9 luontaishoitoa peräpukamiin

· kesäkuu 26, 2017
Sen lisäksi että alat syödä runsaammin kuitupitoisia ruokia edistääksesi jätteiden poistumista kehostasi, tietyt paikallishoidot ovat suuri apu peräpukamien lievittämiseksi. Tässä artikkelissa kerromme asiasta tarkemmin-  jatka lukemista!

Luonnolliset hoidot peräpukamiin voivat tuoda suurtakin apua kivunlievityksessä niille, jotka kärsivät tästä epämukavasta ja kivuliaasta vaivasta.

Peräpukamat käsittävät peräaukon verisuonten tulehtumisen, ja ne aiheuttavat niin suurta tulehtuneisuutta, että muodostuu massa, joka lopulta koskettaa peräsuolen seinämiä.

Yleensä tämä ongelma ilmaantuu siten, että samalla tulee joukko epämiellyttäviä oireita, joihin kuuluvat verenvuoto, ärtyminen, kutina ja kipu.

Luonnollisten hoitojen täytyy siis olla sellaisia, jotka lievittävät myös sitä kipua, jota peräpukamiin liittyy.

Seuraavassa kerromme eräistä loistavista vaihtoehdoista, jotta tälle epämukavalle vaivalle saataisiin päätös – jatka lukemista!

Aloe vera

aloe vera -geeli

Aloe vera on kasvi, jota on arvostettu jo vuosisatojen ajan sen lukuisten lääkinnällisten ominaisuuksien ansiosta. Mitä tulee peräpukamiin, aloe veraa voidaan käyttää polttavan tuntemuksen vähentämiseksi.

Se on myös luonnollinen pehmentäjä, ja aloe veralla on tulehtuneisuutta vähentäviä vaikutuksia, joten se on ihanteellinen tuote ärtymisen ja tulehtuneisuuden vähentämiseksi.

Lue aiheesta lisää: 5 yllättävää tulehtuneisuuden aiheuttajaa

Mangon kivet

Näissä kivissä on tulehtuneisuutta torjuvia yhdisteitä, jotka kannattaa ottaa avuksi tämän ongelman hoidossa. Sinun tarvitsee vain kuivata yksi mangon kivi ja sitten jauhaa se hienoksi jauheeksi.

Ota sitten tätä jauhetta kahdesti päivässä (kaksi grammaa pienen hunajamäärän kera).

Korianterin siemenet

korianterin siemenet

Nämä siemenet ovat myöskin hyvin tunnettuja hyödyllisyydestään peräpukamien hoidossa, ja ne ovat hyvä apu oireiden lievityksessä.

Sinun tarvitsee vain antaa pienen määrän korianterin siemeniä olla vedessä yön yli, seuraavana aamuna siivilöi neste ja juo se.

Kaikkein epämukavimmat oireet, kuten verenvuoto, polttava tunne ja kutina, saadaan helposti lievittymään tämän hoidon avulla. Tämä johtuu siitä, että korianterin siemenissä olevat tulehtuneisuuden vähentäjät ja antioksidantit ovat suuri apu vatsalle.

Myrtti

Voit valmistaa voiteen myrtistä, mirhamista ja valkotammesta, jotta voisit vähentää kipua ja polttavaa tunnetta, joita peräpukamat aiheuttavat.

Myrtti saa aikaan peräpukamien kutistumista. Kaksi muuta ainesta sen sijaan toimivat tulehtuneisuutta vähentäen ja kipua lievittäen, ja ne tulevat tekemään peräpukamien alueen tunnottomammaksi.

Banaanit

banaanit

Kalium on mineraali, jota banaaneista löytyy erittäin runsaasti. Jotta voisit hoitaa peräpukamia, valmista sosetta banaanista ja tilkasta maitoa.

Tämä on avuksi, jotta voisit lievittää palavaa tunnetta, sillä kalium rentouttaa verisuoniasi, vähentää stressiä sekä poistaa painetta peräsuolen verisuonista.

Tämä mineraali toimii myös supistajana, ja se pienentää tai tiukentaa kehosi kudoksia, mikä käsittää myös ne alueet, jotka ovat turvonneet tai ärtyneet.

Syö banaania sekä levitä tätä sosetta ulkoisesti.

Mustikat

Kääri ruokalusikallinen jauhettuja mustikoita sideharsoon, ja laita sitten tämä nyytti suoraan peräpukamiesi päälle. Tämä hoito auttaa lievittämään epämukavuutta ja polttavaa tunnetta, jonka peräpukamat tuovat tullessaan.

Mustikan tulehtuneisuutta torjuvat vaikutukset ovat suuret, ja siten ne ovatkin erittäin suositeltava apu suoliston ja vatsan ongelmien hoitoon.

Viikunat

viikunat peräpukamiin

Viikunat ovat yksi kaikkein parhaiten tunnetuista ja suositeltuimmista tuotteista peräsuolen polttavan tuntemuksen hoidossa.

Sinun tarvitsee vain liottaa neljää viikunaa yön yli ja sitten juoda tästä saatava neste seuraavana aamuna. Jos nautit nesteen tyhjään vatsaan, sen teho on paljon suurempi kuin muutoin.

Toinen tapa käyttää viikunaa tämän vaivan hoidossa on sen lehdistä valmistettava tee. Kun olet saanut haudukkeen valmistettua, laita nestettä suoraan peräpukamien alueelle.

Kun yhdistät nämä kaksi hoitoa, saat tuloksia paljon nopeammin.

Kuumat ja kylmät puristesiteet

Jos käytät kuumuutta ja kylmyyttä apunasi peräpukamien hoidossa, saat hyvät tulokset polttavan tuntemuksen rauhoittamiseksi.

Istu kuumalla vedellä täytetyssä kylpyammeessa, ja laita sitten jonkin ajan kuluttua peräpukamien alueelle kylmäpuristeside. Taikka istu ensin laakeassa ämpärissä joka on täynnä kuumaa vettä, ja sen jälkeen ämpärissä joka on täynnä kylmää vettä.

Kun vaihtelet näiden kahden lämpötilan välillä, saat aikaiseksi saman vaikutuksen kuin saisit missä tahansa muussa kehon tulehtuneella alueella.

Tämä tekniikka auttaa vähentämään turvotusta sekä parantaa verenkiertoa, ja siten voit kylmän ja kuuman avulla vauhdittaa oleellisesti peräpukamien parantumista.

Skotlannin jalava

Skotlannin jalava on puu, jolla on kehossa tulehtuneisuutta vähentäviä ja supistavia vaikutuksia.

Sinun tarvitsee tätä hoitoa varten ottaa vain muutama kyseisen puun lehti ja keittää ne vedessä.

Laita tuloksena saatavaa hoitonestettä suoraan peräpukamien alueelle puuvillavanun avulla, jotta voisit vähentää polttavaa tunnetta ja muita oireita.

Lue aiheesta lisää: Hoida peräpukamia luonnollisin keinoin

Vinkkejä peräpukamien aiheuttaman kivun lievitykseen

Jos pidät kiinni kunnollisesta hygieniasta, syöt runsaasti kuitua sekä vältät mausteisia ruokia (kuten myös teetä, kahvia ja paljon sokeria sisältäviä ruokia), sinun ei luultavasti tarvitse kantaa huolta peräpukamista omalla kohdallasi.

Jos olet jo kokeillut useita lääkintähoitoja, mutta et ole saanut niistä mitään apua, kannattaa kääntyä lääkärin puoleen tässä vaivassa.

Lääkärisi pystyy auttamaan sinua yhdistääksesi perinteiset hoidot kotihoitoihin, jotta voisit ratkaista ongelman kerralla ja pysyvästi.

Hoitaaksesi peräpukamia luonnollisesti, ota avuksesi esittelemämme 9 tuotetta, jotka vähentävät tämän epämukavan ongelman oireita vaivattomasti.