5 parasta juomaa naisille

· elokuu 5, 2015

On olemassa viisi eri juomavaihtoehtoa, jotka ovat erityisen hyödyllisiä naisille. Nämä juomat ovat terveellisiä ja täysin luonnollisia ja ne sopivat osaksi tasapainoista ruokavaliota. Monet etenkin naisia vaivaavat ongelmat, kuten energiavaje, kipu nivelissä ja päänsärky kaikkoavat muutaman aineen lisäämisellä ruokavalioon. Usein kyseiset oireet ovat merkki jonkin ravintoaineen puutostilasta. Kokeile seuraavia juomia terveydentilasi parantamiseen.

1. Kauramaito ja mantelimaito

Monet meistä tietävät, että maitotuotteet eivät ole ihmisille hyväksi, etenkään lehmänmaitotuotteet. Maito sisältää eläinperäistä proteiinia ja entsyymejä, jotka imeytyvät heikosti, eivätkä tarjoa elimistölle paljoakaan sen toimintaa tehostavia vaikutuksia. Viime aikoina markkinoille on onneksi ilmestynyt terveellisempiä, kasvipohjaisia maitovaihtoehtoja, kuten kookosmaitojuomaa, mantelimaitoa, hasselpähkinämaitoa ja soijamaitoa. Kokeile etenkin kauramaitoa ja mantelimaitoa.

Kauramaidon vaikutukset

  • Kauramaito sulaa helposti ja sisältää runsaan määrän tehokkaasti imeytyvää hyvää kuitua, joka ehkäisee ummetuksen kehittymistä ja kohentaa suoliston bakteeriflooraa.
  • Kauramaito täyttää mahan ja pitää kylläisenä, se sopiikin hyvin laihdutuskuurin ruokavalioon, sillä täysi tunne mahassa vähentää tarvetta naposteluun ja epäterveellisiin välipaloihin.

Mantelimaidon vaikutukset

  • Mantelimaito sopii etenkin korkeasta kolesterolista ja triglyseridiarvoista kärsiville, sillä mantelin vaikuttavat ainesosat kontrolloivat veren rasvamääriä. Mantelimaito sulaa helposti ja sen sisältämä rasva on elimistön toiminnalle hyödyllistä.

2. Lehtikaali ja ananasjuoma

juoma2

Olet varmasti kuullut lehtikaalin hyödyistä, sillä lehtikaalista on kohistu jo muutaman vuoden ajan ja sitä pidetään superruokana. Lehtikaali sopii etenkin naisten ruokavalioon, sillä se sisältää paljon antioksidantteja ja C-vitamiinia.

Lehtikaali on alunperin Aasiasta kotoisin, jossa sitä käytetään laajalti ruuanlaitossa, ja sittemmin se on levinnyt Amerikan kautta Eurooppaan. Lehtikaali sisältää hyvin vähän kaloreita, joten sitä voi syödä huoletta suuriakin määriä. Lisäksi lehtikaalilla on todettu olevan syöpää ehkäisevä vaikutus, sillä sen sisältämä sulfurophane-niminen aines suojelee soluja haitallisilta solumuutoksilta.

Kun yhdistät lehtikaalin ananaksen kanssa, saat mahtavan juoman aamun aloitukseen. Juoman valmistamiseen tarvitset viipaleen tuoretta, mehukasta ananasta, neljä lehtikaalin lehteä, kupillisen kylmää mantelimaitoa ja ruokalusikallisen hunajaa. Laita ainekset tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes saat tasaisen seoksen. Nauti kylmänä ja huomaa, miten virkistävä vaikutus tällä tehokkaalla juomalla on. Nauti juoma heti herättyäsi vaikka puuron tai jogurtin kera.

Raakana lehtikaalilla on hapan maku, joten jos haluat käyttää sitä muissa ruuissa, poista puumainen keskus lehdistä ja höyrytä muutama hetki tai paista kevyesti pannulla pehmentääksesi lehden koostumusta ja makua.

 3. Vihreä tee

juoma3

Vihreä tee tunnetaan ympäri maailmaa terveysvaikutustensa ansiosta. Aasiassa tämän virkistävän juoman ominaisuudet ovat olleet käytössä jo vuosituhansia niin juhlallisissa seremonioissa kuin lääkeuutteenakin. Vihreän teen vaikutuksia terveyteen on tutkittu runsaasti ja tutkimustoiminta jatkuu vilkkaana kaikkialla maailmassa, myös Suomessa.

Tee virkistää ja rauhoittaa ja poistaa väsymystä. Se myös parantaa keskittymis- ja reagointikykyä. Vihreä tee luetaan täsmäruokiin, koska sillä on useita edullisia vaikutusta terveyteen. Suosittelemme nauttimaan vähintään yhden kupillisen vihreää teetä päivässä, sillä tee sisältää mineraaleja, vitamiineja ja antioksidantteja, joiden on tutkimusten perusteella todettu vähentävän riskiä sairastua sydäntauteihin ja halvaukseen. Keitä kupillinen vihreää teetä iltapäivällä ja rauhoitu hetki teetä siemaillessasi. Voit käyttää perinteisiä teepusseja tai irtoteetä.

4. Juoma pellavansiemenestä

juoma4

Pellavansiemen on yksi tämän hetken trendikkäimmistä ruuista, ja niitä myydään niin paikallisessa supermarketissa kuin terveyskaupoissakin. Pellavansiemen sopii hyvin naisten ruokavalioon, sillä se sisältää tärkeitä mineraaleja ja vitamiineja. Pellavansiemen on helppo ottaa osaksi jokapäiväisiä aterioita, sillä siemeniä voi siroitella salaattiin, kastikkeisiin, pannulla paistettuihin kasviksiin ja tietenkin sekoittamalla terveellisiin smoothieihin.

Monien tutkimusten mukaan pellavansiemen ehkäisee sydäntautien ja verisuoniston ongelmien kehittymistä, pitää verenkierron terveenä ja ehkäisee valtimoiden kalkkeutumista. Lisää ruokalusikallinen pellavansiemeniä lempismoothieesi ja pidät nälän loitolla kauemmin.

5. Tuore tomaattimehu

juoma5

Tomaatti on raikas, hapokas ja piristävä vihannes, joka sopii myös juotavaksi. Tomaatit ovat täynnä lykopiinia, joka ehkäisee syöpäsolujen muodostumista elimistössä. Lisäksi tomaatin aineksilla on antioksidanttinen vaikutus ja se poistaa liiallista nestettä kehosta. Nauti tuorepuristettua tomaattimehua päivittäin; pese tomaatit, poista kanta ja paloittele. Laita tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes saat tasaisen, juotavaksi sopivan seoksen. Nauti juoma aamulla tai välipalojen yhteydessä.

6. Pieni lasi viiniä päivässä

juoma6

Viinin vaikutuksesta elimistöön on tehty runsaasti tutkimuksia ja vaikka kaikki eivät ole viinin kulutuksesta samaa mieltä, on yleisesti kuitenkin todettu, että viinillä on terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia. Tämä pätee kuitenkin vain silloin, kun viiniä nautitaan pienissä määrissä, sillä suuri määrä alkoholia on pahaksi maksalle, oli se sitten viiniä tai jotakin muuta alkoholipitoista juomaa.

Etenkin punaviinin uskotaan tekevän verenkiertoelimistölle hyvää. Pieni lasi viiniä päivässä aterian yhteydessä on täysin turvallinen tapa viinin nauttimiseen, eikä tätä annostusta saisi ylittää. Miesten ja naisten suositellut alkoholiannosmäärät ovat erilaisia ja tämä kannattaa pitää mielessä, sillä naisten elimistö on herkempi alkoholin vaikutukselle, naisten tulisi siis juoda alkoholia miehiä vähemmän.

Viini sisältää antioksidantteja, jotka suojelevat kehoa erilaisia sydämen ja verisuonien ongelmia vastaan ja pitää ennenaikaisen ikääntymisen merkit loitolla. Nauti siis viiniä syyllisyyttä tuntematta, mutta muista pysyä suositelluissa annosmäärissä!