Hoidot

Luonnolliset hoidot, lääkinnälliset ja psykoterapeuttiset lähestymistavat, kuntoutus… Jokainen sairaus, vamma ja häiriö vaatii tietyn hoidon ja lääkityksen, joista meidän on hyvä olla tietoisia. Tässä osiossa voit lukea viimeisimmät uutiset koskien terveyttäsi ja sen hoitoa.

Mitä on juurihoito?

Juurihoito eli endodontia on hammashoito, joka suoritetaan kun reikien aiheuttama vahinko on edennyt pitkälle, eikä hammaslääkäri pysty enää vain paikkaamaan reikää. Tämä johtuu pääosin siitä, että se on liian lähellä hammasydintä tai -hermoa. Kun reiät muuttuvat todella syviksi, johtavat ne…

Näkymätön oikomishoito: mistä on kyse?

Hampaiden näkymätön oikomishoito on oikomishoito, jossa käytetään laitteita, joita ei yleensä näe paljaalla silmällä. Tämä menetelmä kiinnostaa oikomishoitoa tarvitsevia potilaita suuresti, sillä se on paljon esteettisempi kuin perinteiset hammasraudat, jotka yleensä kattavat suuren osan hampaista. Millainen tämä hoito on? Ja…

Nanolääketieteen tuomat edistykset

Nanolääketieteen tuomat edistykset ovat nykyään osallistuneina terveystieteeseen, jossa keskitytään väestöön suuresti vaikuttavien sairauksien ehkäisyyn, diagnoosiin ja hoitoon. Tämä lääketieteen ala käyttää nanoteknologiatietoutta suuntaamalla hoidot sairastuneeseen kudokseen vahingoittamatta tervettä kudosta.

Kuinka liikahikoilua voi ehkäistä?

Liikahikoilu on varsinainen riesa joillekin ihmisille. Hyvä uutinen on se, että liialliseen hikoiluun löytyy useita ratkaisuja. Edempänä kerromme, kuinka liikahikoilua voi ehkäistä.

Lämpöuupumuksen syyt ja hoitokeinot

Lämpöuupumus on tila, jossa ruumiinlämpö ylittää 40 astetta. Sitä tapahtuu yleensä kuumassa ympäristössä ja lämpöuupumuksen syy liittyy korkean kosteuden ja voimakkaan fyysisen aktiviteetin yhdistelmään. Tässä artikkelissa tarkastelemme, mitkä ovat lämpöuupumuksen syyt ja parhaat hoitokeinot sen lievittämiseen.

Plantaariset syylät: ominaisuudet ja hoitokeinot

Plantaariset syylät johtuvat ihmisen papilloomaviruksen suoran kontaktin aiheuttamasta virusinfektiosta. Virus pesiytyy ihon kahteen ensimmäiseen kerrokseen – dermikseen ja epidermikseen – mutta se ei koskaan pääse syvempiin kerroksiin.

Glukoosimittarit diabeteksen hoidossa

Diabeteksen saaminen hallintaan on aivan ensiarvoisen tärkeää jokaiselle tästä sairaudesta kärsivälle. Sen vuoksi on aina tarpeen noudattaa lääkärin neuvoja ja tehdä merkittäviä muutoksia elämäntyyliin. Nämä arjen muutokset koskevat esimerkiksi kunnollista nesteytystä ja hyvää liikuntarutiinia.

PEG-letkun asettaminen ja vaihto

Ravitsemus PEG-letkun avulla on menetelmä, joka vaatii kirurgisen toimenpiteen jossa potilaalle asetetaan vatsaan letku. Tämän kautta hän saa ravintoa, jota ei muuten pystyisi saamaan tai käsittelemään kehossaan.

Papakoe: mitä siitä tarvitsee tietää?

Gynekologinen irtosolunäyte tai niin kutsuttu papakoe on menetelmä, jonka avulla voidaan havaita kohdunkaulan syöpä. Lisäksi lääkärit käyttävät tätä keinoa selvittääkseen, onko naisella joitakin muita lisääntymiselimiin liittyviä ongelmia.

Sternotomia: komplikaatiot ja toipuminen

Sternotomia on hyvin yleinen leikkaus, sillä tällä hetkellä useimmat sydänleikkaukset toteutetaan sen avulla. Tämä leikkausmenetelmä esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1857, mutta se tuli yleisemmäksi vasta vuonna 1957.

Mekaaninen ventilaatio hoitomuotona

Mekaaninen ventilaatio on hoitovaihtoehto palovammapotilaille, jotka ovat saaneet vakavan hengitystiepalovamman. Hengitysteiden vauriot ovat tavallisia palovammapotilailla. Periaatteessa ne ovat palovammoja hengitysteissä.

Hemisfärektomia ja leikkauksen jälkeinen aika

Hemisfärektomia on leikkaustoimenpide, jota käytetään useiden kohtauksia aiheuttavien sairauksien hoidossa. Tyypillisesti siihen turvaudutaan silloin kun muut, vähemmän radikaalit hoitomuodot eivät tehoa sairauteen.

Kipsit ja lastat: käyttötavat ja huolto

Kipsit ja lastat suojaavat vammautuneita kehonosia ja auttavat nopeuttamaan paranemista rajoittamalla kyseisten kehonosien liikettä. Lisäksi ne auttavat vähentämään alueen kipua. Yleensä kipsit ja lastat valmistetaan muovista, kankaasta, kipsistä tai lasikuidusta.

Uniapnean hoitomuodot ja oireet

Moni kärsii uniapneasta, jotkut tietämättään. Se on hengityselinten vaiva, joka estää saamasta levollista unta. Tästä syystä uniapneaa sairastavat kärsivät kovasta uupumuksesta päiväsaikaan. Alla kerromme, mitkä ovat uniapnean hoitomuodot ja oireet.

Vatsakalvonontelon diagnostinen huuhtelu

Vatsakalvonontelon diagnostinen huuhtelu on yleinen toimenpide, jossa vatsaa tutkitaan diagnoosin saamiseksi tai hoitomuotona tietyissä sairauksissa. Vatsakalvonontelon diagnostinen huuhtelu on hyvin luotettava tutkimus, jossa väärien positiivisten tai muiden virheiden mahdollisuus on minimaalinen. Sitä hyödynnetään usein yhdessä muiden diagnostisten kuvantamismenetelmien, kuten tietokonetomografian…

Milloin polven tähystys kannattaa?

Polven tähystysleikkaus eli artroskopia on vammojen ortopedisessa hoidossa käytetty toimenpide. Se helpottaa diagnosointia ja auttaa monenlaisten nivelongelmien hoidossa. Vaikka kyseessä onkin paljon muita menetelmiä vähemmän invasiivinen toimenpide, on polven tähystys silti leikkaus. Siksi sen voivat tehdä vain vammoihin ja ortopediaan…

Kinesioteippaus: mitä se on ja kuinka se hyödyttää?

Et ole luultavasti koskaan aiemmin kuullut termiä ”kinesioteippaus”, mutta olet varmasti joskus nähnyt jonkun, jolla oli eri puolilla kehoaan värikkäitä teippejä. Mitä nämä teipit ovat? Mihin niitä käytetään? Kuinka ne toimivat? Voiko kuka tahansa käyttää niitä?

Polven kuntoutus nivelkierukkaleikkauksen jälkeen

Polven kuntoutus nivelkierukkaleikkauksen jälkeen on prosessi, joka voi kestää muutaman viikon, riippuen potilaan terveydestä ja vamman tyypistä. Päätavoitteena on toimintakyvyn palauttaminen niveleen, jotta nivelrusto mukautuu toimimaan ilman nivelkierukkaa.