Ruokavalio

Kaikkien ruokavalioiden tulisi olla terveellisiä ja täyttää henkilökohtaiset tavoitteet: on se sitten painonpudotus, ravinteiden saannin parantaminen, kolesterolin ja triglyseridien vähentäminen, ruoansulatuksen parantaminen tai tulehdusten lieventäminen, jne. Tässä osiossa annamme parhaat vinkit sinun tarpeisiisi. Ota selville millainen ruokavalio auttaisi parhaiten juuri sinua.

Kookosveden hyödyt terveydelle

Tiesitkö, että kookosvesi on terveydelle hyväksi, ja se kannattaa ottaa osaksi ruokavaliota? Jos et vielä ole kokeillut tätä suosikkituotetta, nyt se kannattaa! Jatka lukemista ja saat tietää tarkemmin mitkä ovat kookosveden hyödyt terveydelle, mikäli sitä nautitaan säännöllisesti.

Miksi liivate kannattaa lisätä ruokavalioon?

Liivate on luonnollinen sakeuttamissaine, jota käytetään usein ruoanlaitossa esimerkiksi jälkiruokien ja makeisten joukossa monien muiden reseptien valmistamiseen. Se on väritön ja suhteellisen kiinteä raaka-aine, joka tarjoaa ravitsemuksellisen koostumuksensa ansiosta runsaasti mielenkiintoisia terveysetuja koko elimistölle. Haluatko tietää tarkemmin, miksi liivate kannattaa sisällyttää…

Terveellisiä välipaloja masennuksen hoitoon

Tässä artikkelissa esittelemme useita terveellisiä välipaloja masennuksen hoitoon. Kerromme myös sellaisista ruoka-aineista, joita masennusta sairastavan tulisi välttää tai syödä vähemmän. On silti tärkeää muistaa, että ruoka on vain lisäapu; se ei korvaa lääkärin määräämää lääkehoitoa.

Mitä tuoteseloste kertoo meille?

Ruokavaliomme ovat muuttuneet viime vuosina rajusti, eivätkä aina parempaan suuntaan. Useimmiten päivittäinen ruokavalio sisältää liikaa tyydyttynyttä rasvaa ja valkoista sokeria, mikä voi aiheuttaa monia terveysongelmia. Tästä syystä on tärkeää osata lukea ruokien ja juomien tuoteseloste.

Täysjyväviljat ovat terveellinen murojen korvike

Kaikki tietävät, että prosessoidut ruoat maittavat ihmisille. Esimerkiksi kaupan sokeroidut murot ovat monen aamiaisherkku. Tänään kerromme, miksi murot kannattaa korvata täysjyväviljoilla. Vaikka murot voivat näyttää houkuttelevilta, täysjyväviljat ovat paljon terveellisempi vaihtoehto.

Triglyseridejä alentava ruokavalio

Hypertriglyseridemia (tai tutummin korkea triglyseriditaso) on vaiva, jossa elimistössä on liikaa tyydyttynyttä rasvaa. Tässä tilanteessa on tärkeää tehdä joitakin toimenpiteitä triglyseridien alentamiseksi. Tänään kerromme, mitä triglyseridit ovat ja millainen on triglyseridejä alentava ruokavalio. Jos omat triglyseridisi ovat koholla etkä pyri…

Kaura ja omenat sydämen terveydelle

Ruokaostoksia tehdessä on yleistä unohtaa kaksi raaka-ainetta, jotka todella ovat hyväksi sydämelle: kaurat ja vihreät omenat. Jos et vielä tiedä niistä paljoa, tulet hämmästymään kaikista niistä hyödyistä, joita ne tarjoavat, kun sisällytät ne säännölliseen ruokavalioosi. Seuraavaksi kerromme, miksi kaura ja…

Tunne perunoiden hyvät ja huonot puolet

Peruna kasvaa Solanum tuberosum -nimellä tunnetun kasvin juurista. Perunan monipuolisuus ja helppokäyttöisyys on tehnyt siitä yhden maailman tunnetuimmista ja kulutetuimmista elintarvikkeista. Huolimatta sen lukuisista terveyseduista, perunan nauttiminen herättää myös jonkin verran vastustusta ja puheenaihetta. Tunsitko jo entuudestaan perunoiden hyvät ja…

7 ruokaa ruusufinnin oireiden helpottamiseksi

Sinun ei välttämättä tarvitse turvautua paksuun meikkiin hallitaksesi ruusufinnin ulkonäköä. Voit myös hoitaa sitä parantamalla ruokavaliota. Tässä artikkelissa kerrommekin, mitä ruokia sinun tulisi sisällyttää ruokavalioon hillitäksesi ruusufinnin oireiden ilmentymistä.

Näin vähennät päivän energiamäärää 300 kalorilla

Ei ole mikään salaisuus, että kalorien liiallinen saanti on yksi ylipainoon johtavista tekijöistä yhdessä epäterveellisen ja passiivisen elämäntavan kanssa. Siksi näiden seuraavien vinkkien avulla voit oppia vähentämään päivän energiamäärää jopa 300 kalorilla, jolloin omaan ihannepainoon pääseminen on helpompaa.

Paras ruokavalio kilpirauhasen vajaatoimintaan

Kilpirauhasen vajaatoimintaan suunnatulla ruokavaliolla ​​viitataan tiettyjen elintarvikkeiden kulutuksen kasvattamiseen, sillä nämä elintarvikkeet auttavat kompensoimaan kilpirauhashormonin tuotannon hidastumista. Vaikka ruokavalio voikin vaihdella potilaan mukaan, on yleensä suositeltavaa, että jokaiseen ruokavalioon sisällytettäisiin tiettyjä ravintoaineita. Tässä artikkelissa selvitämme, mikä on paras ruokavalio kilpirauhasen…

Ruokaa nivelille: mitä sinun pitäisi tietää

Ravinnolla on merkittävä rooli terveyden kannalta. Meidän tulisikin omaksua ruokavalio, joka ylläpitää ja optimoi nivelten terveyttä ennen kulumiseen johtavien sairauksien syntymistä. Mutta mikä sitten on sopivaa ruokaa nivelille?