandro Duarte

Bioteknikko

Alejandro on biotekniikan kandidaatti. Hänellä on laaja tietämys solu- ja molekyylibiologiasta, ja lisäksi hän on kuulunut erilaisiin tutkimusryhmiin ja toiminut tieteellisten, erityisesti lääketieteeseen ja terveyteen liittyvien, artikkeleiden SEO-toimittajana.

Thumb Author Grecia Morillo

Grecia Morillo

Lääkäri ja kirurgi

Grecia on lääkäri ja kirurgi ja hän työskentelee tällä hetkellä kotimaassaan Chilessä terveyskeskuksessa. Hänellä on myös runsaasti kokemusta sisällöntuottajana hyvinvoinnin, terveellisten elämäntapojen ja muiden terveyteen liittyvien teemojen parissa lukuisissa eri digitaalisissa medioissa.

Thumb Author Sara Ramo González

Sara on suorittanut psykologian tutkinnon Universitat Jaume I -yliopistossa Espanjassa ja lisäksi hänellä on neurofeedback- ja biofeedback-koulutus. Hän opiskelee tällä hetkellä yleistä terveyspsykologiaa ja EMDR-hoidon kliinistä soveltamista.

Thumb Author Karina Valeria Atchian

Karina valmistui lääkäriksi Buenos Airesin yliopistosta Argentiinasta ja lastenlääkäriksi Hospital de pediatría Juan P. Garrahan -lastensairaalasta. Lisäksi hän suoritti jatkotutkinnon kliinisen tutkimuksen alalla Hospital Italiano -sairaalaan kuuluvassa yliopistossa Instituto Universitario Escuela de Medicinassa.

Thumb Author Minerva Camero Albella

Minerva Camero Albella

Ravitsemusterapeutti

Minerva on suorittanut ravitsemus- ja ruokavalioalan tutkinnon Venezuelan keskusyliopistossa ja on José María Vargasin yliopiston valtuuttama yliopistoprofessori. Hän tarjoaa yksilöllistä ravitsemusopetusta asiakkaille ja potilaille, jotka ovat käyneet läpi bariatrisen leikkauksen, ja lisäksi hän on valtuutettu värinävalmentaja.

Thumb Author Fabiola Marín Aguilar

Fabiola Marín Aguilar

Farmaseutti ja tohtorin tutkinto terveystieteissä

Fabiola on suorittanut farmasian alan kandidaatin tutkinnon, maisterin tutkinnon farmaseuttisessa hoidossa ja terveydenhuollon farmasiassa sekä terveystieteiden tohtorin tutkinnon, kaikki Sevillan yliopistossa Espanjassa. Hän on opettanut yliopistossa.

Thumb Author Alicia Escaño Hidalgo

Alicia on arviointiin ja hoitoon erikoistunut psykologi. Hän on työskennellyt maineikkaiden lääketieteellisten keskusten johtajana ja työskentelee tällä hetkellä psykoterapeuttina omalla yksityisellä vastaanotollaan.

Thumb Author Sofía Quintana Alonso

Sofía Quintana Alonso

Fysioterapeutti, journalisti ja maisterin tutkinto ravitsemustieteestä

Sofía on suorittanut journalismin opinnot Barcelonan autonomisessa yliopistossa ja fysioterapian opinnot Hogeschool van Amsterdam -yliopistossa. Hän on neurologian ja lantionpohjan fysiikan asiantuntija ja hänellä on maisterin tutkinto ravitsemustieteistä.

Thumb Author Franciele Rohor de Souza

Franciele on farmaseutti, jolla on kokemusta sairaala-apteekeista sekä yhteisöapteekeista. Farmaseutin toimen lisäksi hän työskentelee terveysaiheisiin liittyvien artikkeleiden freelance-kääntäjänä espanjasta portugaliksi.

Thumb Author Maria Marin Garcia

Maria Marin Garcia

Sairaanhoitaja

María on sairaanhoitaja, joka on valmistunut Castilla-La Manchan yliopistosta Espanjassa ja opiskelee parhaillaan yhteisön sairaanhoidon ja mielenterveyden erikoisalaa sekä työskentelee sairaanhoitajana Santa Creu i Sant Paun sairaalassa Barcelonassa.

Thumb Author Galo Flores

Galo Flores

Lääkäri ja kirurgi

Galo on kirurgi. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus sisällön tuottamisesta mediaan Latinalaisen Amerikan alueella kliiniseen lääketieteeseen, lääkärikoulutukseen ja potilaille suunnattuihin suosituksiin liittyen.

Thumb Author Maria del Carmen Hernandez

Maria del Carmen Hernandez

Lääkäri, ihotautilääkäri ja esteettisen lääketieteen erikoislääkäri

María del Carmen on lääketieteelliseen auditointiin erikoistunut ihotautilääkäri. Hänellä on yli 8 vuoden kokemus alalta. Hän harjoittaa ammattiaan yksityisellä vastaanotolla ja yhdistää sen terveyteen liittyvistä aiheista informointiin. Hän on osallistunut konferensseihin, vetänyt työpajoja ja työskennellyt kuntaprojekteissa kotimaassaan Argentiinassa.

Thumb Author Abel Verdejo

Abel Verdejo

Fysioterapeutti ja maisterin tutkinto aikuisten sekä vanhusten liikunnassa ja elämänlaadun parantamisessa

Abel on fysioterapeutti Alicanten Universidad Miguel Hernández -yliopistosta ja Sevillan yliopistosta, liikunta- ja urheilutieteisiin erikoistunut ammattilainen Sevillan Universidad Pablo de Olavide -yliopistosta, ja lisäksi hänellä on maisterin tutkinto aikuisten ja vanhusten fyysisen aktiivisuuden ja elämänlaadun alalta Sevillan yliopistosta.

Thumb Author José Lapenta

José on kirurgi, jolla on kokemusta lasten sonografiasta. Hän opiskelee parhaillaan toista vuotta jatko-opintoja erikoistuen lastenhoitoon ja pediatriaan. Hän on myös työskennellyt kirjoittajana ja toimittajana terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä portaaleissa.

Thumb Author María Muñoz Navarro

María on Malagan yliopistosta valmistunut biologi ja maisterin tutkinnon hän suoritti mikrobiologian tutkimuksessa ja edistysaskeleissa Granadan yliopistossa. Lisäksi hänellä on Mendelin yliopiston, joka on Tšekin tasavallassa, myöntämä tuotantoeläinten keinosiementäjän titteli.

Thumb Author Leidy Mora Molina

Leidy Mora Molina

Sairaanhoitaja

Leidy valmistui sairaanhoitajaksi. Hän on toiminut veripankissa hemoterapeuttina ja sydän- ja verisuonikudospankissa asiantuntijana, ja lisäksi hän on työskennellyt yliopistoprofessorina hemoterapian ja biokemian alalla.

Thumb Author María Irene Benavides Guillém

María on lääkäri, joka on työskennellyt erilaisten terveydenhuoltopalvelujen alalla, erityisesti vastasyntyneiden ja lasten tehohoidossa. Hän on myös useiden tutkimusryhmien perustaja ja johtaja sekä sisällön luoja, toimittaja ja kirjoittaja.

Thumb Author Ariadna Álvarez Martínez

Ariadna Álvarez Martínez

Ravitsemusterapeutti

Hänellä on kaksi kandidaatin tutkintoa, ravitsemustieteen sekä perinteisen kiinalaisen lääketieteen aloilta. Hän työskentelee itsenäisenä ravitsemusterapeuttina tarjoten integroivaa ravitsemusneuvontaa, yksilöllisiä ruokavaliosuunnitelmia sekä itämaista ravintoa ja akupunktiota.

Thumb Author Lourdes Martínez

Lourdes Martínez

Farmaseutti ja ravitsemusasiantuntija

Lourdes on valmistunut farmasian alalta Sevillan yliopistosta, Espanjasta. Viimeisen neljän vuoden aikana hän on jatkanut ammatillista koulutustaan erilaisilla kursseilla ja erikoisaloilla. Tällä hetkellä hän väittelee tohtoriksi molekyylibiologiasta, biolääketieteestä ja kliinisestä tutkimuksesta.

Thumb Author Verónica Melero Álvarez

Verónica Melero Álvarez

Ravitsemusterapeutti, maisterin tutkinto henkilökohtaisessa ja kollektiivisessa ravitsemuksessa

Verónica on valmistunut ihmisten ravitsemus- ja ruokavalioterapiasta Universidad Complutense de Madrid -yliopistosta ja hänellä on henkilökohtaisen ja kollektiivisen ravitsemuksen maisterin tutkinto Valencian yliopistosta, jotka kummatkin sijaitsevat Espanjassa. Hän on kliinisen ravitsemuksen asiantuntija ja Psiconutrición Madrid -blogin perustaja.

Thumb Author Sara Viruega

Sara Viruega

Farmaseutti, kosmetiikan ja ihofarmasian asiantuntija

Sara on valmistunut farmasian alalta Salamancan yliopistosta Espanjassa, ja hänellä on kosmetiikan ja ihofarmasian yliopistotutkinto UNED:stä sekä laaja skaala kursseja, jotka vahvistavat hänen ammatillista osaamistaan.

Thumb Author Jael Garrido Dominguez

Jael on lääketieteen tohtori, joka valmistui Santo Domingon teknologisesta instituutista Dominikaanisessa tasavallassa, ja hänellä on sosiaaliturvan tutkinto samasta oppilaitoksesta. Hän on erikoistunut kansanterveyteen ja tutkimukseen sekä työskennellyt eri syöpään liittyvissä instituutioissa ja projekteissa. Tällä hetkellä hän toimii tutkivana lääkärinä Affinisissa.

Thumb Author Víctor Díez

Víctor Díez

Fysioterapia

Víctor on fysioterapeutti, jolla on laaja koulutus ja kokemus motoristen häiriöiden hoidosta ja kuntoutuksesta. Hän on suorittanut maisterin tutkinnon ihmisten ravitsemuksesta ja ravitsemustieteestä Madridin autonomisesta yliopistosta sekä useita muita tutkintoja, erikoisohjelmia ja kursseja. Hän on Víctor Díez Fisioterapia -klinikan johtaja ja toimii myös kirjoittajana erikoisalaansa liittyvistä aiheista sekä ja puhujana paneelikeskusteluissa ja kongresseissa.

Thumb Author Marcelo R. Ceberio

Marcelo R. Ceberio

Psykologi, lääkäri ja perheterapian sekä psykoimmunoendokrinologian maisteri

Marcelo on psykologi, jolla on laaja akateeminen ja ammatillinen kokemus. Hän on kirjoittanut yli 40 kirjaa ja kymmenkunta tutkimusartikkelia. Hän on toiminut mm. yliopistoprofessorina, luennoitsijana, projektikoordinaattorina, kliinisenä psykologina, akateemisena johtajana, residenssikoordinaattorina ja tutkijana. Hän on erikoistunut perheterapiaan ja psykoimmunoendokrinologiaan.

Thumb Author Rocío Gil Redondo

Rocío on ihotauteihin erikoistunut lääkäri. Hän on työskennellyt tällä alalla useissa sairaaloissa. Muun aikansa hän viettää tiedotusprojektien parissa, järjestäen ja ottaen osaa terveyteen, ihonhoitoon ja hyvinvointiin koskeviin keskusteluihin ja konferensseihin kouluissa ja keskuksissa.

Thumb Author Laura Fernández Sánchez

Laura Fernández Sánchez

Psykologi ja ravitsemusterapeutti

Lauralla on tutkinnot psykologiassa ja ravitsemustieteessä. Hän on omistautunut syömishäiriöiden ehkäisyyn työskennellen sen parissa eri järjestöissä ja säätiöissä.

Thumb Author Alejandra Menassa

Alejandra on sisätautien ja psykoanalyysin erikoislääkäri. Hän on opettanut, julkaissut kirjoja ja tutkimusartikkeleita psykosomaattisista sairauksista, osallistunut kansallisiin ja kansainvälisiin kongresseihin sekä toiminut muun muassa tiedonlevittäjänä eri medioissa.

Thumb Author Silvia Álava Sordo

Silvialla on kliinisen ja terveyspsykologian tohtorin arvo ja hän on kliinisen ja kasvatuspsykologian sekä psykoterapian asiantuntija (European Certificate EFPA). Hän on akkreditoitu yleinen terveyspsykologi, yliopistoprofessori, luennoitsija ja kirjailija, ja hän jakaa tietoisuutta psykologiasta mediassa.

Thumb Author Mariana Sánchez Huergo

Mariana Sánchez Huergo

Ravitsemusterapeutti

Mariana on ravitsemusterapeutti, ja hänellä on kokemusta valtion työntekijöille tarjotuista kursseista ravitsemukseen, terveellisiin elämäntapoihin ja liikunnan edistämiseen liittyen. Hän on osallistunut akateemisiin tilaisuuksiin kroonisten ei-tarttuvien sairauksien ehkäisystä ja hoidosta.

Thumb Author Marta Jiménez

Marta Jiménez

Ravitsemusterapeutti

Marta on valmistunut ravitsemus- ja ruokavalioalalta. Hän tarjoaa ravitsemusneuvontaa Espanjan Soriassa, jossa hän suorittaa harjoittelutehtäviä, geneettisiä testejä sekä ravitsemuksellista neuvontaa erilaisiin sairauksiin, painonpudotukseen ja -nousuun eri väestöryhmille.

Thumb Author Raquel Marín

Raquel Marín

Neurotieteilijä ja fysiologian professori La Lagunan yliopistossa

Raquel on neurotieteilijä, fysiologian professori ja hän jakaa tieteellistä tietoa. Hän on omistanut suuren osan elämästään tieteelliselle tutkimukselle, erityisesti ikääntymiseen liittyville aivosairauksille ja hermoston terveydelle.

Thumb Author Manuel Antonio Fernández

Manuel Antonio Fernández

Lääkäri ja lastenneurologian erikoislääkäri

Manuel valmistui lääketieteen opinnoista Universidad de Cádiz -yliopistosta ja lastenneurologian erikoislääkärin opinnoista Sevillan Hospital Universitario Virgen del Rocíon yliopistollisesta sairaalasta, kummatkin Espanjassa. Hän on suorittanut useita terveyteen ja yritysjohtamiseen liittyviä maisteriohjelmia. Hän toimii tällä hetkellä Andalusian Instituto Andaluz de Neurología Pediátrica (INANP) -instituutin johtajana ja neuropediatrian ja neurokehityksen maisterintutkinnon johtajana Universidad CEU Cardenal Herrera -yliopistossa.

Thumb Author Sara Cañamero

Sara Cañamero

Synnytys- ja gynekologinen sairaanhoitaja

Sara on hoitotyön ammattilainen, joka on erikoistunut synnytys- ja gynekologiseen hoitotyöhön (kätilö). Hänellä on kokemusta lasten sairaanhoitajana ja kuntoutusohjelmien koordinaattorina. Lisäksi hän on työskennellyt kirjoittajana lukuisissa eri painetuissa ja digitaalisissa medioissa.

Thumb Author Carlos Ríos

Carlos Ríos

Ravitsemusterapeutti

Carlos valmistui ravitsemusterapeutiksi Universidad Pablo de Olavide -yliopistosta Espanjassa. Hänet tunnetaan realfooding- liikkeen luojana ja terveellisen ruokavalion edistäjänä, joka perustuu todellisten ruokien kulutukseen jättäen ultraprosessoidut ruoat sivuun. Hän on julkaissut aiheesta useita kirjoja ja on suosittu sosiaalisten verkostojensa kautta, joissa hän kerää miljoonia seuraajia.

Thumb Author María Belén del Río

María Belén del Río

Biologi, lääkäri, ravitsemusalan maisteri ja luontoterapian ja luonnonhoitojen asiantuntija.

María on valmistunut biologian opinnoista Jaénin yliopistosta ja lääketieteen opinnoista Lleidan yliopistosta, kummatkin Espanjassa. Lisäksi hänellä on kliinisen ravitsemuksen maisterin tutkinto Granadan yliopistosta sekä naturopatian ja luonnollisten hoitojen asiantuntijan titteli Universidad Miguel Hernández -yliopistosta.

Thumb Author Gabriel Alejandro Rojo Pittatore

Gabriel Alejandro Rojo Pittatore

Hammaslääkäri ja maisterin tutkinto parodontologiassa ja implanteissa

Gabriel on suorittanut hammaslääketieteen tutkinnon La Platan kansallisessa yliopistossa Buenos Airesissa, maisterin tutkinnon parodontologiassa ja implanteissa sekä tohtorin tutkinnon Buenos Airesin yliopistossa Argentiinassa. Tällä hetkellä hän työskentelee omalla yksityisellä vastaanotollaan Rojo Pitattoressa hammaslääkärinä.

Thumb Author Silvia Martín Repullo

Silvia on suorittanut farmasian alan tutkinnon Alcalán yliopistossa Espanjassa, lääketieteellisen genetiikan tutkinnon Valencian yliopistossa Espanjassa ja tällä hetkellä hän suorittaa luovan kirjoittamisen maisterin tutkintoa Valencian kansainvälisessä yliopistossa yhteistyössä Grupo Planetan kanssa.

Thumb Author Sergio Alonso Castrillejo

Sergio Alonso Castrillejo

Farmaseutti ja maisterin tutkinto tieteellisessä kulttuurissa ja innovaatiossa

Sergio valmistui farmasian alalta Salamancan yliopistosta Espanjassa, ja hänellä on maisterin tutkinto tieteellisestä kulttuurista ja innovaatiosta Oviedon yliopistosta. Hän voitti Colegio Oficial de Farmacéuticos de Salamanca -yliopiston myöntämän palkinnon parhaasta tutkimustyöstä.

Thumb Author Ghina Safadi

Ghina Safadi

Ravitsemusterapeutti

Ghina on ravitsemus- ja ruokavalioalan ammattilainen Madridin Complutense -yliopistosta, ja hän on suorittanut jatko-opinnot kehon koostumuksen optimoinnissa Academia Española de Nutrición y Dietética -akatemiassa. Hän opiskelee tällä hetkellä bariatrista kirurgiaa samassa oppilaitoksessa.

Thumb Author Renata Sylwia Kosierb Fernández

Renata on valmistunut ravitsemustieteiden ja -teknologian opinnoista ja hänellä on tutkinto ihmisten ravitsemustieteen alalta Varsovan maatalousinsinöörien korkeakoulusta (Warsaw University of Life Sciences WULS-SGGW) ravitsemus- ja kuluttajatieteiden tiedekunnasta.

Thumb Author Mario Benedetti Arzuza

Mario Benedetti Arzuza

Lääkäri, oikeuslääketieteen asiantuntija, terveyshallinnon maisteri

Mario on yleislääketieteen kandidaatti, ja hän on erikoistunut epidemiologiaan ja oikeuslääketieteeseen. Hän on suorittanut korkeakoulututkinnon terveydenhuollon ja digitaalisen terveyden ohjauksen ja johtamisen alalla. Hän on Desarrollo Hospitalario Sostenible -sairaalaprojektin perustaja ja toimitusjohtaja, ja hänellä on kymmenen vuoden kokemus työstä lääketieteellisenä koordinaattorina, terveyspolitiikan neuvonantajana, terveyden laatupäällikkönä ja lääketieteellisen auditoinnin ammattilaisena.

Thumb Author Alejandro Rodríguez

Alejandro on sosiaalipsykologiaan erikoistunut psykologi ja pariskuntien valmentaja. Hän on henkilökohtaiseen kehitykseen erikoistuneen verkkosivuston Tu Mejor Mismo perustaja ja johtaja, ja hän on työskennellyt avustajana useilla web-sivustoilla, jotka liittyvät hänen ammattialaansa. Hän on myös saanut koulutusta verkkokehityksen ja digitaalisen markkinoinnin alalla, ja hän on kirjoittanut kaksi Amazonin kautta julkaistua kirjaa.

Thumb Author José Gerardo Rosciano Paganelli

José valmistui yleislääketieteen opinnoista Venezuelan keskusyliopistosta, jossa hän suoritti myös jatkotutkinnon yleiskirurgiassa. Hän on tällä hetkellä saman yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan tutkimuskoordinoinnin hallituksen jäsen ja perusterveydenhuollon lääkäri Fuente de San Luisin terveyskeskuksessa Espanjassa.

Thumb Author Diego Pereira

Diego Pereira

Lääkäri

Diego on lääkäri, joka on tehnyt yhteistyötä kotimaansa Venezuelan paikallisten kansalaisjärjestöjen kanssa erilaisissa humanitaarisissa terveydenhuoltoprojekteissa vähäistä palvelua tarjoavissa maaseutuyhteisöissä. Hän on myös freelance-kirjoittaja sekä terveyteen ja elämänlaadun parantamiseen liittyvien tekstien editoija.

Thumb Author Carlos Fabián Avila

Carlos Fabián Avila

Lääkäri, erikoistumisenaan esteettinen, ylipainekammio- ja urheilulääketiede

Carlos on urheilulääketieteeseen ja esteettisiin hoitoihin erikoistunut lääkäri. Hän on suorittanut useita maisterin tutkintoja ja jatko-opintoja, ja on työskennellyt pitkään toimittajana ja kirjoittajana digitaalisessa mediassa. Tällä hetkellä hän harjoittaa ammattiaan yksityisellä klinikalla.

Thumb Author Daniel Baldó Vela

Daniel Baldó Vela

Sairaanhoitaja

Daniel on sairaanhoitaja ja urheiluravitsemusterapeutti. Hän on ravitsemussairaanhoitajien liiton tieteellisen komitean jäsen sekä Espanjan kliinisen ravitsemus- ja aineenvaihduntayhdistyksen jäsen. Hän on puhunut konferensseissa ja kehittänyt tutkimusprojekteja. Lisäksi hän on Plan D -terveysohjelman perustaja ja johtaja.

Thumb Author Mariel Mendoza

Mariel Mendoza

Lääkäri

Mariel on Venezuelan keskusyliopistosta (Universidad Central de Venezuela) valmistunut lääkäri. Hän on osallistunut erilaisiin kansalaisjärjestöohjelmiin, jotka pyrkivät palvelemaan hänen kotimaansa maaseutuyhteisöjä. Hän on puhunut konferensseissa ja saanut American Heart Associationin sertifikaatin peruselintoimintojen tukemisesta. Tällä hetkellä hän työskentelee lääkärinä perusterveydenhuollossa ja päivystyksessä.

Thumb Author Iván Losada

Iván Losada

Kiropraktikko

Iván opiskeli lääketiedettä Salamancan yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa Espanjassa. Hänellä on kokemusta mielenterveyden ja tunne-elämän häiriöiden hoidosta. Hän on kiropraktikko ja Espanjan stressinhallintainstituutin johtaja.

Thumb Author Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Gilberto Adaulfo on yleiskirurgi. Hän on työskennellyt lääkärinä maaseutuolosuhteissa, SEO-analyytikkona, sisällöntoimittajana ja lääketieteeseen liittyvien tekstien kääntäjänä.

Thumb Author Elisa Martin Cano

Elisa on Granadan yliopistosta, Espanjasta, valmistunut lääkäri ja hän on pyrkimässä perhe- ja yhteisölääketieteen erikoisalalle. Hän on suorittanut epävirallisia harjoittelujaksoja useissa sairaaloissa ja terveyskeskuksissa Granadassa sekä osallistunut vapaaehtoisena eläinsuojeluohjelmiin. Hän kirjoittaa ja toimittaa terveysaiheisiin liittyvää sisältöä.

Thumb Author Irene Nora Melamed

Irene on kunniamaininnan saanut lääkäri. Hän on myös yliopistoprofessori, nuorison terveyteen liittyvien koulutustilojen koordinaattori sekä lääketieteellisten asioiden luennoitsija kansallisissa ja kansainvälisissä yhteyksissä.

Thumb Author Andrés Carrillo

Andrés on psykologian kandidaatti. Hänellä on kokemusta sairaala- ja koulutuspsykologista sekä yksityisenä terapeuttina työskentelystä. Lisäksi hän omistaa aikaansa kirjoittamalla artikkeleita psykologiaan liittyvistä aiheista, kuten mielenterveydestä ja neurotieteestä. Hän suorittaa parhaillaan kliinisen psykologian jatko-opintoja.

Thumb Author Maricela Jiménez López

Maricela Jiménez López

Lääkäri, yleiskirurgian erikoislääkäri ja translaatiolääketieteen maisteri

Maricela on yleis- ja ruoansulatuskirurgiaan sekä translaatiolääketieteeseen erikoistunut lääkäri. Hänet on rekisteröity Meksikon Asociación Mexicana de Cirugía General -järjestöön ja hän työskentelee tällä hetkellä lääkärinä Instituto Catalán de la Salud -terveysinstituutissa Espanjassa. Hän on opiskellut myös lääketieteen tohtorin tutkinnon.

Thumb Author Eva María Rodríguez

Eva María Rodríguez

Fitness- ja joogaohjaaja

Eva María on liikuntakasvatukseen erikoistunut opettaja. Hänellä on kokemusta fitness- ja joogaohjaajana, vapaa-ajan ja spinningin ohjaajana sekä digitaalisen sisällön luojana. Hän on kehittänyt yli 10 vuoden uran ammattimaisena tekstinkirjoittajana, ja lisäksi hän on erikoistunut digitaaliseen markkinointiin ja web-kehitykseen.

Thumb Author Marta Guzmán

Marta Guzmán

Ravitsemusterapeutti

Marta on psykoravitsemukseen ja urheiluravitsemukseen erikoistunut ravitsemusterapeutti. Hänellä on laaja kokemus työpajoista ja hän haluaa auttaa heikommassa asemassa olevia ihmisiä terveellisen ruokavalion omaksumisessa. Hän on työskennellyt useilla klinikoilla ja online-alustoilla jakaen laajaa tietoaan.

Thumb Author María Cantos

María Cantos

Kätilö ja mielenterveysasiantuntija.

María on kätilöpalveluihin erikoistunut sairaanhoitaja. Tällä hetkellä hän työskentelee kätilöpalveluiden päällikkönä Cantos Kujawa & Asociados -yrityksessä, osana tukitiimiä Quirónin yliopistollisessa sairaalassa Madridissa ja mielenterveysasiantuntijana Hospital Dr. Lafora -sairaalassa Madridissa.

Thumb Author Montse Armero

Montse Armero

Psykologi

Montserratilla on psykologian tutkinto. Hän on työskennellyt johtajana lasten, nuorten ja aikuisten psykoterapian aloilla, sekä psykopedagogisena ohjaajana ja opettajana eri koulutuskeskuksissa. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus kliinisestä psykologista, työstä, jota hän tällä hetkellä harjoittaa yksityisellä vastaanotolla.

Thumb Author Michelle Torres

Michelle Torres

Fysioterapeutti

Michelle on fysioterapian kandidaatti. Hänellä on kliinistä kokemusta tuki- ja liikuntaelin- sekä urheilu- ja neurologisesta fysioterapiasta, jolla hän pyrkii auttamaan potilaita kuntoutusprosessissa opetuksen kautta. Hän toimii myös tiedottajana terveyteen liittyvän sisällön kirjoittamisen ja muokkaamisen kautta.

Thumb Author Maria Patricia Pinero Corredor

Maria Patricia Pinero Corredor

Ravitsemusterapeutti ja professori Zulian yliopistossa

María Patricia on ravitsemustieteen kandidaatti. Hänellä on yli 25 vuoden kokemus täyspäiväisenä professorina ja aktiivisena tutkijana elintarviketieteen alalla. Samalla hän toimii erilaisten omaan toimialueeseensa liittyvien ohjelmien perustajana, koordinaattorina ja edistäjänä.

Thumb Author Elena Sanz

Elena Sanz

Psykologi

Elena valmistui psykologiksi Universidad Complutense de Madrid -yliopistosta, ja hänellä on kaksi maisterin tutkintoa: yksi kliinisessä ja terveyspsykologiassa ja toinen kognitiivis-käyttäytymispsykoterapiassa, molemmat Instituto Superior de Estudios Psicológicos (ISEP) -korkeakoulusta. Hän työskentelee kliinisenä psykologina, josta hänellä on neljän vuoden kokemus.

Thumb Author Maria Fatima Seppi Vinuales

Maria Fatima Seppi Vinuales

Journalisti ja psykologi

María Fatimalla on sosiaalisen viestinnän ja psykologian tutkinto. Hänellä on työkokemusta viestintä- ja lehdistötehtävistä eri yrityksissä ja organisaatioissa. Nykyään hän työskentelee kliinisenä psykologina erikoistuen systeemiseen ja perheterapiaan.

Thumb Author Maria Alejandra Morgado Cusati

Maria Alejandra Morgado Cusati

Filosofi ja psykologi

María Alejandra on valmistunut filosofian ja dynaamisen kliinisen psykologian opinnoista Universidad Central de Venezuela (UCV) -yliopistosta. Hän on suorittanut Venezuelan psykoanalyysiyhdistyksen (ASOVEP) kurssin psykoanalyyttisesta psykoterapiasta lapsille ja nuorille. Hän työskentelee yliopiston professorina ja digitaalisen median toimittajana.

Thumb Author Vanesa Evangelina Buffa

Vanesa Evangelina Buffa

Hammaslääkäri

Vanesa on hammaslääkäri, joka on erikoistunut lasten ja nuorten suunterveyden edistämiseen erityisesti kouluympäristössä. Hänellä on kokemusta apulaisprofessorina, yleishammaslääkärinä ja kirjoittajana lääketieteellisistä aiheista.

Thumb Author Saúl Sánchez Arias

Saúl Sánchez Arias

Ravitsemusterapeutti

Saúl on valmistunut ravitsemustieteen alalta, ja tällä hetkellä hän työskentelee kliinisenä ravitsemusterapeuttina, jonka tehtävänä on kehittää yksilöllisiä ravintosuunnitelmia urheilijoille, joilla on erityisiä ravitsemuksellisia vaatimuksia. Lisäksi hän pitää jalkapallovalmentajille ja -pelaajille puheita ja työpajoja terveellisistä ruokailutottumuksista sekä toimii terveys- ja ravitsemustoimittajana eri medioissa.

Thumb Author Elisa Morales Lupayante

Elisa Morales Lupayante

Liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti

Elisa on valmistunut liikuntapedagogiksi. Hän on työskennellyt liikunnan ja terveyden asiantuntijana, personal trainerina, ravitsemusterapeuttina, toimittajana ja hierojana. Viime vuosina hän on rakentanut uraa ammattikirjailijana eri digitaalisissa medioissa.

Thumb Author Karla Henríquez

Karla Henríquez

Lääkäri ja maisterin tutkinto Anti-Aging- sekä esteettisessä lääketieteessä

Karla on esteettisen lääketieteen tohtori. Hän harjoittaa ammattiaan yksityisellä vastaanotolla, jossa hän ottaa huomioon kokonaisvaltaiset näkökohdat parantaakseen potilaiden terveyttä. Hän toimii myös tiedottajana eri digitaalisten medioiden parissa estetiikkaa, ihonhoitoa ja ikääntymistä koskevissa artikkeleissa.

Thumb Author Valeria Sabater

Psykologian tutkinto Valencian yliopistosta. Laaja akateeminen koulutus neuroluovuuden, psykopedagogian ja tunneälyn alalla. Työskennellyt kliinisenä psykologina ja koulutuspsykologina, joka täydentää hänen kirjailijanuraansa. Julkaissut useita kirjoja, jotka ovat ansainneet palkintoja ja kirjallisuuskilpailuja.

Thumb Author Eliana Delgado Villanueva

Eliana Delgado Villanueva

Kääntäjä ja tulkki sekä ravitsemusterapeutti

Eliana valmistui kääntäjäksi ja tulkiksi Universidad Femenina del Sagrado Corazón -yliopistosta. Hän työskentelee freelance-kääntäjänä, tulkkina, toimittajana ja oikolukijana. Hän on erikoistunut muun muassa lääketieteellisiin teksteihin, tutkimustiivistelmiin, aikakauslehtiin ja didaktisiin oppaisiin.

Thumb Author Anna Vilarrasa

Anna Vilarrasa

Ravitsemusterapeutti

Anna on ravitsemusterapeutti, joka on erikoistunut fytoterapiaan, pikkulasten ravintoon, vegaaniruokavalioon ja kasvisruokavalioon. Hän työskentelee kliinisenä ravitsemusterapeuttina sekä yksityishenkilöille että yrityksille. Tämän työn hän yhdistää terveydestä, tasapainoisesta ruokavaliosta ja paremmista elämäntavoista kertovien artikkeleiden kirjoittamiseen.

Thumb Author Leonardo Biolatto

Leonardo Biolatto

Lääkäri, erikoistumisala lääketieteellinen tarkastus sekä perhe- ja avohoitolääketiede

Leonardo on lääkäri, erikoistumisalanaan lääketieteellinen tarkastus sekä perhe- ja avohoitolääketiede. Hän on kirjoittanut tieteellisiä julkaisuja, toiminut ulkopuolisena arvioijana ja toteuttanut kansanterveyshankkeita maaseudun ihmisten elämänlaadun parantamiseksi.

Thumb Author Samuel Antonio Sánchez Amador

Samuel Antonio Sánchez Amador

Biologi ja eläintieteen maisteri

Samuel valmistui biologiksi espanjalaisesta Alcalá de Henaresin yliopistosta ja eläintieteen maisteriksi Madridin Complutense -yliopistosta. Hän on erikoistunut muun muassa parasitologiaan, epidemiologiaan ja mikrobiologiaan. Tällä hetkellä hän omistaa aikansa informoidakseen yleisöä tieteeseen liittyvistä aiheista, erityisesti ympäristön parantamisesta ja soveltavasta ekologiasta.

Thumb Author Bernardo Peña

Bernardo Peña

Psykologi, maisterin tutkinto kliinisessä, juridisessa ja oikeuslääketieteellisessä psykologiassa

Bernardo on oikeuspsykologiaan ja kliiniseen psykologiaan erikoistunut psykologi. Hän on Universidad Isabel I -yliopiston oikeuspsykologian maisterin tutkinnon professori ja useiden tutkimusartikkelien sekä psykologian kirjojen kirjoittaja. Lisäksi hän levittää tuntemustaan ja tietoaan kirjoittamalla ja muokkaamalla artikkeleita, jotka liittyvät hänen koulutusalueeseensa.

Thumb Author Nelton Abdon Ramos Rojas

Nelton Abdon Ramos Rojas

Lääkäri ja anestesiologi, perioperatiivisen kivun hallinnan asiantuntija

Nelton on lääketieteen kandidaatti ja erikoistunut anestesiologiaan. Hän valmistui Venezuelan Los Andesin yliopistosta (ULA). Neltonilla on yli 15 vuoden kokemus bariatrisesta anestesiologiasta, ja hän on työskennellyt kirurgina, leikkaussalin päällikkönä ja terveyden edistäjänä.

Thumb Author Florencia Villafañe

Florencia Villafañe

Ravitsemusterapeutti

Florencia valmistui ravitsemusterapeutiksi Universidad Nacional de Córdoban yliopistosta, Argentiinasta. Hän on käynyt lisäksi erilaisia kursseja, jotka ovat laajentaneet hänen tietämystään ravitsemuksesta liikunnan ja urheilun alalla, ruoasta ja ravitsemuksesta aivohalvauksessa sekä vegaani- ja kasvisruoasta. Hän toimii myös ravitsemustyöpajojen avustajana ja eri terveydenhuoltoalojen digitaalisten alustojen toimittajana.

Thumb Author Isbelia Esther Farías López

Isbelia Esther Farías López valmistui filosofian opinnoista, ja tällä hetkellä hän opiskelee seksologian orientaatiotutkintoa. Hän on filosofian tutkija, ollut puhujana useissa filosofiaa ja koulutusta käsittelevissä konferensseissa, ja hän toimii taiteellisten näyttelyiden kuraattorina ja sisällöntoimittajana.