Logo image
Logo image

22 ruokaa, jotka estävät syöpää

3 minuuttia
22 ruokaa, jotka estävät syöpää
Viimeisin päivitys: 09 marraskuuta, 2018

Monet saatavilla olevat kasvit, yrtit ja ruuat estävät syöpää luonnollisella tavalla. Tasapainoinen ruokavalio ei ainoastaan anna meille mahdollisuutta pysyä terveinä, mutta se myös auttaa meitä vähentämään riskiämme sairastua moniin vakaviin sairauksiin.

Asiantuntijat arvioivat, että jopa yli 50 % syöpäkasvaimista voidaan välttää ylläpitämällä terveellistä ruokavaliota. National Cancer Institute of the United States of American asiantuntijoiden mukaan, vähintään yksi kolmesta erityyppisestä syövästä voitaisiin estää oikealla ruokavaliolla.

Mitkä ruoka-aineet estävät syöpää

Oliiviöljy

Oliiviöljyllä on kyky estää paksusuolen syöpää ja peräsuolisyöpää. Tämä öljy parantaa verenkiertoa ja kudosten hapettumista, suojelee valtimoita ja ylläpitää niiden joustavuutta. Lisäksi se auttaa vähentämään huonoa kolesterolia, kontrolloi verenpainetta ja alentaa veren sokeritasoa merkittävästi.

Vesi

Some figure

Vesi on korvaamaton neste. Vaikka se ei sisälläkään ravintoa, joka tarjoaisi jonkin tyylistä ravintoainetta tai vitamiinia, ilman vettä mikään elävä ei voi selviytyä, koska vesi auttaa meitä puhdistamaan kehomme myrkyistä.

On erittäin tärkeää pitää kaikkia kehomme toimintoja yllä asianmukaisesti nesteytettyinä, jotta vartalomme toimisi oikealla tavalla. Tämän vuoksi terveydellemme on välttämätöntä juoda vähintään kaksi litraa vettä päivässä.

Valkosipuli ja sipuli

Sekä valkosipuli että sipulit sisältävät allisiinia, yhdistelmää, jossa on paljon rikkiä, mikä auttaa maksaa eliminoimaan vereen kertyneitä myrkkyjä.

Levä

Levä on puhdistavaa ja se sisältää sopivan määrän lukemattomia vitamiineja, mineraaleja ja kuitua. Lisäksi levä auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmää, minkä vuoksi sen nauttiminen on suositeltavaa estämään sivuvaikutuksia, joita tulee kemoterapia- tai sädehoidon jälkeen.

Sitrushedelmät

Some figure

Kuten me kaikki tiedämme, sitrushedelmät sisältävät C-vitamiinia, joka on tehokas antioksidantti. Lisäksi ne ovat yhdistelmä flavonoideja, jotka ovat verisuonien suojelijoita, mikä toisaalta auttaa ylläpitämään läpäiseviä ja hapettuneita kalvoja.

Lehtivihreät

Lehtivihreät, parsakaali, kaali, kukkakaali, vesikrassi ja retiisi ovat ruokatuotteita, joita ei voi jättää pois päivittäisistä ruokavalioistamme, koska niiden rakenne auttaa meitä vahvistamaan puolustustamme ja eliminoimaan vapaita radikaaleja tarjoten suojaa soluillemme.

Mansikat

Mansikoissa on paljon kuitua, vitamiineja ja mineraaleja. Niiden tehokkaat puhdistavat vaikutukset auttavat puhdistamaan vartalomme myrkyistä.

Marjat

Marjat, karpalot, mustikat ja herukat sisältävät paljon pigmenttejä, joita kutsutaan antosyaniideiksi, jotka luovat niiden violetin, punaisen tai sinisen värin ja ovat erittäin tehokkaita antioksidantteja.

Lisäksi marjat sisältävät paljon A- ja C-vitamiineja, samoin kuin mineraaleja, pektiinejä ja kasvihappoja. Viime aikoina on suoritettu useita tutkimuksia marjojen vaikutuksista, joita niillä voi olla leukemian ehkäisyssä.

Pähkinät

Some figure

Saksanpähkinät, hasselpähkinät, mantelit ja auringonkukan siemenet ovat upea E- ja B-vitamiinien lähde. Ne sisältävät mineraaleja, kuten magnesiumia, seleeniä ja sinkkiä. Lisäksi ne tarjoavat merkittävän määrän antioksidantteja ruokavalioomme.

Palkokasvit

Linssit, garbanzo-pavut, herneet ja vihreät pavut ovat todella tehokkaita syöpää vastaan taistelevia ruokia. Niissä on äärimmäisen paljon kuitua, mikä suojelee meitä paksusuolisyöpää vastaan.

Omenat

Omenat sisältävät klorogeeni- ja ellagihappoja, jotka auttavat estämään syövän ilmaantumista. Tämä on osoitettu eläinkokeiden kautta. Omenat sisältävät pektiiniä ja kuitua, mikä auttaa eliminoimaan myrkkyjä ulosteemme kautta.

Meloni

Meloni sisältää runsaasti beetakaroteenia ja antioksidantteja. Lisäksi siinä on erittäin vähän kaloreita, minkä vuoksi se auttaa estämään kasvaimia, jotka liittyvät liikalihavuuteen.

Kala

Omega-3 -rasvahapot ovat elintärkeitä sydämen terveydelle ja valtimoidemme terveydelle. Lisäksi kalaa suositellaan lisähoitona henkilöille, jotka sairastavat syöpää.

Paprikat ja pippurit

Some figure

Vihreiden, punaisten ja keltaisten paprikoiden elinvoimaiset värit ovat testamentanneet terveydelle tarjoamat etunsa. Ne sisältävät valtavan määrän beetakaroteenia, joka yhdessä C-vitamiinin kanssa on erittäin tehokas antioksidantti, joka suojelee limakalvojamme.

Toinen yhdiste, jonka paprikat omaavat, on kapsaisiini. Tämä tukkii syöpää aiheuttavia aineita, joita voi löytää sekä lihoista että savustetusta kalasta.

Punajuuret

Punajuuret ja niiden puna-violetti väri sisältää tehokasta solujen uudistajaa, jota kutsutaan betaiiniksi.

Vihreä tee

Tämä tuote sisältää polyfenoleita, mikä eliminoi täysin nitrosoamiinien vaikutukset. Vihreässä teessä on tehokkaita antioksidantteja ja se auttaa suojelemaan meitä ympäristön säteilyä vastaan.

Tomaatit

Some figure

Lisäksi se on tehokas suojelija eturauhassyöpää vastaan. Tomaatit sisältävät joitakin ainesosia sen kuorissa ja sen siemenissä, jotka voivat auttaa taistelussa syöpää vastaan.

Viinirypäleet

Viinirypäleet, syötyinä vahingoittumattomina kuorineen ja siemenineen, sisältävät tehokasta antioksidanttia, jonka nimi on resveratroli, joka tukkii syöpää aiheuttavat aineet ja estää joidenkin kasvaimien kasvamisen.

Jogurtti

Some figure

Jogurtissa on hyödyllistä bakteeria, joka antaa suolistofloorallemme mahdollisuuden uudistua, mikä toisaalta estää myrkyllisiä tuotteita vaikuttamasta ruuansulatusprosessiimme. Se on erityisen hyödyllistä paksusuolisyövän estämisessä. Kuitenkin sillä on arveltu olevan etuja kaikentyylisiin kasvaimiin.

Porkkanat

Some figure

Porkkanoiden oranssi väri johtuu sen suuresta määrästä beetakaroteenia, joka on tehokas ja erittäin arvostettu antioksidantti. Porkkanoiden käyttö on erityisen suositeltavaa tupakoitsijoille tai henkilöille, jotka ovat aikaisemmin tupakoineet, sen mahtavan hengitysteiden solujen uudistamiskyvyn vuoksi.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.