Logo image
Logo image

7 granaattiomenamehun mahtavaa hyötyä

3 minuuttia
Kaikki luonnolliset mehut tarjoavat useita terveyshyötyjä, mutta granaattiomenamehu on todellinen superstara. Kokeile! 
7 granaattiomenamehun mahtavaa hyötyä
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Luonnollisten mehujen juominen on hyväksi terveydellemme, olet luultavasti jo todennut sen itsekin. Vaikka kaikki hedelmät ovat ravinteikkaita, joillakin on niiden oma “erityisvoimansa.”Tässä artikkelissa kerromme sinulle granaattiomenamehun terveyshyödyistä. Olemme varmoja, että haluat alkaa juoda sitä tästä lähtien enemmän tämän artikkelin luettuasi!

Granaattiomena

Some figure

Tämä hedelmä tulee alunperin Aasiasta, mutta nyt sitä istutetaan myös Välimeren läheisillä alueilla (kuten Kanariansaarilla), Etelä-Amerikassa, Australiassa ja Etelä-Afrikassa.

On löydetty merkkejä siitä, että granaattiomenaa käytettiin autiomaiden kylissä, sillä ne säilyvät hyvänä pitkänkin aikaa. Se oli täydellinen hedelmä viikkoja kestäville matkoille.

Granaattiomena tunnetaan myös siitä, että antiikin aikojen egyptiläiset valmistivat siitä eräänlaista viiniä. Lisäksi niitä istutettiin Babylonin roikkuvaan puutarhaan, ja Hippokrates suositteli niitä kuumeen helpotukeen.

Granaattiomena on jopa mainittu raamatussa, ja Berberit toivat sen Eurooppaan. Tämän hedelmän ympärillä oleva mytologia ja uskomukset ovat hyvin mielenkiintoisia.

Esimerkiksi Kreikassa sanotaan, että Afrodite istutti ensimmäisen granaattiomenapuun. Jaavalla tätä hedelmää käytetään raskausrituaaleissa ja Kiinassa sitä tarjotaan vastanaineille merkkinä siitä, että heidän toivotaan saavan paljon lapsia.

Mitkä ovat granaattiomenamehun terveyshyödyt?

Kaiken tämän informaation jälkeen olemme varmoja, että haluat syödä herkullisen ja makean granaattiomenan. Voit myös ottaa hyödyt irti sen mehusta.

Tämä superhedelmä on erittäin ravinteikas, sillä se antaa meille mineraaleja (kalsiumia, rautaa ja kaliumia), vitamiineja (A, C ja E, B5-vitamiinin lisäksi), ja se sisältää paljon kuitua.

Granaattiomenamehun hyötyjä ovat mm. seuraavat seikat:

Se on anti-karsinogeeninen

Vaikka se ei ole sairauden hoitokeino, granaattiomenamehu auttaa lieventämään syövän oireita ja on ideaali tuki perinteisille hoidoille.

Tämä johtuu siitä, että sillä on useita ominaisuuksia, jotka auttavat tuhoamaan tai heikentämään syöpäsoluja. Miesten eturauhassyövän etenemisen jarruttamiseksi tätä mehua suositellaan nauttimaan lasillinen päivittäin.

Granaattiomenamehulla on puhdistavia vaikutuksia

Some figure

Granaattiomenamehu on erittäin hyvä maksalle, sillä se auttaa vahvistamaan sitä ja auttaa eliminoimaan myrkkyjä.

Lisäksi lasillinen granaattiomenamehua päivittäin kolmen kuukauden ajan auttaa parantamaan verenkiertoa. Tämän lisäksi, kiitos sen korkean sitrushappopitoisuuden, kaliumin ja veden, se edistää nesteiden poistoa ja hyvää munuaisten toimintaa. 

Neuvotaan että ihmisten, joilla on korkea verenpaine, kihdin esiaste tai munuaiskiviä, tulisi juoda tätä mehua.

Sillä on stressiä lieventäviä vaikutuksia

Granaattiomenamehun juominen aamuisin tyhjään vatsaan lisää positiivisia tunteita, eloisuutta ja keskittymistä. Se myös auttaa vähentämään ahdistusta ja stressiä. Lisäksi sitä on käytetty unettomuuden ja kroonisen väsymyksen tapauksissa ja se auttaa rentoutumaan.

Granaattiomenamehu suojelee sydäntä

Some figure

auttaa laskemaan veren kolesterolitasoja ja ehkäisemään joidenkin sairauksien kuten korkean verenpaineen syntyä.

Se myös auttaa lasekemaan ateroskleroosin riskiä. Lisäksi granaattiomenat auttavat ehkäisemään plakin muodostusta valtimoiden seinämiin, ja siten ehkäisemään niiden kovettumista.

Kahden viikon päivittäisen granaattiomenamehun juomisen jälkeen vapaaehtoisilla Napolin Yliopiston (Italia) tekemässä tutkimuksessa oli 5 % alempi systolinen paine.

Korkean kaliumpitoisuutensa ansiosta granaattiomenamehu on täydellinen niille, joilla on korkea verenpaine. Se myös sisältää nitriittihappoa, joka rentouttaa lihaksia, edesauttaa vasodilaatiota (verisuonten laajenemista) ja säätelee verenkiertoa.

Se suojaa aivoja

University of Washington (USA) päätteli, että kun raskaana olevat naiset nauttivat granaattiomenamehua, se auttaa suojelemaan sikiötä kärsimästä mahdollisista komplikaatioista (etenkin jos vauva syntyy ennenaikaisesti).

Kun lapsi syntyy ennenaikaisesti, se ei saa tarpeeksi verta tai happea aivoihinsa. Granaattiomenamehu auttaa vähentämään aivovaurioita ja jopa neurologisia toimintahäiriöitä kuten Alzheimeria.

Granaattiomenamehu taistelee ylipainoa vastaan

Sekä hedelmä että sen mehu auttavat pudottamaan painoa. Ne ovat täydellinen lisä ihmisille, jotka ovat dieetillä, sillä granaattiomena auttaa eliminoimaan kertyneitä myrkkyjä, sillä on diureettisia vaikutuksia ja se auttaa tyydyttämään ruokahalua. 

Lisäksi se tarjoaa energiaa, jota tarvitsemme liikunnassa.

Se taistelee viruksia vastaan

Some figure

auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmää ja estämään meitä tulemasta sairaaksi, etenkin talvisin. 

Granaattiomenamehun nauttiminen syksyllä auttaa vahvistamaan kehosi puolustusmekanismeja, jotta voit pärjätä flunssan, nuhan ja tulehdusten kanssa.

Lisää hyötyjä

Granaattiomenalla (ja sen mehulla) on myös muita hyötyjä. Näitä ovat:

 • Ennenaikaisten ryppyjen ehkäisy. 
 • Vatsakipujen, ripulin ja oksentamisen hoito.
 • Sperman määrän lisääminen.
 • Ruston rappeutumisen ehkäisy.
 • Vaihdevuosioireiden vähentäminen. 
 • Kehon raudan imeyttämisen auttaminen ja anemian ilmaantumisen riskin vähentäminen.
 • Turvotuksen hoito.
 • Nielutulehduksen, poskiontelontulehduksen ja korvatulehduksen oireiden helpottaminen.
 • Peräpukamien, sidekalvontulehduksen ja punahukkataudin oireiden helpottaminen.
 • Seksuaalisten halujen kasvattaminen. 
 • Huippu-urheilijoiden auttaminen.

Ala siis nauttia granaattiomenamehua! Se on erittäin herkullista, terveellistä ja sillä on monia hyötyjä terveydelle.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Gil, M. I., Tomas-Barberan, F. A., Hess-Pierce, B., Holcroft, D. M., & Kader, A. A. (2000). Antioxidant activity of pomegranate juice and its relationship with phenolic composition and processing. Journal of Agricultural and Food Chemistry48(10), 4581–4589. https://doi.org/10.1021/jf000404a
 • Jurenka, J. (2008, June). Therapeutic applications of pomegranate (Punica granatum L.): A review. Alternative Medicine Review.
 • Guenther, L. (2015, April 3). Pomegranate. Wasafiri. Routledge,. https://doi.org/10.1080/02690055.2015.1011403

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.