Kaneli ja hunaja niveltulehdusta vastaan

12 maaliskuun, 2019

Kaneli ja hunaja yhdistettynä luovat tehokkaan seoksen, jonka ominaisuudet taistelevat niveltulehdusta vastaan. Tätä luonnonmukaista hoitoa on käytetty vuosien ajan lääkkeenä erilaisia sairauksia, etenkin tulehdussairauksia, vastaan.

Kaneli ja sen teho niveltulehdukseen

Kaneli sisältää erilaisia öljyjä, kuten kanelialdehydiä, melatoniinia ja kumariinia, jotka toimivat kehoa lämmittävästi, rentouttaen kipukohtaa ja lievittäen ikäviä tuntemuksia. Käytä paikallisesti kipuilevaan kohtaan.

Hunajan käyttö niveltulehdusta vastaan

Hunajan erinomaiset ominaisuudet terveyden hyväksi on tunnettu jo vuosisatoja.

Sen kemiallinen yhdistelmä on varsin monimutkainen, jonka vuoksi vielä tänäkin päivänä tiede löytää uusia ainesosia, jotka tekevät siitä vieläkin terveellisemmän vaihtoehdon. Tämän vuoksi sitä pidetään luonnon kokonaisimpana lääkkeenä. Hunajaa voi käyttää sekä juomana että paikallisesti.

Antibakteeristen ja -tulehduksellisten ominaisuuksiensa ansiosta hunaja on erinomainen hoitamaan ihon haavoja ja palovammoja.

Kuinka käytän kanelia ja hunajaa niveltulehdusta vastaan?

Tapauksiin, jossa nivelen tulehdus aiheuttaa erittäin kovaa kipua, suosittelemme käyttämään kanelin ja hunajan yhdistelmää sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Sisäiseen käyttöön valmista kanelista uute tai tee ja anna hautua hetki. Lisää myöhemmin ruokalusikallinen tai pari hunajaa. Mikäli sinulla on diabetes, kontrolloi käyttöä.

Paikalliseen käyttöön valmista haude lämpimästä kaneli-hunajavedestä, johon kastat kompressiositeen. Aseta side sitten tulehtuneeseen kohtaan. Suositukset perustuvat Kööpenhaminassa tehtyihin tutkimuksiin. Tutkimuksissa huomattiin hunajan ja kanelin helpottavan etenkin kipuja, joita niveltulehdus aiheuttaa.