Logo image
Logo image

7 vinkkiä, joilla pääset nopeasti eroon mustapäistä

2 minuuttia
7 vinkkiä, joilla pääset nopeasti eroon mustapäistä
Viimeisin päivitys: 11 maaliskuuta, 2019

Jos kärsit kasvojen iho-ongelmista, jatka lukemista sillä tänään esittelemme keinot päästä eroon mustapäistä. Kun ihosi huokoset ovat tukossa talirauhasten liiallisesta hikoilusta, rasva ja keratiini ovat hapettuneita, ne saavat aikaan mustapäitä. Mustapäät näkyvät kasvoilla tummina pisteinä.

Kenellä tahansa voi olla mustapäitä ja ne ovat ärsyttäviä esteettisistä syistä, yksinkertaisesti koska niillä on useimmiten tapana ilmestyä kasvoille ja varsinkin nenälle.

Ketkä kärsivät mustapäistä

Some figure

Toisin kuin joskus luullaan, mustapäät eivät aina liity akneen, vaan enemmänkin ylimääräiseen rasvaan. Toisin sanoen ne ovat hyvin yleisiä silloin, kun hikoilet erityisen paljon.

Päästäksesi eroon mustapäistä kasvoissasi, sinun täytyy tehdä syvä kasvojen puhdistus. Kaupoissa on useita tuotteita, jotka ovat hyödyllisiä mustapäiden hoitoon, mutta tänään esittelemme sinulle kotihoitoja, jotka ovat luonnollisia eivätkä sisällä kaupallisten tuotteiden haitallisia kemikaaleja.

On hyvä tietää, että päästäksesi eroon mustapäistä sinulla täytyy olla selkeä puhdistusrutiini; pese kasvosi usein ja poista meikki joka ilta. On täysin väärä tapa “puristaa” niitä, sillä tämä ainoastaan vahingoittaa ihoasi. 

Some figure

1. Jogurtti-, kurkku- ja persiljanaamio

Lisää kaksi ruokalusikallista maustamatonta jogurttia, persiljan lehtiä ja puolikas kurkku tehosekoittimeen. Tee tasainen seos. Lisää kasvoillesi ja anna vaikuttaa 15 minuuttia. Poista lämpimällä vedellä.

2. Höyry

Lämmitä vettä kattilassa. Anna höyryn nousta ja laita kasvosi astian yläpuolelle, niin ettet kuitenkaan polta kasvojasi, mutta että saat tarpeeksi höyryä. Pysy tässä muutama minuutti ja siirry sitten pois astian päältä. Paina välittömästi alueita, joilla sinulla on mustapäitä.

Lämmön ansiosta iho laajenee, huokoset avautuvat ja puhdistaminen helpottuu. Voit laittaa pumpulia tai paperia sormiisi kasvoja painettaessa, jottei kasvoihisi jää jälkiä.

Hyytelö-maitonaamio

Kaada ruokalusikallinen maitoa ja lisää ruokalusikallinen maustamatonta hyytelöä kulhoon. Sekoita kunnes siitä tulee tahnaa ja lämmitä sitten kymmenen sekuntia. Laita seos pienellä lusikalla mustapäiden kohdalle kasvoihisi. Anna vaikuttaa 10 minuuttia ja poista käsilläsi, koska naamiosta tulee geelimäistä.

4. Sitruunanaamio

Some figure

Sekoita vähän sitruunamehua, manteliöljyä ja glyseriinia. Levitä joka ilta ennen meikin poistamista. Huuhtele lämpimällä vedellä.

5. Hunaja- ja kanelikuorinta

Sekoita neljä teelusikallista hunajaa jauhettuun kaneliin. Sekoita, kunnes saat tahnaa ja lisää illalla nimenomaan kohtiin, joissa sinulla on mustapäitä. Poista vasta seuraavana aamuna. Toista tämä kaksi viikkoa.

6. Kaurahiutaleseos

Soseuta kupillinen kaurahiutaleita, kunnes ne ovat jauheutuneet. Lisää puoli kupillista lämmintä vettä ja sekoita, kunnes saat tasaisen seoksen. Laita se kasvoillesi ja anna vaikuttaa, kunnes seos on täysin kuivaa. Huuhtele lämpimällä vedellä ja kuivaa puhtaalla pyyhkeellä. 

7. Omenanaamio

Leikkaa punainen omena kahtia, poista siemenet ja jätä kuori. Laita omena ja ruokalusikallinen sitruunamehua tehosekoittimeen. Levitä seos kasvoillesi ja anna vaikuttaa 10 minuuttia. Poista lämpimällä vedellä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Cunliffe, W. J., Holland, D. B., & Jeremy, A. (2004). Comedone formation: Etiology, clinical presentation, and treatment. Clinics in Dermatology. https://doi.org/10.1016/j.clindermatol.2004.03.011

HOLLAND, K. T., CUNLIFFE, W. J., & ROBERTS, C. D. (1977). Acne vulgaris: an investigation into the number of anaerobic diphtheroids and members of Micrococcaceae the in normal and acne skin. British Journal of Dermatology. https://doi.org/10.1111/j.1365-2133.1977.tb05206.x

Kroshinsky, D. (2011). Adolescent dermatology. In The MassGeneral Hospital for Children Adolescent Medicine Handbook. https://doi.org/10.1007/978-1-4419-6845-6_7


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.