Parsakaali-kuskussalaatti: kevyt ja terveellinen resepti

Parsakaali on yksi terveellisimmistä vihanneksista, joita voit syödä. Voit lisätä sitä ruokavalioosi valmistamalla herkullisen parsakaali-kuskussalaatin.
Parsakaali-kuskussalaatti: kevyt ja terveellinen resepti
Saúl Sánchez Arias

Written and verified by ravitsemusterapeutti Saúl Sánchez Arias.

Last update: 26 elokuuta, 2022

Parsakaali-kuskussalaatti on erinomainen resepti, jos etsit kevyempää ruokavaihtoehtoa. Parsakaalilla on paljon terveydellisiä etuja. Parsakaalin syöminen voi esimerkiksi auttaa estämään erilaisten sairauksien kehittymistä.

On tärkeää huomata, että kasvisten säännöllinen syönti on välttämätöntä yleisen terveyden ylläpitämiseksi. Ne sisältävät vitamiineja, kivennäisaineita ja fytoravinteita. Joten mitä enemmän erilaisia ​​vihanneksia syöt ja mitä enemmän vihreitä sisällytät ruokavalioosi, sitä parempi.

Parsakaali-kuskussalaatti

Tässä artikkelissa annamme reseptin, joka on täynnä laadukkaita monimutkaisia ​​hiilihydraatteja. Siinä on myös proteiineja, joilla on korkea biologinen arvo ja jotka edistävät lihasten asianmukaista toimintaa. Lisäksi tämä salaatti on täynnä antioksidantteja.

Huomaa, että voit valmistaa parsakaali-kuskusalaatin monella eri tavalla. Tänään kuitenkin jaamme vain yhden reseptin. Kun olet kokeillut tätä, suosittelemme kokeilemaan muita vihanneksia tai erilaisia ​​kastikkeita.

Yrtit ovat hyviä terveydellesi, joten voit myös sisällyttää niitä salaattiin. Ne parantavat reseptisi aistinvaraista laatua ja lisäävät myös bioaktiivisia elementtejä.

Mausteita

Ainesosat

 • 2 dl kuskusta
 • 6 dl kasvislientä
 • 1 appelsiinin kuori
 • Ekstra-neitsytoliiviöljyä
 • 1 tölkki tonnikalaa
 • 1 parsakaali
 • Balsamiviinietikkaa
 • 1 tl Dijon-sinappia
 • Pippuria ja suolaa
 • 1 tl hunajaa
 • Kuorittuja hasselpähkinöitä

Ohjeet

Aloita ensin valmistamalla kuskus. Kuumenna kasvisliemi kattilassa ja laita kuskus erilliseen kulhoon. Kun kasvisliemi alkaa kiehua, kaada se kuskusin päälle ja peitä kulho. Odota 1 minuutti (tai pakkauksen ohjeen mukaan).

Raasta sen jälkeen appelsiininkuori ja sekoita se kuskusin joukkoon. Leikkaa parsakaali pieniksi paloiksi ja kuullota sitä ekstra-neitsytoliiviöljyn kanssa 3-4 minuuttia pannulla. Lisää parsakaali kulhoon kuskusin kanssa.

Nyt on aika tehdä vinaigrette. Sekoita balsamiviinietikka, sinappi, hunaja sekä ripaus pippuria ja suolaa kulhossa ja sekoita. Kaada se parsakaalin ja kuskusin päälle sekä lisää tölkillinen tonnikalaa. Lisää lopuksi hienonnetut hasselpähkinät sen päälle. Ruoka on valmis!

Voit korvata hasselpähkinät saksanpähkinöillä, cashewpähkinöillä tai hienonnetuilla manteleilla, jos pidät niistä enemmän. Voit jopa yrittää yhdistää ne kaikki ja lisätä ne ruokalajiisi.

Parsakaalin ravitsemukselliset ominaisuudet

Emme tietenkään voi jakaa tätä reseptiä kanssasi puhumatta parsakaalin ravitsemuksellisista ominaisuuksista. Journal of Medicinal Food -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan tämä vihannes sisältää suuren määrän antioksidanttisia ominaisuuksia.

Näiden antioksidanttien joukosta korostamme isosyanaatteja. Life Sciences -lehdessä tehdyn tutkimuksen mukaan nämä elementit voivat auttaa estämään kroonisten sairauksien kehittymistä. Ne auttavat estämään vapaiden radikaalien ja inaktiivisten solujen muodostumista pahanlaatuisilla muutoksilla. Tämä vähentää riskiä, ​​että nämä solut lisääntyvät hallitsemattomasti.

Lisäksi meidän on korostettava parsakaalin kuitupitoisuutta. Tällä ravintoaineella on kyky estää ummetusta. Gut Microbesin artikkelin mukaan se on hyödyllinen myös suolistosi bakteereille.

Tämä vihannes auttaa myös lisäämään kylläisyyden tunnetta, koska se sisältää runsaasti kuitua. Ja parsakaali sisältää hyvin vähän kaloreita, joten se ei vahingoita ruokavaliotasi. Se on erittäin tärkeää niille, jotka haluavat laihtua.

Parsakaalin terveyshyödyt.

Lopuksi

Kuten huomaat, parsakaali-kuskussalaatti on helppo valmistaa. Kestää vain muutaman minuutin tehdä terveellinen ruokalaji täynnä antioksidantteja. Voit valmistaa sitä viikoittain, kunhan muut ateriat ovat täynnä erilaisia ​​ruoka-aineita.

Muista, että on aina hyvä syödä erilaisia ​​vihanneksia. Näin saat runsaasti kasviperäisiä ravintoaineita. Nämä auttavat vähentämään riskiä sairastua kroonisiin sairauksiin, jotka johtuvat hapettumisesta ja tulehduksesta.

Lopuksi, älä unohda kuinka tärkeää on täydentää ruokavaliota säännöllisellä liikunnalla ja asianmukaisella levolla.

It might interest you...
Vinkkejä parsakaalin pakastamiseen
Askel Terveyteen
Read it in Askel Terveyteen
Vinkkejä parsakaalin pakastamiseen

Tässä artikkelissa annamme sinulle vinkkejä parsakaalin pakastamiseen, jotta se säilyisi mahdollisimman pitkään. • Vanduchova A, Anzenbacher P, Anzenbacherova E. Isothiocyanate from Broccoli, Sulforaphane, and Its Properties. J Med Food. 2019 Feb;22(2):121-126. doi: 10.1089/jmf.2018.0024. Epub 2018 Oct 27. PMID: 30372361.
 • Singh D, Arora R, Bhatia A, Singh H, Singh B, Arora S. Molecular targets in cancer prevention by 4-(methylthio)butyl isothiocyanate – A comprehensive review. Life Sci. 2020 Jan 15;241:117061. doi: 10.1016/j.lfs.2019.117061. Epub 2019 Nov 30. PMID: 31794774.
 • Holscher HD. Dietary fiber and prebiotics and the gastrointestinal microbiota. Gut Microbes. 2017 Mar 4;8(2):172-184. doi: 10.1080/19490976.2017.1290756. Epub 2017 Feb 6. PMID: 28165863; PMCID: PMC5390821.

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.