Ravitsemus

Saako kehosi oikeanlaista ravintoa? Toisinaan ruokavaliossamme on joitakin puutteita, jotka sitten aiheuttavat huonovointisuutta, väsymystä tai elimistön häiriöitä. Tässä osiossa kerromme mitkä ruoat ovat ravinteikkaimpia ja minkälaista ruokavaliota ja tapoja sinun tulisi seurata saadaksesi kaikki tarvitsemasi ravinteet.

Terveellisiä välipaloja masennuksen hoitoon

Tässä artikkelissa esittelemme useita terveellisiä välipaloja masennuksen hoitoon. Kerromme myös sellaisista ruoka-aineista, joita masennusta sairastavan tulisi välttää tai syödä vähemmän. On silti tärkeää muistaa, että ruoka on vain lisäapu; se ei korvaa lääkärin määräämää lääkehoitoa.

Mitä tuoteseloste kertoo meille?

Ruokavaliomme ovat muuttuneet viime vuosina rajusti, eivätkä aina parempaan suuntaan. Useimmiten päivittäinen ruokavalio sisältää liikaa tyydyttynyttä rasvaa ja valkoista sokeria, mikä voi aiheuttaa monia terveysongelmia. Tästä syystä on tärkeää osata lukea ruokien ja juomien tuoteseloste.

Täysjyväviljat ovat terveellinen murojen korvike

Kaikki tietävät, että prosessoidut ruoat maittavat ihmisille. Esimerkiksi kaupan sokeroidut murot ovat monen aamiaisherkku. Tänään kerromme, miksi murot kannattaa korvata täysjyväviljoilla. Vaikka murot voivat näyttää houkuttelevilta, täysjyväviljat ovat paljon terveellisempi vaihtoehto.

Tunne perunoiden hyvät ja huonot puolet

Peruna kasvaa Solanum tuberosum -nimellä tunnetun kasvin juurista. Perunan monipuolisuus ja helppokäyttöisyys on tehnyt siitä yhden maailman tunnetuimmista ja kulutetuimmista elintarvikkeista. Huolimatta sen lukuisista terveyseduista, perunan nauttiminen herättää myös jonkin verran vastustusta ja puheenaihetta. Tunsitko jo entuudestaan perunoiden hyvät ja…

7 ruokaa ruusufinnin oireiden helpottamiseksi

Sinun ei välttämättä tarvitse turvautua paksuun meikkiin hallitaksesi ruusufinnin ulkonäköä. Voit myös hoitaa sitä parantamalla ruokavaliota. Tässä artikkelissa kerrommekin, mitä ruokia sinun tulisi sisällyttää ruokavalioon hillitäksesi ruusufinnin oireiden ilmentymistä.

Ruokaa nivelille: mitä sinun pitäisi tietää

Ravinnolla on merkittävä rooli terveyden kannalta. Meidän tulisikin omaksua ruokavalio, joka ylläpitää ja optimoi nivelten terveyttä ennen kulumiseen johtavien sairauksien syntymistä. Mutta mikä sitten on sopivaa ruokaa nivelille?

Gluteenittoman ruokavalion terveysvaikutukset

Gluteeniton ruokavalio lupaa joitakin terveyshyötyjä, mutta ne eivät aina pidä paikkaansa. Tämä on johtanut kiistaan siitä, onko gluteenittomalla ruokavaliolla todella terveyshyötyjä vai onko kyseessä vain uusi villitys. Mitkä ovat gluteenittoman ruokavalion terveysvaikutukset?

Sopivatko linssit osaksi painonpudotusta?

Pidätkö linsseistä ja kuinka usein syöt niitä? Tunnetko jo kenties kaikki linssien terveysvaikutukset? Sen lisäksi, että linssit sisältävät runsaasti proteiinia ja kuitua, omaavat ne myös monia muita terveyshyötyjä; linssit sopivat esimerkiksi osaksi painonpudotusta. Monet meistä eivät kuitenkaan ole sisällyttäneet niin…

7 askelta gluteenittoman ruokavalion noudattamiseen

Aina viime vuosiin asti gluteenittoman ruokavalion noudattaminen on tapahtunut vain siksi, että ihmiset ovat olleet yliherkkiä tai allergisia gluteenille. Monet ihmiset ovat kuitenkin päättäneet alkaa noudattamaan sitä myös sen mahdollisen painoa pudottavien hyötyjen johdosta. Se johtuu siitä, että, toisin kuin…

Merilevän ravinteet ja vitamiinit

Olet varmasti joskus lukenut resepteistä jotka sisältävät merilevää, mutta olet ehkä miettinyt onko tämän aineksen käyttö hankalaa tai järkevää. Mistä sitä edes voidaan ostaa? Nyt kerromme merilevän monista terveyshyödyistä ja siitä, miten tätä luontaistuotetta kannattaisi käyttää. Merilevästä on tullut yhä…

Missä ruoissa on eniten E-vitamiinia?

Tasapainoinen ruokavalio, jossa on runsaasti vitamiineja, on erittäin tärkeä asia kehon pitämiseksi terveenä. E-vitamiinia ei tulisi unohtaa; kyseessä on rasvaliukoinen vitamiini, jolla on antioksidanttiominaisuuksia. Se auttaa kehoa neutralisoimaan rasvojen oksidaatiovaikutuksia.

Hiustenlähtö kuriin 7 luontaistuotteella

Runsas hiustenlähtö voi johtua eri tyyppisistä tekijöistä. Moni ei tiedä, että joskus hiuksia alkaa irtoilla enemmän ravinnepuutosten vuoksi. Vaikka ulkoiset hiushoidot ovat sisäisiä suositumpia, hiusten hyvinvointiin vaaditaan myös eräitä ravintotekijöitä, ja tämä pätee myös hiustenlähtöön.

5 vain vähän hiilihydraatteja sisältävää ruokaa

On tärkeää muistaa, että hiilihydraatit ovat yksi tärkeimmistä ravintoaineiden lähteistä, sillä ne tuottavat keholle elimistön ylläpitoon tarvittavan energian. Elintarvikkeista saatavia tärkeimpiä hiilihydraattien päätyyppejä ovat sokerit, tärkkelykset ja kuitu. Toimiakseen mahdollisimman tehokkaasti, keho tarvitsee ravintoaineekseen kaikkia näitä kolmea hiilihydraattityyppiä, oli kyseessä…

Sisällytä näitä jodipitoisia ruokia ruokavalioosi

Jodi on kilpirauhashormoneiden synteesissä tarvittava välttämätön mineraali. Joditason vaihtelu voi aiheuttaa kilpirauhasten liika- tai vajaatoimintaa, mikä voi johtaa häiriöihin perusaineenvaihdunnassa. Tiedätkö sinä, mitä jodipitoisia ruokia sinun tulisi sisällyttää ruokavalioosi?

6 tapaa torjua nesteturvotusta ruokavaliolla

Tuntuuko olosi joskus epämiellyttävän raskaalta? Onko käsissäsi tai jaloissasi turvotusta? Jos sinulla on näitä tai muita nesteturvotuksen oireita, kokeile tässä artikkelissa jakamiamme ravintovinkkejä – annamme 6 tapaa miten torjua nesteturvotusta ruokavaliolla.