Logo image
Logo image

Kasvonaamio viikon jokaiselle päivälle

3 minuuttia
Kasvonaamio viikon jokaiselle päivälle
José Gerardo Rosciano Paganelli

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri José Gerardo Rosciano Paganelli

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Heräätkö maanantaisin silmänaluset tummina? Kun perjantai saapuu, näyttävätkö kasvosi väsyneiltä pitkän työviikon jälkeen? Haluaisitko, että ihosi näyttäisi säteilevältä ja kiinteältä kaikkia viikonlopun suunnitelmiasi varten? Ota tästä artikkelista kokeiluun yksi tehokas kasvonaamio viikon jokaiselle päivälle!

Kerromme sinulle, kuinka pystyt ravitsemaan, pehmeyttämään ja kiinteyttämään ihoasi valmistamalla omat kasvonaamiosi.

Uusi kasvonaamio joka päivä

Näiden seitsemän luonnollisen ja kotona valmistettavan hoidon avulla pystyt piilottamaan väsymyksen merkit viikon muutamana ensimmäisenä päivänä, ja tuloksena näytät säteilevältä koko viikon ajan.

Some figure

Maanantai: Kasvonaamio kaurasta

Maanantaisin tarvitset jotakin todella energiaa antavaa ja ravitsevaa, minkä takia on hyvä idea valmistaa kaurahiutaleita sisältävä naamio.

Murskaa hiutaleet ensin puuterimaisiksi, sekoita ne sitten lämpimään veteen, ja anna seoksen olla 10 minuutin ajan kunnes se viilenee. Laita sitä sitten kasvoillesi ja anna naamion tehdä tehtävänsä puolen tunnin ajan. Tämä hoito valmistaa ihosi edessä olevaan viikkoon.

Some figure

Tiistain kasvonaamio: Jogurtti

Tiistaihin mennessä et enää ole yhtä väsynyt kuin maanantaina, mutta tarvitset silti hyvän sysäyksen pitkää viikkoa varten. Siksi sinun tulisi käyttää jogurttia, joka kosteuttaa ihoasi tekemättä siitä kuitenkaan öljyisen tuntuisen.

Tämä on todella helppo tapa valmistaa kasvonaamio: voit yksinkertaisesti laittaa luonnonjogurttia kasvoillesi, ja antaa sen vaikuttaa puolen tunnin verran. Tämä hoito on sekä helppo että nopea.

Keskiviikko: Savinaamio

Nyt olet tullut keskivaiheeseen viikkoasi, ja on siis hyvä hetki antaa ihollesi syvällinen puhdistus. Tämä auttaa sitä poistamaan myrkyllisiä aineita sekä epäpuhtauksia, tarjoten ihollesi samalla mineraaleja.

Vihreä savi sopii siis hyvin keskiviikon naamion ainekseksi, ja sitä voi ostaa mistä tahansa luontaistuotekaupasta tai apteekista.

Sekoita savea lämpimään veteen, lisäten sitä vähän kerrallaan siihen asti kunnes seokseen ei enää muodostu paakkuja ja se on melko tasainen. Laita sitten seosta kaikkialle kasvoillesi, välttäen kuitenkin silmäkulmiasi, ja anna vaikuttaa kunnes naamio kuivuu. Tähän pitäisi kulua aikaa noin 20-30 minuuttia. Pese sitten kasvosi hellävaraisesti lämpimällä vedellä.

Tämä naamio auttaa myös poistamaan kiiltäviä kohtia sekä ylimääräistä öljyä kasvoistasi. Jos sinulla on kuiva iho, sekoita savi jogurttiin veden sijasta. Tämän naamion jälkeen on tärkeää kosteuttaa ihoa hyvin sellaisella rasvalla tai öljyllä joka sinulle sopii.

Some figure

Torstain kasvonaamio: Sitruuna ja hunaja

Kun viikonloppu lähestyy on hyvä puhdistaa iho kaikista epäpuhtauksista. Tähän tarkoitukseen ei ole sitruunaa parempaa ainesta, sillä se on mahtava puhdistaja. Sitruuna auttaa myös ihon kosteutuksessa, ja antaa sille terveen näköisen hehkun.

Raasta yhden sitruunan kuori ja sekoita se hunajan kanssa. Tämän seoksen koostumus on hieman tahmea, mutta sen lämmittäminen saattaa auttaa tekemällä hunajasta vähemmän paksua. Laita seos sitten kasvoillesi, anna sen vaikuttaa puolen tunnin ajan, ja pese pois.

Perjantai: Kurkkunaamio

Perjantai on siis vihdoinkin saapunut, ja olet valmis lähtemään virkistäytymään. Ihosi kantaa kasvoillasi kuitenkin koko pitkän viikon väsymyksen merkit, jonka vuoksi sinun on hyvä tehdä kurkkuun perustuva hoito. Se raikastaa ihoasi, kosteuttaa sitä syvältä, sekä saa sen tuntumaan taas kiinteältä.

Tämän naamion valmistusta varten raasta kurkkua, ja sekoita sitä maidon tai riisimaidon sekaan. Koska tämä on valuva seos, toimi näin: ota vanulappu ja kostuta se, sekä hiero nestettä ihollesi samalla tavalla kuin poistaisit meikkiä naamaltasi.

Leikkaa sitten kaksi palaa kurkkua, ja laita ne suljettujen silmiesi päälle. Tämä palauttaa silmiesi elinvoiman.

Asetu makuulle, ja anna hoidon vaikuttaa ainakin 20 minuutin ajan. Voit myös laittaa tämän naamion kasvoillesi ennen nukkumaanmenoa, jotta voisit poistaa päivän aikana kertyneen likaisuuden.

Some figure

Lauantai: Avokadonaamio

Kun lauantai saapuu olet saanut levättyä jonkin verran, ja olet valmis ravitsemaan ihoasi, jotta se saa terveen näköisen hehkun.

Tämän naamion valmistamiseksi murskaa puolikas avokadoa haarukalla, kunnes se on muotoutunut tasaisesti sekoittuneeksi tahnaksi. Koska avokado sisältää paljon rasvahappoja, vitamiineja ja mineraaleja, et tule tarvitsemaan mitään muita aineksia tähän naamioon.

Laita avokadoa suoraan kasvoillesi, ja anna vaikuttaa kunnes naamio on selkeästi kuivunut. Huuhdo se sitten pois vedellä.

Sunnuntai: Kasvonaamio laventelista

Sunnuntait ovat hyvä hetki kasvojen rentoutukseen, ja tämän saavutat yksinkertaisella tavalla, valmistamalla voimakkaan laventeli-haudutteen. Kun neste on viilentynyt kuumasta lämpimäksi, ota vanulappu ja kostuta se, ja hiero sitten haudutetta kasvoillesi.

Mitään muuta ei tarvita parantavan ja lepoa antavan vaikutuksen aikaansaamiseksi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Justin Kim, M., Loucks, R. A., Neta, M., Caroline Davis, F., Oler, J. A., Mazzulla, E. C., & Whalen, P. J. (2010). Behind the mask: The influence of mask-type on amygdala response to fearful faces. Social Cognitive and Affective Neuroscience. https://doi.org/10.1093/scan/nsq014
  • Tzetnik, K. (1961). Face to Face. Jewish Quarterly Review. https://doi.org/10.1080/0449010X.1961.10704629
  • Slatkin, M. (1989). Evolutionary genetics. Trends in Genetics. https://doi.org/10.1016/0168-9525(89)90143-1
  • Marzluff, J. M., Walls, J., Cornell, H. N., Withey, J. C., & Craig, D. P. (2010). Lasting recognition of threatening people by wild American crows. Animal Behaviour. https://doi.org/10.1016/j.anbehav.2009.12.022

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.