Logo image
Logo image

Miten nauttia kookosöljyllä maustettua kahvia niin, että paino ei nouse?

3 minuuttia
Kahvin ja kookosöljyn yhdistelmällä voi olla joitakin terveyshyötyjä, kunhan sitä nautitaan maltillisesti.
Miten nauttia kookosöljyllä maustettua kahvia niin, että paino ei nouse?
Viimeisin päivitys: 14 maaliskuuta, 2024

Kookosöljyllä maustettu kahvi on suosittu juoma, joka edistää ketoosia. Ketoosi on aineenvaihduntatila, jossa elimistö polttaa rasvaa hiilihydraattien sijasta energiaksi. Oikean annostuksen löytämiseksi on kuitenkin tärkeää tunnistaa, mihin haluat tähdätä.

On tärkeää tietää, että ketogeeninen kahvi ei välttämättä sovi kaikille. Tässä artikkelissa kerromme, mitkä ovat sen mahdolliset hyödyt sekä miten sitä kannattaa juoda pitääkseen painon kurissa.

Mitä hyötyä kookosöljyllä maustetusta kahvista on?

Kookosöljyllä maustettu kahvi voi tuoda useita etuja hyvän maun lisäksi. Yksi mielenkiintoisimmista seikoista on sen kyky lisätä energiaa. Tiesitkö, että kookosöljyn keskipitkäketjuiset rasvahapot metaboloituvat eri tavalla kuin muut rasvat?

Todisteet viittaavat siihen, että se voi tarjota nopean energianlähteen. Journal of Nutritional Science and Vitaminology -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa näiden komponenttien raportoitiin parantavan urheilijoiden suorituskykyä.

Tämä viittaa siihen, että jos tarvitset lisäenergiaa ennen liikuntaa tai intensiivistä fyysistä aktiviteettia, tämä yhdistelmä voi olla täydellinen liittolaisesi.

Hyödyt eivät tietenkään lopu tähän. Kookosöljyn keskipitkäketjuisten rasvahappojen on myös todettu vaikuttavan myönteisesti aivojen toimintaan erityisesti Alzheimerin taudin kaltaisia sairauksia sairastavilla potilailla.

Koska nämä rasvat muuttuvat maksassa ketoneiksi, niistä tulee aivojen vaihtoehtoinen energianlähde. Mitä tämä tarkoittaa? No, ketonit voivat parantaa keskittymiskykyäsi, mikä auttaa sinua parantamaan henkistä suorituskykyäsi.

Jos haluat hallita painoasi, kookosöljyllä maustettu kahvi voi auttaa. On käynyt ilmi, että tämä yhdistelmä voi auttaa tukahduttamaan ruokahalua ja edistämään painonpudotusta, kun se on osa terveellistä ruokavaliota.

Miten se toimii? Kookosöljyn terveelliset rasvat voivat lisätä kylläisyyttä, mikä tarkoittaa, että tunnet itsesi kylläisemmäksi sen nauttimisen jälkeen ja vältät siten herkuttelua muilla aterioilla tai aineksilla.

Lue tämäkin: Raskausarpien hoitaminen kahvilla ja kookosöljyllä

Miten nauttia kookosöljyllä maustettua kahvia painonnousun välttämiseksi?

Jos haluat nauttia kookosöljyllä maustettua kahvia ja olla lihomatta, seuraavat vinkit ovat hyödyllisiä.

1. Hallitse annoksia

Vaikka kookosöljy on erinomainen bioaktiivisten yhdisteiden lähde, on tärkeää, ettei sitä nautita liikaa, sillä siinä on myös runsaasti tyydyttyneitä rasvoja. Suositeltava annoskoko on yksi ruokalusikallinen kahvikupillista kohden, jotta saat hyödyt ilman liikoja kaloreita.

2. Ota huomioon kokonaiskalorimääräsi

Jos tavoitteenasi on painon ylläpitäminen tai pudottaminen, on tärkeää harkita päivittäistä kokonaiskalorimäärääsi. Varmista, että kookosöljykahvisi sopii päivittäiseen kaloritarpeeseesi eikä ylitä kokonaiskalorimäärääsi.

3. Tasapainota ruokavaliota

Kookosöljyllä maustetun kahvin ei pitäisi hallita ruokavaliota. On tärkeää noudattaa tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota, joka sisältää terveellisiä elintarvikkeita, kuten hedelmiä, vihanneksia, vähärasvaisia proteiineja ja täysjyväviljaa.

4. Hallitse muiden ainesosien käyttöä

Jos lisäät kahviin muita ainesosia, kuten sokeria, kermaa tai makeutusaineita, muista, että ne voivat lisätä kaloreita roimastikin. Valitse terveellisempiä vaihtoehtoja, kuten luonnollisia makeutusaineita tai vähärasvaista maitoa, jos haluat erilaisen maun lisäämättä liikaa kaloreita.

5. Ylläpidä aktiivista elämäntapaa

Kalorimäärän hallinnan lisäksi on tärkeää ylläpitää aktiivista elämäntapaa ja harrastaa säännöllisesti liikuntaa. Fyysinen aktiivisuus auttaa polttamaan kaloreita ja ylläpitämään tervettä energiatasapainoa.

Miten kookosöljyllä maustettu kahvi valmistetaan

Jos et ole varma, miten valmistat tämän herkullisen, tässä on yleisin resepti.

Ainekset

 • 1 kupillinen kahvia (200 ml)
 • 1 ruokalusikallinen ekstra-neitsytkookosöljyä

Valmistus

 1. Valmista kupillinen kahvia mieltymyksesi mukaan. Voit käyttää jauhettua kahvia tai pikakahvia, kunhan se on hyvälaatuista.
 2. Kun kahvi on kuumaa, lisää joukkoon 1 ruokalusikallinen ekstra-neitsytkookosöljyä. Voit säätää määrää mieltymyksesi mukaan, mutta vain alaspäin.
 3. Sekoita hyvin lusikalla tai vispilällä. Varmista, että kookosöljy on täysin sekoittunut kahviin.

Lue lisää: Onko kahvi ja sitruuna hyvä yhdistelmä?

On tärkeää huomata, että kookosöljyn määrä voi vaihdella tarpeidesi mukaan. Muista, että jos sinulla on jokin erityinen terveydentila tai jos noudatat ketogeenistä ruokavaliota lääketieteellisistä syistä, on suositeltavaa kysyä terveydenhuollon ammattilaiselta tai ravitsemusterapeutilta henkilökohtaisten suositusten saamiseksi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • CEAFA (2015). Los científicos americanos ven en el aceite de coco un aliado prometedor contra el Alzheimer y el Sida. Confederación Españoña de Alzheimer.
  https://www.ceafa.es/es/que-comunicamos/noticias/los-cientificos-americanos-ven-en-el-aceite-de-coco-un-aliado-prometedor-contra-el-alzheimer-y-el-sida
 • Danial, N., Hartman, A., Stafstrom, C., Thio, L. (2013) How Does the Ketogenic Diet Work? Four Potential Mechanisms. Journal of Child Neurology.
  https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/0883073813487598
 • Fernández, V. (2021) Café con aceite de coco, ¿por qué muchos deportistas lo toman antes de entrenar? Men’s Health.
  https://www.menshealth.com/es/nutricion-dietetica/a36128139/cafe-con-aceite-de-coco-para-quemar-grasa/
 • Furtado, M. C., Castro, V., Oliveira, A. M., Santos, J. C. E., Silva, E. F., Bermúdez, V. M., & Nascimento, V. (2020). Physico-chemical characterization of oils from the dried fruit of coco (Cocos nucifera L.). Research, Society and Development, 9(9), e301997211.
  https://rsdjournal.org/index.php/rsd/article/view/7211
 • Moreno, J., & Capponi, M. (2020). Dieta baja en carbohidratos y dieta cetogénica: impacto en enfermedades metabólicas y reproductivas. Revista médica de Chile, 148(11), 1630-1639.
  https://dx.doi.org/10.4067/S0034-98872020001101630
 • Nosaka, N., Suzuki, Y., Nagatoishi, A., Kasai, M., Wu, J., & Taguchi, M. (2009). Effect of ingestion of medium-chain triacylglycerols on moderate- and high-intensity exercise in recreational athletesJournal of nutritional science and vitaminology, 55(2), 120–125.
  https://doi.org/10.3177/jnsv.55.120
 • Robles-Ozuna, L. E., Martínez-Núñez, Y. yudith, Robles-Burgueño, M. del R., Valenzuela-Meléndrez, M., Tortoledo-Ortíz, O., Madera-Santana, T., & Montoya Ballesteros, L. del C. (2021). Caracterización fisicoquímica y compuestos bioactivos en el coco (Cocos nucifera L.) y su aceite: Efecto del cultivar y región de cultivo. Biotecnia, 23(2), 22–29.
  https://biotecnia.unison.mx/index.php/biotecnia/article/view/1336

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.