8 terveellistä yrttiä, jotka ovat avuksi dieetillä

27 maaliskuun, 2019
Nämä yrtit ovat loistava lisä ruokavalioon, kun tarkoituksena on nopeuttaa aineenvaihduntaa tai vähentää rasvojen kerääntymistä laihtumisen edistämiseksi.

Pudottaaksesi painoa terveellisellä tavalla sinun on pidettävä mielessä muutama asia. Usko tai älä, on olemassa luonnollisia lisäravinteita, kuten terveellisiä yrttejä, jotka voivat auttaa vilkastuttamaan aineenvaihduntaa. Tämä auttaa kehoa polttamaan rasvaa nopeammin, mikä on varmasti avuksi dieetillä!

Emme nyt mainosta mitään ihmekonstia painonpudotukseen. Suosittelemme kuitenkin hyödyntämään tällaisia aineosia, jotka ovat avuksi dieetillä. Niiden joukossa on lukuisia lääkeyrttejä, joita voidaan syödä päivittäin elimistön puhdistamiseksi, nälän hillitsemiseksi ja kalorinkulutuksen lisäämiseksi.

Niitä on erittäin helppo löytää. Lisäksi ne ovat erittäin hyödyllisiä lukuisten eri terveyttä heikentävien sairauksien ehkäisyssä ja hoidossa.

Seuraavaksi jaamme kahdeksan loistavaa vaihtoehtoa, joita kannattaa kokeilla.

1. Kataja

katajanmarjat ovat suureksi avuksi dieetillä

Katajassa on puhdistavia aineita ja antioksidantteja, jotka auttavat poistamaan myrkkyjä elimistöstä. Ne eivät kuitenkaan vaikuta aineenvaihduntaan.

Katajan tulehdusta lievittävät ainesosat auttavat säätelemään ruoansulatusta. Tämä on tärkeää hitaan ruoansulatuksen ehkäisemisen kannalta.

 • Valmista katajasta teetä ja juo kaksi kertaa päivässä.

2. Peltokorte

Runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita ja diureettisia yhdisteitä sisältävä peltokorte on suosittu yrtti, joka voi auttaa painonpudotuksessa.

Sille on ominaista sen kyky edistää nesteiden ja myrkkyjen poistumista elimistöstä. Nämä voivat aiheuttaa turvotusta ja hidasta aineenvaihduntaa.

 • Voit nauttia sitä teenä, 2-3 kertaa päivässä.
 • Halutessasi voit lisätä siihen hieman sitruunamehua ja hunajaa.

3. Verbena

verbenatee

Verbena tunnetaan luonnollisena puhdistajana. Tästä syystä se on ihanteellinen poistamaan tarpeetonta kuonaa kehosta.

Lisäksi sen ainesosilla on ruoansulatusta edistäviä ominaisuuksia, jotka parantavat suoliston liikkeitä. Se myös hillitsee vatsan turvotusta.

 • Valmista teetä tästä yrtistä ja juo kaksi kertaa päivässä.

4. Rosmariini

Rosmariini on suosittu kasvi, joka on saanut huomiota sen lukuisista kulinaarisista, kosmeettisista ja lääkinnällisistä käyttötavoistaan.

Se on tunnettu jo pitkään loistavana apuna painonpudotuksessa. Tämä ei johdu ainoastaan siitä, että se auttaa poistamaan kuonaa elimistöstä, vaan lisäksi se optimoi ruoansulatusprosessia.

 • Voit käyttää sitä mausteena ruoissa tai valmistaa siitä teetä.
 • Jos valitset teen, juo sitä enintään kaksi kertaa päivässä.

5. Artisokat

artisokat

Artisokat ovat tulleet tunnetuiksi puhdistavista ja antioksidanttisista ominaisuuksistaan. Tästä syystä ne ovat ihanteellisia kasveja painonpudotuksen stimuloimiseksi terveellisellä tavalla.

Artisokat sisältävät paljon diureettista kuitua, vitamiineja ja kivennäisaineita. Ne ovat kasveja, jotka tukevat ruoansulatusta, pitkittävät kylläisyydentunnetta ja auttavat poistamaan elimistöön kerääntyneitä nesteitä.

 • Voit syödä niitä raakana tai lisätä eri resepteihin.
 • Painonpudotukseen suositellaan, että valmistat artisokkavettä ja juot sitä 2-3 kertaa päivässä.

6. Koivu

Koivun painonpudotusta edistävä vaikutus johtuu sen rasvaa ja kolesterolia vähentävistä ominaisuuksista. Ne hajottavat rasva-aineita.

Sen tulehdusta lievittävät aineet palauttavat lymfajärjestelmän oikeanlaisen toiminnan. Tämän ansiosta koivu auttaa myös poistamaan vaarallisia myrkkyjä.

Huomionarvoista on myös se, että se auttaa stimuloimaan sappinesteen tuotantoa. Tämä on oleellinen aine rasvojen pilkkoutumisen kannalta.

 • Koivun kuivista lehdistä voi valmistaa teetä. Juo sitä kaksi kertaa päivässä.
 • Sitä on saatavilla myös nestemäisenä uutteena, jota voit lisätä teehen, hedelmämehuihin tai veteen.

7. Vihreä tee

vihreä tee

Vihreä tee on ehdottomasti yksi parhaista yrteistä, jotka ovat avuksi dieetillä.

Se sisältää runsaasti antioksidantteja, kuten katekiineja. Näin ollen se on aineenvaihduntaa ja lymfajärjestelmää stimuloiva aine, joka edistää kuona-aineiden ja rasvojen poistumista.

Voit juoda sitä säännöllisesti lisäapuna korkean kolesterolin ja sydän- ja verisuoniongelmien hillitsemisessä. Nämä liittyvät usein ylipainoon.

Vihreä tee on kuitenkin myös puhdistava, tulehdusta lievittävä ja diureettinen juoma.

 • Valmista teetä ja juo kaksi kupillista päivässä.
 • Halutessasi voit myös nauttia sitä tabletteina tai uutteena. Muistathan noudattaa siihen liittyviä käyttösuosituksia.

8. Minttu

Mintulla on ruoansulatusta edistäviä ja tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia, jotka voivat auttaa parantamaan elimistön prosesseja painonpudotuksessa.

Vaikka se ei olekaan rasvanpolttaja, voit ottaa sen osaksi ruokavaliotasi poistaaksesi myrkkyjä ja nesteitä.

 • Valmista siitä teetä ja juo enintään kolme kertaa päivässä.
 • Lisää smoothieihin, mehuihin ja muihin juomiin.

Huomaatko taistelevasi painonnousua vastaan? Jos teet kaiken mahdollisen päästäksesi takaisin normaalipainoon, kokeile yhtä näistä yrteistä ja käytä sitä terveellisen painonpudotusruokavalion lisänä.

Muista, ettei mikään näistä yrteistä tehoa yksinään. On erittäin tärkeää tarkkailla ruokavaliota ja noudattaa liikuntarutiinia.

 • Bahmani, M., Eftekhari, Z., Saki, K., Fazeli-Moghadam, E., Jelodari, M., & Rafieian-Kopaei, M. (2015). Obesity Phytotherapy: Review of Native Herbs Used in Traditional Medicine for Obesity. Journal of Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. https://doi.org/10.1177/2156587215599105

 • Koithan, M., & Niemeyer, K. (2010). Using Herbal Remedies to Maintain Optimal Weight. Journal for Nurse Practitioners. https://doi.org/10.1016/j.nurpra.2009.12.005

 • Amit, A., Vijayalakshmi, M. A., Bansal, V. S., Chandrasekaran, C. V., Meenakshi, J., & Prakash, K. (2012). Review Article: Herbal Approach for Obesity Management. American Journal of Plant Sciences. https://doi.org/10.4236/ajps.2012.327119