Kolumbialainen riisi ja kana

Näytämme sinulle, kuinka voit valmistaa herkullista kolumbialaista riisiä kanan kanssa. Siinä on runsaasti korkean biologisen arvon proteiinia.
Kolumbialainen riisi ja kana
Saúl Sánchez Arias

Kirjoittanut ja tarkastanut ravitsemusterapeutti Saúl Sánchez Arias.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Kolumbialainen riisi ja kana on hyvin helppo valmistaa. Tämä on resepti, joka tarjoaa runsaasti välttämättömiä ravintoaineita, jotka ovat tärkeitä elementtejä ihmiskehon toiminnalle. Katso alta resepti!

Ennen kuin aloitamme, on tärkeää muistaa, että saavuttaaksesi terveellisen ruokavalion sinun on varmistettava, että ruokavaliosi on tasapainoinen ja monipuolinen. On aina suositeltavaa sovittaa nautittujen kalorien määrä päivän aikana kulutettujen kalorien määrään.

Kolumbialainen riisi ja kana: resepti

Kolumbialainen riisi ja kana on ruokalaji, joka sopii erinomaisesti juhliin. Se sisältää paljon proteiinia, kasviksia ja hiilihydraatteja, joten sitä pidetään erittäin täyttävänä ja terveellisenä ruoka-annoksena.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle, kuinka voit valmistaa sitä kotona ja nauttia Latinalaisen Amerikan mausta jokaisella lusikallisella.

Kolumbialainen riisi ja kana on täyteläinen ruoka.
Tämän ruokalajin valmistamisessa käytetään vain muutamia raaka-aineita. Näin ollen sen valmistaminen on helppoa ja nopeaa.

Ainesosat:

Tämän ruokalajin valmistamiseen tarvitset seuraavat ainekset:

 • 4 kananrintaa, keitettynä ja leikattuna pieniksi paloiksi
 • 3 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
 • 3 isoa paprikaa hienonnettuna: 1 punainen, 1 keltainen ja 1 vihreä
 • 1 murskattu valkosipulinkynsi
 • 1 keskikokoinen sipuli hienonnettuna
 • 7,5 dl riisiä
 • 1,25 l vettä
 • 5 dl erilaisia ​​kasviksia pieninä paloina
 • 1 kanaliemikuutio
 • 1 pussi sahramimaustetta
 • Suolaa maun mukaan

Valmistusohjeet:

 1. Laita öljy isoon kattilaan ja lämmitä se miedolla lämmöllä.
 2. Kuullota sitten hienonnetut paprikat yhdessä valkosipulin ja sipulin kanssa. Muista sekoittaa hyvin, jotta ne eivät pala tai tartu kiinni kattilaan.
 3. Lisää riisi ja jatka sekoittamista.
 4. Jatka lisäämällä vesi ja kuutioidut vihannekset.
 5. Lisää sitten kana, liemikuutio ja mausteet.
 6. Tarkista maku, sekoita hieman ja keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia.
 7. Riisin tulee imeä itseensä kaikki vesi, ja kun näin on tapahtunut, ruoka on valmis.

Ravinteikas ruoka-annos

Kolumbialainen riisi ja kana tuo useita terveyshyötyjä, jos se sisällytetään monipuoliseen ja tasapainoiseen ruokavalioon. On välttämätöntä välttää erilaisia ravintoaineiden puutostiloja kehon asianmukaisen toiminnan varmistamiseksi.

Kolumbialainen riisi ja kana sisältää korkean biologisen arvon proteiineja.

Tämä ruokalaji sisältää korkean biologisen arvon proteiineja. Näissä ravintoaineissa on kaikki välttämättömät aminohapot ja niillä on korkea sulavuusluokitus.

Proteiinia tarvitaan varmistamaan, että lihakset toimivat hyvin ajan mittaan. Tällä tavalla patologioita, kuten sarkopeniaa, voidaan ehkäistä Nutrition Research -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan.

Toisaalta kyseessä on myös ruokalaji, joka sisältää monimutkaisia ​​hiilihydraatteja. Nämä elementit ovat energia-alusta korkean intensiteetin toiminnalle.

Hiilihydraatit ovat myös avainasemassa palautumisprosessissa. Itse asiassa on osoitettu, että kun niitä nautitaan liikunnan jälkeen, yhdessä proteiinien kanssa, tapahtuu erittäin tehokas glykogeenitäydennys.

Ei pidä unohtaa, että tämä ruokalaji sisältää runsaasti kasvistuotteita. Nämä ainesosat sisältävät fytokemikaaleja, joilla on antioksidanttikapasiteetti.

Nämä elementit neutraloivat vapaiden radikaalien muodostumista ja niiden myöhempää kertymistä kehon kudoksiin. Tämän vaikutuksen ansiosta monimutkaisten patologioiden kehittymisen riski pienenee, kuten European Journal of Medicinal Chemistry -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa todetaan.

Valmista kolumbialaista riisiä ja kanaa kotona

Kuten olet nähnyt, kolumbialaisen riisin ja kanan valmistaminen kotona on erittäin helppoa. Tämä ruoka-annos voidaan sisällyttää terveellisen ruokavalioon. Se on myös erityisen hyödyllinen urheilijoille.

Urheilijat hyötyvät suuresti näiden ainesosien saannista, sillä ne tarjoavat laadukkaita monimutkaisia ​​hiilihydraatteja ja proteiineja, joilla on korkea biologinen arvo. Siten palautumisprosessit liikuntasuorituksen jälkeen nopeutuvat.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Herkullista kananrintaa juustokastikkeessa
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Herkullista kananrintaa juustokastikkeessa

Kana on vähärasvaista ja ravitsevaa lihaa. Tässä artikkelissa opit valmistamaan herkullista kananrintaa juustokastikkeessa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Naseeb MA, Volpe SL. Protein and exercise in the prevention of sarcopenia and aging. Nutr Res. 2017 Apr;40:1-20. doi: 10.1016/j.nutres.2017.01.001. Epub 2017 Jan 16. PMID: 28473056.
 • Alghannam AF, Gonzalez JT, Betts JA. Restoration of Muscle Glycogen and Functional Capacity: Role of Post-Exercise Carbohydrate and Protein Co-Ingestion. Nutrients. 2018 Feb 23;10(2):253. doi: 10.3390/nu10020253. PMID: 29473893; PMCID: PMC5852829.
 • Neha K, Haider MR, Pathak A, Yar MS. Medicinal prospects of antioxidants: A review. Eur J Med Chem. 2019 Sep 15;178:687-704. doi: 10.1016/j.ejmech.2019.06.010. Epub 2019 Jun 13. PMID: 31228811.

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.