Sitruuna-papaijasmoothie vatsan puhdistukseen

Papaija ja sitruuna sisältävät C-vitamiinia ja kuitua, ja niillä on puhdistava vaikutus. Kun haluat suorittaa tehokkaan puhdistuskuurin, on suositeltavaa hyödyntää sekä papaijaa että sitruunaa.

Syöminen ja ruuasta nauttiminen on yksi elämän suurimmista iloista, ja se on myös välttämätön tapa tarjota keholle ravintoaineita ja energiaa.

Ruokailusta voi myös muodostua ongelma, kun yhä suurempi osa ihmisistä ei osaa syödä terveellisesti. Terveellistä ravintoa voi olla vaikea etsiä, kun kaupan hyllyt ovat täynnä harhaanjohtavia lupauksia ja etikettejä. Moni ruoka-aine sisältää nykyään lisäaineita ja muita haitallisia kemikaaleja. Ihmiset ovat myös tottuneet nauttimaan rasvaista, suolaista ja sokerista ruokaa, sillä sitä on helposti saatavilla. Ylipaino ja sen aiheuttamat terveysongelmat ovat nykyihmisen suurin vitsaus.

Mahalaukku ja muut tärkeät elimet kärsivät, kun keho ei saa riittävästi terveellisiä ravintoaineita, ja myrkkyjä kertyy elimistöön nauttimamme ruuan välityksellä. Terveet sisäelimet ovat tie terveeseen elämään, joten on tärkeää puhdistaa ne myrkyistä ja kuona-aineista säännöllisesti – näin vältät vakavammat terveysongelmat.

Mitä sinun tulee tietää mahalaukun puhdistamisesta

Kun syöt liikaa, on tavallista, että kärsit ruuansulatuksen ongelmista, kuten turvotuksesta ja ilmavaivoista.

Vaivoja voi helpottaa nopeasti hapokkuutta hillitsevillä lääkevalmisteilla tai luonnollisilla hoidoilla, mutta tärkeintä on löytää ongelman alkusyy ja hoitaa sitä, eikä pelkästään lievittää oireita. Tue ruuansulatusta ja ehkäise haitallisten aineiden kertyminen suolistoon.

Naisen vatsakipu

Mahalaukku, aivan kuten muutkin elimet, tekee jatkuvasti töitä ruuan sulattamisen merkeissä ja jätteiden poistossa.

Kun syöt suuria määriä ruokaa, voi mahalaukku kuormittua ja ruuansulatuksesta tulee vaikeaa. Voit kärsiä erilaisista ruuansulatuksen ongelmista ja vatsakivuista.

Siksi kannattaakin parantaa ruokailutottumuksia ja nauttia terveellistä ruokaa, joka sulaa helposti, eikä aiheuta inhottavia ilmavaivoja tai närästystä. Tämän lisäksi on hyvä suorittaa mahalaukun puhdistus säännöllisesti ja nauttia kunnon annos sellaisia ravintoaineita, jotka tekevät hyvää koko ruuansulatusjärjestelmälle.

Mahalaukun puhdistuskuuriin kuuluu tiettyjen ruoka-aineiden nauttiminen, jotka sisältävät ruuansulatukselle tärkeitä entsyymejä. Näiden ruokien nauttiminen tekee ravintoaineiden imeytymisestä helpompaa ja poistaa mahaan kertyneitä myrkkyjä.

Tässä artikkelissa jaamme herkullisen ja tehokkaan reseptin, joka sisältää papaijaa ja sitruunaa, ja antaa vatsalle aimo annoksen terveellisiä ravintoaineita, poistaa kuona-aineita ja parantaa vatsan toimintaa.

Suositeltua lukemista: 3 ruuansulatusta edistävää teetä ja uutetta

Smoothie papaijasta ja sitruunasta mahan toiminnan parantamiseen

Sekä papaija että sitruuna ovat tunnetusti terveellisiä, ja ne ovat erityisen hyödyllisiä ruuansulatuksen toiminnan kannalta.

Papaijan hyödyt

Papaija lohkottuna

Papaija on trooppinen hedelmä, jonka maku on makea ja koostumus pehmeä. Vuosien ajan papaijaa on käytetty suoliston puhdistamiseen, sillä sen sisältämä kuitu helpottaa ulosteen liikkumista suolessa, ehkäisee ummetusta ja pitää suolen toiminnan optimaalisella tasolla.

Papaija sisältää ruuansulatusta tehostaa entsyymiä, joka tunnetaan nimellä papaiini. Papaiini parantaa ravintoaineiden imeytymistä ja puhdistaa suolistoa. Lisäksi papaiini kiihdyttää ruuansulatusjärjestelmän kemikaalisia reaktioita, jolloin ruoka sulaa helpommin ja muuntuu keholle sopivaksi energiaksi.

Tämän lisäksi papaija ehkäisee turvotusta, ruuansulatusvaikeuksia, vatsahaavoja ja muita yleisiä ruuansulatuksen ongelmia.

Sitruunan terveyshyödyt

Sitruuna

Sitruuna tunnetaan kautta maailman yhtenä parhaimmista C-vitamiinin lähteistä. Sitruunalla onkin monia eri käyttötarkoituksia ja se sopii niin juomiin kuin ruokiin. Sitruuna tehostaa vatsan toimintaa ja pitää huolta koko kehon terveydestä.

Sitruunahappo auttaa säätelemään kehon pH-arvoa ja pitää sen ihanteellisella tasolla. Vaikka sitruuna on koostumukseltaan hapokas, sen vaikutus kehossa on emäksinen, joten se ehkäisee liiallista hapokkuutta ja siitä aiheutuvia terveysongelmia.

Sitruunan sisältämät antioksidantit auttavat poistamaan kehoon kertyneitä myrkkyjä ja kuona-aineita, ja se puhdistaa myös verenkiertoa.

Näin valmistat smoothien papaijasta ja sitruunasta

Papaija

Papaija ja sitruuna yhdessä auttavat puhdistamaan vatsaa ja suolistoa, etenkin sellaisten kausien jälkeen, kun olet syönyt paljon epäterveellisiä ruokia. Vatsan puhdistus kannattaa suorittaa esimerkiksi juhlakauden tai raskaan viikonlopun jälkeen.

Smoothie on helppo valmistaa ja sillä voi nopeasti lievittää ruuansulatusoireita ja ärtynyttä vatsaa.

Ainekset

  • 2 siivua papaijaa
  • 1 sitruuna
  • 200 ml vettä

Valmistus

  • Leikkaa papaija lohkoiksi
  • Purista sitruunan mehu ja kaada tehosekoittimeen. Lisää papaija ja vesi.
  • Sekoita tasaiseksi juomaksi ja nauti välittömästi.

Suositeltua lukemista: Näin vähennät turvotusta ja ruuansulatusvaivoja