4 naamiota aknen hoitoon

Oluthiivasta valmistettu naamio sopii kaikille ihotyypeille. Naamion hoitavat ominaisuudet tekevät ihosta kiinteämmän, poistavat myrkkyjä iholta ja vähentävät liiallista rasvaisuutta.
4 naamiota aknen hoitoon
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López.

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Akneen taipuvainen iho kaipaa erityistä huolenpitoa, jotta ihon rasvaisuus saadaan pidettyä aisoissa. Aknen hoitoon kannatta hyödyntää kuorintaa, joka poistaa kuollutta ihosolukkoa ja iholle kertyvää likaa ja myrkkyjä, jotka aiheuttavat tulehduksen. Aknesta kärsivien tulee siis hoitaa ihoaan erityisen tarkasti, pitää se puhtaana ja raikkaana.

Tässä artikkelissa annamme sinulle ohjeet neljän erilaisen kasvonaamion valmistukseen, joita voi käyttää aknen hoidossa. Kaikki naamioiden ainekset ovat täysin luonnollisia, eivätkä ne kuormita ärsyyntynyttä ihoa. Älä rasita ihoa kemikaaleilla ja raskailla tuotteilla, sillä ne voivat pahentaa ihon tilaa. Suosi luonnollisia tuotteita aina kun mahdollista.

Miten naamiot toimivat?

Naamioilla voi hoitaa ihoa kerran viikossa. Jos ihosi on hyvin rasvainen, voit kokeilla naamioita kahdesti viikossa. Katso miten ihosi reagoi naamioiden käyttöön ja lisää tai vähennä niiden käyttöä sen mukaan. Näin käytät naamioita:

  • Puhdista kasvot huolellisesti meikistä ja liasta. Kuori iho suolalla tai sokerilla tai muulla luonnollisella kuorinta-aineella, käy kasvot ja kaula läpi pyörivin liikkein, älä paina liian kovaa. Keskity hieromaan etenkin rasvoittuvat ja aknelle alttiit alueet läpi.
  • Huuhtele kasvot lämpimällä vedellä ja taputtele kuivaksi.
  • Levitä naamio kasvoille ja kaulalle, vältä silmänympärysihoa. Anna imeytyä 20 minuuttia.
  • Huuhtele naamio pois kasvoilta, taputtele kuivaksi ja levitä kasvoille heti öljytöntä, kosteuttavaa voidetta. Tähän sopii myös jojobaöljy ja kookosöljy, sillä vaikka niiden koostumus on öljyinen, ne sisältävät muita öljyjä huomattavasti vähemmän rasvaa.
  • Jos ihosi on todella rasvainen, levitä kosteusvoiteeksi aloe veraa.

Naamio aloe verasta ja sitruunasta

Aloe vera on tunnetusti kosteuttava ja parantava lääkekasvi, jota löytyykin monesta kauneudenhoitotuotteesta. Aloe vera -kasvista käytetään sen lehtien sisältämä läpinäkyvä geeli, ja sitä löytyy tuubimuodossa apteekeista ja luontaistuotekaupoista. Suosittelemme kasvattamaan aloen itse, sillä siten saat sen käyttöösi kaikkein luonnollisimmassa muodossa. Aloe on helppohoitoinen kasvi, joka ei vaadi paljoa huolenpitoa.

Jos satut omistamaan aloekasvin, leikkaa yksi sen lehdistä irti, halkaise se ja kaavi geelimäinen hedelmäliha kulhoon.

Tämä naamio sisältää aloen lisäksi sitruunaa, joka sopii ihon kirkastamiseen ja puhdistamiseen ja liiallisen öljyn karkoittamiseen.

Näin valmistat naamion

  • Sekoita aloegeeli sitruunamehuun. Voit raastaa sekaan myös hiukan sitruunan kuorta, mikäli käytät luomusitruunaa.
  • Sekoita ainekset keskenään ja lisää aineksia, mikäli koostumus ei ole tarpeeksi paksu.
sitruuna aknen hoitoon

Vihreä savi aknen hoitoon

Savi sopii loistavasti aknen hoitoon, ja sitä on käytetty vuosisatoja myrkkyjen poistamiseen kehosta. Savesta imeytyy elimistöön hyödyllisiä mineraaleja. Savea voi käyttää kauneudenhoitoon, kivunlievitykseen ja turvotuksen poistamiseen. Ennen vanhaan savea käytettiin suoraan maasta löydettynä, mutta nykyisin sitä on saatavilla puhdistettuna luontaistuotekaupoista.

Savi sopii aknen hoitoon, sillä se vähentää tulehduksen aiheuttamaa turvotusta ja se imee itseensä haitalliset aineet.

Näin valmistat naamion

  • Sekoita jauhemaisessa muodossa olevaa vihreää savea tilkkaan huoneenlämpöistä vettä. Sekoita ja lisää vettä, kunnes saat naamiomaisen koostumuksen. Älä tee naamiosta liian vetistä.
  • Käytä naamion valmistamiseen lasista, puusta tai keramiikasta valmistettuja välineitä; vältä muovia ja metallia.
savinaamio aknen hoitoon

Naamio jogurtista ja teepuuöljystä

Tämä naamio on ihanteellinen keino kontrolloida rasvoittuvan ihon talin tuotantoa ja se ehkäisee täten ihohuokosten tukkeutumista ja tulehtumista.

Jogurtti kosteuttaa ihoa tekemättä sitä rasvaiseksi; viileä jogurtti raikastaa etenkin kesäkuumalla.

Teepuuöljy puolestaan desinfioi ihoa ja rauhoittaa tulehdusta. Se sopii aknen hoitoon hyvin.

Valmista naamio käyttämällä 15 tippaa teepuuöljyä ja pieni purkillinen maustamatonta jogurttia. Sekoita ja levitä kasvoille. Anna imeytyä rauhassa.

Oluthiiva ja kananmunan valkuaiset

Tämä mielenkiintoinen naamio yhdistää kaksi ainetta, jotka sopivat kaikille ihotyypeille, etenkin rasvoittuvalle iholle.

Oluthiiva auttaa poistamaan iholle kertyneitä haitallisia aineksia ja likaa. Se sisältää paljon hyödyllisiä mineraaleja, kuten piitä, joka pitää ihon kiinteänä ja nuorekkaana.

Kananmunan valkuaiset kiinteyttävät ihoa ja vähentävät liikaa rasvaa. Jos ihosi on kuiva, kannattaa käyttää koko kananmuna, sillä keltuainen sopii ihon kosteutukseen.

Näin valmistat naamion:

Erota kananmunan keltuainen valkuaisesta ja kaada valkuainen kulhoon. Lisää joukkoon oluthiivaa ja sekoita, kunnes saat hyvän naamioksi sopivan koostumuksen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.