Juo aamuisin sitruunavettä - 10 hyötyä

Sitruunan terveyshyödyt on tunnettu jo vuosisatoja. Tärkeimmät hyödyt ovat sen antibakteeriset ja viruksia tappavat ominaisuudet, joiden avulla se tehostaa immuunijärjestelmää. Sitruunamehu tunnetaan myös tehokkaana apuna painonpudotukseen, sillä se tehostaa ruoansulatusta ja puhdistaa maksaa.
Juo aamuisin sitruunavettä - 10 hyötyä

Viimeisin päivitys: 26 maaliskuuta, 2019

Sitruunat sisältävän muun muassa sitruunahappoa, kalsiumia, magnesiumia, C-vitamiineja, flavonoideja, pektiiniä ja limoneeniä, jotka parantavat vastustuskykyä ja taistelevat infektioita vastaan. Artikkelista löydät vastauksen siihen, miksi sitruunavettä kannattaa juoda joka aamu.

Kuinka valmistan lämpimän sitruunaveden?

Käytä mahdollisimman puhdasta vettä, joka on lämmintä, muttei kiehuvaa. Älä käytä kylmää vettä, sillä keholla menee kauemmin käsitellä kylmä vesi, ja keho tarvitsee siihen enemmän energiaa. Käytä aina tuoreita sitruunoita, mahdollisuuksien mukaan luomua, älä pullotettua mehua. Purista puolikkaan sitruunan mehu lasilliseen vettä ja juo heti aamulla ensimmäisenä tyhjään vatsaan.

Lämpimän sitruunaveden hyödyt

1. Auttaa ruoansulatusta

Sitruuna auttaa huuhtomaan myrkyt pois kehosta. Atomiyhdisteensä ansiosta se toimii syljen tapaan ja auttaa maksaa muodostamaan sappea, jota ruoansulatus tarvitsee. Sitruunat sisältävät myös mineraaleja ja vitamiineja, jotka poistavat myrkkyjä ruoansulatuskanavasta.

Sitruunat lievittävät myös ruoansulatushäiriöiden oireita, kuten närästystä, röyhtäilyä ja vatsan turvotusta. American Cancer Society suosittelee lämmintä sitruunavettä syöpäpotilaille helpottaakseen suolen toimintaa.

2. Puhdistaa kehoa

Sitruuna lisää virtsaamisen tarvetta, joten se poistaa tehokkaasti myrkkyjä kehosta. Tämä auttaa pitämään myös virtsatiet terveenä. Sitruunahappo lisää entsyymien toimintaa, joka aktivoi maksaa puhdistamaan itseään.

3. Stimuloi vastustuskykyä

veri paranee kun juot aamuisin sitruunavettä

Sitruunat sisältävät paljon C-vitamiinia, joten se on erittäin hyvä flunssan torjuja. Kalium taas stimuloi aivoja ja hermostoa sekä kontrolloi verenpainetta.

Askorbiinihappo (C-vitamiini), jota sitruunoista löytyy, suojaa tulehduksilta ja helpottaa astman ja muiden hengitystieongelmien oireita. Se myös helpottaa raudan imeytymistä kehoon. Rauta onkin tärkeä aine vastustuskyvylle. Sitruunan sisältämät saponiinit torjuvat flunssaa ja nuhaa ja vähentävät liman määrää.

4. Tasapainottaa pH-tasoja

Sitruuna on yksi emäksisimmistä ruoista. Sinällään ne ovat tietenkin happamia, mutta syötynä ne ovat emäksisiä, sillä sitruunahappo ei hapota kehoa, kun se on mennyt ruoansulatuksen läpi. Sitruunat sisältävät yhtä paljon sitruunahappoa kuin askorbiinihappoakin, joka on helposti sulava heikompi happo, jolloin sitruunan mineraalit muuttavat verta emäksiseksi.

Sairastut silloin, kun keho on hapan. Sitruunan säännöllinen nauttiminen estää kehon muuttumista happamaksi ja estää virtsahapon kerääntymistä niveliin, joka aiheuttaa turvotusta ja kipua.

5. Puhdistaa ihoa

iho paranee kun juo aamuisin sitruunavettä

C-vitamiini muiden antioksidanttien ohella auttaa vähentämään ryppyjä ja taistelemaan vapaita radikaaleja vastaan. Tarvitset C-vitamiinia saavuttaaksesi terveen ja hehkuvan ihon, sillä sitruunan emäksisyys auttaa tappamaan tiettyjä bakteereja, jotka aiheuttavat aknea.

Sitä voidaan lisätä myös ulkoisesti arpiin vaalentamaan niitä. Koska sitruunavesi puhdistaa kehoa, voit pitää ihon puhtaana myös sisäisillä hoitomuodoilla ulkoisten lisäksi. C-vitamiini myös nuorentaa ihoa sisäisesti.

6. Antaa energiaa ja parantaa mieltä

Energia, jota ihmiset saavat ravinnosta, tulee nautitun ravinnon molekyyleistä ja atomeista. Kun ruoan positiiviset ionit saavuttavat ruoansulatuskanavan ja vuorovaikuttavat negatiivisten ionien kanssa, syntyy reaktio. Sitruunat ovat yksi harvoista ruoista, jotka sisältävät enemmän negatiivisia ioneita, joten saat enemmän energiaa, kun ne saavuttavat ruoansulatuskanavan.

Jopa sitruunan tuoksu energisoi ja kohentaa mieltä. Sitruunat taistelevat myös masennusta ja ahdistusta vastaan.

7. Edistää paranemista

Sitruunoiden sisältämä askorbiinihappo (C-vitamiini) edistää paranemista ja on elintärkeä luuston ja rustojen terveyden kannalta. Kokonaisuudessaan C-vitamiini on tärkeä ravinne hyvään terveyteen ja auttaa paranemaan stressistä ja vammoista.

8. Raikastaa hengityksen

hengitys raikastuu kun juo aamuisin sitruunavettä

Hengityksen raikastamisen lisäksi sitruuna helpottaa hammaskipua ja ientulehdusta. Sitruunahappo voi syövyttää hammaskiillettä, joten pese hampaat ennen sitruunaveden nauttimista tai vältä pesemistä hetki nauttimisen jälkeen. Voit myös huuhdella suusi suodatetulla vedellä sitruunaveden juomisen jälkeen.

9. Nesteyttää lymfajärjestelmää

Lämmin sitruunavesi auttaa vastustuskykyä nesteyttämällä ja korvaamalla menetettyä nestettä. Kun kehossasi ei ole tarpeeksi nestettä, saat seuraavanlaisia oireita: väsymystä ja hitautta, vastustuskyvyn heikkenemistä, ummetusta, energianpuutetta, matalaa/korkeaa verenpainetta, unenpuutetta, jne.

10. Auttaa painonpudotuksessa

rasva palaa kun juo aamuisin sitruunavettä

Sitruunat sisältävät runsaasti pektiinikuituja, joita nauttimalla et kärsi mieliteoista. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset jotka noudattavat emäksistä ruokavaliota laihtuvat yleensä nopeammin.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.