Kauneudenhoitotuotteita yli 40-vuotiaalle iholle

· huhtikuu 9, 2018
Ennemmin tai myöhemmin meistä kaikista tulee yli 40-vuotiaita, ja tällä kertaa haluamme antaa hyviä vinkkejä näitä loistavia vuosia varten.

40 ikävuoden saavuttaminen tarkoittaa muutosta tunnetasolla, kuten myös biologisesti ja fyysisesti. Nainen kokee tällöin suuren muutoksen ihossaan: sen joustavuus, kiinteys ja uudelleen syntymisen kyky eivät enää ole samat kuin nuorempana, ja ihosta tuleekin tällöin ”kypsä”. Tämän prosessin hidastamiseksi on kuitenkin tarjolla monia tuotteita.

Ikä ei ole silti ainoa asia, joka saa aikaan ihon ennenaikaista vanhenemista. Ja on selvää, että tämä prosessi ei näy ainoastaan kasvoilla, vaan myös hartioissa, rinnassa ja tietysti käsissä.

Biologisessa mielessä iho kärsii heikkenemisestä sen suojaavassa toiminnossa. Iho ja ihonalaiskerros aiheuttavat myös ongelmia ihon rakenteen osalta.

Jatka lukemista, sillä nyt annamme tietoa tuotteista, jotka kannattaa ottaa avuksi kauneudenhoitoon yli 40 vuoden iässä!

Miten ihon vanhenemisen prosessi etenee?

Kun vuodet vierivät, ihon solujen aineenvaihdunta muuttuu hitaammaksi, eli kollageenia ei tule tuotetuksi enää entiseen malliin, ja sen vuoksi ihosta tulee veltompi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ihoa ei kannattaisi hoitaa säännöllisesti.

Tavoitteena on tarjota ne tekijät, joita iho tässä vaiheessa tarvitsee, jotta voitaisiin pitää sen kerrokset hyvässä kunnossa.

Lue aiheesta lisää: Jogurtti-sitruunanaamio on ällistyttävän tehokas ihohoito

Morfologiset muutokset yli 40-vuotiaana

vinkkejä 40-vuotiaalle iholle
 Nyt kuvaamme tarkemmin ne muutokset, jotka tapahtuvat iholla tässä iässä:
 • Pintakudos: luonnollinen kosteuttava kyky vähenee, ja tämä kerros muuttuu kuivemmaksi ja hilseilevämmäksi.
 • Orvaskesi: niiden ravinteiden määrä, jotka jaetaan eri ihon kerrosten välillä, vähenee.
 • Verinahka: kollageeni heikkenee, ja sitä ei enää tuoteta entiseen malliin, ja veren virtaus myös vähenee siksi, että verisuonia vähenee.
 • Ihonalaiskerros: rasvakudos muuttuu ohuemmaksi, mikä aiheuttaa ihon veltostumista.
 • Ihon rauhaset: tali- ja hikirauhaset ovat vähemmän aktiivisempia.

Onko ihosi jo muuttunut kypsäksi?

Seuraavat merkit ovat osoitus siitä, että iho on kypsässä vaiheessa:

 • Iän aiheuttamat läikät: näitä tulee erityisesti käsien selkiin, kyynärvarsiin ja kasvoihin. Ne ovat yleensä rusehtavia väriltään, ja niiden koko voi vaihdella muutamasta millimetristä sentteihin.
 • Iän aiheuttamat syylät: nämä ovat vaarattomia ja pigmenttiä sisältäviä turvonneita kohtia. Niitä tulee yleensä sellaisille alueille, jotka ovat altistuineina valolle.
 • Joustavuuden väheneminen: iho muuttuu ryppyiseksi sekä alkaa roikkua.
 • Kuivuus: tätä ilmenee siksi, että nesteen imeyttämisen kyky vähenee. Siksi sitten iho näyttää kuivalta, ja siinä on kireitä halkeamia, jotka voivat joskus aiheuttaa kutinaa.

Lue aiheesta lisää: Halkeilevat kantapäät? Kokeile näitä 5 kotihoitoa

Mitä tuotteita kauneudenhoitoon tulisi valita ikääntyvälle iholle?

ihonhoitotuotteet

Parhaiden tulosten saamiseksi on hyvä käydä ihonhoidon asiantuntijalla ennen kuin valitset kosmetiikka- tai kauneudenhoitotuotteita, sillä ikääntymisen merkit iholla tulisi analysoida: kuinka kuiva iho on, mikä sen pigmentaatio on ja onko havaittavissa syviä ryppyjä.

Tässä tulee lista sellaisista tuotteista, joita kannattaa alkaa käyttää saavuttaessa 40 vuoden ikään.

Kosteusvoide

On välttämätöntä korvata nesteiden menetystä kosteusvoiteella, sillä nämä tuotteet muodostavat suojaavan kerroksen sekä estävät kuivumista. Tämä on hyötynä niin oliiviöljyä, silikonia kuin vaseliiniakin (jos sitä käytetään pienissä määrissä) koskien.

Lue aiheesta lisää: 5 tärkeää asiaa ihon hoitamiseksi vaihdevuosina

Rasvaisempi kosteuttava voide

öljyjä ja voiteita

Tämä tuote pystyy säilyttämään nesteitä pidemmän aikaa kuin edellinen, ja on suositeltavaa käyttää sellaista kosteuttava rasvaisempaa voidetta, joka sopii omalle ihotyypille – sekaiholle, kuivalle tai sitten rasvaiselle. On tärkeää, että voide sisältää runsaasti E-vitamiinia, sillä tämä vitamiini poistaa ryppyjä, pehmentää epäpuhtauksia sekä suojaa ihoa auringonsäteiltä.

Anti-age -voiteet

 • Seramidit: nämä ovat molekyylejä, jotka vastaavat sen mahdollistamisesta, että ihosolut yhdistyvät. Ihanteellinen ratkaisu olisi käyttää sellaisia tuotteita, jotka ovat kasviperäisiä – sellaisia, jotka on saatu riisistä, vehnästä tai soijasta.
 • Lipidit: nämä ovat aineita, joiden tehtävänä on ihon täyttäminen. Etenkin liposomit, jotka sisältävät E- ja F-vitamiinia, toimivat tässä tehokkaasti.
 • Natural Moisturizing Factor (NMF) -tekijöitä vastaavat: näitä löytyy pyrrolidiinikarboksyylihaposta, ureasta, maitohaposta ja natriumlaktaatista, sokereista ja allantoiinista, kuten myös muistakin.

Toisaalta taas kaupoissa on tarjolla useita tuotteita, jotka lievittävät ikääntymisen oireita iholla. Näitä ovat muun muassa seuraavat:

 • kollageenin yhdistymisen kiihdyttäjät, jotka vähentävät ryppyjen näkyvyyttä
 • sidekudoksen uudelleen kiinteyttäjät, jotka antavat iholle lisää kiinteyttä
 • solujen aktiviteetin stimulaattorit, jotka kiihdyttävät solujen aineenvaihduntaa
 • oligopeptidit, jotka ovat uusi versio retinolista, ja ne antavat iholle valoisuutta ja raikkautta

Jos olet yli 40-vuotias tai pian tulossa tähän vaiheeseen, muista tässä artikkelissa esittelemämme tuotteet, jotta voisit hemmotella ihoasi sekä pitää sen kauniina ikääntyessäsikin!