5 vinkkiä kasvojen ihon kaunistamiseen

· joulukuu 19, 2015
Rosmariinivesi voi auttaa vähentämään finnejä ja kylmästä säästä tai hormoneista johtuvaa kasvojen punoitusta.

Jokainen meistä haaveilee pehmeästä ja kuulaan täydellisestä ihosta. Joskus käytämme mielettömiä rahasummia vuodessa kauneudenhoitoon, kuten voiteisiin, puhdistusaineisiin ja erilaisiin kasvohoitoihin – aina näistä ei kuitenkaan tunnu olevan mitään hyötyä. Tässä artikkelissa keskitymmekin kauniin ihon salaisuuksiin ja mikä parasta, jokainen antamamme vinkki sopii kotona toteutettavaksi, eikä vaadi paljon aikaa tai rahaa.

Terve ja kaunis iho: parhaat vinkit

Ihosi kunto heijastaa koko kehon terveyttä. Hyvin kosteutettu ja kimmoisa iho, joka ei punoita tai hilseile, kertoo hyvälaatuisesta ravinnosta ja ruokavalion tasapainosta. Kaunis iho kielii siitä, että saat ravinnostasi riittävän määrän hoitavia hyviä rasvoja, vitamiineja ja mineraaleja. Aina ihon ylläpitäminen ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista, sillä ihon kuntoon vaikuttavat mm. ympäristön olosuhteet, kuten aurinko, pakkanen ja tuuli, sekä hormonaaliset seikat ja ikääntyminen.

Jatka lukemista ja kerromme sinulle muutamista helpoista keinoista hoitaa ja uudistaa ihoa joka päivä. Sinun ei tarvitse jättää käyttämättä päivittäistä lempivoidettasi, vaan voit tukea kauneudenhoitorutiinejasi näillä keinoilla.

1. Kuori kauralla ja ruokasoodalla

Ruokasooda

Käytä tätä kuorintaa korkeintaan kerran viikossa. Lopputuloksena saat hehkuvat, nuorekkaat ja kauniit kasvot. Kuorimalla ihon kauralla ja soodalla poistat kuolleet ihosolut ihon pinnalta, puhdistat ihohuokoset ja kiihdytät pintaverenkiertoa. Tämä on helppo tapa kuoria iho ilman haitallisia kemikaaleja.

Kuorinnan valmistaminen on helppoa. Tarvitset vain kaksi ruokalusikallista kaurahiutaleita, yhden ruokalusikallisen ruokasoodaa ja tilkan vettä. Sekoita ainekset yhteen tasaiseksi tahnaksi, joka levittyy iholle helposti. Levitä puhtaalle iholle ja käy kasvot läpi pyörivin liikkein painamatta liian kovaa. Kuori ihoa 15 minuuttia ja huuhtele kuorintavoide pois lämpimällä vedellä. Huomaat heti eron entiseen.

2. Kasvoja kiinteyttävä vihreä tee

Kasvojen pesu

Tämä ohje sopii ihon pehmentämiseen ja aktivoimiseen, ja se sopii käytettäväksi parhaiten joko iltaisin tai aamulla, sillä se puhdistaa ihon tehokkaasti ja kiihdyttää verenkiertoa. Keitä kupillinen vettä ja lisää kuumaan veteen kaksi pussia vihreää teetä. Kun tee on uuttunut muutaman minuutin ajan, siirrä se viilentymään jääkaappiin. Kun tee on kylmää, uita vanulappua seoksessa ja taputtele kasvoille. Huomaat heti, miten paljon kirkkaamaksi ja tasaisemmaksi kasvojen sävy muuttuu.

3. Eroon punaisista läiskistä

Rosmariiniöljy

Joskus kasvot punoittavat joko sään tai hormonien ansiosta. Pakkanen ja viima kuivattavat ihoa ja muutokset sääolosuhteissa ovat iholle rankka kokemus. Kasvojen punoittamista voi hälventää hunajalla ja rosmariinivedellä. Nämä kaksi ainetta vähentävät ihoärsytystä ja punoitusta ja tämän lisäksi uudistavat ja vahvistavat ihoa.

Keitä puoli kuppia vettä ja laita sekaan kolme tuoreen rosmariinin oksaa. Anna seoksen kiehahtaa ja lisää kolme teelusikallista hunajaa. Anna veden jäähtyä sen verran, ettei se ole enää polttavan kuumaa ja että sopii iholle käytettäväksi. Levitä kasvoille vanulapulla ja anna imeytyä 15 minuuttia. Huuhtele kasvot hyvin ja levitä kosteusvoide.

4. Mustapäiden hoito

Jogurttikulho

Kaikille kertyy mustapäitä kasvojen iholle, ja etenkin nenänseutu on mustapäille altista aluetta. Mustapäitä syntyy, kun ihohuokoseen pesiytyy likaa, talia ja bakteereja. Yksi helppo tapa päästä eroon mustapäistä on hoitaa niitä maustamattomalla jogurtilla ja sitruunalla.

Tarvitset vain muutaman lusikallisen jogurttia ja tuorepuristettua sitruunamehua. Sekoita ainekset keskenään ja levitä sille alueelle, jossa mustapäitä esiintyy (nenä, leuka, otsa, posket). Hiero ihoon ja anna imeytyä 20 minuuttia, huuhtele pois vedellä. Jos teet hoidon joka päivä, alat pian nähdä tuloksia.

5. Arpien häivyttäminen

Arpi

Akne jättää joskus jälkeensä arpia, jotka eivät hälvene edes ajan myötä. Leikkausarvet ja haavoista syntyneet arvet voivat olla inhottavan näköisiä ja niitä haluaa peittää meikillä tai vaatteilla. Miten arvista pääsee eroon? Kokonaan arpia ei saa poistettua, mutta niiden näkyvyyttä voi hillitä muutamilla hoidoilla.

Kokeile esimerkiksi valkoisesta myskistä ja ruususta valmistettua öljyä. Tätä öljyä voi löytyä luontaistuotekaupoista, parfyymikaupoista tai netistä, eikä se maksa paljoakaan. Levitä pieni määrä öljyä arville vanulappua käyttäen joka päivä, ja suorita samalla hellävarainen hieronta arpeutuneelle alueelle. Hieronta kiihdyttää verenkiertoa ja antaa öljyn imeytyä kunnolla syviinkin ihokerroksiin. Kun hoidat ihoa joka päivä, huomaat pikkuhiljaa muutoksen entiseen.

Muistathan, että edellä mainitut hoidot toimivat vain, jos käytät niitä säännöllisesti ja ohjeiden mukaan. Jos kärsit vakavista iho-ongelmista, suosittelemme kääntymään ihotautilääkärin puoleen, joka voi ohjata sinut juuri itsellesi sopivien hoitojen äärelle.