Stressistä on tullut tavallinen seuralainen isolle osalle maailman väestöä. Moni etsiikin luonnonmukaisia keinoja stressihormoni kortisolin alentamiseksi, koska sen liiallinen määrä…
Terveelliset tavat
Terveellisiä tapoja ja vinkkejä ruokavalioon, allergioihin, diabetekseen, keuhkoputkentulehdukseen ja astmaan.
Kävelyllä on monia terveyshyötyjä. Se on helppo liikuntalaji, joka pitää sydämen kunnossa, auttaa polttamaan kaloreita ja voi jopa parantaa mielialaa. Mutta…
Ristikontaminaation välttäminen on ratkaisevan tärkeää sairauksissa kuten keliakia. Ristikontaminaatio on ilmiö, jossa henkilö voi saada myrkytyksen allergeeneista tai mikro-organismeista sellaisen…
Silmiä kannattaa suojella kesällä, koska tuolloin ne ovat erityisen alttiina ympäristöolosuhteiden aiheuttamalle aggressiolle. Aurinko on välttämätön lämmön ja valon lähde,…
Mitä pitkän ja terveen elämän viettämiseen tulee, on tärkeää tarkkailla syömisiä. Tämä edellyttää tietysti tuoreiden ruokien syöntiä prosessoitujen sijaan ja…
Hyvä ryhti auttaa pääsemään yli passiivisen elämäntyylin aiheuttamista vaikutuksista selkärankaan. Mitä vähemmän ja mitä huonommin liikut, sitä enemmän nivelesi kärsivät.…
On hyvin tavallista laittaa maahan pudonnut ruoka suuhun sen puhdistamisen tai kevyen puhaltamisen jälkeen. Olet varmasti kuullut viiden sekunnin säännöstä.…
Kahvin ja sydänkohtausten välillä on yhteys, mutta tieteellisten tutkimusten luomat näkemykset aiheesta eroavat toisistaan. Joidenkin tutkijoiden mielestä kahvin kulutus parantaa…
Hengenpelastajat-menetelmä perustuu kuuteen aamuisin tehtävään harjoitukseen, joiden avulla voit saavuttaa tavoitteesi sekä henkilökohtaisella että ammatillisella tasolla. Se on oikeastaan enemmän…
Teetkö istumatyötä? Isoin ongelma istumatyön suhteen on nimenomaan se, että ihmiset viettävät pitkän aikaa istuen. Työpäivän viettäminen istuen on jo…
Nivelten terveyttä pohtiessa on hyödyllistä tietää, miten monimutkainen liikkumisen mahdollistava järjestelmä eli lokomotoriikka onkaan. Se koostuu luista, nivelistä ja lihaksista,…
Nykymaailmassa hukumme jatkuvaan tietotulvaan ja tuhansiin velvollisuuksiimme, jotka eivät useinkaan jätä meille riittävästi aikaa levätä. Kysymys kuuluukin: "Minulle ei jää…
"Tylsyys" ja kotona oleskelu eivät ole välttämättä huono asia. Itse asiassa nykyään tämä varsin lupaava trendi tunnetaan nimellä nesting. Yhä…
Helmikuun 19. päivänä 2020 tiedelehti Plos One julkaisi uuden tutkimuksen hyvänlaatuisen unen merkityksestä. Julkaisun mukaan on saatu näyttöä siitä, että…
Veden juominen tyhjään mahaan on juurtunut syvälle useimpien japanilaisten kulttuuriin. Vaikka geeneillä on valtava vaikutus, joidenkin mukaan tämä tapa on…
Melu vaikuttaa mielialaan; näin ainakin tiede on kyennyt meille osoittamaan etenkin viime vuosien aikana. Ensinnäkin on huomattava, että liiallinen melu…
Aineenvaihdunta on erittäin suosittu puheenaihe, pitkälti siksi, että se on olennainen osa painonpudotusta. Mutta monet eivät tiedä, että painoon liittyvien toimintojen…
Iso osa naisista on kärsinyt kivuliaista kuukautisista ainakin kerran elämässään. Tähän kipuun ja epämukavuuteen voi joillakin naisilla liittyä jopa intiimialueen…
Ikääntyneiden terveys ansaitsee täyden huomiomme, sillä vanheneminen tuo usein mukanaan elimellisiä ja psyykkisiä ongelmia, jotka näkyvät eri tavoin jokaisessa ihmisessä.…
Säännöllinen fyysinen aktiivisuus on ratkaiseva tekijä ihmisen hyvinvoinnin kannalta, sillä liikunta on todistetusti hyväksi aivoille. Psyykkinen ja fyysinen hyvinvointimme riippuvat…