Terveys

Terveys on ehkäisyä, tietoa ja hoitoa. Tässä osiossa annamme tietoa ihmiskehosta sekä sen toiminnoista, elimistä, häiriöistä, sairauksista, tärkeimmistä hoitokeinoista eri sairauksiin sekä ensiavusta, josta meidän kaikkien tulee olla tietoisia.

Skitsofreniforminen häiriö: oireet ja hoito

Skitsofreniforminen häiriö on yksi skitsofrenian muoto, ja sen oireet ovat näin ollen samankaltaiset kuin skitsofreniassa. Sen oireet kestävät kuitenkin aina yli yhden mutta alle kuusi kuukautta niiden prodromaalisessa, aktiivisessa ja jälkivaiheessa.

Tulirokko: syyt, oireet ja hoito

Mikään ei ole hyödyllisempää kuin niiden sairauksien taudinkuvan tunteminen, jotka voivat vaikuttaa erityisesti meidän lapsiimme. Siksi haluammekin avata seuraavaksi enemmän tulirokkoon johtavia syitä, taudin oireita sekä tietysti menetelmiä, joilla tulirokko pidetään hallinnassa ja sen oireita lievitetään.

Emättimen hiivatulehdus – syyt, oireet ja hoito

Vaikka joskus emättimen hiivatulehdus ei aiheuta ollenkaan oireita ja parantuu aivan itsestään, monissa tapauksissa gynekologin puoleen kannattaa kääntyä tulehduksen oikean diagnoosin ja hoidon saamiseksi, sekä sen oireiden lievittämiseksi.

Askites: tietoa ja hoitomenetelmät

Askites tarkoittaa nesteen kertymistä vatsaonteloon. Tämä neste on läpinäkyvää ja se erottuu veren hyytyessä. Askites on luultua yleisempi, erityisesti maksakirroosia sairastavilla potilailla. Mutta myös muut tekijät aiheuttavat sitä, kuten kasvaimet, korkea verenpaine ja tietyt infektiot. Tässä artikkelissa katsomme tarkemmin tätä…

Alzheimerin ja dementian väliset erot

Tiesitkö, että Alzheimerin tauti ja dementia ovat eri sairauksia? On kylläkin totta, että Alzheimerissa on dementian oireita. Tutkitaanpa siis Alzheimerin ja dementian välisiä eroja ja samankaltaisuuksia.

Nämä asiat vaikuttavat kilpirauhasen terveyteen huomaamattasi

Tiesitkö, että stressi ja passiivinen elämäntapa voivat vaikuttaa negatiivisesti kilpirauhasen terveyteen? Näiden edellä mainittujen huonojen tapojen välttäminen on elintärkeää, sillä huonosti toimiva kilpirauhanen voi pahimmassa tapauksessa alkaa vaikuttamaan myös koko kehon hyvinvointiin.

Kuinka jälkiehkäisypilleri vaikuttaa?

Suojaamattomaan seksiin liittyy valtavia riskejä. Se voi paitsi altistaa sukupuolitaudeille myös epätoivotulle raskaudelle. Vaikka onkin siis parasta käyttää kondomia suojautumaan molemmilta tilanteilta, on olemassa myös raskauden ehkäisevä menetelmä tilanteeseen, jossa ehkäisy on unohtunut tai pettänyt: jälkiehkäisypilleri.

Luomitulehdus: syyt, oireet ja hoito

Blefariitti eli luomitulehdus on silmäluomen reunan tulehdus. Jotta vaivaa olisi helpompi ymmärtää, on tärkeää muistaa että silmäluomen reunassa on useita rauhasia, joiden tehtävänä on erittää erilaisia aineita. Jotkut näistä rauhasista tuottavat öljyä ja niitä kutsutaan Meibomin rauhasiksi. Ongelmat näissä rauhasissa…

Viisi tottumusta, jotka voivat pahentaa gastriittia

Gastriitti eli mahakatarri on epämukava vaiva, jolle on ominaista mahalaukun limakalvon tulehdus tai turvotus. Joissakin tapauksissa gastriitti johtuu infektiosta, lääkkeistä, stressistä tai autoimmuunivasteesta. Mutta tiedätkö, mitkä tottumukset voivat pahentaa gastriittia?