Hoida ihon kauneusvirheitä luonnollisesti

Voit käyttää sipulia ulkoisesti ehkäisemään kauneusvirheitä ja uudistamaan ihoa. Sipulit sisältävät runsaasti rikkiä ja C-vitamiinia, joten sipulin mehu auttaa myös vähentämään juonteita.

Useat meistä kantavat luultavasti hieman liikaa huolta ihonhoidosta etsiessämme erilaisia tapoja, joilla saisimme ihomme näyttämään tasaiselta ja virheettömältä, ilman ulkonäköä pilaavia kauneusvirheitä. Tietyt tekijät – mukaan lukien auringonvalolle altistuminen, hormonaaliset muutokset, kemiallisten tuotteiden käyttö jne – voivat aiheuttaa epämiellyttäviä ihon kauneus- tai värivirheitä. Opi, kuinka voit hoitaa ihon kauneusvirheitä tämän artikkelin sisältämillä luonnollisilla keinoilla.

Onneksi on olemassa keinoja hoitaa tai vähentää näitä häiritseviä ihon virheitä ja palauttaa luonnollinen kauneutesi. Kerromme muutamia kotikonsteja, jotka auttavat sinua paljastamaan kauniin ihosi.

Aloe vera

Aloe veraa on käytetty apuna kauneudenhoidossa jo muinaisista ajoista lähtien, sillä se kosteuttaa ihoa syvältä, auttaa parantamaan haavoja ja uudistaa soluja, ehkäisee haavaumia, hoitaa palovammoja ja poistaa ihon pieniä kauneusvirheitä. Saadaksesi täyden hyödyn aloesta, raaputa mehu irti kasvin lehden sisäpuolelta ja levitä se haluamallesi vaikutusalueelle kahdesti päivässä.

Sitruunan mehu

sitruuna

Sitruunan mehu on yksi tehokkaimmista luonnollisista ihon kirkastushoidoista. Siinä on korkea C-vitamiinipitoisuus, joka säätelee melaniinin tuotantoa ja sisältää antioksidantteja jotka tukevat solujen uusiutumista. Saadaksesi sitruunan hyödyt käyttöösi, purista puolen sitruunan mehu ja levitä se suoraan haluamallesi vaikutusalueelle ennen nukkumaanmenoa. On tärkeää tehdä tämä ainoastaan illalla, sillä suora altistus auringonvalolle saattaa valkaista ihoasi. Huuhtele aamulla kylmällä vedellä.

Sipuli

Sipuli on hyvä liittolainen edistämään ihon terveyttä. Sipulin sisältämät rikki ja C-vitamiini tekevät siitä ihanteellisen ehkäisemään ihon virheitä ja uudistamaan ihoa. Voit käyttää sipulia ulkoisesti vähentämään juonteita, parantamaan aknea ja hävittämään ihon virheitä. Levitä sipulin mehua haluamallesi vaikutusalueelle vanutupolla. Jätä vaikuttamaan 10 minuutiksi ja huuhtele kylmällä vedellä.

Viinietikka

etikka

Viinietikka on loistava tuote kauneudenhoidossa, koska sillä on hapan pH, joka auttaa saavuttamaan pehmeän ja hehkuvan ihon. Kostuta vanutuppo omenaviinietikkaan ja levitä sitä haluamallesi vaikutusalueelle. Jätä vaikuttamaan 20 minuutiksi ja huuhtele sen jälkeen kylmällä vedellä.

Jogurtti

Jogurtin maitohappo tekee siitä yhden parhaista kauneudenhoitotuotteista, koska se auttaa poistamaan kuolleita ihosoluja ihon pinnalta jättäen ihon pehmeäksi ja raikkaan näköiseksi. Jogurtti on ihanteellinen huokosten puhdistukseen, ihon desinfiointiin ja ehkäisemään ennenaikaista vanhenemista. Tee kauneusvirheitä ja epäpuhtauksia ehkäisevä naamio käyttäen maustamatonta  jogurttia, levitä se vaikutusalueelle ja jätä vaikuttamaan 20 minuutiksi. Huuhtele sen jälkeen lämpimällä vedellä.

Vinkkejä kauneusvirheiden ehkäisyyn ja hoitoon

Useimmat ihon kauneusvirheitä aiheuttavat tekijät voidaan välttää noudattamalla seuraavia terveellisiä tapoja ja vinkkejä. Yritätpä sitten ehkäistä epäpuhtauksien ja ihon värimuutosten syntyä tai löytää tapoja niiden poistamiseen, pohdi seuraavia asioita:

  • Käytä aurinkovoidetta päivittäin: Auringonsäteet aiheuttavat haitallisia palovammoja, värivirheitä ja muita ongelmia jotka voivat pilata kauniin ihosi. Ehkäisy ja ongelmien välttäminen on parempi vaihtoehto kuin niiden hoitaminen, joten käytä aina aurinkovoidetta – varsinkin jos sinulla on vaalea iho tai altistut auringonvalolle keskipäivällä.
  • Vältä auringossa oleilua: Jos yrität kirkastaa ihoasi tai häivyttää virheitä, pyri tekemään hoidot iltaisin parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Joskus altistuminen auringonvalolle voi saada aikaan epäsuotuisia vaikutuksia ja pahentaa olemassa olevia ihon värimuutoksia.
  • Huolehdi riittävästä nesteytyksestä: Hyvä nestetasapaino on avain terveeseen ja virheettömään ihoon. Pysy nesteytettynä juomalla runsaasti vettä ja levitä ihollesi kosteusvoidetta päivittäin.
  • Syö oikein: Lopuksi vielä yksi terveen ja kauniin ihon salaisuus, nimittäin terveellinen ruokavalio, joka sisältää paljon hedelmiä ja vihanneksia. Vältä paistettuja ruokia ja ruokia jotka sisältävät paljon rasvaa, sokeria ja natriumia. Vältä myös roskaruokaa, joka sen lisäksi että on haitallista elimistöllesi, voi suoranaisesti vaikuttaa myös ihoosi.