Eroon rypyistä kotitekoisella anti-aging -voiteella

Tämä täysin luonnollinen ryppyvoide ei välttämättä säily kylppärin kaapissa muutamaa kuukautta pidempään, mutta se on aivan yhtä tehokas kuin kaupalliset tuotteet, eikä se sisällä haitallisia tai ärsyttäviä kemikaaleja.
Eroon rypyistä kotitekoisella anti-aging -voiteella

Kirjoittanut Katherine Flórez

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kun saavutat tietyn iän, alkaa ihon elastisuus heikentyä ja syntyy ryppyjä sekä iho veltostuu. Ihon on vaikeampi uudistua, jolloin ympäristön vaikutukset, kuten saasteet ja liiallinen UV-säteily alkavat näkyä ulkoisesti ihon kunnossa. Tässä artikkelissa kerromme, miten pääset eroon rypyistä kotitekoisella anti-aging -voiteella!

Noin 30. ikävuoden jälkeen kollageenin ja elastiinin määrä alkaa vähentyä – nämä kaksi yhdistettä ovat pitkälti vastuussa ihon kimmoisuudesta ja kiinteydestä. Näiden tärkeiden rakennusaineiden vähentyminen yhdessä jatkuvan rasituksen kanssa (esim. meikit, puhdistustuotteet, hankaaminen, auringonvalo jne.) voivat johtaa ihon ennenaikaiseen vanhenemiseen.

Ihon solut työskentelevät kellon ympäri korjatakseen ihon vaurioita, mutta ne voivat kuormittua helposti, jolloin ihon uudistuminen hidastuu. Ihon avuksi onkin kehitetty monia voiteita ja kosmeettisia tuotteita, jotka ehkäisevät ihon vanhenemista ja pitävät ihon hehkuvana ja kiinteänä pidempään. Tässä artikkelissa esitelty kotitekoinen voide sisältää ravitsevia ainesosia, jotka korjaavat ihovaurioita ja stimuloivat uudistumista.

Alta löydät tarkemman kuvauksen tämän anti-aging -voiteen ainesosista, valmistuksesta ja käytöstä.

Kotitekoisella anti-aging -voiteella autat ehkäisemään ryppyjen muodostumista

Yhdistämällä nämä täysin luonnolliset aineet valmistat tehokkaan anti-aging -voiteen, joka ravitsee ihoa ja ehkäisee ryppyjen muodostumista. Voiteen paras ominaisuus on kuitenkin se, ettei se sisällä yhtäkään haitallista, ärsyttävää kemikaalia, joten se sopii myös herkkäihoisille. Voiteen valmistus on halpaa, eikä sinun tarvitse siis käyttää kymmeniä euroja kalliiden purkkien ja putiloiden ostoon.

Kotitekoisella anti-aging -voitella on ravitsevia ja hoitavia ainesosia:

Oliiviöljy

Anti-aging -voide sisältää mm. oliiviöljyä.

 

Oliiviöljy on monen suosikki ruuanlaitossa, mutta sen ravinteet ja lääkinnällinen vaikutus soveltuu myös ulkoiseen käyttöön. Oliiviöljy on orgaaninen valmiste, jolla on monia hyötyjä iholle. Oliiviöljyn sisältämät antioksidantit ja Omega-3 -rasvat auttavat palauttamaan ihon luontaisen kosteuden ja uudistamaan ihoa. 

Oliiviöljyllä voi korvata monet kaupalliset voiteet, sillä se tehokosteuttaa ja edesauttaa luontaista paranemista.

Kookosöljy

Kookosöljy on mikrobeja tappava ja tulehdusta hillitsevä aines, joka poistaa epäpuhtaudet ja bakteerit, sekä siloittaa näkyviä jälkiä iholla. Kookosöljyn sisältämät rasvahapot auttavat säätelemään ihon luonnollista pH-tasoa, ja ehkäisevät liiallista rasvan tuotantoa ja tulehduksia.

Tämän lisäksi kookosöljy sisältää lauriinihappoa, joka suojelee ihoa, palauttaa sen pehmeyden ja antaa sille luontaista hehkua. Öljy imeytyy iholle vaivatta sekä se pehmittää kuivaa tai kovettunutta ihoa tehokkaasti.

Mehiläisvaha

Kotitekoisella anti-aging -voiteella siloitat ryppyjä. Se sisältää mm. mehiläisvahaa.

 

Mehiläisvaha on luonnontuote, joka sisältää runsaasti hyödyllisiä entsyymejä ja antibakteerisia yhdisteitä. Ihonhoidossa mehiläisvahaa käytetään luonnollisena pehmittäjänä, joka uudistaa vaurioituneita soluja.

Mehiläisvaha on luontainen kosteuttaja, joka ehkäisee allergeenien vaikutusta ihoon ja poistaa epäpuhtauksia.

Laventeliöljy

Laventelista uutettu öljy on aromaattinen ja rentouttava aines, joka soveltuu kauneudenhoitoon ihanteellisesti antiseptisen ja uudistavan vaikutuksensa johdosta.

Voit käyttää laventeliöljyä ihotulehdusten ehkäisyyn ja yleisten iho-ongelmien, kuten aknen, ihottuman ja atooppisen ihon hoitoon. Öljy soveltuu myös lievien palovammojen hoitoon ja vanhenemisen ensimerkkien ehkäisyyn.

E-vitamiini

Iho tarvitsee E-vitamiinia.

 

Viimeinen voiteessa käytetty aines on E-vitamiini, joka on tärkeä ravintoaine ryppyjen ehkäisyssä.

E-vitamiini on luontainen antioksidantti, joka hidastaa vapaiden radikaalien ja auringon UV-säteiden haitallista vaikutusta ihoon. E-vitamiini ehkäisee ihokudoksen rappeutumista ja auttaa parantamaan pieniä haavoja ja naarmuja.

Resepti: kotitekoisella anti-aging -voiteella ravitset ja uudistat ihoasi

Kotitekoisella anti-aging -voiteella ravitset ja uudistat ihoasi.

 

Nyt kun tiedät miten voiteen sisältämät ainekset toimivat ihon hyväksi, voit keskittyä voiteen valmistamiseen ja käyttöön. Suosittelemme käyttämään luomutuotettuja aineksia.

Ainekset

 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 2 rkl kookosöljyä
 • 2 rkl mehiläisvahaa
 • 1/2 teelusikallinen laventeliöljyä
 • 2 E-vitamiinikapselia

Valmistus

 • Aseta kookosöljy ja mehiläisvaha höyrytysastiaan ja lämmitä ne juokseviksi.
 • Kun vaha ja kookosöljy ovat sulaneet yhtenäiseksi nesteeksi, käytä lusikkaa sekoitukseen.
 • Lisää oliiviöljy ja laventeliöljy, sekoita.
 • Poista liedeltä ja puhko kaksi E-vitamiinikapselia; kaada niiden sisältö öljyn sekaan.
 • Anna nesteen jäähtyä, kaada kannelliseen lasiastiaan ja säilö viileässä paikassa, auringonvalolta suojattuna.
 • Voide säilyy käyttökelpoisena noin kahden kuukauden ajan.

Voiteen käyttö ryppyjen ehkäisyyn

 • Levitä voidetta kasvoille, kaulalle ja rintakehälle ihon kiinteyttämiseksi ja ravitsemiseksi – et tarvitse kuin muutaman tipan.
 • Suosittelemme käyttämään voidetta joka ilta ennen nukkumaanmenoa.
 • Älä huuhtele ihoa vaan anna hoitavien öljyjen imeytyä kokonaan.

Oletko kokeillut samantyylisiä tuotteita aikaisemmin? Jos rakastat anti-aging -voiteita, tällä edullisella, luonnonmukaisella ja kotitekoisella anti-aging -voiteella saat samat tulokset kuin kaupan kalliimmilla voiteilla.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Tzu-Kai Lin, Lily Zhong, Juan Luis Santiago. Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils. (2017). ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5796020/
 • Nachbar F, Korting HC. The role of vitamin E in normal and damaged skin. (1995). ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7633944
 • Ganceviciene R, Liakou AI, Theodoridis A, Makrantonaki E, Zouboulis CC. Skin anti-aging strategies. Dermato-Endocrinology. 2012.
 • Yang D, Pornpattananangkul D, Nakatsuji T, Chan M, Carson D, Huang CM, et al. The antimicrobial activity of liposomal lauric acids against Propionibacterium acnes. Biomaterials. 2009;
 • Cardia GFE, Silva-Filho SE, Silva EL, Uchida NS, Cavalcante HAO, Cassarotti LL, et al. Effect of Lavender (Lavandula angustifolia) Essential Oil on Acute Inflammatory Response . Evidence-Based Complement Altern Med. 2018;
 • Kurek‐Górecka A, Górecki M, Rzepecka‐Stojko A, Balwierz R, Stojko J. Bee products in dermatology and skin care. Molecules. 2020.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.