Logo image
Logo image

Mustapäitä ehkäisevä jogurttinaamio

3 minuuttia
Sen lisäksi että käytät tätä naamiota, voit torjua mustapäitä myös hyvällä hygienialla, eli pesemällä kasvosi perusteellisesti sekä aamulla että illalla.
Mustapäitä ehkäisevä jogurttinaamio
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Mustapäät ovat ihoilmiö, joka johtuu ihohuokosten laajenemisesta. Tämä aiheuttaa rasvan ja kuolleiden solujen kertymistä.

Onneksi kyseessä on kuitenkin sellainen pulma, jota voidaan ehkäistä helposti – vaikkapa jogurttia ja kauraa sisältävällä kotitekoisella naamiolla.

Mustapäitä tuppaa ilmaantumaan niin kutsutulle kasvojen T-alueelle, joka käsittää otsan, nenän ja leuan.

Villiintyneet hormonit ovat pääsyy tähän ilmiöön, mutta mustapäät voivat johtua myös huonosta ihohygieniasta tai ruokavaliosta, tai sitten joistakin kemikaaleista.

Vaikka ne eivät olekaan vakava ongelma, mustapäitä pidetään häiritsevinä, sillä ne tekevät kasvoista epäpuhtaan näköiset. Voit hoitaa niitä tehokkaasti kotikonstein, sillä eräät perusainekset puhdistavat ihoa syvältä sekä pienentävät ihohuokosia.

Näihin aineksiin kuuluvat sellaiset terveelliset tuotteet kuten jogurtti ja kaura, ja naamioksi yhdistettyinä nämä auttavat hoitamaan vaivaa jo lyhyessä ajassa.

Tällä kertaa haluamme siis kertoa yhdestä hyvästä tavasta saada mustapäät katoamaan ilman kaupan tuotteita – tartu tilaisuuteen ja kokeile!

Kotitekoinen naamio jogurtista ja kaurasta mustapäiden ehkäisemiseksi

Vaikka tähän tarkoitukseen onkin kaupassa tarjolla monia tuotteita, myös edulliset ainekset toimivat, ja niistä voidaan saada aivan samat vaikutukset kuin kalliista.

Jogurtista ja kaurasta koostuva naamio kuorii, vaikuttaa bakteereja torjuen sekä tarjoaa antioksidantteja. Nämä kaksi ainesta puhdistavat avoimia ihohuokosia syvältä, ja ne poistavat ne rasvan ja kuolleiden solujen kertymät, jotka aiheuttavat mustapäitä.

Lue aiheesta lisää: Valmista itse kreikkalaista jogurttia

Luonnonjogurtin hyödyt iholle

Some figure
Jogurtti on yksi luonnollisista tuotteista, jotka kaunistavat ihoa ilman ei-toivottuja reaktioita.
 • Se sisältää runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja ansioksidantteja, ja jogurtti onkin tehokas apu oksidatiivisen stressin ja myrkyllisten aineiden torjuntaan.
 • Siinä on runsaasti maitohappoa, joka on ihon pintaa puhdistava tekijä. Se helpottaa kuolleiden solujen, näppylöiden ja aknen torjuntaa.
 • Se säätelee ihon pH-tasoa sekä antaa suojaa, ja se nopeuttaa haavojen ja palovammojen paranemista.
 • Se tarjoaa terveellisiä bakteereja, jotka imeydyttyään luovat suojaavan kerroksen huonoja bakteereja ja sientä vastaan.
 • Sen käyttö säännöllisesti estää ihon ennenaikaista ikääntymistä sekä auttaa pitämään sen pehmeänä ja kosteutettuna.

Kauran hyödyt ihonhoidossa

Some figure

Kauraa on käytetty jo vuosisatoja ihon terveyden parantamiseksi, ja se sopii myös herkälle iholle.

 • Kaura imeytyy helposti sekä auttaa säilyttämään ihon luonnollista kosteutta haitallisten tekijöiden torjumiseksi.
 • Se sisältää rasvahappoja ja välttämättömiä aminohappoja, jotka yhdessä kosteuttavat ja uudistavat ihoa, jotta ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä voitaisiin välttää.
 • Se toimii luonnollisena tulehduksen ehkäisijänä.
 • Se sisältää puhdistavia tekijöitä, kuten saponiinia, jota on saippuoissa. Sitä suositellaankin kuolleiden solujen ja mustapäiden poistamiseksi iholta.
 • Se hoitaa ihoa, joten kaura on ihanteellinen tuote kiinteyden säilyttämiseksi ja pienten iho-ongelmien ehkäisemiseksi.
 • Sen ulkoinen käyttö torjuu näppylöitä sekä auttaa pitämään ihon sävyn tasaisena.

Lue aiheesta lisää: Allergian lievittäminen luonnollisten antihistamiinien avulla

Kuinka tämä naamio valmistetaan?

Some figure

Jogurtti-kauranaamio on luonnollinen, mutta myös hyvin helppo vaihtoehto. Se eroaa kaupallisista tuotteista siinä, että rahaa ei mene juurikaan, eikä se aiheuta huonoja sivuvaikutuksia.

Sen lisäksi että naamio vähentää ja ehkäisee mustapäitä, se myös kosteuttaa sekä jättää ihon raikkaan näköiseksi.

Ainekset

 • 1 dl luonnonjogurttia
 • 2 rkl kauraa
 • 1 rkl hunajaa

Valmistus

 • Sekoita kaura, jogurtti ja hunaja kulhossa.

Tee hoito näin

 • Jotta ihosi voisi imeyttää kaikki ainekset hyvin, pese kasvosi lämpimällä vedellä, jotta tukkeutuneet ihohuokoset avautuvat.
 • Laita seosta kasvoillesi niin, että peität kunnolla ne alueet joilla on mustapäitä.
 • Jätä vaikuttamaan 20 minuutin ajaksi, ja sitten tee hellävaraisia pyöriviä liikkeitä kuoriaksesi ihoasi.
 • Pese kasvot lämpimällä vedellä ja huuhdo vielä viileällä, ja kuivaa iho hyvin.
 • Toista hoitoa 2-3 kertaa viikossa, jotta saat parhaat tulokset.

Onko sinullakin mustapäitä? Jos et ole pystynyt pääsemään niistä eroon yrityksistä huolimatta, kokeile tätä kotitekoista naamiota. Tulet huomaamaan, että pulma ei vaadi suuria summia rahaa, ja saat tällä reseptillä tehokkaat ja pitkäkestoiset tulokset.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.