Allergian lievittäminen luonnollisten antihistamiinien avulla

25 syyskuun, 2018
Omenaviinietikka ei ole ainoastaan luontaishoito allergiaan; se edistää myös myrkkyjen poistumista.

Allergiat ovat elimistön keino puolustautua ulkoisilta tekijöiltä, joita se pitää uhkina. Mutta tiesitkö, että allergian lievittäminen onnistuu luonnollisten antihistamiinien avulla?

Allergiaoireiden puhkeamistavalla ei ole väliä: ne voivat laueta ilman, ruoan tai kosketuksen välityksellä. Elimistö reagoi johonkin tekijään ja synnyttää oireita kuten aivastelua, ihottumaa, turvotusta ja hengitysvaikeuksia. Oireita on monenlaisia, mutta niillä kaikilla on yksi yhteinen piirre: niiden aiheuttaman epämukavuuden kanssa on hankala elää. Sama koskee allergialääkkeiden syöntiä, sillä ne aiheuttavat voimakasta uneliaisuutta.

Tästä syystä kiinnostus luonnollisiin antihistamiineihin allergian lievittämisessä on lisääntynyt. Ensinnäkin, niillä on paljon vähemmän sivuvaikutuksia. Lisäksi ne auttavat poistamaan vaivan, joka ei kyllä useimmiten ole henkeä uhkaava, mutta joka aiheuttaa kuitenkin paljon epämukavuutta.

Saatat pohtia, mikä luontaishoito sopisi parhaiten omaan allergiaasi. Ensiksi sinun tulee tietää, että allergian lievittämiseen tarvitaan sellaisia ruokia tai ainesosia, jotka neutralisoivat histamiinin vaikutuksia. Histamiini on se aine, joka saa aikaan allergiaoireita.

Tämä on paljon helpompaa kuin miltä se vaikuttaa. Jatka lukemista ja katso, mitkä nämä ruoka-aineet ovat!

Allergian lievittäminen luonnollisten antihistamiinien avulla

C-vitamiini

allergian lievittäminen C-vitamiinin avulla

Puhumme harvoin luontaislääketieteestä mainitsematta C-vitamiinia; tämän vitamiinin hyödyt ovat kiistattomat ja sitä on tärkeää syödä.

Pidä kuitenkin mielessä, että jotkut runsaasti C-vitamiinia sisältävät ruoat sisältävät myös histamiinia. Valitse siis huolella, mitä C-vitamiinipitoista syöt.

Bromelaiini lisäravinteena

Ananaksessa on bromelaiini-nimistä entsyymiä, joka on voimakas antihistamiini. Ananaksen syöntiä tulee kuitenkin välttää, sillä se sisältää myös histamiinia; hyöty olisi siis turha.

Onkin parempi nauttia bromelaiinia lisäravinteena. Sitä myydään useimmissa terveysruokakaupoissa, joten sitä on helppo löytää. Tällaisia tuotteita voi ostaa myös netistä turvallisesti ja edullisesti.

Sipulia allergiaan

Sipuli on täydellinen immuunijärjestelmän tehostaja. Ensinnäkin, se sisältää paljon kversetiiniä. Tämä aine taistelee voimakkaasti allergioita vastaan. Toiseksi, seauttaa myös osaltaan puhdistamaan hengitysteitä, vähentäen limaa ja tulehdusta elimissä.

Jotkut ihmiset eivät mielellään syö sipulia sen hajun takia. Jos kuulut näihin ihmisiin, suosittelemme harkitsemaan asiaa uudelleen, sillä sipuleilla on lukemattomia terveyshyötyjä.

Joka tapauksessa sitä myydään myös tabletteina, joita saa tämänkaltaisiin tuotteisiin erikoistuneista myymälöistä.

Salaattikastike luonnonjogurtista

Jogurttia kannattaa hyödyntää bifidusbakteerien takia. Se lisää ja elävöittää suoliston bakteerikantaa, mikä lisää vastustuskykyä mahdollisia hyökkäyksiä vastaan.

Jogurtin hyötyjen tehostamiseksi pyri käyttämään hunajaa stevian tai sokerin sijaan. Hunaja on luontainen tulehdusta lievittävä ja viruksia torjuva aine (joka myös maistuu hyvältä).

Omenaviinietikkaseerumi

allergian lievittäminen omenaviinietikan avulla

Allergian lievittäminen onnistuu helposti tämän luonnollisen antihistamiinin avulla, sillä omenaviinietikkaseerumia on erittäin helppo valmistaa. Pane muistiin.

Ainekset

Ohjeet

  • Lisää kaksi ruokalusikallista omenaviinietikkaa kupilliseen vettä.
  • Sekoita hyvin ja juo.
  • Juo mieluiten kolme kertaa päivässä.

Tätä hoitoa suositellaan lämpimästi myös veren laadun optimoimiseen ja suolen puhdistamiseen. Jos siis olet syönyt jotain allergisen reaktion aiheuttavaa, se poistuu elimistöstä paljon nopeammin.

Pidäthän kuitenkin mielessä, että joissakin näissä luontaishoidoissa voi olla sellaisia tekijöitä, jotka laukaisevat allergian. Kysy lääkäriltä ennen niiden käyttöä, erityisesti niissä tapauksissa, joissa lääkärin tuki ja ohjeistus on tärkeää.

  • Rozman, C. Compendio de medicina interna. Elsevier España, 2005.
  • Lucía Arisó. El kiwi y otros campeones en vitamina C : acerola, bayas, cítricos, perejil. Océano Ambar, 2009.
  • Alfredo Entrala Bueno. Vitaminas: aspectos prácticos en medicina. Ediciones Díaz de Santos, 1995.
  • David Grotto. Lo mejor que puedes comer (Colección Vital): De la A a la Z, la guía nutricional definitiva para llenarte de energía, de salud. Penguin Random House Grupo Editorial México, 2014.