Alku- ja pääruoat

Alkuruoat ja pääruoat lounaalle tai päivälliselle, ruokaideoita eri puolilta maailmaa, reseptejä lasten makuun sekä erityistilaisuuksiin… Tässä osiossa Askel Terveyteen antaa sinulle lukemattomia herkullisia ideoita, terveellisiä vaihtoehtoja sekä kertoo parhaista raaka-aineista joita et voi vastustaa.

Kasviskeitto sienistä, purjosta ja inkivääristä

Kasviskeitto sienistä, purjosta ja inkivääristä on erittäin yksinkertainen, kukkarolle sopiva ja ennen kaikkea ravitseva ruoka. Se sopii ihanteellisesti sekä talveen että kesään, ja nyt esittelemämme resepti on yksi monista hyvistä ratkaisuista kaikille niille, jotka haluavat lisätä terveellisten kasvisten määrää ruokavaliossaan.

Parmesaanilla kuorrutetut vasikanlihapihvit

Tänään esittelemme varsin ainutlaatuisen reseptin: parmesaanilla kuorrutetut vasikanlihapihvit. Kuten jo luultavasti tiedät, vasikka on hyvin ravitsevaa lihaa. Sitä saadaan lypsylehmien urospuoleisista poikasista, ja helpon sulamisen ja rakenteensa ansiosta se on varsin suosittua lihaa. Opi valmistamaan parmesaanilla kuorrutetut vasikanlihapihvit ja tutustu…

Valmista herkullinen ja kuohkea katkarapuriisi

Jos jokin on huomionarvoista Välimeren maiden ruokakulttuurissa, se on mereneläviä sisältävien ruokalajien laaja kirjo. Tästä syystä paella, paistetut kalat, liemet ja lukemattomat muut tämän tyyppiset ruokalajit ovat siellä yleisiä. Jatka lukemista ja opi valmistamaan herkullinen ja kuohkea katkarapuriisi.

Opi valmistamaan herkullista olutkanaa

Kana on yleinen raaka-aine monissa resepteissä. Tämän runsasproteiinisen lihan mehevyyttä ja pehmeyttä on yritetty tuoda esiin eri ruokalajeissa kokeilemalla jo lähestulkoon kaikkea – mukaan lukien olutta. Haluisitko sinäkin oppia valmistamaan herkullista olutkanaa?

Valmista herkullinen kasvis-juustoquiche

Jos haluat valmistaa maukkaan ruoan, jossa yhdistyvät useat erilaiset kasvikset nerokkaalla tavalla, on tämä kasvis-juustoquiche oiva valinta sinulle. Se on monipuolinen, erilainen ja terveellinen piirakka, jossa on runsaasti välttämättömiä ravintoaineita.

Kvinoalla täytetyt paprikat: kaksi herkullista reseptiä

Haluatko oppia valmistamaan herkulliset ja terveelliset kvinoalla täytetyt paprikat? Tässä artikkelissa jaamme kaksi reseptiä: yhden kasvissyöjille ja toisen joka sisältää kanaa. Minkä tahansa lihan voi toki aina korvata kasviperäisellä tuotteella, kuten tofulla tai seitanilla, jotta se sopii myös vegetaristeille ja/tai…

Herkullista naudanmahaa madridilaiseen tapaan

Tämä espanjalainen resepti ei välttämättä ole sinulle kovinkaan tuttu, etkä ehkä ole edes koskaan maistanut naudanmahaa. Tämä ainutlaatuinen ruokalaji on kuitenkin varsin herkullinen ja helppo valmistaa. Opi kokkaamaan naudanmahaa madridilaiseen tapaan!

Runsasproteiininen kanapurilainen

Hampurilainen, kalapurilainen tai kanapurilainen on terveellinen ruokavaihtoehto, kunhan vain valmistat sen kotona laadukkaista aineksista ja syöt sellaisen vain silloin tällöin osana tasapainoista ruokavaliota.

Maukas gazpacho-keitto parsasta

Kasvisten yksi loistopuoli on se, että niistä saadaan helposti luovia aterioita, ja mahdollisuuksia yhdistelyyn on todella monenlaisia. Tänään on esittelyssä gazpacho-keitto, eikä mikään ihan tavallinen sellainen, vaan parsasta valmistettu!