Parhaat kotitekoiset vartalo- ja kasvokuorinnat

Ihon kuorintoja käytetään kuorimaan ihon ulointa kerrosta ja poistamaan kuolleita soluja. Kuolleet ihosolut kertyvät ihon pinnalle ja saavat ihon näyttämään elottomalta. Itse asiassa iholtasi varisee joka päivä yli 30000 kuollutta ihosolua.

Alla löydät parhaat reseptit kasvojen ja vartalon kuorintoihin, jotka voit valmistaa itse kotona. Nämä kuorinnat ovat helppoja, aromaattisia, luonnollisia ja erittäin tehokkaita.

Kuorinnan hyötyjä

 • Auttaa ehkäisemään ja poistamaan jälkiä ihossa
 • Antaa iholle luonnollista kiiltoa
 • Parantaa ’uusien solujen’ ulkonäköä
 • Aktivoi kuorinta

  Kuinka usein minun pitäisi suorittaa kuorinta?

  Kuorintoja ei kannata tehdä liian usein, koska sinun olisi hyvä kunnioittaa solujesi omaa ja luonnollista uusiutumista. Siksi suosittelemme tehdä kuorinnan vain kerran viikossa.

  Kuorinta kuivalle iholle

  Kuiva iho pitää kuoria huomattavasti hellävaraisemmin kuin muun tyyppiset ihot, ja kuorinta tulee tehdä vain kerran kahdessa viikossa. Siksi perustamme tämän reseptin sitruunan-kuori-Emily-Barney

  Kuorinta akneiholle

  Akneihoa täytyy hoitaa erittäin hellävaraisesti, koska akne on ihon tulehdus.

  On myös hyvä puhdistaa alue erityisen huolellisesti, likaa poistaaksesi.

  Kuorintavoide akneiholle: sekoita ruokasoodaa aloe vera -geeliin, lisää muutama tippa kookosöljyä ja muutama tippa teepuuöljyä tai palmarosa (Cympopogon martini) -eteeristä öljyä.

  Vartalokuorinta

  Vartalon iho ei ole niin herkkää kuin kasvojen iho, ja syvemmällä kuorinnalla pystyt parantamaan verenkiertoa reisissä, vatsan alueella, pakaroissa ja käsivarsissa. Tästä syystä käytämme tämän kuorinnan pohjana karkeaa suolaa, joka on täydellinen vartalon hieronnassa ja auttaa siis verenkierron lisäksi selluliittiin, raskausarpiin ja niin edelleen.

  Sekoita suola kookosöljyyn. Valinnaisesti voit lisätä rosmariinin tuoksuista eteeristä öljyä, joka auttaa entisestään aktivoimaan verenkiertoa.

  Kuvat – debcil ja Emily Barney.