Onko sinulla korkea kolesteroli? Parhaat hoidot sen hillitsemiseksi

· joulukuu 1, 2017
Vaikka nämä hoidot voivat olla erittäin tehokkaita korkean kolesterolin hillitsemisessä ja muiden ongelmien ehkäisyssä, niiden ei tulisi korvata lääkehoitoa eikä niitä tulisi ottaa ennen lääkärin mielipidettä.

Kolesteroli on hyvin samankaltainen aine kuin rasva, ja se on välttämätöntä hormonien, happojen, aminohappojen yms. muodostumiselle. Näin ollen se on elintärkeä aine elämän kannalta.

Jos kolesterolia kuitenkin on liikaa, se voi olla erittäin haitallista terveydelle. Tämä johtuu siitä, että korkea kolesteroli saa aikaan systemaattisen muutoksen elimistön eri ainesosissa, mikä voi ”myrkyttää” veremme. Korkea kolesteroli voi siis johtaa sydän- ja verisuoniongelmiin.

Tämän vuoksi kolesterolin kanssa on oltava erittäin varovainen. Lääkärien ohjeiden lisäksi ihmiset, joiden on kiinnitettävä erityistä huomiota kolesteroliarvoihinsa, voivat hyödyntää joitakin kotona valmistettavia hoitoja kolesterolinsa hillitsemiseksi.

Kerromme alla, mitkä ovat parhaat kotikonstit korkean kolesterolin kontrolloimiseen.

Siirappi aloe verasta

aloe vera -juoma

Tämän reseptin ainesosista aloe vera on se, joka erottuu edukseen. Se on ihanteellinen korkeaa kolesterolia vastaan taistelemisessa ja myös loistava antioksidantti.

Sitä voi nauttia useilla eri tavoilla, mutta paras keino saada kolesteroli hallintaan on valmistamalla tätä aloe vera -siirappia.

Kun se on valmista, sinun täytyy vain ottaa yksi ruokalusikallinen ennen jokaista ateriaa.

Ainekset

 • 200 ml aloe vera -geeliä
 • 120 ml hunajaa
 • 1 teelusikallinen rommia, viskiä tai brandya (jos et voi tai halua nauttia alkoholia, voit valmistaa reseptin ilman sitä)

Valmistusohjeet

 • Sekoita kaikki ainekset keskenään hyvin niin, ettei seokseen jää paakkuja
 • Kaada lasipurkkiin
 • Laita kansi päälle, jotta sisään ei pääse valoa, ja säilytä jääkaapissa

Ohramehu korkeaan kolesteroliin

Ohra tunnetaan loistavana kuidun lähteenä. Tästä syystä se on yksi parhaista ruoka-aineista korkean kolesterolin hoidossa, sillä se auttaa elimistöä pääsemään eroon haitallisista aineista.

Lisäksi se sisältää Omega-3 -rasvahappoja ja Omega-6:a, jotka sopivat täydellisesti niille ihmisille, jotka yrittävät hillitä kolesteroliarvojaan. Ne auttavat myös verenkiertoa, mistä syystä ne ovat loistovalinta yritettäessä ehkäistä sydän- ja verisuonikohtauksia.

Saadaksesi niistä suurimmat hyödyt irti juo yksi kupillinen tätä juomaa joka aamu.

Ainekset

 • 2,5 dl ohraryynejä
 • 1,2 l vettä
 • 1 sitruunan kuoret
 • 1 kanelitanko
 • 1 ruokalusikallinen hunajaa

Valmistus

 • Huuhtele ohranjyvät kylmällä vedellä.
 • Laita ne kattilaan veden kanssa, ja lämmitä hitaasti.
 • Kun vesi kiehahtaa, lisää sitruunankuoret ja kanelitanko.
 • Anna kiehua 5 minuutin ajan.
 • Tämän jälkeen siivilöi mehu, makeuta ruokalusikallisella hunajaa ja laita jääkaappiin.

Muut kolesterolia alentavat ruoat

Vaikka nämä kotikonstit ovatkin loistavia, aterioidesi ainesosilla on myös erittäin suuri merkitys. Onkin siis tärkeää, että valitset päivittäin käyttämäsi ruoat ja ainekset huolellisesti.

Haluamme kertoa, mitkä ovat kaikkein tehokkaimpia.

Täysjyväviljat

viljat korkeasta kolesterolista kärsiville

On totta, että täysjyväpasta sisältää saman verran kaloreita kuin tavallinen pasta. Mutta kuten aina sanomme, kalorit eivät ole ainoa ruoan terveellisyyden mittari.

Täysjyväviljoissa on paljon enemmän kuitua, ja niiden hiilihydraatit imeytyvät hitaammin. Näin niistä saa enemmän hyötyjä, ja ne auttavat puhdistamaan elimistöä haitallisista aineista.

Kasvikset

Kasviksilla on samat hyödyt kuin täysjyväviljoilla.

 • Parhaat vaihtoehdot ovat pavut, herneet ja soija. Ihanteellisesti soija tulisi syödä papujen muodossa.
 • On mahdollista, että niitä on hankala löytää paikallisesta supermarketista, mutta yleensä niitä myydään ainakin yrttikaupoissa ja muissa terveelliseen ravitsemukseen erikoistuneissa liikkeissä.
 • Jos asut pienellä paikkakunnalla, jossa ei ole tällaisia kauppoja, voit etsiä niitä myös netistä.

Marjat

Kaikki marjat, esimerkiksi mustikat, kirsikat ja vadelmat, sisältävät runsaasti antosyaaneja.

Niissä on yhdistettä, joka auttaa alentamaan kolesterolia, ja niistä saa myös vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka vahvistavat elimistöä ja mahdollistavat ruokien paremman metaboloitumisen.

kulhollinen marjoja

Suosittelemme hyödyntämään marjoja kolesterolin alentamisessa, sillä ne ovat ihanteellisia sokerin syönnin ja siihen liittyvien ongelmien välttämisessä.

Saat tietysti vielä parempia tuloksia, jos harrastat liikuntaa säännöllisesti antamiemme hoitojen lisäksi. Liikunta parantaa verenkiertoa, kiihdyttää aineenvaihduntaa ja auttaa poistamaan myrkkyjä elimistöstä hikoilun kautta.

Jos yhdistämme aiemmin mainitut kotikonstit terveellisiin ruokavalintoihin ja kuntoiluun, kolesterolin alentaminen on helppo tehtävä.