Logo image
Logo image

Mitä kasvosi voivat kertoa terveydestäsi

3 minuuttia
Joskus kun kasvoissamme ilmenee muutoksia kuten esimerkiksi näppyjä, se saattaa kertoa että jokin sisäelimistämme ei toimi niin kuin sen pitäisi toimia.
Mitä kasvosi voivat kertoa terveydestäsi
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Erilaiset muutokset tai näpyt kasvoissasi voivat kertoa terveydestäsi olemalla merkki siitä, että jokin kehosi sisällä ei toimi niin kuin sen pitäisi. Vaikka monet näistä muutoksista saattavat johtua esimerkiksi hormonaalisista muutoksista, altistumisesta äärimmäiselle ilmastolle, tietystä lääkityksestä tai tietystä ruoka-aineesta, tutkimuksissa on havaittu että kun muutokset ilmestyvät ilman selvää syytä, se saattaa olla varoitusmerkki terveydentilastamme.

Jos muutokset eivät johdu esimerkiksi kuukautiskierrosta tai emme ole altistuneet muille tekijöille joiden tiedetään aiheuttavan näppylöitä tai muita muutoksia kasvoissa, meidän täytyy ottaa huomioon muut mahdolliset syyt.

Kasvosi voivat kertoa terveydestäsi yhtä sun toista

Kuvitellaan, että kasvomme ovat kuin kartta, jota voimme lukea ja jonka avulla voimme selvittää, missä kehon osassa on tapahtumassa jotain normaalista poikkeavaa. Alapuolella on ohje, joka jakaa kasvosi 14 alueeseen, jotka saattavat heijastaa mitä kehosi sisällä tapahtuu. Katso numeroin merkittyjä kasvojen alueita ja paikallista ongelma.

Alueet 1 ja 2: ruoansulatuselimistö

Jos huomaat että sinulla on näppylöitä, finnejä tai laikkuja kuvan osoittamilla alueilla 1 ja 2, on mahdollista että ruoansulatusjärjestelmäsi ei toimi oikein. Korjataksesi tämän ongelman sinun täytyisi vähentää teollisten ruokien nauttimista, liiallisen suolan kulutusta ja lisätä veden juontia.

Alue 3: maksa

Jos ongelma-alueesi on alue 3, on mahdollista että maksasi ei toimi asianmukaisesti myrkkyjen kerääntymisen ja terveydellesi haitallisten aineiden vuoksi. Sinun tulisi välttää alkoholia, roskaruokaa ja laktoosia. Ja sitä vastoin sinun pitäisi syödä enemmän hedelmiä ja vihanneksia, varsinkin raakoja. Voit myös tehdä luonnollisen maksan puhdistuksen.

Alueet 4 ja 5: munuaiset

Kaikki mitä tapahtuu silmänympäryksissä, mukaan lukien tummat renkaat silmien ympärillä, saattavat johtua kehon kuivumisesta ja munuaisten viasta. Tästä syystä on todella tärkeää juoda enemmän vettä, välttää liiallista suolaa ja syödä enemmän ruoka-aineita joilla on nestettä poistavia vaikutuksia.

Alue 6: sydän

Yleisistä syistä tälle alueelle ilmaantuu eniten mustapäitä ja aknea. Mutta jos ne ilmestyvät yhtäkkiä ja ovat vaikeita poistaa, ne saattavatkin kertoa sydänongelmista. Ratkaisuksi tähän ongelmaan sinun pitäisi poistaa ruokavaliostasi kaikki haitalliset ruoka-aineet kuten esimerkiksi liialliset rasvat ja natrium kuten myös mausteiset ruoat. Yritä sen sijaan lisätä Omega-3 -rasvahappojen määrää.

7 ja 8: munuaiset

Tässäkin tapauksessa saattaa olla kyseessä munuaisten toimintahäiriö, joka johtuu kuona-aineiden kerääntymisestä, nesteen kerääntymisestä tai kehon kuivuudesta. Sinun täytyisi juoda enemmän vettä ja välttää kahvia, limsoja ja alkoholia.

9 ja 10: hengityselimistö

Nämä alueet saattavat kuvastaa jonkinlaista allergiaa tai kroonisia hengitysongelmia kuten esimerkiksi astmaa. Tämä alue on todella taipuvainen näppyjen ilmaantumiselle tai muille tupakoinnin aiheuttamille merkeille kasvoissa. Sinun pitäisi lopettaa tupakointi, lisätä tuoreiden ruoka-aineiden kulutusta ja vähentää sokerin käyttöä.

Alueet 11 ja 12: hormonit

Tällä alueella heijastuvat useimmiten hormonaaliset muutokset jotka ilmaantuvat normaalisti kuukautiskierron aikaan. Vaikka se on monille jotain väistämätöntä, sitä voidaan vähentää terveellisellä ruokavaliolla, hyvällä liikuntarutiinilla, riittävällä unimäärällä, pesemällä kasvot hyvin, juomalla enemmän vettä ja välttämällä ärsyttäviä ruokia.

13: vatsa

Tämä kasvojen alue voi viitata huonoon ruoansulatukseen ja saatat kärsiä ummetuksesta. On suositeltavaa lisätä kuitujen nauttimista. Kuituja saat vihanneksista, hedelmistä ja kokojyvästä.

14: stressi

Jos huomaat tällä alueella jotain eroavaisuuksia entiseen, on mahdollista että kehosi tarvitsee lepoa ja aikaa palautua. Stressi voi johtaa useisiin terveysongelmiin jos emme kiinnitä siihen ajoissa huomiota. Sinun pitäisi ottaa aikaa lepäämiseen, nukkua tarpeeksi ja juoda enemmän vettä.

Muista!

On useita syitä miksi kasvoissamme saattaa olla näppyjä, finnejä tai muita muutoksia. Syyt jotka mainitaan tässä artikkelissa ovat vain muutama mahdollisuus joista kasvojen näppylät ja muut jäljet saattavat johtua; siksi on paras että keskustelet lääkärisi kanssa jotta voidaan selvittää johtuvatko kasvo-ongelmasi tässä artikkelissa mainituista ongelmista vai muista syistä jotka saattavat aiheuttaa näppylöitä ja muita iho-ongelmia kasvoilla.

Kasvosi voivat kertoa terveydestäsi, sekä siitä että kaikki on kunnossa, tai että jokin asia kaipaa huomiotasi!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.