Logo image
Logo image

10 ruoka-ainetta, jotka taistelevat astmaa vastaan

2 minuuttia
10 ruoka-ainetta, jotka taistelevat astmaa vastaan
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López

Kirjoittanut Ekhiñe Graell
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Astma on krooninen sairaus, joka vaikuttaa ihmisen hengityselimiin. Tämä sairaus syntyy, koska tietyt laukaisijat aiheuttavat muiden asioiden ohella vakavia hengitysvaikeuksia. Vaikka astmaan ei ole olemassa parannuskeinoa, on totta että voit hallita sitä ja taistella astmaa vastaan joillakin lääkehoidoilla. Voit myös lieventää sitä syömällä tiettyjä ruokia. Tästä syystä suosittelemme tässä artikkelissa 10 ruoka-ainetta, jotka taistelevat astmaa vastaan.

Ruoat taistelussa astmaa vastaan

1. Avokado

Avokado on erinomainen vaihtoehto astmaatikoille, erityisesti niille, joiden astma liittyy jalopähkinäallergiaan. Avokado myöskin sisältää glutationia, ainetta, joka suojaa soluja vapailta radikaaleilta. Sillä on myös tehokas myrkkyjä poistava kyky.

2. Parsakaali

Some figure

Tutkimukset osoittavat, että parsakaalin syöminen auttaa astmaatikkoja välttämään tämän vaivan vaikutuksia. Samalla tavoin on todistettu, että parsakaali auttaa estämään tulehdusta hengitysteissä ja se auttaa myös poistamaan vapaita radikaaleja.

3. Omenat

Omena on yksi niistä luonnollisista tuotteista, joilla on hyödyllisiä vaikutuksia astmaatikoille. Asiantuntijat sanovat, että tämä johtuu siitä että omenoissa on hyvä määrä bioflavonoideja. Muiden asioiden ohella nämä, kuten kversetiinikin, ovat luonnollinen antihistamiini ja hengityselimien tulehduksia ehkäisevä.

4. Banaanit

Some figure

Banaanit voivat auttaa hengittämään paremmin, minkä vuoksi niitä suositellaan astmaatikoille. Banaanit sisältävät pyridoksaalia, joka on yleisesti tunnettu B6-vitamiinina. Yksi tämän vaikutuksista on rentouttaa sileää keuhkoputken lihasta.

5. Inkivääri

Astmaatikot voivat syödä myös inkivääriä. Asiantuntijat sanovat, että inkivääri sisältää tulehduksen vastaisia aineita, jotka auttavat astman hoidossa. Itse asiassa he sanovat, että nämä aineet ovat niitä, jotka antavat inkiväärille sen ominaisen maun.

6. Pinaatti

Some figure

Pinaatti on todella terveellinen ruoka. Tutkimukset osoittavat, että muiden hyötyjen ohella se auttaa ehkäisemään astmaa. Tämän ei pitäisi yllättää, sillä tämä ruoka sisältää suuren määrän ravinteita ja vitamiineja, jotka ovat välttämättömiä kehosi asianmukaiselle toiminnalle.

7. Rosmariini

Tulehdusta ehkäisevien ominaisuuksiensa ja antioksidanttiensa ansiosta rosmariini on erittäin suositeltava tuote astmaatikoille. Voit ylläpitää hengityselinten hyvää terveyttä rosmariinin avulla. Se pitää hengityskanaviasi auki.

8. Auringonkukan siemenet

Auringonkukan siemenissä on erilaisia ravintoaineita ja ominaisuuksia, jotka ovat hyviä ehkäisemään astmaa. Näiden joukossa ovat E-vitamiini, kalium ja magnesium. Aloita niiden nauttiminen kuitenkin varovaisesti, sillä joillekin ne aiheuttavat allergiaa.

9. Minttu

Mintulla on sellaisia ominaisuuksia jotka vapauttavat hengitysteitä, mistä on tietenkin valtava apu astmaatikoille. Itse asiassa tätä tuotetta käytetään yleisesti lääkkeenä hengityssairauksien hoitoon.

10. C-vitamiini

Runsaasti C-vitamiinia sisältävien ruokien syöminen on erittäin suositeltavaa astmaatikoille. Kuten varmasti tiedät, tästä vitamiinista on tärkeitä hyötyjä hengityselimille, ja sillä on myös muita antiseptisiä vaikutuksia.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Tresguerres, J.Villanua, M.López-Calderon, A. (2009). Sistema Respiratorio. In Anatomia y fisiologia del cuerpo humano. https://doi.org/10.1016/S0006-3495(00)76404-6
  • Rojas, E. Á., & De La Oliva, P. (2010). Insuficiencia respiratoria aguda en el niño. Revista Espanola de Pediatria.
  • Del, P. (2004). Patología del sistema respiratorio. Pathology.
  • CALVO FERNANDEZ, L. (1949). Asma infantil. Acta Pediátrica Española. https://doi.org/10.1016/S1245-1789(16)77913-3

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.