Vihreä tee avuksi aknen hoitoon

1 marraskuun, 2018

Olet varmaankin jo tietoinen vihreän teen useista terveysvaikutuksista. Etenkin viime aikoina monet ovat vaihtaneet mustan teen ja kahvin terveellisempään vihreään teehen. Kokeile ottaa vihreä tee avuksi myös ihonhoidossa!

Vihreä tee sisältää 30-40 % veteen liukenevia polyfenoleja ja runsaasti antioksidantteja. Vihreässä teessä on vähemmän kofeiinia kuin mustassa teessä, joten sitä voi nauttia mihin aikaan päivästä tahansa. Vihreä tee pystyy parantamaan mahan haavaumia ja auttaa painonpudotuksessa. 

Nykyään tiedetään myös se, että vihreä tee hoitaa ihoa ja auttaa monien ihosairauksien kuten aknen hoidossa. Lue lisää tästä artikkelista, kuinka vihreää teetä voi käyttää aknen hoidossa!

Vihreän teen hyödyt aknen hoidossa

vihreä tee avuksi ihonhoitoon
  • Tee on ollut osa aasialaista kulttuuria vuosituhansien ajan. Teen on uskottu parantavan monia vaivoja ja se on ollut osa tärkeitä sosiaalisia seremonioita sekä tapahtumia. Vihreää teetä voi juoda ja käyttää ruuanlaitossa, mutta sitä voi hyödyntää myös ulkoisesti kauneudenhoidossa.
  • Vihreässä teessä on suuri määrä antioksidantteja. Antioksidantit ehkäisevät tulehdusten syntymistä ja solujen vanhenemista. Vihreä tee sisältää myös tanniinia, joka rauhoittaa turvotusta ja tulehdusta kudoksissa, tehden siitä oivallisen avun aknen hoitoon.
  • Vihreä tee levitettynä iholle poistaa liiallista talia ja rasvaisen tunteen. Näin ihohuokoset eivät pääse tukkeutumaan liiallisesta talista ja liasta, eikä finnejä tai mustapäitä synny niin paljon. Vihreä tee poistaa myös myrkkyjä ja muita haitallisia aineita, joita ympäristöstä kulkeutuu iholle.
  • Monet nykyaikaiset kauneudenhoitotuotteet, kuten kasvovoiteet ja puhdistustuotteet, sisältävät vihreää teetä, ja sen ominaisuuksia kuvaillaan puhdistaviksi ja ihoa rauhoittaviksi.
  • Vihreä tee on luonnon oma antibakteerinen hoitokeino, ja se auttaa korjaamaan pieniä ihovaurioita. Vihreä tee ei myöskään kuivata ihoa kuten muut desinfioivat aineet. Monissa haavojen desinfiointiin tarkoitetuissa tuotteissa on runsaasti alkoholia, ja alkoholi tunnetusti imee kaiken kosteuden iholta jättäen jälkeensä kiristävän tunteen.
  • Vihreän teen antioksidantit auttavat kehon puolustusjärjestelmää pysymään vahvana viruksia ja bakteereita vastaan. Näin ihon tulehdustila ei pääse pahenemaan ulkoisten vaikutusten johdosta.

Vihreä tee avuksi aknen ja mustapäiden hoidossa

vihreä tee avuksi aknen hoidossa

Vihreän teen polyfenolit ja antioksidantit taistelevat aknea ja epäpuhtauksia vastaan niin sisältä kuin ulkoa päin. Suosittelemmekin juomaan vihreää teetä paljon ja käyttämään sitä myös suoraan iholle.

Antioksidantit ja polyfenolit syväpuhdistavat ihoa, poistavat liiallisen talin ja myrkyt, vähentävät tulehdusta ja turvotusta ja eliminoivat juuri niitä bakteereita, joista ihon tulehdustila johtuu.

Kaikki tämä yhdistettynä vihreän teen kykyyn korjata ihoa hellävaraisesti tekee siitä yhden parhaimmista keinoista aknen häivyttämiseen ja hoitamiseen. Pikku hiljaa alat huomata, kuinka ihosi kirkastuu, rasvoittuminen vähentyy ja epäpuhtauksia syntyy paljon vähemmän.

Näin teet hoitavan uutteen kasvoille vihreästä teestä

Seuraa vain näitä ohjeita:

Valmista uute vihreästä teestä joka aamu. Tarvitset vain tavallista pussitettua vihreää teetä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös irtoteetä. Laita pussillinen teetä juuri kiehautettuun veteen ja anna sen seistä 20 minuuttia. Poista teepussi ja uutteesi on valmis!

Käytä sitä kolme kertaa päivässä kasvoille, kaulalle ja selkään niihin kohtiin, jossa epäpuhtauksia esiintyy. Uita vanulappua teessä ja taputtele se iholle, sitä ei tarvitse huuhdella pois. Käytä samaa uutetta päivän verran ja tee uusi seuraavana aamuna.  

vihreä tee lasissa vihreä tee avuksi akneen

Seuraava vaihe hoitomenetelmässä sisältää myös omenaviinietikkaa. Toteuta tämä hoito kaksi kertaa viikossa iltaisin. Valmista uute samalla tavalla kuin aiemmin. Laita ruokalusikallinen omenaviinietikkaa kupilliseen vihreää teetä, taputtele iholle ja anna vaikuttaa yön yli. Aamulla huuhtele lämpimällä vedellä tai käy suihkussa ja käytä kosteusvoidetta tavalliseen tapaan.

Omenaviinietikka poistaa epäpuhtauksia, parantaa aknea ja tasapainottaa ihon pH-arvoja. Huomaat muutoksen ihossasi ja itseluottamuksessasi pian!