Hyvinvointi

Voit tehdä monenlaisia asioita jokapäiväisessä elämässäsi parantaaksesi terveyttäsi, onnellisuuttasi sekä elämänlaatuasi. Niihin lukeutuvat esimerkiksi rentoutumistekniikat, tunteiden hallitseminen, nivelharjoitukset ja painonpudotus… Opi uusia tekniikoita joilla saat olosi paranemaan sekä ulkoa- että sisältäpäin.

Fyysisen kivun ja ahdistuksen yhteys

Fyysinen kipu ja ahdistus kulkevat usein käsi kädessä. Amerikan psykiatrisen yhdistyksen 161. kongressin raportin mukaan 60 % ahdistuksesta kärsivistä potilaista kärsii myös fyysisestä kivusta. Myös masennusta ilmenee 80 %:ssa tapauksia. Tässä artikkelissa tarkastelemme, mikä on fyysisen kivun ja ahdistuksen yhteys.

Onko univelan korvaaminen mahdollista?

Jos kuulut niihin ihmisiin, jotka uskovat että univelan korvaaminen on mahdollista valvomalla tänään myöhempään ja nukkumalla huomenna pidempään, olet valitettavasti väärässä. Nukkumattomien tuntien palauttaminen on biologisesti mahdotonta. Menetettyä unta ei voida saada takaisin ja lisäksi se voi johtaa useisiin terveysongelmiin.

Nukahtamisvaikeudet ja hermostuneisuus

Miten voin nukahtaa, jos olen hermostunut? Tätä kysymystä käyvät läpi päässään monet ihmiset, jotka elävät ahdistuksessa ja joilla on vaikeuksia nukahtaa tai nukkua koko yön yli heräämättä. Nukahtamisvaikeudet ja hermostuneisuus eivät ole terve yhdistelmä, sillä ne yhdessä voivat johtaa ärtyneisyyden…

Mindfulness-harjoituksia ahdistukseen

Mindfulness on kykyä keskittyä nykyhetkeen, kykyä palata siihen silloin kun mieli on vaeltanut menneeseen tai tulevaan. Mindfulness-harjoitukset voivat auttaa treenaamaan tätä kykyä. Tässä artikkelissa esittelemme hyviä mindfulness-harjoituksia ahdistukseen.

Suositeltu unentarve iän mukaan

Tällä hetkellä tiedetään, että unitottumuksemme muuttuvat pitkälti jokaisen elämänvaiheen mukaan. Tästä syystä onkin hyvä tietää, mikä on on suositeltu unentarve juuri oman iän mukaan, sillä sekä elimistön orgaaniset tarpeet että elämäntapamme muuttuvat ajan myötä.

Resilienssi lapsilla pandemian aikana

Resilienssi lapsilla pandemian aikana vaatii syvällistä tieteellistä analyysia. Pandemian päätyttyä saattaa ilmestyä uusia julkaisuja ja artikkeleja, jotka auttavat meitä ymmärtämään tätä ilmiötä paremmin.

Jalkojen hoito karanteenin aikana

Koronaviruspandemiasta johtuva karanteeni on edelleen voimassa useissa maissa, tai sitä on alettu purkaa hiljakseltaan. Suurin osa ihmisistä on kuitenkin enimmäkseen kotona ja poistuu sieltä vain jos se on välttämätöntä.

Suru karanteenin aikana

Suru karanteenin aikana on todellisuus, jota esiintyy yhä useammissa kodeissa. Maailmanlaajuisesti koronaviruksesta johtuvia kuolemia on jo yli 250 000 (luvut 5. toukokuuta 2020), ja kaikki viittaa siihen, että lukumäärä kasvaa edelleen tulevina kuukausina, kunnes COVID-19 -viruksen aiheuttamaan tautiin löydetään tehokas…