Anatomia ja fysiologia

Ihmisen anatomiaan ja fysiologiaan tutustuminen auttaa meitä ymmärtämään kehomme toimintoja paremmin. Tässä osiossa opimme elimistön ja eri elinten ihmeet. Teemme matkan kehon kudoksiin ja toimintaan ymmärtääksemme niiden häiriöitä ja oppiaksemme pitämään itsemme terveempinä, jotta voimme nauttia paremmasta elämänlaadusta.

Virusten ja bakteerien väliset erot

Sekä virukset että bakteerit ovat mikro-organismeja, jotka voivat aiheuttaa infektioita ja vaurioittaa elimistöämme. Vaikka joskus meidän onkin vaikea tehdä eroa niiden välillä, tosiasiassa nämä kaksi organismia ovat hyvin erilaisia.

Sydämen eri osat ja niiden toiminnot

Sydän on yksi elämämme kannalta tärkeimmistä elimistä ja verenkiertoelimemme ”päähenkilö”. Sen pääasiallinen tehtävä on erittäin olennainen, sillä se vastaa hapetetun veren pumppaamisesta kaikkialle elimistöön. Vaikka suurin osa meistä tunteekin jo sen tärkeyden, harvat tunnistavat kunnolla sydämen eri osat ja niiden…

Polven sijoiltaanmeno ja hoito

Sijoiltaanmeno on vaurio, jossa nivelen sisällä olevat rakenteet liikkuvat tai eroavat toisistaan. Polven sijoiltaanmenossa reisi- ja sääriluu eroavat toisistaan ja ne täytyy palauttaa takaisin normaaliin asentoon. Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin mitä polven sijoiltaanmeno pitää sisällään ja miten sitä hoidetaan.

Kierokaula: oireet ja hoito

Kierokaula on supistuma, jota esiintyy niskan alueella ja joka ilmestyy huonon nukkumisasennon takia. Huono niskan asento voi johtaa jäykkyyteen sekä kovaan kipuun liikkuessa. Kierokaula voi myös ilmestyä ilmanvedolle altistumisen tai pakottavien liikkeiden seurauksena. Sinun tulee siis huolehtia niskasta ehkäistäksesi tätä…

Kuulon heikentyminen: oireet ja hoito

Kuulon heikentyminen määritellään loppujen lopuksi kuulovammaksi eli kyvyttömyydeksi kuulla oikein tai hyvin. Tässä mielessä elimistön tulee suorittaa sarja erilaisia toimintoja, jotka takaavat sen, että ihmisen kuulo toimisi normaalisti.

Virtsankarkailun syyt, oireet ja hoito

Virtsankarkailu eli inkontinenssi ei sinällään ole sairaus; sitä ilmaantuu seurauksena silloin, kun virtsarakossa tapahtuu sen toimintaa häiritseviä muutoksia. Näissä muutoksissa virtsarakon normaali täyttymisprosessi tai kontrolloitu tyhjentymisprosessi häiriintyvät, jolloin oireena on virtsankarkailua eli inkontinenssia.

Mistä nesteturvotuksen tunnistaa?

Nesteturvotus on hyvin tavallinen vaiva naisilla. Siitä on kyse silloin, kun elimistö pidättää normaalia enemmän vettä. Sen oireet ilmenevät yleensä muiden vaivojen, kuten munuais-, sydän- tai maksaongelmien yhteydessä. Joskus nesteturvotus johtuu ylipainosta, passiivisesta elämäntyylistä, kuukautisista tai epätasapainoisesta ja runsassuolaisesta ruokavaliosta.…