Terveelliset reseptit

Tästä osiosta löydät kaiken: terveelliset ja herkulliset reseptit jotka ovat samalla yksinkertaisia, omaperäisiä, hauskoja ja ennen kaikkea maistuvia. Älä ohita näitä loistavia reseptejä joiden avulla voit pitää huolta omasta sekä perheesi terveydestä, reseptejä jotka ovat tasapainoisia ja energiapitoisia ja joita tulet varmasti rakastamaan. Etsi siis käsiisi paperia ja kynää, sillä näiden reseptien avulla tulet onnistumaan.

Herkulliset täytetyt kesäkurpitsat

Kesäkurpitsa on kurpitsojen ryhmään kuuluvan Cucurbita pepo -nimisen lajikkeen hedelmä. Tätä vihannesta arvostetaan erityisesti sen hienovaraisesta mausta ja monipuolisuudestaan ruoanlaitossa. Haluatko kokeilla, miten herkullisilta täytetyt kesäkurpitsat maistuvat?

Diabeetikoille sopivia reseptejä

Ruoanlaitto voi joskus olla hankalaa, jos sairastaa diabetesta. Siksi esittelemmekin nyt diabeetikoille sopivia reseptejä. Tulet huomaamaan, että terveenä pysyminen ja verensokeritason pitäminen ihanteellisissa lukemissa on lopulta helppoa.

Fitness-leipä banaanista: terveellinen resepti

Kuinka valmistaa aamiainen, joka on täynnä terveellisiä ravintoaineita? Mitä tehdä, jos et voi yksinkertaisesti vastustaa päivän aloittamista leivällä tai kekseillä? Tarjoamme sinulle tässä artikkelissa energiapitoisen ratkaisun, jossa on lisäksi runsaasti kuitua. Jatka siis lukemista ja tutustu helppoon reseptiin, jonka avulla…

Kolme terveellistä illallisreseptiä, joissa on alle 300 kaloria

Terveellisen ja vähäkalorisen illallisen syöminen on tapa, jota kaikki voivat hyödyntää terveen painon ylläpitämiseksi tai saavuttamiseksi. Vaikka jotkut uskovatkin, että illallisen syömättä jättäminen ”säästää kaloreita”, ei tämän aterian sivuuttaminen ole hyvä ratkaisu. Ota vinkiksi vaikkapa nämä kolme terveellistä illallisreseptiä! Niissä…

Lehtikaali-pinaattikeitto: oikea vitamiinipommi

Lehtikaali on trendikäs kasvis, sillä sen kasvattaminen on todella helppoa, se on erittäin monipuolinen keittiössä ja melko hyvä terveyden kannalta. Tiesitkö, että voit valmistaa lehtikaalista helposti keiton sekoittamalla sen muiden ainesosien kanssa? Voit myös käyttää kaalinlehtiä tuoreisiin salaatteihin, pitsaan ja…

Terveellisiä reseptejä avokadosta

Avokado on hedelmä, jossa on paljon vitamiineja, kivennäisaineita, välttämättömiä rasvahappoja, proteiinia ja kuitua. Koska siinä on niin runsaasti ravintoaineita, on hyvä tietää erilaisia reseptejä avokadosta – näin voit ottaa avokadon monipuolisesti osaksi päivittäistä ruokavaliotasi ja pitää huolta terveydestäsi!

Vähäkalorinen salaatinkastike – 5 reseptiä

Salaatit ovat terveellisiä ruokalajeja, kunhan niihin valitsee oikeanlaiset kastikkeet. Et ehkä ole tietoinen, että suurin osa kauppojen salaatinkastikkeista ei ole kovinkaan ravitsevia, edes ne vähärasvaiset. Tämän lisäksi ne ovat täynnä suolaa, transrasvaa ja makeutusaineita. Ne ovat kyllä maukkaita, mutta myös…

Kotitekoisia majoneesireseptejä: 4 vaihtoehtoa

Tässä artikkelissa esittelemme herkullisia kotitekoisia majoneesireseptejä, jotka on helppo valmistaa ja jotka sisältävät terveellisempiä ainesosia kuin kaupan valmismajoneesit. Ne sopivat erinomaisesti antamaan makua voileipiin, välipaloihin, salaatteihin ja moniin muihin ruokiin.

Näin valmistuu kotitekoinen ruis-spelttileipä

Moni välttelee vaaleaa vehnäleipää, sillä se sisältää paljon valkaistuja jauhoja, tärkkelystä ja natriumia. Tästä syystä se ei ole kaikkein terveellisin vaihtoehto. Haluaisitko oppia valmistamaan itse terveellisempää leipää? Tässä artikkelissa kerromme, kuinka valmistuu kotitekoinen ruis-spelttileipä!

Sekasalaattireseptejä, joita kannattaa koittaa

Sekasalaateilla saa kätevästi tuotua vaihtelua ja monipuolisuutta aterioihin, niin ettei terveellinen syöminen muutu tylsäksi. Ne ovat lisäksi loistava keino lisätä antioksidanttien, vitamiinien, kivennäisaineiden ja muiden tärkeiden ravintoaineiden saantia. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia herkullisia sekasalaattireseptejä, joita kannattaa koittaa!

Opi valmistamaan kevyt kurpitsakeitto

Mihin vain terveelliseen ja ravinteikkaaseen ruokavalioon pitäisi kuulua herkullinen, kevyt kurpitsakeitto. Terveellisyyden lisäksi kurpitsakeitto on erittäin ruokahalua herättävä ja helppo valmistaa. Itse asiassa sen ravintoarvot tekevät siitä korvaamattoman, kun on kyse terveellisesti syömisestä.

Terveellinen ja herkullinen chimichurri-kastike

Klassisen argentiinalainen chimichurri-kastike on makunsa ja monipuolisuutensa ansiosta levinnyt ympäri maailmaa. Chimichurria valmistetaan pääasiallisesti sekä Argentiinassa että Uruguayssa perheiden keskeisiin grillihetkiin tai argentiinalaisen makkaran eli chorizon kylkiäisiksi.

Valmista herkullinen vinaigrette appelsiinimehusta

Mausteseosten ja salaatinkastikkeiden tekemiseen on monia eri tapoja, joissa yhdistyvät erilaiset maut ja värit. Käyttämäsi salaatinkastike riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistäsi. Voit valita vahvoja tai kevyitä makuja, suolaisia tai makeita tai jopa sitruksen makuisia kastikkeita. Vinaigrette appelsiinimehusta on herkullinen lisä mihin vain…

Neljä loistavaa aamiaista chia-siemenistä

Chia-siemenistä valmistettu aamiainen on hyvä tapa aloittaa päivä energiasysäyksellä. Tämän superfoodin ravinto-ominaisuuksien ansiosta voit auttaa ylläpitämään tervettä painoa ja pysymään terveenä, jos syöt sitä säännöllisesti. Voit valmistaa monta erilaista aamiaista chia-siemenistä itse kotona!

Terveelliset fajitat: kaksi reseptiä

Alun perin fajitat valmistettiin naudanlihasta, mutta kun ne saavuttivat suuren suosion, resepteihin alettiin sisällyttää kaikenlaisia aineksia. Nykyään fajitoja valmistetaan mm. kanasta, merenelävistä, kalasta ja kasviksista. Opi valmistamaan terveelliset fajitat kahdella tavalla!