Logo image
Logo image

Ahdistusta lievittäviä ruokia

3 minuuttia
Tiesitkö, että on olemassa ruokia jotka voivat auttaa hallitsemaan hermostuneisuutta, ahdistuneisuutta ja masennusta johtuen niiden sisältämistä ravintoaineista?
Ahdistusta lievittäviä ruokia
Viimeisin päivitys: 19 helmikuuta, 2022

Ahdistuneet tai sille alttiit henkilöt voivat lisätä näitä ruokia ruokavalioonsa vahvistaakseen hermostoa ja estääkseen häiriöitä kuten ahdistusta, ärtyneisyyttä, stressiä ja masennusta. Seuraavaksi kerromme mitkä ovat ahdistusta lievittäviä ruokia!

Tutustu vihreiden vihannesten, pähkinöiden, auringonkukansiementen, oluthiivan, basilikan ja muiden elintarvikkeiden hyötyihin pärjätäksesi paremmin ahdistuneisuuden kanssa. Ne ovat kaikki ahdistusta lievittäviä ruokia. Jatka lukemista sillä seuraavassa paneudumme tähän aiheeseen tarkemmin!

Mitkä ovat ahdistusta lievittäviä ruokia

Vaikka uskommekin että hermostuneet ihmiset pysyvät aina sellaisina, persoonallisuuden lisäksi on olemassa muitakin tekijöitä jotka voivat muuttaa hermojärjestelmääsi.

Jotkut ravintoaineet, kuten B-vitamiinien ryhmä, magnesium ja fosfori voivat auttaa tasapainottamaan hermostoa vähitellen ja luonnollisesti.

Some figure

1. Vihreät vihannekset

Mitä vihreämmän ja tummemman värisiä lehdet ovat, sitä parempia vihannekset ovat hermojärjestelmälle. Tämä on erilaisten ravintoaineiden ansiota, joita löytyy vihreästä pigmentaatiosta.

Näitä vihanneksia käytetään kahdella tavalla, jotta sitä saadaan tarpeellisina määrinä:

  • Lisukkeena jokaisella aterialla (lounas ja illallinen) – esimerkiksi salaatti, jossa on paljon lehtisalaattia, rucolaa, vesikrasia, sikuria jne.
  • Vihreitä pirtelöitä aamu- tai välipalaksi, jotka on tehty vihreistä lehtivihanneksista ja hedelmistä (banaanit, mansikat, ananas, papaija).

2. Kaura

Some figure

Kaura on erittäin ravitseva vilja, jossa on runsaasti vitamiineja, mineraaleja, proteiineja ja kuituja. Se auttaa hermostoa kahdella eri tavalla:

  • Vahvistaa ja lisää energiatasoa.
  • Lievittää hermoston häiriöitä, kuten ahdistusta tai ärtyneisyyttä.

Voit nauttia sitä myslissä, pirtelöissä, keitoissa, muhennoksissa, juomissa jne.

3. Oluthiiva

Oluthiiva, tai ravintohiiva, on erinomainen lisä ahdistuneille ihmisille.

Se sisältää suuren määrän B-ryhmän vitamiineja ja mineraaleja, kuten kalsiumia, fosforia, rikkiä, magnesiumia ja sinkkiä.

  • Sen lisäksi että sitä käytetään stressin tai ahdistuneisuuden torjuntaan, se on myös hyvä parannuskeino ihon, hiusten ja kynsien ongelmiin.
  • Voit ottaa ruokalusikallisen päivässä ja sekoittaa sen mehuun, jogurttiin tai muuhun ruokaan.

 4. Basilika

Basilika on luonnollinen hermoston tasapainottaja, joka rauhoittaa myös kaikkia hermostuneisuuden ilmenemismuotoja, kuten vatsakipua tai ruoansulatushäiriöitä.

Voit käyttää sitä kypsentämättömänä, teen muodossa, kastikkeissa ja salaatinkastikkeessa, tai käyttää sitä eteerisenä öljynä iholla tai aromatisoituna rentouttavana kylpynä.

5. Saksanpähkinät

Some figure

Saksanpähkinöillä on masennusta ehkäiseviä ominaisuuksia.

  • Niiden suuri rasvahappopitoisuus edistää serotoniinin tuotantoa. Se on voimakas lähetin, joka tuottaa hyvänolontunteen ja vähentää ahdistusta ja masennusta.
  • Pähkinät sisältävät myös B-ryhmän vitamiineja, jotka vahvistavat hermostoa.

Suositeltu annos on kourallinen raakoja tai paahdettua saksanpähkinöitä päivässä.

6. Banaanit

Banaanit ovat herkullisia hedelmiä. Ne sisältävät paljon hiilihydraatteja, jotka antavat meille runsaasti energiaa. Lisäksi banaaneissa on runsaasti kaliumia ja B-vitamiineja, jotka ovat kaksi erittäin hyödyllistä ravintoainetta hermostolle.

  • Voit ottaa banaaneja mihin tahansa, koska niitä on helppo kuljettaa mukana.
  • Voit myös lisätä niitä pirtelöihin, tai jopa paistaa uunissa nauttiaksesi niiden makeudesta.

7. Sitrushedelmät

Some figure

On olemassa erilaisia sitrushedelmiä, joiden avulla voi parantaa mielialaa luonnollisesti samalla kun niistä saadaan runsaasti ravintoaineita. Korostamme, että sitruuna on yksi eniten lääkitsevistä hedelmistä.

8. Linssit

Linssit parantavat hermojärjestelmää niissä olevan magnesiumin ja B-vitamiinien ansiosta. Ne ovat myös erinomainen proteiinin ja kuidun lähde.

Niille, jotka eivät nauti linssikeiton syömisestä, suosittelemme kokeilemaan linssejä hampurilaisissa. Se on herkullinen, erilainen ja erittäin terveellinen tapa syödä linssejä.

9. Cayennepippuri

Some figure

Cayennepippuri on erittäin tulinen mauste, jolla on yllättäviä terveysominaisuuksia. Näiden joukossa on sen kyky rauhoittaa hermoja ja torjua unettomuutta.

Sinun on kuitenkin aloitettava käyttämällä sitä hyvin pieninä määrinä, jotta vatsasi tottuu tuliseen pippuriin.

10. Avokadot

Avokadot ovat erinomaisia, herkullisia hedelmiä.

Tämä superruoka auttaa tasapainottamaan kaikenlaisia puutteita, sen monenlaisten vitamiinien, kivennäisaineiden ja välttämättömien happojen ansiosta. Se sisältää myös runsaasti proteiinia, rasvaa ja kuitua.

Muista sisällyttää avokadoa smoothieisiin, salaatteihin, välipaloihin, keittoihin, lisukkeisiin jne.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.