22 ruokaa, jotka estävät syöpää

kesäkuu 29, 2015

Monet saatavilla olevat kasvit, yrtit ja ruuat voivat auttaa meitä luonnollisella tavalla estämään ja taistelemaan niinkin monimutkaisia sairauksia vastaan kuin syöpä. Tasapainoinen ruokavalio ei vain anna meille mahdollisuutta pysyä terveinä, vaan se myös auttaa meitä vähentämään riskiämme sairastua monenmoisiin vakaviin sairauksiin.

Syövästä puheenollen, asiantuntijat olettavat, että yli 50 % syöpäkasvaimista voidaan välttää, jos ylläpidämme terveellistä ruokavaliota. National Cancer Institute of the United States of American asiantuntijoiden mukaan vähintään yksi kolmesta erityyppisestä syövästä voidaan estää oikealla ruokavaliolla.

Lisäksi he korostavat hyvän ruokavalion tärkeyttä tehokkaimpana aseena syövän ehkäisyssä ja sitä vastaan taistelemisessa. Tässä hengessä mainitsemme joitakin ruokia, jotka voivat auttaa meitä estämään monen tyyppisiä syöpiä ja myös antamaan meille mahdollisuuden pysyä terveinä ja täysissä ruumiinvoimissa.

Oliiviöljy

oliiviöljy

Oliiviöljyn rasvalla on kyky estää paksusuolen syöpää ja peräsuolisyöpää. Tämä öljy toimii sappinesteissä, parantaa verenkiertoa ja kudosten hapettumista, suojelee valtimoita ja ylläpitää niiden joustavuutta. Lisäksi se auttaa vähentämään huonoa kolesterolia (LDL), kontrolloi verenpainetta ja alentaa merkittävästi sokeritasoa veressä. Lisäksi se on tehokas antioksidantti, minkä vuoksi se auttaa estämään syöpää.

Vesi

Josué-kylmä-vesi

Vesi, vaikka se ei sisälläkään ravintoa, joka tarjoaisi jonkin tyylistä ravintoainetta tai vitamiinia, on tehokas ja korvaamaton neste eikä elämää voi ylläpitää ilman sitä. Ilman vettä mikään elävä ei voi selviytyä, koska vesi auttaa meitä puhdistamaan kehomme myrkyistä.

Henkilöillä, jotka eivät juo riittäviä määriä vettä, on riski kärsiä ummetuksesta, mikä aiheuttaa myrkkyjen kerääntymistä, mikä taas vaikuttaa yleisterveyteen, joista tärkeimpänä kuivumisesta kärsiminen. On erittäin tärkeää pitää kaikkia kehomme toimintoja yllä asianmukaisesti nesteytettyinä, jotta vartalomme toimisi oikealla tavalla. Tämän vuoksi on terveydellemme välttämätöntä juoda vähintään kaksi litraa vettä päivässä.

Valkosipuli ja sipuli

Sekä valkosipuli että sipulit sisältävät allisiinia, yhdistelmää, jossa on paljon rikkiä, mikä auttaa maksaa eliminoimaan vereen kertyneitä myrkkyjä.

Ruskea riisi

ruskea-riisi-sweetbeetandgreenbean1

Ruskea riisi on ruoka, joka auttaa taistelemaan syöpää vastaan. Se sisältää joitakin syöpää vastustavia ainesosia, jotka suojaavat paksusuolisyöpää, rintasyöpää ja eturauhassyöpää vastaan.

Levä

Levä

Levä on puhdistavaa ja se sisältää sopivan määrän lukemattomia vitamiineja, mineraaleja ja kuitua. Lisäksi levä auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmää, minkä vuoksi sen nauttiminen on suositeltavaa estämään sivuvaikutuksia, joita tulee kemoterapia- tai sädehoidon jälkeen.

Sitrushedelmät

Appelsiini

Kuten me kaikki tiedämme, sitrushedelmät sisältävät C-vitamiinia, joka on tehokas antioksidantti. Lisäksi ne ovat yhdistelmä flavonoideja, jotka ovat verisuonien suojelijoita, mikä toisaalta auttaa ylläpitämään läpäiseviä ja hapettuneita kalvoja.

Lehtivihreät

parsakaali

Lehtivihreät, parsakaali, kaali, kukkakaali, vesikrassi ja retiisi ovat ruokatuotteita, joita ei voi jättää pois päivittäisistä ruokavalioistamme, koska niiden rakenne auttaa meitä vahvistamaan puolustustamme ja eliminoimaan vapaita radikaaleja tarjoten suojaa soluillemme.

Mansikat

Mansikat

Mansikoissa on paljon kuitua, vitamiineja ja mineraaleja. Niiden tehokkaat puhdistavat vaikutukset auttavat puhdistamaan vartalomme myrkyistä.

Marjat

Marjat

Marjat, karpalot, mustikat ja herukat sisältävät paljon pigmenttejä, joita kutsutaan antosyaniideiksi, jotka luovat niiden violetin, punaisen tai sinisen värin ja ovat erittäin tehokkaita antioksidantteja. Lisäksi marjat sisältävät paljon A- ja C-vitamiineja, samoin kuin mineraaleja, pektiinejä ja kasvihappoja. Viime aikoina on suoritettu useita tutkimuksia marjojen vaikutuksista, joita niillä voi olla leukemian ehkäisyssä.

Pähkinäperhe

pähkinät-The-Travelling-Bum

Saksanpähkinät, hasselpähkinät, mantelit ja auringonkukan siemenet ovat upea E- ja B-vitamiinien lähde. Ne sisältävät mineraaleja, kuten magnesiumia, seleeniä ja sinkkiä. Lisäksi ne tarjoavat merkittävän määrän antioksidantteja ruokavalioomme.

Palkokasvit

linssit-sisältävät-rautaa

Linssit, garbanzo-pavut, herneet ja vihreät pavut ovat todella tehokkaita syöpää vastaan taistelevia ruokia. Niissä on äärimmäisen paljon kuitua, mikä pääasiassa suojelee meitä paksusuolisyöpää vastaan.

Omenat

Omenat

Omenat sisältävät klorogeeni- ja ellagihappoja, jotka auttavat estämään syövän ilmaantumista. Tämä on osoitettu eläinkokeiden kautta. Omenat sisältävät pektiiniä ja kuitua, mikä auttaa eliminoimaan myrkkyjä ulosteemme kautta.

Meloni

Meloni sisältää runsaasti beetakaroteenia ja antioksidantteja. Lisäksi siinä on erittäin vähän kaloreita, minkä vuoksi se auttaa estämään kasvaimia, jotka liittyvät liikalihavuuteen.

Hunaja

Hunaja-hermot

Hunaja on luonnollinen tuote, jolla on antiseptisiä ominaisuuksia, mikä auttaa estämään infektioita, joita tulee madaltuneen puolustuskyvyn vuoksi syöpähoidon (kemoterapian) jälkeen.

Kala

Kala

Omega-3 -rasvahapot ovat elintärkeitä sydämen terveydelle ja valtimoidemme terveydelle. Lisäksi kalaa suositellaan lisähoitona henkilöille, jotka sairastavat syöpää.

Paprikat ja pippurit

Paprikat

Vihreiden, punaisten ja keltaisten paprikoiden elinvoimaiset värit ovat testamentanneet terveydelle tarjoamat etunsa. Ne sisältävät valtavan määrän beetakaroteenia, joka yhdessä C-vitamiinin kanssa on erittäin tehokas antioksidantti, joka suojelee limakalvojamme.

Toinen yhdiste, jonka paprikat omaavat, on kapsaisiini. Tämä tukkii syöpää aiheuttavia aineita, joita voi löytää sekä lihoista että savustetusta kalasta.

Punajuuret

Punajuuret

Punajuuret ja niiden puna-violetti väri sisältää tehokasta solujen uudistajaa, jota kutsutaan betaiiniksi.

Vihreä tee

Vihreä-tee-2

Tämä tuote sisältää polyfenoleita, mikä eliminoi täysin nitrosoamiinien vaikutukset. Vihreässä teessä on tehokkaita antioksidantteja ja se auttaa suojelemaan meitä ympäristön säteilyä vastaan.

Tomaatit

tomaatti1

Tomaatit käsittelemättöminä sisältävät paljon lykopeenia, mikä on karoteenia, joka antaa tomaatille sen punaisen värin. Lisäksi se on tehokas suojelija eturauhassyöpää vastaan. Tomaatit sisältävät joitakin ainesosia sen kuorissa ja sen siemenissä, jotka voivat auttaa taistelussa syöpää vastaan.

Viinirypäleet

diureetit10-tr

 

Viinirypäleet, syötyinä vahingoittumattomina kuorineen ja siemenineen, sisältävät tehokasta antioksidanttia, jonka nimi on resveratroli, joka tukkii syöpää aiheuttavat aineet ja estää joidenkin kasvaimien kasvamisen.

Jogurtti

Jogurtti

Jogurtissa on hyödyllistä bakteeria, joka antaa suolistofloorallemme mahdollisuuden uudistua, mikä toisaalta estää myrkyllisiä tuotteita vaikuttamasta ruuansulatusprosessiimme. Se on erityisen hyödyllistä paksusuolisyövän estämisessä. Kuitenkin sillä on arveltu olevan etuja kaikentyylisiin kasvaimiin.

Porkkanat

Porkkana

Porkkanoiden oranssi väri johtuu sen suuresta määrästä beetakaroteenia, joka on tehokas ja erittäin arvostettu antioksidantti. Porkkanoiden käyttö on erityisen suositeltavaa tupakoitsijoille tai henkilöille, jotka ovat aikaisemmin tupakoineet, sen mahtavan hengitysteiden solujen uudistamiskyvyn vuoksi.

Pohdintaa…

Kuten voit selvästi havaita tästä pitkästä listasta ruokia, jotka voivat estää syöpien ilmaantumista kehon eri osissa, on selvää, että ravitsemuksemme on oleellisessa osassa, kun tavoitteena on sairausten estäminen.

On välttämätöntä pitää mielessä, että syömällä näitä luonnon meille tarjoamia ruokia on mahdollista estää niinkin aggressiivisia sairauksia kuin syöpä, samalla tavalla jolla estämme monia muita terveyteen liittyviä komplikaatioita.

Muista lisäksi, että hyvän, terveellisen ravitsemuksen lisäksi on tärkeää ylläpitää säännöllistä fyysistä aktiivisuutta, yrittää pysyä rauhallisena ja välttää usein ilmeneviä stressijaksoja ja pitää lyhyt pinnamme kurissa yrittäen pysyä aina iloisena.

 

 

 

UUTISIA VERKOSSA