Kokeile artisokkaveden hyötyjä

toukokuu 3, 2016
Artisokkavettä nauttimalla kiihdytät laihtumista. Lisäksi se tehostaa maksan toimintaa, mikä tekee siitä ihanteellisen juoman maksaongelmista kärsiville.

Artisokka on täynnä vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja, mikä tekee siitä herkullisen ja terveellisen kasviksen.

Artisokkaa on pidetty kautta vuosisatojen lääkinnällisenä kasvina, joka sopii monien eri vaivojen hoitoon. Nämä erikoisen näköiset kasvikset voivat tuntua vaikeasti lähestyttäviltä ruuanlaiton suhteen, mutta niiden sisältämät hiilihydraatit, kuitu, proteiini ja rasvahapot kannattaa ottaa osaksi viikottaista ruokavaliota. Artisokat on yllättävän helppo kypsentää.

Viime vuosina artisokat ovat niittäneet mainetta ruokaintoilijoiden keskuudessa, ja ne sopivat hyvin laihduttajille.

Artisokka on täysin luonnollinen tapa puhdistaa keho kuona-aineista ja niiden nauttiminen kiihdyttää kehon puhdistautumista ja karkoittaa haitalliset myrkyt elimistöstä.

Tässä artikkelissa tutustumme lähemmin artisokan vaikutuksiin ja hyötyihin. Valmista virkistävää ja hoitavaa artisokkavettä, joka sopii nautittavaksi päivittäin.

Alenna verensokeria

Artisokkavesi alentaa verensokeria

Yksi artisokan ainesosista on inuliini, hiilihydraatti, joka muuntuu energiaksi kehossa hyvin hitaasti. Tämä auttaa muuntamaan sokerit energiaksi tehokkaasti, mutta ilman verensokeripiikkiä.

Inuliini autta pitämään insuliinitason ihanteellisella tasolla ja artisokka sopiikin siksi täydellisesti kakkostyypin diabetesta sairastavien hoitoon.

Lue lisää: Hoida kakkostyypin diabetesta mehuilla

Kontrolloi kolesterolia

Artisokan sisältämä kuitu, C-vitamiini ja fytosterolit voivat auttaa pitämään pahalaatuisen kolesterolin määrän alhaisena verenkierrossa ja lisätä hyvälaatuisen kolesterolin määrää.

Näiden ainesten lisäksi artisokka sisältää sinariinia. Sinariini stimuloi sappinesteen erittymistä, mikä helpottaa ruuan sulattamista ja rasvan pilkkomista, näin ylimääräinen rasva ei kerry elimistöön rasvakudoksena.

Artisokat sisältävät flavonoideja, jotka hillitsevät tulehduksia ja ärsytystä ja vähentävät riskiä sairastua verenkiertoelimistön tauteihin.

Poista virtsahappoa

Artisokkavesi auttaa kihdin oireisiin

Artisokan sisältämät vaikuttavat ainesosat vähentävät puriinin määrää verenkierrossa, mikä parantaa veren kulkemista raajoissa ja poistaa virtsahappoa. Virtsahappo koostuu typestä, hapesta, hiilestä ja vedystä. Suurin osa virtsahaposta imeytyy elimistöön jälkiä jättämättä ja ylimääräinen happo kulkeutuu veren kautta munuaisiin, jotka suodattavat sen virtsaan ja sitä kautta pois kehosta. Kun virtsahappoa kertyy liikaa, se voi aiheuttaa mm. kihdin.

Artisokka poistaa kudoksiin kertyneitä nesteitä ja ehkäisee virtsahappokiteiden muodostumista. Artisokka sopii tulehdusperäisten nivelsairauksien, kuten kihdin ja reuman hoitoon.

Paranna maksan terveyttä

Artisokka kiihdyttää rasvojen pilkkoutumista ruuansulatusprosessin aikana, ja samalla se suojaa maksaa liialliselta rasvoittumiselta ja kuormittumiselta. Artisokan nauttiminen parantaa koko maksan toimintaa ja sitä suositellaankin usein maksakirroosista ja muista vakavista maksaongelmista kärsiville.

Kun juot artisokkavettä, pidät huolta siitä, että maksa palautuu ja toimii normaalisti.

Helpottaa ruuansulatusta

Artisokkavesi auttaa ruoansulatukseen

Artisokan sisältämä kuitu ja vesi parantavat ruuansulatusta ja pitävät huolta siitä, että suolisto toimii tehokkaasti ja säännöllisesti. Artisokan nauttiminen tehostaa ravintoaineiden imeytymistä ja lievittää yleisiä vaivoja, kuten ummetusta, ripulia, revähtäneitä lihaksia ja epätasapainossa olevaa pH-arvoa.

Artisokka pitää suoliston toiminnan säännöllisenä, jolloin ummetusta ei pääse syntymään. Artisokka sopii myös ripulin hoitamiseen ja hillitsemiseen.

Haluatko tietää lisää? Huolehdi vatsan terveydestä ja estä sairaudet

Valmista artisokkavettä kotona

Artisokkavesi

Artisokan valmistukseen löytyy paljon reseptejä, mutta yksi parhaista tavoista saada kaikki hyöty irti artisokan hoitavista ominaisuuksista on valmistaa virkistävä artisokkajuoma. Artisokkavesi valmistuu samaan tyyliin kuin hoitava tee, sillä artisokka vapauttaa veteen tärkeitä ainesosia. Artisokkavesi sisältää lähes nolla kaloria, joten sitä voi juoda niin paljon kuin huvittaa.

Tärkeintä on valita veden valmistukseen hyvälaatuisia, tuoreita artisokkia. Tarkastele artisokan lehtien väriä, muotoa ja kokoa: artisokan lehtien kuuluu olla selkeälinjaisia ja kirkkaanvihreitä.

Ainekset

 • 3 keskikokoista artisokkaa
 • 1 litra vettä

Valmistus

 • Pese artisokat huolellisesti, poista varret ja kiehuta 15 minuutin ajan.
 • Poista liedeltä ja anna seistä kannella peitettynä.

Nauti vesi näin

 • Juo lasillinen artisokkavettä ennen aamiaista ja lounasta.
 • Noudata kuuria kolmen viikon ajan tai pidempäänkin.
 • Voit nauttia vettä lämpimänä tai viilennettynä.
 • Voit valmistaa veden edellisenä päivänä. Annos vettä säilyy jääkaapissa viikon ajan.

Älä unohda!

 • Jos olet allerginen artisokille, älä kokeile artisokkavettä.
 • Artisokkaa ei suositella sellaisille ihmisille, joilla on tukoksia tai sappirakko-ongelmia.
 • Älä juo vettä liikaa, sillä se voi johtaa ilmavaivoihin.
 • Jos otat säännöllisesti jotain lääkitystä, on hyvä keskustella artisokan nauttimisesta ensin lääkärin kanssa, jotta voitte poissulkea mahdolliset haittavaikutukset.

Kun lisäät artisokkavettä ruokavalioosi ja seuraat edellämainittuja suosituksia, voit parantaa terveydentilaasi ja laihtua.

Muista, ettei artisokkaveden vaikutus näy heti, vaan vasta muutaman viikon jälkeen. Harjoita kärsivällisyyttä ja pian huomaat eron entiseen!

UUTISIA VERKOSSA