Parhaat kotitekoiset vartalo- ja kasvokuorinnat

kesäkuu 3, 2015

Ihon kuorintoja käytetään kuorimaan ihon ulointa kerrosta ja poistamaan kuolleita soluja. Kuolleet ihosolut kertyvät ihon pinnalle ja saavat ihon näyttämään elottomalta. Itse asiassa iholtasi varisee joka päivä yli 30000 kuollutta ihosolua.

Alla löydät parhaat reseptit kasvojen ja vartalon kuorintoihin, jotka voit valmistaa itse kotona. Nämä kuorinnat ovat helppoja, aromaattisia, luonnollisia ja erittäin tehokkaita.

Kuorinnan hyötyjä

  • Auttaa ehkäisemään ja poistamaan jälkiä ihossa
  • Antaa iholle luonnollista kiiltoa
  • Parantaa ’uusien solujen’ ulkonäköä
  • Aktivoi kollageenin
  • Parantaa verenkiertoa
  • Auttaa ehkäisemään ryppyjä ja velttoutta
  • Tekee ihosta pehmeämmän
  • Puhdistaa ihoa myrkyistä ja auttaa ihon hapettamisessa

Miten kuorintaa käytetään?

Levitä hieman kuorintavoidetta kostealle, hyvin pestylle alueelle. Hiero hellävaraisesti pyörivin liikkein. Käy läpi koko kuorittava alue ja vältä herkkiä alueita kuten silmänympäryksiä.

Kun kuorit reidet, pakarat, tai muut isommat alueet, käytä vähän enemmän voimaa kunnes huomaat, että verenkierto aktivoituu. Anna kuorinnan ainesten vaikuttaa yhden tai kaksi minuuttia ja huuhtele pois vedellä.

Ihosi on vieläkin kosteutetumpi jos käytät öljyjä ja lisäät niitä näihin resepteihin, mutta jos ihosi on kovin kuiva, suosittelemme kosteuttamaan sen uudelleen kuorinnan jälkeen.

kuorinta

Kuinka usein minun pitäisi suorittaa kuorinta?

Kuorintoja ei kannata tehdä liian usein, koska sinun olisi hyvä kunnioittaa solujesi omaa ja luonnollista uusiutumista. Siksi suosittelemme tehdä kuorinnan vain kerran viikossa.

Kuorinta kuivalle iholle

Kuiva iho pitää kuoria huomattavasti hellävaraisemmin kuin muun tyyppiset ihot, ja kuorinta tulee tehdä vain kerran kahdessa viikossa. Siksi perustamme tämän reseptin natriumbikarbonaattiin (tuttavallisemmin ruokasoodaan), joka on koostumukseltaan erittäin hienojakoinen ja luonteeltaan alkaloiva, mikä tekee siitä täydellisen kasvojen ihon ja herkkien alueiden kuorintaan.

Sekoita ruokasoodaa oliiviöljyyn kunnes seos on tasaista, ja ruokasooda näyttää värjääntyneen öljyllä.

Vanhemmalle iholle suosittelemme lisäämään muutaman tipan ruusunmarjaöljyä tai pelargonian eteeristä öljyä. Molemmat auttavat elvyttämään ihoa syvemmällä tasolla.

Kuorinta sekaiholle

Sekaiholle ratkaisu on hieman monimutkaisempi koska siinä yhdistyy rasvaiset ja kuivat ihoalueet. Siksi kuorinnan on oltava kohtalaisen hellävarainen. Keskitymme tässä enemmän sekaihon rasvaisten alueiden kuorintaan, eli niin sanottuun ”T” alueeseen (otsa, nenä ja leuka).

Käytämme pohjana taas ruokasoodaa, mutta tässä tapauksessa öljyn tulee olla kevyempää, esimerkiksi manteli- tai seesaminsiemenöljyä.

Lisää myös appelsiinin kuorta, mieluiten orgaanista, joka antaa kuorinnalle herkullisen aromin ja auttaa tekemään siitä vieläkin terapeuttisempaa.

Kuorinta rasvaiselle iholle

Rasvainen iho vaatii viikottaista kuorintaa, joka auttaa sitä pysymään puhtaana syvältä. Tässä tapauksessa käytetään perustana sokeria, joka on vähän karkeampaa kuin ruokasooda. Sekoita siihen aloe vera -geeliä, luontaista tai marketista ostettua. Lisää sitten yhden sitruunan kuori, ja lisäksi voit lisätä muutaman tipan sitruunan eteeristä öljyä jos haluat vieläkin voimakkaamman, herkullisen tuoksun.

sitruunan-kuori-Emily-Barney

Kuorinta akneiholle

Akneihoa täytyy hoitaa erittäin hellävaraisesti, koska akne on ihon tulehdus.

On myös hyvä puhdistaa alue erityisen huolellisesti, likaa poistaaksesi.

Kuorintavoide akneiholle: sekoita ruokasoodaa aloe vera -geeliin, lisää muutama tippa kookosöljyä ja muutama tippa teepuuöljyä tai palmarosa (Cympopogon martini) -eteeristä öljyä.

Vartalokuorinta

Vartalon iho ei ole niin herkkää kuin kasvojen iho, ja syvemmällä kuorinnalla pystyt parantamaan verenkiertoa reisissä, vatsan alueella, pakaroissa ja käsivarsissa. Tästä syystä käytämme tämän kuorinnan pohjana karkeaa suolaa, joka on täydellinen vartalon hieronnassa ja auttaa siis verenkierron lisäksi selluliittiin, raskausarpiin ja niin edelleen.

Sekoita suola kookosöljyyn. Valinnaisesti voit lisätä rosmariinin tuoksuista eteeristä öljyä, joka auttaa entisestään aktivoimaan verenkiertoa.

Kuvat – debcil ja Emily Barney.

UUTISIA VERKOSSA