Anatomia ja fysiologia

Ihmisen anatomiaan ja fysiologiaan tutustuminen auttaa meitä ymmärtämään kehomme toimintoja paremmin. Tässä osiossa opimme elimistön ja eri elinten ihmeet. Teemme matkan kehon kudoksiin ja toimintaan ymmärtääksemme niiden häiriöitä ja oppiaksemme pitämään itsemme terveempinä, jotta voimme nauttia paremmasta elämänlaadusta.

Veren hyytyminen ja sen ongelmat

Veren hyytyminen on prosessi, jossa veri muuttuu luontaisesta nestemäisestä muodostaan hyytelömäiseen muotoon, muodostaen verihyytymän. Hyytymä on verimassaa, joka muodostuu verihiutaleiden, verisolujen ja tiettyjen proteiinien kiinnittyessä yhteen. Lue alta lisää veren hyytymisestä ja hyytymisongelmista, jotka voivat vaikuttaa sinunkin terveyteesi.

Oman pulssin mittaaminen helposti

Oman pulssin mittaaminen on hyvin hyödyllinen toimenpide, jonka avulla selvität oman sykkeesi. Lisäksi se voi auttaa ymmärtämään paremmin sykkeesi säännöllisyyttä. Se on hyvin yksinkertainen tapa saada lisää tietoa oman sydämen toiminnasta.

Mistä tajunnan menettäminen johtuu?

Käytännössä tajunnan menettäminen eli pyörtyminen tarkoittaa todellisuudentajun menettämistä. Henkilö, joka kärsii tajunnan menettämisestä, ei pysty hahmottamaan mitä hänen ympärillään tapahtuu, eikä hän pysty tunnistamaan edes itseään.

Missä iässä alamme ikääntyä?

Ei ole ollenkaan helppoa määritellä, missä iässä alamme ikääntyä, koska ikääntymisen käsite itsessään on hyvin suhteellinen. Joskus kasvoissa on ryppyjä, mutta ihminen voi samalla hyvin ja elää samanaikaisesti elinvoimaista ja tervettä elämää. Toisinaan taas tapahtuu jotain päinvastaista: iho on sileä…

Lättäjalat: piirteet, oireet ja hoito

Lättäjaloista on kyse silloin, kun koko jalkapohja koskettaa seistessä lattiaan. Tämä johtuu jalkaterien kaaren madaltumisesta. Lättäjalat on hyvin yleinen vaiva; arviolta 20 %:lla väestöstä on se. Lättäjalat eivät yleensä aiheuta kipua ja ne voivat kehittyä lapsuuden tai myöhempien vuosien aikana.