Mikrobotox: hyödyt ja riskit

Pienten botuliiniannosten ruiskuttaminen varhaisessa iässä voi pysäyttää ensimmäisten ryppyjen laajenemisen. Tämä on "mikrobotoxin", ei-invasiivisen nuorentavan toimenpiteen, päätehtävä.
Mikrobotox: hyödyt ja riskit
Leidy Mora Molina

Tarkistanut ja hyväksynyt: sairaanhoitaja Leidy Mora Molina.

Viimeisin päivitys: 22 maaliskuuta, 2023

Mikrobotox, toiselta nimeltään Baby Botox, on sopiva kosmeettinen toimenpide niille, jotka haluavat tasoittaa ilmejuonteita turvautumatta Botox ®:in intensiivisyyteen. Vaikka molemmissa käytetään botuliinitoksiinia, tämä uusi tekniikka on oivallinen niille, jotka haluavat kevyen ja varhaisen lähdön hoitoon.

Ehdokkaat näihin injektioihin ovat yleensä nuoria ihmisiä, joilla on alkavia ryppyjä ja jotka valitsevat täyteaineen piilottaakseen niistä havaittavimmat. Menetelmä tarjoaa uudenlaisen näkökulman siihen, mitä botox tavallisesti on, ja se liittyy aineen annostukseen. Sen kautta etsitään luonnollisen näköisiä tuloksia, jotka parantavat kasvojen ulkonäköä.

Mikrobotox, tekniikka ensimmäisten ryppyjen ehkäisemiseksi

Estä ilmejuonteitasi muuttumasta rypyiksi mikrobotoxilla.

Toisin kuin perinteinen botoxin käyttö, mikrobotox ei pyri rentouttamaan lihasta, vaan heikentämään sitä ulkonäön pehmentämiseksi.

Kuten American Academy of Ophthalmology huomauttaa, ensimmäiset ikääntymisen merkit näkyvät silmien, otsan, poskien ja huulten ympärillä. Botuliini-injektion tarkoitus on vähentää kasvojen väsymystä tai ikääntymisen ilmenemistä. Se soveltuu myös muille herkille alueille, kuten:

  • Kaula
  • Decolté
  • Otsa
  • Leuan alue

22-30 -vuotiaat ihmiset hakevat eniten tätä kauneushoitoa, jonka tarkoituksena on estää hienon hienot ilmejuonteet muodostumasta voimakkaiksi rypyiksi. Se voidaan ymmärtää korjaavaksi ja ennaltaehkäiseväksi tekniikaksi, jolla on hienovaraiset tulokset.

Mikrobotoxin edut

International Society for Aesthetic Plastic Surgery raportoi tutkimuksessaan, että botuliinitoksiinihoidot ovat nousussa verrattuna muihin täyteaineisiin. Mikrobotox sisältyy näihin lukuihin, ja sillä onkin monia etuja.

Mikrobotoxilla käsitellyssä ihossa ilmejuonteiden etenemisen pysähtyminen havaitaan ilman, että kasvot “jähmettyisivät”. Hoitaja levittää ainetta kunkin potilaan tarpeiden mukaan.

Menetelmässä käytetään pienempää annosta kuin tavanomaisissa injektioissa, koska nuoret lihakset ovat vähemmän aktiiviset. Sen etu on, että se ei muuta kasvojen liikkeitä, ja se on turvallinen sekä halvempi kuin tavanomainen botoxhoito.

Sekä miehillä että naisilla botox pieninä annoksina poistaa pieniä ryppyjä ja estää uusien syntymisen.

Miten mikrobotoxia käytetään?

Mikrobotox ruiskutetaan ihoon.
Yleensä mikrobotoxin tulokset havaitaan kaksi viikkoa hoidon jälkeen.

Botuliinitoksiini-injektiot eivät yleensä aiheuta kipua. Toimenpide kestää alle puoli tuntia eikä vaadi intensiivistä lepoa.

Mikrobotoxissa käytetään miniannoksia ja istuntoja on vain yksi. Kahden päivän jälkeen muutos alkaa näkyä, kun taas lopullinen vaikutus on ilmeinen kahden viikon kuluttua.

Tulos kestää 4 kuukautta, hieman vähemmän kuin perinteisessä hoidossa, mutta tämä johtuu siitä, että mikrobotox käyttää vähemmän botuliinia. Lisäksi nuorelle iholle ja lihaksille levitettäessä suositellaankin pienempää annosta.

Liittyykö ennaltaehkäisevän botuliinihoidon käyttöön riskejä?

Kuten Actas Dermo-Sifiliográficasin artikkelissa mainitaan, luonnollisten tulosten saavuttamiseksi botuliinilla on välttämätöntä tuntea kasvolihasten anatomia ja toiminta.

Vaikka ennaltaehkäisevä botuliinitoksiini on hienovarainen esteettinen hoito, hoidon suorittavan henkilön on ehdottomasti oltava ammattilainen. Tietyt haittavaikutukset liittyvät huonoon tekniikkaan, muun muassa seuraavat:

  • Kiero hymy
  • Epätasaiset kulmakarvat
  • Roikkuvat silmäluomet
  • Kyynelehtivät tai kuivat silmät
  • Kipu tai turvotus injektioalueella

Toisaalta, jos aine leviää kehossa ja potilas kokee jatkuvaa heikkoutta, näköongelmia tai nielemis- ja puheongelmia, on tärkeää kääntyä lääkärin puoleen.

Tältä osin Cirugía Plástica Ibero-Latinoamericana –lehti huomauttaa, että komplikaatioita ei pitäisi ilmaantua, jos injektiot tehdään huolellisesti ja potilas on hoitoon soveltuva. Epärealistiset odotukset tuloksista voivat kylläkin aiheuttaa turhautumista ja monimutkaisuutta sekä potilaalle että lääkärille.

Kenen ei pitäisi valita botoxia sen missään muodossa?

Botox sopii lähes kaikille, mutta poikkeuksia ovat ne, joilla on diagnosoitu patologioita, jotka estävät aineen käytön. Se ei myöskään sovi raskaana oleville tai imettäville naisille.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) ei tiedä, kuinka turvallisia pehmytkudoksissa olevat täyteaineet ovat, jos niitä käytetään raskauden tai imetyksen aikana tai alle 22-vuotiaille potilaille.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Kasvoille sopimattomat aineet – 5 vältettävää ainetta
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Kasvoille sopimattomat aineet – 5 vältettävää ainetta

Kasvojen ja kaulan iho on herkempää kuin muualla kehossa. Tässä artikkelissa luetellaan kasvoille sopimattomat aineet, joita kannattaa vältellä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.