7 saksanpähkinöiden loistavaa terveyshyötyä

· toukokuu 25, 2017
Jos haluat nauttia saksanpähkinöiden tarjoamista hyödyistä täysin mitoin, tarvitset näitä pähkinöitä vain kourallisen päivässä. Niissä on tietysti runsaasti kaloreita, mutta siitä huolimatta tämän luonnontuotteen syönti todella kannattaa. Tässä artikkelissa kerromme, miksi saksanpähkinät tuottavat niin loistavat terveysvaikutukset.

Saksanpähkinät kuuluvat kaikkein ravitsevimpiin pähkinöihin, ja ne ovatkin eräs terveyttä tehokkaimmin edistävimmistä lajikkeista.

Niissä on runsaasti proteiinia, terveellistä rasvaa, kuitua, luonnollisia steroleja, antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja. Nämä ravinteet ovat enemmän kuin riittävä syy siihen, että kyseisiä pähkinöitä kannattaisi nauttia säännöllisesti – saksanpähkinä on eräs terveellisimmistä ja herkullisimmista pähkinälajikkeista, joita kaupoista löytää!

Tällä kertaa haluamme siis kertoa tarkemmin siitä, mikä tekee saksanpähkinöistä niin mahtavan tuotteen – jatka lukemista ja ota ne osaksi omaakin ruokavaliotasi!

Ne ovat hyvä apu syövän estämisessä

Saksanpähkinät voivat olla apu eturauhas- ja rintasyövän estämisessä.

Rotilla toteutetussa kokeessa havaittiin, että niillä rotilla, joille annettiin neljä kokonaista saksanpähkinää 18 viikon ajan, oli pienemmät kasvaimet (jotka kasvoivat myös hitaammin) verrattuna niihin rottiin, joille annettiin sama määrä muuta ruokaa.

Siksi voidaankin sanoa, että saksanpähkinä saattaa olla apu tämän tyyppisten sairauksien hoidossa.

Lue aiheesta lisää: Paahdettu manteli ja rosmariini parantavat muistia

Ne vahvistavat sydämen terveyttä

Eräs lisähyöty on se, että nämä herkulliset pähkinät hoitavat sydäntäsi paremmin kuin lähes mikään muu ruoka.

Saksanpähkinöissä on runsaasti aminohappoja ja arginiinia, ja siten ne ovatkin täydellinen apu kenen tahansa sellaisen ruokavalioon, joka haluaa estää sydämen ja verisuonten sairauksia.

Ne ovat erinomainen tulehtuneisuutta torjuva tuote

Runsas kasvisrasva, Omega-3 -rasvahappojen ja alfalinoleenihappojen määrä tekee saksanpähkinöistä loistavan luonnollisen tuotteen tulehtuneisuuden torjuntaan.

Lisäksi ne auttavat torjumaan verihyytymiä, sillä ne parantavat verenkiertoa.

Niissä on runsaasti antioksidantteja

Saksanpähkinöissä on loistavan suuri määrä antioksidantteja. Niiden sisältämät polyfenolit ja lipoproteiinit tekevät tästä tuotteesta todellisen ruokapöydän supertähden.

Varmista siis, että lisäät omaankin ruokavalioosi hiukan tätä pähkinää, sillä se on erittäin herkullinen vaihtoehto, joka pystyy saamaan aikaan ihmeitä kehossasi.

Ne ovat erinomaista ruokaa aivojen hyvinvoinnin edistämiseksi

Saksanpähkinät suojaavat ihmisen hermoja, sillä ne sisältävät E-vitamiinia, foolihappoa, melatoniinia, Omega-3 -rasvahappoja ja antioksidantteja.

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että saksanpähkinöiden syönti auttaa vähentämään alttiutta hapettumisesta aiheutuvalle stressille, joka on ihmisen ikääntyessä tapahtuva ilmiö.

Jos haluat, että aivosi toimivat yhtä hyvin kuin ennenkin ajan edetessä, ei ole mitään parempaa apua kuin kourallinen saksanpähkinöitä päivässä.

Tulet kyllä huomaamaan eron olossasi, ja aivosi saavat tällöin kaikki ne ravinteet, joita ne tarvitsevat täyteen terveyteen. Saat näistä pähkinöistä myös hyvän lääkkeen Alzheimerin tautia ajatellen.

Ne ovat 2-tyypin diabeteksesta kärsivän paras ystävä

On todistettu, että tämän pähkinän syönti on eräs parhaista asioista, joita 2-tyypin diabeteksesta kärsivä voi tehdä.

Saksanpähkinässä oleva rasva on terveellistä, ja se säätelee diabeteksesta kärsivän henkilön aineenvaihduntaa määrittäviä tekijöitä. Siten se auttaa alentamaan insuliinin määrää, mikäli tätä pähkinää syödään tyhjään vatsaan ilman muuta ruokaa.

Jos sinulla itselläsi siis on tämän tyypin diabetes, hyvä tapa pitää verensokeritasot terveellisinä on ottaa kourallinen saksanpähkinöitä päivittäisen rutiinin osaksi.

Lue aiheesta lisää: Kauravesi avuksi kolesteroliin, ylipainoon ja diabetekseen

Ne auttavat nukkumaan paremmin

Tämä saattaa kuulostaa epäuskottavalta, mutta niinkin yksinkertainen asia kuin kourallinen saksanpähkinöitä päivittäin nautittuna pystyy parantamaan ihmisen unta.

Tässä tuotteessa on melatoniinia, joka on antioksidantti, ja se auttaa nukahtamaan sekä edistää keskeytymätöntä yöunta.

Saat siis saksanpähkinöiden avulla paremmin uudistavan yöunen, ja siksi pystyt pitämään kehosi paljon vahvempana ja terveempänä, sillä annat sille sen tarvitsemaa ja ansaitsemaa lepoa.

Niistä saa ihmisen tarvitsemaa kasvirasvaa

saksanpähkinä

Kehosi tarvitsee tietyn määrän rasvaa joka päivä. Saksanpähkinöissä on runsaasti Omega-6 -rasvahappoja, joita on useassa rasvaisessa lihassa.

Tämä ravinne auttaa kehoasi uudistautumaan sekä pitää yllä terveyttäsi, joten jos et halua hankkia tarvitsemaasi Omega-6 -rasvaa eläinrasvasta, voit aina korvata nämä tuotteet saksanpähkinöillä.

Kaiken kaikkiaan voidaan siis sanoa, että saksanpähkinä on loistava tuote, jolla on ällistyttäviä vaikutuksia elimistön terveyden kannalta.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että sillä niissä on runsaasti kaloreita, on parasta pitäytyä vain kourallisessa saksanpähkinää päivittäin. Tämä määrä on takuulla enemmän kuin riittävä, jotta voisit nauttia kaikista tämän pähkinän vaikutuksista terveyden parantamiseksi, mutta voit näin kuitenkin estää kalorien saannin menemisen liiallisuuksiin.