Parhaat syöpää vastustavat vihannekset

Terveellinen ja tasapainoinen ruokavalio on olennainen. Punaisen lihan suuri kulutus liitetään haima-, eturauhas-, rinta- ja munuaissyövän kehittymiseen.
Parhaat syöpää vastustavat vihannekset

Viimeisin päivitys: 26 marraskuuta, 2018

Syöpä on sairaus, jolla viitataan solujärjestelmän häiriöön, jossa solut eivät enää toimi normaalisti. Nämä epänormaalit tapahtumat johtavat kehon luonnollisten prosessien hajoamiseen, mikä vaikuttaa kyseisen elimen suorituskykyyn. Syöpä on johtava kuolinsyy maailmassa ja sen uskotaan johtuvan monista tekijöistä, kuten geneettiset syyt, hormonivaihtelut, alkoholi tai tupakoiminen, vajaaravitsemus ja tunne-elämän tekijät, muiden syiden ohella. Tässä artikkelissa kerromme, mitkä ovat parhaat syöpää vastustavat vihannekset.

Miljoonat tutkijat omistavat uransa löytääkseen parannuskeinon syöpään ja uusia hoitoja löydetään liki päivittäin. Tutkimukset ovat osoittaneet, että hyvällä ravinnolla on paljon tekemistä syövän kehittymisen, ehkäisyn ja hoidon kanssa. Mikä parempaa, tietyistä ruoka-aineista on löydetty luonnollisia ominaisuuksia jotka auttavat syövän hoidossa.

Parhaat syöpää vastustavat vihannekset

Parhaiden syöpää vastustavien ruokien joukosta löydät suuren valikoiman kasviksia, joissa on runsaasti vitamiineja, mineraaliaineita, antioksidantteja ja muita suotuisia ainesosia. Nämä ruoka-aineet ovat loistavia mihin tahansa ennaltaehkäisysuunnitelmaan. Lähdetään tarkastelemaan siis parhaat syöpää vastustavat vihannekset.

Porkkanat

Parhaat syöpää vastustavat vihannekset: porkkana

Porkkanoiden antikarsinogeeniset ominaisuudet tulevat niiden korkeasta beetakaroteeni- ja karotenoidipitoisuudesta. Nämä eivät ole pelkästään voimakkaita antioksidantteja vaan auttavat myös solujen uudistumisessa.

Tomaatit

Tuoreet tomaatit sisältävät lykopeenia, joka on karoteeni joka ei pelkästään anna tomaateille niiden punaista väriä vaan on myös todistettu, että sillä on tehokkaita ominaisuuksia. Nämä auttavat torjumaan eturauhasen syöpää. Lisäksi tomaatin A-, C- ja E-vitamiinipitoisuudet ja niiden korkea antioksidanttimäärä voivat myös auttaa torjumaan muiden tyyppisiä syöpiä.

Punaiset paprikat

Parhaat syöpää vastustavat vihannekset: punainen paprika

 

Tämä vihannes on tunnettu sen monista terveellisistä ominaisuuksista. Se on muun muassa tehokas antikarsinogeeni  sen beetakaroteeni-, kapsaisiini- ja lykopeenipitoisuuden ansiosta. Lisäksi punainen paprika sisältää A- ja C-vitamiineja, jotka luovat voimakkaan antioksidantin yhdistettynä niiden muihin luonnollisiin aineksiin.

Punajuuret

Flavonoidit ja betaniini tekevät punajuuren hyväksi syöpää vastustavaksi vihannekseksi. Erilaiset tutkimukset ovat osoittaneet että punajuurella voi olla voimakas vaikutus taudin ehkäisyssä, varsinkin yhdistettynä muihin vihanneksiin kuten tomaattiin, sipuliin ja kurkkuun. Punajuuret auttavat puhdistamaan kehon elimistöä sekä torjuvat syöpää ja sydän- ja verisuonitauteja.

Munakoiso

Parhaat syöpää vastustavat vihannekset: munakoiso

Kuten muutkin violetin väriset vihannekset, munakoiso on tunnettu sen syövän vastaisista ominaisuuksista sen suuren antioksidanttipitoisuuden, A-, C- ja E-vitamiinipitoisuuden, kuidun ja seleenin ansiosta.

Valkosipuli ja sipuli

Nämä kaksi ruoka-ainetta ovat tunnettuja niiden monista luonnollisista terveysominaisuuksista, mukaan lukien niiden antibioottiset ominaisuudet, immuunijärjestelmän vahvistaminen ja kyky puhdistaa kehoa luonnollisesti. Molemmissa vihanneksissa on runsaasti allisiinia, rikkiä sisältävää ainesta, joka toimii luonnollisena maksan puhdistajana. Se myös auttaa poistamaan myrkyllisiä aineita, jotka kerääntyvät vereen ja kudoksiin ja voivat aiheuttaa syöpää.

Kaalit

Parhaat syöpää vastustavat vihannekset: vihreät vihannekset

Parsakaali, ruusukaali, kukkakaali, retiisi ja vesikrassi sisältävät flavonoideja, glukosinolaatteja ja bisulfaattia jotka tekevät niistä keskeisiä ruoka-aineita taistelussa syöpää vastaan. Nämä vihannekset vahvistavat immuunijärjestelmää, poistavat vapaita radikaaleja elimistöstäsi ja suojaavat soluja.

Torju syöpää terveellisillä tavoilla

Yläpuolella mainitut vihannekset ovat tunnettuja antikarsinogeenisia ruokia. Tutkimukset ovat osoittaneet, että niiden pääominaisuudet auttavat suojaamaan kehoasi, taistelemaan solurappeutumista vastaan ja jo olemassa olevia syöpäsoluja vastaan, aktivoivat elimistösi puolustuskykyä ja auttavat ylläpitämään yleisterveyttäsi.

Mutta vaikka ne kantavatkin lempinimeä “syöpää vastustava”, se ei tarkoita että ne olisivat ihmelääkkeitä; ne ovat yksinkertaisia työkaluja jotka auttavat pitämään kehosi terveenä, ja jotta ne olisivat tehokkaimmillaan, ne pitäisi yhdistää muihin terveellisiin elintapoihin.

Syö ravinteikasta ruokaa

Sisällytä aina lehtivihanneksia ja muita vihanneksia, palkokasveja ja terveellistä tärkkelystä ruokavalioosi, koska on todistettu että ruokavaliot jotka sisältävät näitä ainesosia ovat auttaneet pienentämään syövän kehittymisen riskiä.

Liiku

Liikunta on terveellisin tapa jota voit hyödyntää auttamaan syövän torjunnassa. Lisäksi se auttaa hallitsemaan painoa, se torjuu sydän- ja verisuonitauteja ja muita ongelmia jotka asettavat sinut riskialttiiksi syövälle.

Rajoita punaisen lihan nauttimista

Tutkimukset ovat osoittaneet, että paljon punaista lihaa kuluttavien riski sairastua eturauhas-, munuais- tai rintasyöpään on suurempi kuin vähän punaista lihaa kuluttavien.

Toivomme että olet nauttinut tästä artikkelista ja tiedät nyt, mitkä ovat parhaat syöpää vastustavat vihannekset!


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.