7 ruokaa maksan ja haiman terveyden parantamiseksi

Jos omalla kohdallasi on aika vähentää tulehtuneisuutta maksassa tai haimassa, jotta terveyttäsi voitaisiin parantaa yleisesti ottaen, ota avuksesi eräät tehokkaat ruoat. Ne auttavat sinua myös poistamaan myrkkyjä kehostasi - jatka lukemista ja saat tietää, mitä nämä loistavat tuotteet ovat!
7 ruokaa maksan ja haiman terveyden parantamiseksi

Viimeisin päivitys: 03 maaliskuuta, 2019

Usein sanotaan, että viettämämme moderni elämä ja siihen kuuluva ruokavalio eivät ole hyviä maksan ja haiman terveyden kannalta. Mitä teollisesti käsitellympää ruokaa syöt, ja mitä kauempana siten olet ravinnon luonnollisuudesta, sitä enemmän ongelmia saatat aiheuttaa näille herkille elimillesi.

Itse asiassa kannattaa pysähtyä ajattelemaan elämäntyyliäsi pieneksi hetkeksi: tupakointi, istuma-asentoon painottuva ajanvietto, sokerin syönti, teolliset mehut luonnollisten juomien sijasta…

Kun tulet kotiin rankan päivän jälkeen, on kovin helppoa valita se valmisateria, joka on pakkasessa odottamassa. Vaatii enemmän vaivannäköä käyttää muutama minuutti terveellisemmän, raikkaamman ja enemmän ravinteita sisältävän aterian valmistukseen.

On tärkeää, että pidät ruokavaliosi terveellisenä, mutta tähän tarvitaan seuraavia asioita: aikaa ja tahdonvoimaa.

Tällä kertaa haluamme kutsua sinut hoitamaan terveyttäsi ja hyvinvointiasi hiukan paremmin seitsemän loistavan luonnontuotteen avulla – jos lisäät nämä ruokavalioosi päivittäin, voit parantaa sekä maksasi että haimasi hyvinvointia olennaisesti.

Jos nämä kaksi elintä toimivat kunnolla, voit huomata, että tämän seuraukset tuntuvat sekä sisäisesti että ulkoisesti. Kannattaa kokeilla – jatka lukemista ja laita reseptit talteen, se on hyvä teko maksan ja haiman terveyden kannalta.

1. Luonnollinen punajuuri- ja porkkanamehu

punajuuri-porkkanamehu
liiallinen rasva itse kyseisessä elimessä, virus tai jopa hepatiitti.

Lääkärisi voi kertoa sinulle, mikä on paras hoito omalla kohdallasi. On kuitenkin tärkeää, että alat myös parantaa ruokavaliotasi sekä lisäät siihen luonnollisia mehuja, jotka ovat hyväksi haimalle.

Tässä on eräs tehokkaasti terveyttä edistävä luonnollinen mehu, josta pidät varmasti!

Tarvittavat ainekset

  • 1 punajuuri
  • 1 porkkana
  • 5 ruokalusikallista sitruunamehua
  • 200 ml vettä

Toimi näin

  • Ensimmäiseksi pese sekä punajuuri että porkkana kunnolla, ja paloittele ne sitten pienempiin osiin, jotta sekoittuminen olisi helpompaa.
  • Kun olet sekoittanut ainekset, lisää vielä kupillinen vettä ja hiukan sitruunamehua.
  • Juo tätä nestettä aamuisin, jotta saisit siitä parhaat tulokset.

2. Vihreä tee maksan ja haiman terveyden edistäjänä

vihreä tee haiman terveyden edistäjänä

Vihreä tee on toinen mahtava juoma, jota kannattaisi hyödyntää, jotta voisit edistää tervettä haiman ja maksan toimintaa.

Se ei ainoastaan auta sinua torjumaan tulehtuneisuutta, vaan sen sisältämien katekiinien ansioista vihreä tee parantaa maksasi ja haimasi toimintaa yleisesti ottaen.

Tämä juoma tulee myös edistämään maksassa olevan rasvan vähentymistä sekä edistää kyseisen elimen uudistumista, sillä se sisältää runsaasti antioksidantteja.

On kuitenkin tärkeää, että vihreää teetä nautitaan vain suositusten mukaisesti, eli ei enempää kuin kupillinen päivässä.

3. Avokado

Avokadossa on glutatioonia, joka on tripeptiidi, ja sitä saadaan aminohapoista. Se auttaa vähentämään maksassa ja haimassa olevia myrkkyjä.

Älä myöskään unohda sitä, että avokadossa on runsaasti kertatyydyttymättömiä rasvoja, jotka tunnetaan myös “hyvinä rasvoina”.

Ne hoitavat valtimoidesi seinämien terveyttä sekä muuntavat huonoa kolesterolia, eli LDL-kolesterolia, jotta se muuttuu helpommin käsiteltävämmäksi maksallesi.

4. Oliiviöljy

oliiviöljypullo
haimallesi

Muista kuitenkin, että niitä tulee nauttia vain kohtuudella, ja myös kaikkein luonnollisimmassa mahdollisessa muodossa. Voit käyttää niitä salaateissa tai vaikkapa leivän päällä.

Näin voit edistää sitä, että haiman ja maksan tulehtuneisuus vähenee, ja voit puhdistaa näitä elimiä haitallisista myrkyistä sekä siten optimoida koko kehosi toimintaa.

5. Vaihtoehdot viljoille

Tarkoitamme “vaihtoehtoisilla” tässä sellaisia kuidun, proteiinin ja mineraalien lähteitä, jotka eivät useimmiten tule käytetyiksi päivittäisessä elämässä ja joilla on myös suuremmat terveyshyödyt kuin tavallisemmilla tuotteilla.

Hirssi, kvinoa ja tattari ovat esimerkkejä tällaisista hyvin hyödyllisistä tuotteista.

Nämä viljat sisältävät entsyymejä, jotka edistävät ruoansulatustasi, parantavat kolesterolitasojasi sekä kohentavat sydämen kuntoa.

Älä siis epäröi ottaa näitä osaksi ruokavaliotasi, ja etsi niitä kauppasi erikoistuoteosastolta, jotta voisit nauttia kaikista niiden tarjoamista loistavista terveysvaikutuksista.

6. Artisokka

Artisokka on aina täyttävää ravintoa, ja se on todella loistava lisää mihin tahansa ateriaan. Tämä kasvis hoitaa haimaa, maksaa ja sappirakkoa.

Se edistää kunnollista rasvojen käsittelyä ruoansulatuksessa, vähentää tulehtuneisuutta sekä kohentaa laiskan tai rasvamaksan toimintaa.

Tämä sitten vaikuttaa sillä tavalla, että voit paremmin puhdistaa haimaa ja maksaa myrkyistä, ja lisäksi suolistosi toiminta muuttuu paremmaksi.

Kokeile siis artisokan lisäämistä illallisiin, ja mausta sitä pienellä määrällä etikkaa, oliiviöljyä ja sitruunamehua.

7. Papaija

Lopuksi sitten tämä hedelmä, ja se on muutakin kuin vain herkullinen trooppinen tuote, joka parantaa tehokkaasti ruoansulatusta.

Se sisältää flavonoideja, kuten kryptoksantiinia, ja siten papaija myös vähentää huonon kolesterolin, eli LDL-kolesterolin määrää, hidastaa solujen hapettumisen prosesseja sekä lievittää tulehtuneisuutta maksassa ja haimassa.

Käytä siis hyödyksesi papaijan loistavat vaikutukset aina kuin vain voit – kehosi tulee olemaan tästä kiitollinen, sillä maksan ja haiman terveyden paraneminen vaikuttaa koko kehoon!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää maksan puhdistuskuureista
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää maksan puhdistuskuureista

Tässä artikkelissa kerromme kaiken oleellisen, mitä sinun tarvitsee tietää maksan puhdistuskuureista. Jatka siis lukemista!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.