Juo aamuisin sitruunavettä – 10 hyötyä

Sitruunan terveyshyödyt on tunnettu jo vuosisatoja. Tärkeimmät hyödyt ovat sen antibakteeriset ja viruksia tappavat ominaisuudet, joiden avulla se tehostaa immuunijärjestelmää. Sitruunamehu tunnetaan myös tehokkaana apuna painonpudotukseen, sillä se tehostaa ruoansulatusta ja puhdistaa maksaa.

Sitruunat sisältävän muun muassa sitruunahappoa, kalsiumia, magnesiumia, C-vitamiineja, flavonoideja, pektiinejä ja limoneeniä, jotka parantavat vastustuskykyä ja taistelevat infektioita vastaan. Artikkelista löydät vastauksen siihen, miksi sitruunavettä kannattaa juoda joka aamu.

Kuinka valmistan lämpimän sitruunaveden?

Käytä mahdollisimman puhdasta vettä, joka on lämmintä, muttei kiehuvaa. Älä käytä kylmää vettä, sillä keholla menee kauemmin käsitellä kylmä vesi, ja keho tarvitsee siihen enemmän energiaa. Käytä aina tuoreita sitruunoita, mahdollisuuden mukaan luomua, älä pullotettua mehua. Purista puolikkaan veri

Sitruunat sisältävät paljon C-vitamiinia, joten se on erittäin hyvä flunssan torjuja. Kalium taas stimuloi aivoja ja hermostoa sekä kontrolloi verenpainetta.

Askorbiinihappo (C-vitamiini), jota sitruunoista löytyy, suojaa tulehduksilta ja helpottaa astman ja muiden hengitystieongelmien oireita. Se myös helpottaa raudan imeytymistä kehoon. Rauta onkin tärkeä aine vastustuskyvylle. Sitruunan sisältämät saponiinit torjuvat flunssaa ja nuhaa ja vähentävät liman määrää.

4. Tasapainottaa pH-tasoja

Sitruunat ovat yksi painonpudotus

Sitruunat sisältävät runsaasti pektiinikuituja, joita nauttimalla et kärsi mieliteoista. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset, jotka noudattavat emäksistä ruokavaliota laihtuvat yleensä nopeammin.