Logo image
Logo image

Kuuma vesi tyhjään vatsaan on loistava hoito

4 minuuttia
Kupillinen kuumaa vettä tyhjään vatsaan juotuna on mahtava vaihtoehto, jos kehosi ei siedä sitruunamehun happoisuutta aikaisin aamulla. Kuumalla vedellä pystyt edistämään myrkyllisten aineiden poistumista elimistöstäsi.
Kuuma vesi tyhjään vatsaan on loistava hoito
Viimeisin päivitys: 27 helmikuuta, 2019

Kuuma vesi ja sen hyödyt tyhjään vatsaan juotuna ovat lukuisat, ja kupillinen päivässä on helppo hoito, jonka voi vaivatta lisätä omiin päivittäisiin terveysrutiineihin. Tulet huomaamaan, että tämä yksinkertainen tapa ei tuota ollenkaan sivuvaikutuksia ja on erittäin tehokas apu monellakin tapaa.

Lisäksi kuuma vesi on loistava vaihtoehto niille, joille ei sovi sitruunamehu tyhjään vatsaan juotuna – se saattaa olla liian vahva tai muuten epäsopiva joidenkin elimistölle. Jos sitruunavesi ei siis sovi sinulle, ota ihmeessä korvikkeeksi lasillinen pelkkää kuumaa vettä. Helppoa ja toimivaa!

Seuraavassa kerromme seitsemästä mahtavasta syystä aloittaa tämän tavan noudattaminen pysyvästi – ota siis kuuma vesi tyhjään vatsaan nautittuna osaksi omia rutiinejasi.

Hyödyt tyhjään vatsaan juodusta kuumasta vedestä

1. Se auttaa sinua pudottamaan painoasi

Tietysti on niin, että kuuma vesi yksinään ei voi pudottaa ylimääräisiä kilojasi. Se on kuitenkin hyvä ja terveellinen apu kunnollisen ruokavalion sivussa, ja se tehostaa kehosi luonnollista myrkyistä puhdistumista sekä edistää kilojen tippumista.

Kuuman veden juonnin hyötyihin kuuluvat muun muassa seuraavat:

 • se tehostaa aineenvaihduntaa
 • se auttaa poistamaan myrkyllisiä aineita
 • se parantaa ruoansulatusta
 • se torjuu ummetusta

Kun parannat näitä kehosi perustoimintoja, pystyt pitämään elimistösi tasapainossa, ja tämä yhdistettynä terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan saa aikaiseksi kilojen vähentymisen.

2. Se auttaa tasapainottamaan hermostosi toimintaa

Some figure

tällöin vatsasi on kaikkein vastaanottavimmassa tilassaan.

Jos juot vain kupillisen kahvia aamulla sen sijaan, että söisit aamiaista, on tietysti totta, että saat energiaa, mutta saat aikaiseksi myös kehosi pH-tason häiriintymisen, ja tuloksena on happoisuus elimistössäsi.

 • Runsas happoisuus aiheuttaa yleensä kehossa myrkyllisten aineiden kerääntymistä, nesteiden kertymistä sekä hermoston joutumista ylistimuloiduksi.
 • Yksi kuuman veden hyödyistä tyhjään vatsaan nautittuna on se, että se valmistaa kehoasi imemään ravinteita. Tämä saa aikaan sellaiset olosuhteet, että kehossa ei ole myrkyllisiä aineita, ja hermostosi kunto paranee yleisesti ottaen.
 • Älä siis mieti kahta kertaa tätä rutiinia – aloita jo huomenna juomaan kuumaa vettä heti ensimmäiseksi aamulla. Odota sitten 20 minuuttia, ja jatka hyvällä aamiaisella, jossa on paljon kuitua ja proteiinia.

3. Se lievittää kuukautiskipuja

Jos olet nainen, olet epäilemättä joskus kärsinyt kuukautiskivuista, jotka tuntuvat vatsassa voimakkaina kramppeina. Niihin saa apua vain tietyistä asennoista, tai sitten tuntemasi tuska on niin voimakasta, että et pysty tekemään mitään normaaleja asioita näinä päivinä.

 • Joskus niinkin yksinkertainen asia kuin kuuman veden juonti voi toimia mahtavana rauhoittajana kuukautiskramppien lievittämiseksi.
 • Kokeile siis kupillista kuumaa vettä ja siemaile hitaasti.

4. Se parantaa ruoansulatusta

Yksi asia, joka kannattaa ottaa huomioon kuumaan veteen liittyen, on tämä: sen juonti syödessä ei ole suositeltua. Ruokasi saapuu vatsaan sekoittuneena veteen, mikä saattaa saada vatsan liian rasittuneeksi.

Paras asia on siis juoda vettä ennen kuin syöt, ja mitä lämpimämpää se on, sen parempi. On helpompaa vatsan ja suoliston kannalta, jos vesi on lämmintä, ja näin pystyt valmistamaan ne ottamaan vastaan ruokaa sekä prosessoimaan ravinteita tehokkaammin.

5. Se torjuu ennenaikaista ikääntymistä

Tämä saattaa olla sinulle yllätys, mutta kuuma vesi voi todella torjua ennenaikaista ikääntymistä. Kuten jo aikaisemmin mainitsimmekin, tämä tapa on hyvä ottaa päivittäiseksi rutiiniksi, jotta voisit parantaa hyvinvointiasi yleisesti ottaen.

 • Vesi vapauttaa kehosta myrkyllisiä aineita, ja jos kehosi on vapaa bakteereista ja muista haitallisista tekijöistä, se pystyy paremmin torjumaan vapaiden radikaalien vaikutuksia, jotka saavat aikaiseksi ennenaikaista vanhenemista.
 • Muista myös se, että ihosi tarvitsee kunnollista kosteutusta kehon sisältä, jotta se voisi pysyä joustavana ja kiinteänä. Kuuma vesi on parempi kuin kylmä tai kädenlämpöinen vesi myös siksi, että se lisää kosteutusta ja myrkyllisten aineiden tehokasta poistumista kehosta tehokkaammin.

Vesi on erittäin hyödyllinen juoma monellakin tapaa, ja etenkin lämpimänä nautittuna!

6. Se suojaa sinua tulehduksilta

Onpa kyse vilustumisesta, flunssasta tai kipeästä kurkusta, kannattaa alkaa juoda kuumaa tai lämmintä vettä säännöllisesti. Näin pystyt torjumaan tukkoisuutta ja tulehtuneisuutta, ja samalla pystyt lievittämään tartuntaasi.

Kuuma vesi poistaa viruksia, myrkyllisiä aineita ja bakteereja, ja se hoitaa tulehtuneita ja sairaita kudoksia. Se puhdistaa niitä ja lievittää kipua. Juo kuumaa vettä hitaasti ja pieninä annoksina.

7. Se parantaa virtsateidesi kuntoa

Some figure

munuaisten

Kun nukut, on normaalia kerätä paljon virtsaa, jossa on myrkyllisiä aineita ja bakteereja, ja nämä saattavat jäädä kiinni rakkosi seinämiin. Kuuma vesi auttaa karkottamaan kyseiset haitalliset aineet tehokkaammin.

 • Kun tyhjennät rakkosi, päästät haitalliset tekijät pois.
 • Tämä tyhjentää koko virtsatiejärjestelmääsi, ja lisäksi se saa aikaan nestettä poistavan vaikutuksen, jotta kehoosi kerääntyneet tarpeettomat nesteet pääsisivät pois helpommin.

Miten siis on, alatko itse juomaan kuumaa vettä tyhjään vatsaan aamuisin? Terveytesi tulee todella kiittämään sinua, mikäli otat tämän tavan mukaan rutiineihisi – kannattaa siis aloittaa jo huomenna!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Jeong JN. Effect of Pre-meal Water Consumption on Energy Intake and Satiety in Non-obese Young Adults. Clin Nutr Res. 2018 Oct;7(4):291-296. doi: 10.7762/cnr.2018.7.4.291. Epub 2018 Oct 31. PMID: 30406058; PMCID: PMC6209729.
 • Wittbrodt MT, Millard-Stafford M. Dehydration Impairs Cognitive Performance: A Meta-analysis. Med Sci Sports Exerc. 2018 Nov;50(11):2360-2368. doi: 10.1249/MSS.0000000000001682. PMID: 29933347.
 • Palma L, Marques LT, Bujan J, Rodrigues LM. Dietary water affects human skin hydration and biomechanics. Clin Cosmet Investig Dermatol. 2015 Aug 3;8:413-21. doi: 10.2147/CCID.S86822. PMID: 26345226; PMCID: PMC4529263.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.