10 ruoka-ainetta, jotka taistelevat astmaa vastaan

heinäkuu 22, 2015

Astma on krooninen sairaus, joka vaikuttaa ihmisen hengityselimiin. Tämä sairaus syntyy, koska tietyt laukaisijat aiheuttavat muiden asioiden ohella vakavia hengitysvaikeuksia. Vaikka astmaan ei ole olemassa parannuskeinoa, on totta että voit hallita astmaa ja taistella sitä vastaan joillakin lääkehoidoilla. Voit myös lieventää sitä syömällä tiettyjä ruokia. Tästä syystä suosittelemme tässä artikkelissa 10 ruoka-ainetta, jotka taistelevat astmaa vastaan.

1. Avokado

Avokado on erinomainen vaihtoehto astmaatikoille, erityisesti niille, joiden astma liittyy jalopähkinäallergiaan. Avokado myöskin sisältää glutationia, ainetta, joka suojaa soluja vapailta radikaaleilta. Sillä on myös tehokas myrkkyjä poistava kyky.

2. Parsakaali

Parsakaali

Viime aikaiset tutkimukset osoittavat, että parsakaalin syöminen auttaa astmaatikkoja välttämään tämän vaivan vaikutuksia. Samalla tavoin on todistettu, että parsakaali auttaa estämään tulehdusta hengitysteissä ja se auttaa myös poistamaan vapaita radikaaleja.

3. Omenat

Omenat ovat toinen luonnollinen tuote, jolla on hyödyllisiä vaikutuksia astmaatikoille. Asiantuntijat sanovat, että tämä johtuu siitä, että omenoissa on hyvä määrä boiflavonoideja. Muiden asioiden ohella nämä, kuten kversetiinikin, ovat luonnollinen antihistamiini ja hengityselimien tulehduksia ehkäisevä.

4. Banaanit

Banaanit

Banaanit voivat auttaa hengittämään paremmin, jonka vuoksi ne ovat hyvin suositeltuja astmaatikoille. Banaanit sisältävät pyridoksaalia, joka on yleisesti tunnettu B6-vitamiinina. Yksi tämän vaikutuksista on rentouttaa sileää keuhkoputken lihasta.

5. Inkivääri

Astmaatikot voivat syödä myös inkivääriä. Asiantuntijat sanovat, että inkivääri sisältää antitulehduksellisia aineita, jotka auttavat astman hoitoon. Itse asiassa he sanovat, että nämä aineet ovat niitä, jotka antavat inkiväärille sen ominaisen maun.

6. Pinaatti

Pinaatti

Pinaatti on todella terveellinen ruoka. Tuore tutkimus osoittaa, että muiden hyötyjen ohella se auttaa ehkäisemään astmaa. Tämän ei pitäisi yllättää sinua, sillä tämä ruoka sisältää suuren määrän ravinteita ja vitamiineja, jotka ovat välttämättömiä kehosi asianmukaiselle toiminnalle.

7. Rosmariini

Sen tulehduksia ehkäisevien ominaisuuksien ja antioksidanttien ansiosta rosmariini on erittäin suositeltava tuote astmaatikoille. Voit ylläpitää hengityselinten hyvää terveyttä rosmariinin avulla. Se pitää hengityskanaviasi auki.

8. Auringonkukan siemenet

Auringonkukan siemenissä on erilaisia ravintoaineita ja ominaisuuksia, jotka ovat hyviä ehkäisemään astmaa. Näiden joukossa ovat E-vitamiini, kalium ja magnesium. Aloita niiden nauttiminen kuitenkin varovaisesti, sillä joillekin ne aiheuttavat allergiaa.

9. Minttu

Mintulla on erilaisia ominaisuuksia, jotka vapauttavat hengitysteitä, mistä on tietenkin valtava apu astmaatikoille. Itse asiassa tätä tuotetta käytetään yleisesti lääkkeenä hengityssairauksien hoitoon.

10. C-vitamiini

Runsaasti C-vitamiinia sisältävien ruokien syöminen on erittäin suositeltavaa astmaatikoille. Kuten tiedätte, tästä vitamiinista on tärkeitä hyötyjä hengityselimille, kuten myös muita antiseptisiä vaikutuksia.

UUTISIA VERKOSSA