7 saksanpähkinöiden loistavaa terveyshyötyä

Jos haluat nauttia saksanpähkinöiden tarjoamista hyödyistä täysin mitoin, tarvitset näitä pähkinöitä vain kourallisen päivässä. Niissä on tietysti runsaasti kaloreita, mutta siitä huolimatta tämän luonnontuotteen syönti todella kannattaa. Tässä artikkelissa kerromme, miksi saksanpähkinät tuottavat niin loistavat terveysvaikutukset.
7 saksanpähkinöiden loistavaa terveyshyötyä
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López.

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Saksanpähkinät kuuluvat kaikkein ravitsevimpiin pähkinöihin, ja saksanpähkinöiden terveyshyödyt ovatkin uskomattomat: niissä on runsaasti proteiinia, terveellistä rasvaa, kuitua, luonnollisia steroleja, antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja. Nämä ravinteet ovat enemmän kuin riittävä syy siihen, että kyseisiä pähkinöitä kannattaisi nauttia säännöllisesti – saksanpähkinä on eräs terveellisimmistä ja herkullisimmista pähkinälajikkeista, joita kaupoista löytää! Tällä kertaa esittelemme saksanpähkinöiden terveyshyödyt, ja kerromme tarkemmin siitä, mikä tekee saksanpähkinöistä niin mahtavan tuotteen – jatka lukemista ja ota ne osaksi omaakin ruokavaliotasi!

Saksanpähkinöiden terveyshyödyt

Ne ovat hyvä apu syövän estämisessä

Saksanpähkinöiden terveyshyödyt - auttaa taistelemaan mm. syöpää vastaan.

 

Saksanpähkinät voivat olla apu eturauhas- ja rintasyövän estämisessä. Rotilla toteutetussa kokeessa havaittiin, että niillä rotilla, joille annettiin neljä kokonaista saksanpähkinää 18 viikon ajan, oli pienemmät ja hitaammin kasvavat kasvaimet verrattuna niihin rottiin, joille annettiin sama määrä muuta ruokaa.

Siksi voidaankin sanoa, että saksanpähkinä saattaa olla apu tämän tyyppisten sairauksien hoidossa.

Ne vahvistavat sydämen terveyttä

Saksanpähkinät ovat hyväksi sydämen terveydelle.

 

Eräs lisähyöty on se, että nämä herkulliset pähkinät hoitavat sydäntäsi paremmin kuin lähes mikään muu ruoka.

Saksanpähkinöissä on runsaasti aminohappoja ja arginiinia, ja siten ne ovatkin täydellinen apu kenen tahansa sellaisen ruokavalioon, joka haluaa estää sydämen ja verisuonten sairauksia.

Ne ovat erinomainen tulehtuneisuutta torjuva tuote

Saksanpähkinät auttavat tulehtuneisuuteen.

 

Runsas kasvisrasva, Omega-3 -rasvahappojen ja alfalinoleenihappojen määrä tekee saksanpähkinöistä loistavan luonnollisen tuotteen tulehtuneisuuden torjuntaan. Lisäksi ne auttavat torjumaan verihyytymiä, sillä ne auttavat parantamaan verenkiertoa.

Niissä on runsaasti antioksidantteja

Saksanpähkinät sisältävät runsaasti antioksidantteja.

 

Saksanpähkinöissä on runsas määrä antioksidantteja. Niiden sisältämät polyfenolit ja lipoproteiinit tekevät tästä tuotteesta todellisen ruokapöydän supertähden.

Varmista siis, että lisäät omaankin ruokavalioosi hiukan tätä pähkinää, sillä se on erittäin herkullinen vaihtoehto, joka pystyy saamaan aikaan ihmeitä kehossasi.

Ne ovat erinomaista ruokaa aivojen hyvinvoinnin edistämiseksi

Saksanpähkinät ovat hyväksi aivojen terveydelle.

 

Saksanpähkinät suojaavat ihmisen hermoja, sillä ne sisältävät E-vitamiinia, foolihappoa, melatoniinia, Omega-3 -rasvahappoja ja antioksidantteja.

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että saksanpähkinöiden syönti auttaa vähentämään alttiutta hapettumisesta aiheutuvalle stressille, joka on ihmisen ikääntyessä tapahtuva ilmiö.

Jos haluat, että aivosi toimivat yhtä hyvin kuin ennenkin ajan edetessä, ei ole mitään parempaa apua kuin kourallinen saksanpähkinöitä päivässä. Tulet kyllä huomaamaan eron olossasi, ja aivosi saavat tällöin kaikki ne ravinteet, joita ne tarvitsevat ollakseen terveet. Saat näistä pähkinöistä myös hyvän lääkkeen Alzheimerin tautia ajatellen.

Ne ovat 2-tyypin diabeteksesta kärsivän paras ystävä

Saksanpähkinät ovat hyväksi diabeteksen hoidossa.

On todistettu, että saksanpähkinän syönti on eräs parhaista asioista, joita 2-tyypin diabeteksesta kärsivä voi tehdä.

Saksanpähkinässä oleva rasva on terveellistä, ja se säätelee diabeteksesta kärsivän henkilön aineenvaihduntaa määrittäviä tekijöitä. Siten se auttaa alentamaan insuliinin määrää, mikäli tätä pähkinää syödään tyhjään vatsaan ilman muuta ruokaa.

Jos sinulla itselläsi siis on tämän tyypin diabetes, hyvä tapa pitää verensokeritasot terveellisinä on ottaa kourallinen saksanpähkinöitä päivittäisen rutiinin osaksi.

Ne auttavat nukkumaan paremmin

Saksanpähkinät auttavat parantamaan unenlaatua.

 

Tämä saattaa kuulostaa epäuskottavalta, mutta niinkin yksinkertainen asia kuin kourallinen saksanpähkinöitä päivittäin nautittuna auttaa parantamaan ihmisen unta.

Tässä tuotteessa on melatoniinia, joka on antioksidantti, ja se auttaa nukahtamaan sekä edistämään keskeytymätöntä yöunta.

Saat siis saksanpähkinöiden avulla paremmin uudistavan yöunen, ja siksi pystyt pitämään kehosi paljon vahvempana ja terveempänä, sillä annat sille sen tarvitsemaa ja ansaitsemaa lepoa.

Niistä saa ihmisen tarvitsemaa kasvirasvaa

Saksanpähkinät sisältävät hyvää ja terveellistä rasvaa.

 

Kehosi tarvitsee tietyn määrän rasvaa joka päivä. Saksanpähkinöissä on runsaasti Omega-6 -rasvahappoja, joita on useassa rasvaisessa lihassa. Tämä ravinne auttaa kehoasi uudistautumaan sekä pitämään yllä terveyttäsi, joten jos et halua hankkia tarvitsemaasi Omega-6 -rasvaa eläinrasvasta, voit aina korvata nämä tuotteet saksanpähkinöillä.

Kaiken kaikkiaan voidaan siis sanoa, että saksanpähkinöiden terveyshyödyt ovat loistavia, ja niillä on ällistyttäviä vaikutuksia elimistön terveyden kannalta.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että niissä on runsaasti kaloreita, joten on parasta pitäytyä vain kourallisessa saksanpähkinää päivittäin. Tämä määrä on takuulla enemmän kuin riittävä, jotta voisit nauttia kaikista tämän pähkinän vaikutuksista terveyden parantamiseksi, mutta voit näin kuitenkin estää kalorien saannin menemisen liiallisuuksiin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • de Lira-García, C., Bacardí-Gascón, M., & Jiménez-Cruz, A.. (2012). Efecto del consumo de nueces, semillas y aceites sobre marcadores bioquímicos y el peso corporal: revisión sistemática. Nutrición Hospitalaria27(4), 964-970. https://dx.doi.org/10.3305/nh.2012.27.4.5781
  • López León, R., & Ureña Solís, J. (2012). Propiedades antioxidantes de los frutos secos y la disminución del colesterol total y LDL-colesterol. Rev. costarric. salud pública21(2), 87-91.
  • Ma, Y., Njike, V. Y., Millet, J., Dutta, S., Doughty, K., Treu, J. A., & Katz, D. L. (2009). Effects of walnut consumption on endothelial function in type 2 diabetic subjects: a randomized controlled crossover trial. Diabetes care33(2), 227-32.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.