Logo image
Logo image

3 antioksidanttipitoista juomaa, jotka hidastavat ikääntymistä

3 minuuttia
Näitä vinkkejä noudattamalla ja näitä antioksidanttipitoisia juomia nauttimalla voit hidastaa näkyviä ikääntymisen merkkejä, ja pitää kehon nuorekkaana ja vahvana. 
3 antioksidanttipitoista juomaa, jotka hidastavat ikääntymistä
Kirjoittanut Ángela Aragón
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Harmittaako sinua, kun ikääntymisen merkit alkavat näkyä ja tuntua kehossasi? Nauti näitä kolmea antioksidanttipitoista juomaa, jotka pitävät yllä ihosi ja elimistösi nuorempaa ilmettä ja oloa!

Ikääntyminen alkaa siitä hetkestä kun synnymme, mutta ikääntymisen merkkeihin aletaan kiinnittämään huomiota vasta paljon vanhempana. Ikääntymisen näkyvät merkit alkavat yleensä päälle kolmekymppisenä, mutta joillain niitä ilmenee aikaisemmin: hiusrajan vetäytyminen, varhainen kaljuuntuminen tai harmaat hiukset, sekä rypyt ja pigmenttimuutokset kuuluvat ikääntymiseen.

Nämä ulkoiset merkit ikääntymisestä ovat harmittomia, ja usein suuremmat merkit, kuten väsyminen tai kolotukset ja muut kehon vaivat vaikuttavat ihmiseen enemmän. Ehkä kärsit polvivaivoista, etkä pysty enää harrastamaan liikuntaa samalla tavalla kuin nuorena. Jokainen tulee kokemaan näitä vanhenemisen merkkejä ja se on täysin normaalia.

Ehkä ajan kuluminen on saanut sinut miettimään, miten voisit paremmin pitää huolta itsestäsi ja hidastaa vanhenemisprosessia. Tärkeintä on pitää itsestäsi huolta sisäisesti terveellistä ravintoa nauttimalla, liikuntaa harrastamalla ja nukkumalla riittävästi.

Voit tehostaa ruokavalion uudistavaa ja elvyttävää vaikutusta nauttimalla antioksidanttipitoista ruokaa ja juomaa. Tässä artikkelissa annamme sinulle ohjeet helppojen antioksidanttijuomien valmistukseen, jotka imeytyvät nopeasti ja elvyttävät kehoa tehokkaasti. Näillä juomilla pidät kehon nuorena ja terveenä, ja saat hehkuvan, kauniin ihon.

Kolme antioksidanttipitoista juomaa

1. Porkkana ja parsa

 

Some figure
Ensimmäinen suosittelemistamme juomista sisältää tärkeitä ravintoaineita, jotka pitävät solut nuorina ja ehkäisevät niiden rappeutumista. Saat hehkuvan ja sileän ihon, joka näyttää kimmoisalta ja nuorekkaalta. Jos ihosi epäpuhtaudet tai selluliitti ärsyttävät, on tämä juoma sinua varten. Lasi päivässä riittää tuomaan huomattavat terveysvaikutukset.

Ainekset

 • 4 porkkanaa
 • 10 parsaa
 • 1 sitruunaruohotanko

Valmistus

 • Leikkaa porkkanoista päät pois, pese tai kuori ne ennen paloittelua.
 • Paloittele myös parsa ja sitruunaruoho (poista lehdet).
 • Kaada kaikki ainekset tehosekoittimeen ja lisää tilkka vettä saadaksesi koostumuksesta juoksevamman. Voit myös mehustaa ainekset halutessasi.
 • Nauti välittömästi.

2. Porkkana ja iltahelokkiöljy

Some figure

Sekoittamalla iltahelokkiöljyä porkkanaan muodostat loistavan vaihtoehtoisen hoidon ikääntymisen merkkejä vastaan, sillä porkkanoiden sisältämä beetakaroteeni vahvistaa helokkiöljyn sisältämien rasvahappojen hyötyjä.

Tämä mehu on täynnä Omega-6 -happoja, jotka soveltuvat ihanteellisesti solujen uudistumisen tukemiseen ja ihon terveyden elävöittämiseen. Lisäksi siitä saa E-vitamiinia, joka saa ihon hehkumaan. Voit lisätä juomaan myös omenaa saadaksesi siitä maukkaamman ja mehukkaamman juoman.

Ainekset

 • 4 omenaa
 • 3 porkkanaa
 • 1 rkl iltahelokkiöljyä

Valmistus

 • Pese ja paloittele omenat ja porkkanat.
 • Kaada ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi juomaksi.
 • Lisää ruokalusikallinen öljyä ja sekoita se lusikalla juomaan.
 • Nauti juomaa lasillinen päivässä.

3. Appelsiini ja mansikka

 

Some figure

Tämän juoman sisältämä C-vitamiini on yksi tehokkaimmista antioksidanteista, joka uudistaa ihoa ja lisää kollageenin tuotantoa, joka pitää ihon sileänä ja kiinteänä.

Ainekset

 • Yhden appelsiinin mehu
 • 7 mansikkaa
 • 1 viipale ananasta

Valmistus

 • Purista appelsiinimehu tehosekoittimeen.
 • Paloittele mansikat ja ananas, tämä helpottaa niiden sekoittamista, ja lisää ne tehosekoittimeen.
 • Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi juomaksi.
 • Nauti 2 lasillista viikossa.

Suositeltua lukemista: Eroon rypyistä kotitekoisella anti-aging -voiteella

Pidä hyvää huolta psyykkisestä terveydestä ehkäistäksesi ennenaikaisen vanhenemisen

 

Some figure

Psyykkinen terveys on yhtä tärkeää kuin fyysinen terveys, sillä ne vaikuttavat toisiinsa huomattavasti. On tärkeää pitää huolta sekä kehostasi että mielestäsi.

Jatkuva murehtiminen tai ahdistus voi muuntaa solujen rakennetta, ja jos haluat säilyä nuorekkaana ja terveenä, tulee sinun välttää stressiä ja surua, ja keskittyä sen sijaan onnen ja ilon lisäämiseen elämässäsi.

Muistatko kun lapsena ja teininä sinulla oli runsaasti vapaa-aikaa haaskattavanasi? Vietit aikaa kavereiden kanssa, lukien ja harrastusten parissa. On aika varata enemmän tilaa vapaa-ajan harrastuksille ja hauskanpidolle, sillä tämä pitää aivot virkeinä ja sosiaaliset suhteet vahvoina.

Yritä päästää irti arjen stressistä ja asioista jotka ärsyttävät sinua, ja keskity sen sijaan rentoutumaan ja viettämään aikaa rakastamiesi asioiden parissa. Tarvitset muutaman tunnin päivässä vain itsellesi, joten kun kaikki päivän hommat on hoidettu, on aika harrastaa vaikka tanssia, jalkapalloa tai lähteä drinkille ystävien kanssa.

Kun noudatat tämän artikkelin vinkkejä ja nautit näitä kolmea antioksidanttipitoista juomaa, pidät kehosi ja mielesi terveenä ja vahvana. Iälläsi ei ole väliä, kun pääset loistamaan omana itsenäsi: energisenä ja voimakkaana. Pidä huolta itsestäsi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.