Reseptit

Terveellisiä reseptejä, miten valmistaa terveellistä ruokaa.

Hamppumaito: ravintoaineet, hyödyt ja resepti

Hamppumaidolla on hyvä ravintoarvo, sillä se sisältää runsaasti vitamiineja, aminohappoja ja kivennäisaineita. Maito on itsessään valkoista ja sillä on samettinen ja pehmeä koostumus. Maku on hieman pähkinäinen ja lievästi kitkerä, mutta maito voidaan makeuttaa sokerilla tai muilla makeutusaineilla. Hamppumaito on…

Näin valmistuu kotitekoinen ruis-spelttileipä

Moni välttelee vaaleaa vehnäleipää, sillä se sisältää paljon valkaistuja jauhoja, tärkkelystä ja natriumia. Tästä syystä se ei ole kaikkein terveellisin vaihtoehto. Haluaisitko oppia valmistamaan itse terveellisempää leipää? Tässä artikkelissa kerromme, kuinka valmistuu kotitekoinen ruis-spelttileipä!

Kasviskeitto sienistä, purjosta ja inkivääristä

Kasviskeitto sienistä, purjosta ja inkivääristä on erittäin yksinkertainen, kukkarolle sopiva ja ennen kaikkea ravitseva ruoka. Se sopii ihanteellisesti sekä talveen että kesään, ja nyt esittelemämme resepti on yksi monista hyvistä ratkaisuista kaikille niille, jotka haluavat lisätä terveellisten kasvisten määrää ruokavaliossaan.

Vegaanijuuston valmistus: 3 herkullista reseptiä

Vegaani- ja kasvisruokavalioiden suosion kasvun myötä moni on kiinnostunut vegaanijuustoresepteistä. Vaikka ne eivät maistu lähellekään samalta kuin maidosta valmistetut juustot, ne ovat silti herkullisia ja mainio keino korvata maitojuusto monissa eri resepteissä. Haluaisitko tietää, kuinka vegaanijuuston valmistus onnistuu kotona?

Maukas jäähilejuoma mansikoista ja vesimelonista

Joskus kesäpäivät ovat niin kuumia, ettei mikään määrä vettä saa janoa sammumaan. Tällöin tarpeeseen voivat tulla muut kylmät juomat, jotka viilentävät oloa ja myös maistuvat maukkaille. Ne ovat loistavia juomia myös hikisen treenin jälkeen. Opi valmistamaan raikas jäähilejuoma mansikoista ja…

Sekasalaattireseptejä, joita kannattaa koittaa

Sekasalaateilla saa kätevästi tuotua vaihtelua ja monipuolisuutta aterioihin, niin ettei terveellinen syöminen muutu tylsäksi. Ne ovat lisäksi loistava keino lisätä antioksidanttien, vitamiinien, kivennäisaineiden ja muiden tärkeiden ravintoaineiden saantia. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia herkullisia sekasalaattireseptejä, joita kannattaa koittaa!

Parmesaanilla kuorrutetut vasikanlihapihvit

Tänään esittelemme varsin ainutlaatuisen reseptin: parmesaanilla kuorrutetut vasikanlihapihvit. Kuten jo luultavasti tiedät, vasikka on hyvin ravitsevaa lihaa. Sitä saadaan lypsylehmien urospuoleisista poikasista, ja helpon sulamisen ja rakenteensa ansiosta se on varsin suosittua lihaa. Opi valmistamaan parmesaanilla kuorrutetut vasikanlihapihvit ja tutustu…

Valmista herkullinen ja kuohkea katkarapuriisi

Jos jokin on huomionarvoista Välimeren maiden ruokakulttuurissa, se on mereneläviä sisältävien ruokalajien laaja kirjo. Tästä syystä paella, paistetut kalat, liemet ja lukemattomat muut tämän tyyppiset ruokalajit ovat siellä yleisiä. Jatka lukemista ja opi valmistamaan herkullinen ja kuohkea katkarapuriisi.

Opi valmistamaan herkullista olutkanaa

Kana on yleinen raaka-aine monissa resepteissä. Tämän runsasproteiinisen lihan mehevyyttä ja pehmeyttä on yritetty tuoda esiin eri ruokalajeissa kokeilemalla jo lähestulkoon kaikkea – mukaan lukien olutta. Haluisitko sinäkin oppia valmistamaan herkullista olutkanaa?

Valmista herkullinen kasvis-juustoquiche

Jos haluat valmistaa maukkaan ruoan, jossa yhdistyvät useat erilaiset kasvikset nerokkaalla tavalla, on tämä kasvis-juustoquiche oiva valinta sinulle. Se on monipuolinen, erilainen ja terveellinen piirakka, jossa on runsaasti välttämättömiä ravintoaineita.

5 smoothieta suonikohjujen vähentämiseksi ja verenkierron parantamiseksi

Verenkiertohäiriöistä kärsivillä ihmisillä esiintyy hyvin usein ajan myötä suonikohjuja ja muita huonosta verenkierrosta johtuvia vaivoja. Suonikohjujen vähentämiseksi ja verenkierron parantamiseksi onkin välttämätöntä ylläpitää terveellisiä elintapoja ja ennen kaikkea huolehtia ruokavaliosta, sekä välttää liikkumatonta elämäntapaa hinnalla millä hyvänsä.