Logo image
Logo image

Aloe vera, virkistävä ja parantava lääkekasvi

2 minuuttia
Aloe vera, virkistävä ja parantava lääkekasvi
Viimeisin päivitys: 14 marraskuuta, 2018

Aloe veraa, joka myös ihmekasvina tunnetaan, on käytetty pitkän aikaa sen useiden hyödyllisten ominaisuuksien ansiosta, jotka auttavat uudistamaan, virkistämään ja parantamaan ihoa. Aloe vera on hyvää myös terveydellesi yleensäkin.

Karkeasti arvioiden on olemassa 250 lajia aloe vera -kasveja. Aloe barbadensis on laji, jolla on parhaat lääkinnälliset ominaisuudet.

Muinaisessa Egyptissä aloeta käytettiin naisten ihonhoidossa; historia kertoo Kleopatran ja muiden naisten kauneudesta tuon ajanjakson aikana.

Muita esimerkkejä tilanteista, joissa voi olla apua aloe verasta: närästys, ruuansulatusjärjestelmän haavaumat, ummetus, ihotulehdus, hilse, tulehdus, rypyt, kuiva iho, jne.

Tutkimuksia jatketaan, jotta saataisiin todistettua etuja, jotka liittyvät muihin sairauksiin kuten syöpään, diabetekseen, korkeaan kolesteroliin ja autoimmuunisairauksiin.

Aloe vera hoitaa ihoa

Some figure

Aloe veralla on mahtavia etuja iholle. Se on antiseptinen ja -bakteerinen, tulehduksia vastustava ja sieniä estävä. Se auttaa vähentämään märkimistä ja estää bakteereita pääsemästä haavoihin luomalla iholle suojaavan kerroksen.

Se on erittäin hyödyllinen akneen ja auringon polttamalle iholle. Aloe vera voi kiihdyttää tervehtymisprosessia ja estää infektioita vaurioituneella iholla.

Tulee kuitenkin pitää mielessä, että sinun tulee rajoittaa käyttö pieniin haavoihin eikä syviin ja vakaviin haavoihin. Tämä voi pahentaa niitä, koska sillä on kyky lisätä verenkiertoa alueella.

Aloe veran käyttö sisäisesti

Aloe veran sisäinen käyttö on myös hyvin tunnettu. Sitä voi nauttia valmistamalla aloe vera -mehua kotona (etsi ammattiohjeet sen valmistamiseen) tai voit myös ostaa sitä nektarityylisenä, pirtelöinä, pulvereina, jne, luotettavalta sertifioitujen tuotteiden valmistajalta. Tuotteen valmistaja tietää, kuinka käyttää sitä ja kuinka paljon sitä tulee nauttia, terveystilanteestasi riippuen.

Milloin aloeta ei voi käyttää?

Vältä aloe veran käyttöä raskauden ja imetyksen aikana. Tämän kasvin komponentit voivat saada aikaan vastavaikutuksia kohdussa, mikä voidaan liittää keskenmenoihin tai ennenaikaiseen syntymään. Alle 12-vuotiaiden lasten tulee myös välttää sen käyttämistä.

Yleisesti ottaen ulkoisella käytöllä iholla ei ole rajoituksia. Mutta varmistaaksesi ettet ole allerginen aloe veralle, voit tehdä yksinkertaisen testin. Laita hieman aloe vera -geeliä käsivartesi sisäosaan ja odota 20-30 minuuttia. Jos tämän ajan jälkeen ei ilmene minkäänlaisia reaktioita, voit käyttää tätä kasvia turvallisesti.

Tätä kasvia ei tule käyttää lääkkeiden tai lääkeyrttien kanssa, jotka ovat diureettisia, laksatiivisia, joita käytetään madaltamaan verensokeritasoja, jotka ovat antikoagulantteja tai kortikosteroideja, muiden joukossa. Aloe voi vahvistaa näiden lääkkeiden tai yrttien vaikutuksia, jolloin vaikutus on kielteinen.

Varo…

Turvallisuutesi takaamiseksi, jos olet millä tahansa lääkityksellä, kysy neuvoa lääkäriltäsi ennen kuin käytät aloe veraa. Hän voi neuvoa sinua siinä, mikä on parasta terveydellesi.

Kuten me kaikki jo tiedämme, mitä tahansa lääkekasvia tai luonnollista hoitokeinoa tulee käyttää vastuullisesti. Muista, että vaikka se on löydetty luonnosta, se ei tarkoita, että voit käyttää sitä rajoituksetta tai suuria määriä vain saadaksesi positiivisimmat tulokset. Kaikkea kohtuudella.

Kaikenlaiset luonnolliset hoitokeinot vaativat johdonmukaisuutta ja kärsivällisyyttä. Voit jutella perinteisen tai vaihtoehtoisen lääketieteen edustajan kanssa, jotta hän voi määritellä oikean tavan käyttää aloe veraa riippuen omasta tilanteestasi, oli kulutus sitten sisäistä tai ulkoista.

Niin monet hoidot ja uudet lääkkeet, joita ilmestyy päivittäin ja joilla hoidetaan erilaisia epämukavuuksia, voivat lopulta aiheuttaa muita epämukavuuksia johtuen niiden sivuvaikutuksista, joihin emme yleensä kiinnitä ollenkaan huomiota. Joten miksi emme koittaisi luonnon omia tuotteita? Voimme käyttää vapaana luonnosta löydettäviä aineksia koulutettujen henkilöiden neuvojen mukaan.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.