Ravitsemus

Saako kehosi oikeanlaista ravintoa? Toisinaan ruokavaliossamme on joitakin puutteita, jotka sitten aiheuttavat huonovointisuutta, väsymystä tai elimistön häiriöitä. Tässä osiossa kerromme mitkä ruoat ovat ravinteikkaimpia ja minkälaista ruokavaliota ja tapoja sinun tulisi seurata saadaksesi kaikki tarvitsemasi ravinteet.

Ananasveden hyödyt terveydelle

Ananas on peräisin Etelä-Amerikasta. Mitä tulee sen sisältämiin ravinteisiin, ananas on yksi parhaista hedelmistä ihmisen elimistölle ensinnäkin siksi, että se sisältää vitamiineja ja mineraaleja, mutta se tarjoaa myös entsyymejä, antioksidantteja ja kuituja. Tässä artikkelissa selvitämme, mitkä ovat ananasveden hyödyt terveydelle!

Kookosveden hyödyt terveydelle: 8 vaikutusta

Tästä juomasta on puhuttu viime aikoina paljon, ja sitä näkyykin monissa kaupoissa, mutta oletko jo selvillä kookosveden vaikutuksista terveyteen? Nyt saat tietää, miksi sitä suositellaan usein hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Miten estää hiustenlähtöä? 7 sopivaa ruokaa

On olemassa monia asioita, jotka voivat saada aikaan liiallista hiusten irtoilua. Toisaalta on myös tarjolla lukuisia tuotteita tämän estämiseksi. Miten sitten estää hiustenlähtöä? Tässä artikkelissa tarkastelemme, mitkä ovat parhaat ruoat hiustenlähdön ehkäisyyn.

Terveellisiä aterioita unettomuuteen: 6 vaihtoehtoa

Hyvät yöunet ovat erittäin tärkeä asia, jotta elimistö pystyy uudistumaan ja olo tuntuu herätessä energiseltä ja levänneeltä. Tässä artikkelissa jaamme terveellisiä aterioita unettomuuteen – ne auttavat rentouttamaan kehoa ja rauhoittamaan hermostoa ennen nukkumaanmenoa, mikä auttaa torjumaan unettomuutta luonnollisesti.

Nivelten kannalta parhaat ja huonoimmat ruoat

Terveellisen ruokavalion noudattaminen on välttämätöntä nivelten kannalta hyvän fyysisen kunnon takaamiseksi. Nivelet altistuvat kovalle työlle päivittäin. Jos niistä ei huolehdita oikealla tavalla, voivat ne vahingoittua vakavasti.

Sellerimehun hyödyt ja haitat

Oletko lisännyt sellerimehun ruokavalioosi? Oletko varma, että tämä on paras tapa tämän kasviksen syömiseen? Tässä artikkelissa kerromme sinulle enemmän sellerimehun ominaisuuksista, hyödyistä ja haitoista.

Diabetesta sairastavan ruokavalio

Yksi vaikeimmista asioista diabetesta sairastavan arjessa on se, että tulee olla selvillä siitä, mitkä ruoat ovat sopivia ja mitkä taas eivät. Ei ole olemassa mitään yhtä kaikille diabeetikoille sopivaa ruokavaliota, mutta hiilihydraattien määrän säätely on avainasia, jotta voidaan pitää veren…

Sokerinhimon hillintä 5 vinkin avulla

Sokeri ei vaikuta ainoastaan painoon, vaan myös mielialaan. Sokerin kulutuksen vähentäminen voi olla yllättävän haastavaa, sillä makeanhimo on hyvin yleistä. Kuinka sokerinhimon hillintä sitten onnistuu? Jatka lukemista!

Mitä B12-vitamiinista tarvitsee tietää?

B12-vitamiini on ihmiselle elintärkeä tekijä siksi, että se auttaa elimistöä suorittamaan joitakin tärkeitä prosesseja. Se esimerkiksi auttaa kehoa muuntamaan syötyä ruokaa glukoosiksi, jota me kaikki tarvitsemme.

Haluatko lopettaa lihansyönnin? Tee se näin

Sekä kasvissyönti että veganismi ovat ruokavaliosuuntauksia, joiden noudattajat eivät syö lihaa eri syistä, kuten eläinten kaltoinkohtelun tai terveysseikkojen vuoksi. Näillä ruokavaliosuuntauksilla on lisäksi positiivinen vaikutus ympäristöön, sillä lihansyönnin lopettaminen vähentää eläinten ruokkimisen ja juottamisen ympäristövaikutuksia. Haluaisitko sinä lopettaa lihansyönnin? Tässä…

Koliini: välttämätön ravintoaine, josta on paljon hyötyä

Koliini on yksi niistä vitamiineista ja mineraaleista, jota tarvitsemme päivittäin. Sitä pidetään osana B-vitamiiniryhmää. Vaikka se ei olekaan yhtä hyvin tunnettu kuin muut mineraalit ja vitamiinit, on sen sisällyttäminen ruokavalioon tärkeää, sillä kyseessä on välttämätön ravintoaine.

Seesaminsiementen ravintoarvo

Seesaminsiemenet (Sesamum indicum) ovat lähtöisin Afrikassa ja Intiassa kasvavasta kasvista. Ne alkoivat levitä ympäri maailmaa orjakaupan mukana, sillä orjat halusivat mieluummin matkustaa omat muonat mukanaan varmistaakseen, että he saivat seesaminsiemeniä missä vain. Tässä artikkelissa kerromme, mitä erityyppisiä seesaminsiemeniä on olemassa…

Raakaravintoruokavalion hyödyt ja haitat

Oletko kiinnostunut aloittamaan raakaravintoruokavalion noudattamisen, mutta et tiedä pystytkö siihen? Tässä artikkelissa kerromme sinulle enemmän tästä ruokavaliosta ja siitä, kuinka onnistut siinä.