Logo image
Logo image

Omenaviinietikan hyödyt kasvojen puhdistamisessa

2 minuuttia
Omenaviinietikka on orgaaninen tuote, jolla on mielenkiintoisia hyötyjä iholle. Sisältämiensä happojen ja antioksidanttien ansiosta se poistaa hyvin läiskiä ja finnejä iholta.
Omenaviinietikan hyödyt kasvojen puhdistamisessa
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Omenaviinietikka on yksi niistä orgaanisista tuotteista, joita voidaan hyödyntää monin tavoin kotona. Vaikka se tunnetaankin erityisesti käyttötavoistaan ruoanlaitossa, se sopii myös luontaishoitoihin ja kauneudenhoitotuotteeksi. Lue seuraavaksi, miksi kannattaa puhdistaa kasvot omenaviinietikalla!

Tässä artikkelissa haluamme kertoa omenaviinietikan hyödyistä ihonhoidossa, ja miksi sinun kannattaa puhdistaa kasvot omenaviinietikalla. Vaikka ihonhoitoon on saatavilla monia tavanomaisiakin tuotteita, tämän luonnollisen ainesosan käytöllä on mielenkiintoisia hyötyjä.

Se on saanut paljon suosiota viime vuosina. Monet julkisuudenhenkilöt ovat paljastaneet sen olevan heidän säteilevän ihonsa “salaisuus”. Se on lisäksi kaikkien ihmisten saatavilla, sillä se on niin edullista ja sitä löytyy kaikista supermarketeista.

Tiedätkö, miksi kasvot olisi hyvä pestä omenaviinietikalla? Jos et vielä käytä sitä kauneudenhoidossa, älä jätä lukematta kerromme useita hyviä syitä alkaa käyttää sitä iholla.

Miksi kannattaa puhdistaa kasvot omenaviinietikalla?

Some figure

Koska omenaviinietikka sisältää orgaanisia yhdisteitä ja antioksidantteja, se auttaa saamaan säteilevän ihon. Se voi toimia vaihtoehtoisena tuotteena kauppojen puhdistusaineille, sillä siitä saa samankaltaisia hyötyjä:

Vähentää talintuotantoa

Omenaviinietikan orgaaniset hapot auttavat säätelemään ihon pH-arvoa, mikä vähentää liiallista talintuotantoa. Näiden aineiden ansiosta omenaviinietikalla on voimakas supistava vaikutus, joka vähentää ihon kiiltoa ja saa sen näyttämään puhtaammalta.

Vähentää aknea

Pesemällä kasvot omenaviinietikalla saat poistettua ihohuokosten sisään jääneen lian. Näin sen säännöllinen käyttö on vaihtoehtoinen ratkaisu mustapäihin, finneihin ja akneen.

Vähentää maksaläiskiä

Some figure

Omenaviinietikka sisältää alfahydroksihappoja eli AHA-yhdisteitä. Ne kykenevät poistamaan kuolleita ihosoluja, jotka aiheuttavat läiskiä iholle. Ihoon imeytyessään ne aktivoivat verenkiertoa ja solujen uudistumisprosessia.

Lievittää auringonpolttamia

Kasvojen puhdistus omenaviinietikalla minimoi myös auringonpolttamien aiheuttamia vaurioita.

Antioksidanttisten ja tulehdusta lievittävien ominaisuuksiensa ansiosta sen suora käyttö iholla vähentää polttelua ja nopeuttaa paranemista.

Toimii kasvovetenä

Omenaviinietikka toimii kasvoveden tavoin. Etikka- ja alfahydroksihapot pienentävät laajentuneita ihohuokosia. Lisäksi omenaviinietikka kiinteyttää kudoksia, mikä ehkäisee ihon veltostumista ja ennenaikaisia ryppyjä.

Ehkäisee tulehduksia

Omenaviinietikan antimikrobiset yhdisteet auttaat suojaamaan ihoa infektioita aiheuttavilta tekijöiltä.

Se sopii myös herkälle iholle ja rauhoittaa allergioita.

Kuinka pestä kasvot omenaviinietikalla

Some figure

Ihon puhdistaminen omenaviinietikalla on helppoa! Sinun tarvitsee vain ostaa 100-prosenttisen puhdasta omenaviinietikkaa, sillä käsiteltyjen versioiden ravintoaineet eivät ole yhtä laadukkaita.

 • Pastöroimaton tai suodattamaton omenaviinietikka sisältää luontaisia entsyymejä, pektiinejä ja kivennäisaineita, jotka ovat avainasia ihonhoidossa.
 • Luonnollisestikin omenaviinietikka soveltuu muuhunkin kuin ruoanlaittoon: käytettäväksi paikallisesti tai lääkinnällisissä valmisteissa.
 • Omenaviinietikkapullon pohjalla liuos on tavallisesti sakeamman näköistä ja tuoksultaan voimakkaampaa.

Ainekset

 • 5 rkl orgaanista omenaviinietikkaa
 • 2,5 dl kylmää vettä

Valmistus

 • Sekoita omenaviinietikka veteen.

Huom.: Omenaviinietikka täytyy aina sekoittaa veteen, sillä sen hapot ovat voimakkaita ja voivat ärsyttää ihoa laimentamattomina.

Käyttöohje

 • Suihkauta liuosta kaikkialle kasvoille iltaisin meikinpoiston jälkeen.
 • Testaa tuotetta ensin pieni määrä iholle, jotta se ei varmasti aiheuta haitallisia reaktioita (kaikki ihot ovat erilaisia).
 • Jos mitään ongelmaa ei ilmene, levitä liuosta hellävaraisesti hieroen kaikkialle ihoon, kunnes se on hyvin imeytynyt.
 • Anna vaikuttaa puoli tuntia ja huuhtele kylmällä vedellä.
 • Toista käyttö 5 päivää putkeen, pidä 2 päivän tauko ja aloita hoito uudelleen.

Mietityttääkö omenaviinietikan haju sinua? Se ei ole ongelma, sillä tuotteen liuottaminen veteen vähentää hajua huomattavasti. Älä siis epäröi kokeilla sitä!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Yagnik, D., Serafin, V., & J Shah, A. (2018). Antimicrobial activity of apple cider vinegar against Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Candida albicans; downregulating cytokine and microbial protein expression. Scientific reports, 8(1), 1732. doi:10.1038/s41598-017-18618-x
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5788933/
 • Johnston C, et al. (2006). Vinegar: Medicinal uses and antiglycemic effect.
  ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1785201
 • Gopal J, et al. (2017). Authenticating apple cider vinegar’s home remedy claims: Antibacterial, antifungal, antiviral properties and cytotoxicity aspect. DOI:
  10.1080/14786419.2017.1413567

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.