Logo image
Logo image

7 himalajalaista vinkkiä ikääntymistä vastaan

3 minuuttia
Tiesitkö, että granaattiomenan mehu saattaa olla hyödyllisempää terveydellesi kuin vihreä tee? Se sisältää paljon antioksidantteja sekä antiseptisiä ja tulehduksia lievittäviä ominaisuuksia.
7 himalajalaista vinkkiä ikääntymistä vastaan
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López

Kirjoittanut Yamila Papa Pintor
Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Oletkin jo varmaan kuullut Himalajan vuorilla elävien ihmisten erikoisista ominaisuuksista. Monet heistä ovat vielä satavuotiainakin täysin terveitä niin fyysisesti kuin henkisestikin.

Elinikäodotukset tämän alueen maissa, kuten Tiibetissä, Bhutanissa, Nepalissa ja Intiassa ovat erinomaiset. Tästä kiitos kuuluu tietyille tavoille, joita he noudattavat joka päivä.

Haluatko tietää, mitkä ovat himalajalaisten salaisuudet ikääntymistä vastaan? Älä jätä tätä artikkelia lukematta!

Luonnollisia keinoja ikääntymistä vastaan

Kuinka Himalajan naiset ja miehet onnistuvat elämään yli satavuotiaiksi? Miten he ovat löytäneen “nuoruudenlähteen”? Miten he ehkäisevät tauteja ja kipuja?

Voisimme kysyä heiltä useita kysymyksiä, mutta itse asiassa vastaus niihin kaikkiin on sama: he turvautuvat luontoäidin tarjoamiin apuihin. Jos mietit tätä asiaa, sekä sitä, että he elävät alueella, jossa on enemmän vuoria ja niittyjä kuin rakennuksia ja ilmansaasteita, pystyt jo hahmottamaan koko kuvion.

Himalajalta löytyy useita luontaisia tuotteita, joita käytetään apuna taistelussa ikääntymistä vastaan. Nämä tuotteet ovat osa alueen ihmisten jokapäiväistä ruokavaliota, ja se vaikuttaa asiaan vahvasti.

Himalajan salaisuudet ikääntymistä vastaan

Some figure

Nuku hyvin ashwagandhan avulla

Kyseessä on aasialainen yrtti, jota tiibetiläiset ovat käyttäneet läpi aikojen. Se edesauttaa hyvää unta ja hoitaa unettomuutta. Kunnollinen lepo on elintärkeää henkisesti ja fyysisesti nuorekkaana pysymiselle.

Ashwagandha-yrttiä tutkittaessa huomattiin, että kun sitä käytettiin vain 100 mg ennen nukkumaanmenoa, monet univaikeuksia kokevat potilaat pystyivät nukkumaan paremmin. Sitä käytetään myös kortisolin vapauttamiseen, joka vähentää stressiä.

Hoida sydäntä syömällä granaattiomenaa

Some figure

Granaattiomenalla on monia suotuisia vaikutuksia terveyteen, mutta ennen kaikkea se tekee hyvää sydämelle. Modernin tieteen avulla on osoitettu, että granaattiomenat, jotka kasvavat Himalajalla, sisältävät tiettyjä ainesosia, joilla on erityisen hyviä vaikutuksia sydämeen.

Esimerkiksi granaattiomenan täysmehu tekee kolme kertaa enemmän hyvää terveydellesi kuin vihreä tee. Vain 60 grammaa granaattiomenaa päivittäin on tarpeeksi parantaakseen terveyttäsi huomattavasi.

Lisää 20 vuotta elämääsi syömällä gojimarjoja

Gojimarjat on yksi tärkeimmistä Himalajan ihmisten salaisuuksista, joka auttaa heitä elämään kauemmin kuin muut maailman ihmiset. 

Tämä ihmemarja sisältää paljon rautaa sekä C-vitamiinia, joka auttaa kehoa imemään rautaa. ORAC-taulukon (ORAC on arvo, jolla kerrotaan kuluttajalle tuotteen sisältämien antioksidanttien määrä) mukaan gojimarjat sisältävät myös kaikista maailman ruoista eniten antioksidantteja.

Juo gojitäysmehua tai gojimarjoja joka päivä, jotta saat parhaiten irti niiden sisältämät terveyshyödyt.

Hoida hermostuneisuutta ja löydä rauha santelipuun avulla

Some figure

Mausteisen ja kirpeän arominsa ansiosta santelipuuta on käytetty vuosisatoja lievittämään stressiä, poistamaan hermostuneisuutta ja hoitamaan masennusta. Jotkut jopa hierovat meditointia varten santelipuun öljyä “kolmannen silmänsä” kohtaan, eli otsan keskelle.

Santelipuun öljyllä tai santelipuusta ja vedestä tehdyllä tahnalla on rauhoittavia vaikutuksia niin kehoon kuin mieleenkin. Sen tuoksu voi rentouttaa hermoja, poistaa stressiä ja nostaa mielialaa.

Hemmottele vatsaa kardemummalla

Some figure

Jos vatsasi on usein sekaisin, turvonnut tai täynnä ilmaa, tai jos muuten vain haluat rauhoittaa ruoansulatusjärjestelmääsi ja parantaa ruoansulatusta, kokeile tätä vahvaa yrttiä ja maustetta – kardemummaa.

Tämä usein aasialaisesta ruoasta löytyvä mauste voi stimuloida ruokahalua, suojella mahalaukun kalvoa, lopettaa ripulin, vatsakrampit ja ilmavaivat, estää pahanhajuisen hengityksen muodostumista, ennaltaehkäistä paksusuolen syöpää ja stimuloida ja virkistää koko kehoa. Tämän kaiken lisäksi se on voimakas kivunlievittäjä. 

Sekoita lusikallinen jauhettua kardemummaa teen tai kahvin joukkoon, ja juo juomaa 10 minuuttia ennen jokaista ateriaa.

Tyrni saa sinut hehkumaan

Tyrni on yksi uusimmista tieteen löydöksistä, kun puhutaan ikääntymisestä ja etenkin vanhenemisen vaikutusten poistamisesta iholta. Tämä alunperin Nepalista kotoisin oleva, punainen tai oranssi marja stimuloi solujen uudelleensyntymistä ja suojelee ihoa haitallisilta ultraviolettisäteiltä.

Tyrni sisältää soluja hoitavia antioksidantteja sekä Omega-7:ää, joka tunnetaan ihon elvyttäjänä. Saadaksesi hehkuvan ihon, kokeile kosteusvoidetta, jonka avainaineena on käytetty tyrniä. Tyrniöljyä käytetään myös raskausarpien ennaltaehkäisyyn ja häivyttämiseen.

Hoida ihoasi neempuun lehdillä

Some figure

Himalajan ihmiset kylpevät kuumassa vedessä ja käyttävät neempuun lehtiä parantaakseen haavoja ja ihottumia. Kyseisen puun lehdistä valmistettua öljyä on käytetty Aasiassa yli 2000 vuotta. Neempuun lehdillä on siis sekä esteettisesti hyödyllisiä että hoitavia vaikutuksia.

Näitä lehtiä käytetään muun muassa diabeteksen, kihdin ja keuhkokuumeen hoitoon, sekä myös niveltulehduksen, nivelrikon ja malarian oireiden lieventämiseen. Ne myös rauhoittavat hermostoa ja rentouttavat lihaksia.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Castillo Garzón, M. J., Ortega Porcel, F. B., & Ruiz Ruiz, J. (2005). Mejora de la forma física como terapia antienvejecimiento. Medicina Clinica. https://doi.org/10.1157/13071011
  • Vélez, C. S., Aristizábal, A. M., & Madrid, C. P. (2017). Estrategias antienvejecimiento. Dermatologia Cosmetica, Medica y Quirurgica.
  • López Luengo, M. (2004). Los aceites esenciales. OFFARM. https://doi.org/10.1117/12.2179560

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.