Terveys

Terveys on ehkäisyä, tietoa ja hoitoa. Tässä osiossa annamme tietoa ihmiskehosta sekä sen toiminnoista, elimistä, häiriöistä, sairauksista, tärkeimmistä hoitokeinoista eri sairauksiin sekä ensiavusta, josta meidän kaikkien tulee olla tietoisia.

Kuinka liikahikoilua voi ehkäistä?

Liikahikoilu on varsinainen riesa joillekin ihmisille. Hyvä uutinen on se, että liialliseen hikoiluun löytyy useita ratkaisuja. Edempänä kerromme, kuinka liikahikoilua voi ehkäistä.

Abakaviiri: HIV-hoito ja sivuvaikutukset

Abakaviiri (tai ABC) on reseptilääke, jota käytetään AIDSin ja HIVin hoidossa aikuisilla ja yli 3 kuukauden ikäisillä lapsilla. Sitä käytetään aina myös muiden HIV-tartunnan hoitoon suunniteltujen lääkkeiden kanssa. Se kuuluu käänteistranskriptaasin estäjien, nukleosidianalogien, ryhmään.

Haiman neuroendokriinisten kasvainten diagnoosi ja hoito

Haiman neuroendokriiniset kasvaimet eli NET-kasvaimet (neuroendocrine tumour) ovat joukko endokriinisia kasvaimia, jotka ovat peräisin haiman saarekkeista. Ne eivät yleensä ole kovin aggressiivisia, vaikka joissakin tapauksissa niistä voi ajan mittaan kasvaa pahanlaatuisia.

Emättimen hiivatulehdusten ehkäisy: 5 tärkeää neuvoa

Jos olet yleisesti ottaen terve ja pidät huolta hyvästä intiimihygieniasta, pystyt estämään Candidaa lisääntymästä, ja siten voit torjua emättimen hiivatulehdusten syntyä. Jos vastustuskykysi ei kuitenkaan pysty pitämään tilannetta tasapainossa, tuloksena on tulehdus ja sen myötä ilmenee erilaisia oireita.

Lämpöuupumuksen syyt ja hoitokeinot

Lämpöuupumus on tila, jossa ruumiinlämpö ylittää 40 astetta. Sitä tapahtuu yleensä kuumassa ympäristössä ja lämpöuupumuksen syy liittyy korkean kosteuden ja voimakkaan fyysisen aktiviteetin yhdistelmään. Tässä artikkelissa tarkastelemme, mitkä ovat lämpöuupumuksen syyt ja parhaat hoitokeinot sen lievittämiseen.

7 tekijää, jotka voivat aikaistaa vaihdevuosia

Vaihdevuodet merkitsevät sitä, että naisen kuukautiset lakkaavat eikä hän kykene enää tulemaan raskaaksi. Tähän liittyy hormonaalisia muutoksia 45-55 vuoden ikäisillä naisilla. Monet tekijät voivat kuitenkin vaikuttaa haitallisesti naisten lisääntymiselimiin ja näin aikaistaa vaihdevuosia.

Mistä nesteturvotuksen tunnistaa?

Nesteturvotus on hyvin tavallinen vaiva naisilla. Siitä on kyse silloin, kun elimistö pidättää normaalia enemmän vettä. Sen oireet ilmenevät yleensä muiden vaivojen, kuten munuais-, sydän- tai maksaongelmien yhteydessä. Joskus nesteturvotus johtuu ylipainosta, passiivisesta elämäntyylistä, kuukautisista tai epätasapainoisesta ja runsassuolaisesta ruokavaliosta.…

Mikä on CP-vamma?

CP-vamma on eräänlainen aivovaurion aiheuttama kehitysvamma. Tämä vaurio rajoittaa ihmisen aktiivisuutta, sillä se vaikuttaa sekä liikkuvuuteen että ryhtiin.

Miksi insuliiniresistenssi on yleinen nykyään?

Lääketieteen uusimmat edistysaskeleet ovat mahdollistaneet hoidon sellaisiin sairauksiin, jotka olivat kohtalokkaita vielä muutama vuosikymmen sitten. Mutta tällä hetkellä yleistyvät uudet sairaudet, joiden vakavuudesta moni ei ole riittävän tietoinen. Tällainen ongelma on muun muassa insuliiniresistenssi. Miksi insuliiniresistenssi on niin yleinen nykyään?

Aivolisäkkeen adenooman aiheuttajat ja oireet

Aivolisäke eli hypofyysi on hormoneja erittävä rauhanen, joka vaikuttaa moneen tärkeään prosessiin ihmisen kehossa. Se painaa noin puoli grammaa ja se koostuu kahdesta lohkosta. Kun aivolisäkkeen sisällä ilmenee epänormaalia solujen kasvua, on kyseessä aivolisäkkeen adenooma. Tämä kasvain on yhteydessä hypotalamukseen…

Mitä ovat pilomatriksoomat?

Oireyhtymä, jonka yhteydessä esiintyy useita pilomatriksoomia, on melko harvinainen sairaus. Tyypillisesti pilomatriksoomat ovat hyvänlaatuisia kasvaimia, joita kehittyy karvankasvun kohtien soluihin iholla.

Plantaariset syylät: ominaisuudet ja hoitokeinot

Plantaariset syylät johtuvat ihmisen papilloomaviruksen suoran kontaktin aiheuttamasta virusinfektiosta. Virus pesiytyy ihon kahteen ensimmäiseen kerrokseen – dermikseen ja epidermikseen – mutta se ei koskaan pääse syvempiin kerroksiin.

Aivokuoren atrofian diagnoosi ja hoito

Aivokuoren atrofia on neurodegeneratiivinen sairaus, joka vaikuttaa ihmisen näköön. Ihminen joko menettää sen kokonaan tai vain osittain. Muistinmenetys on myös usein esiintyvä oire. Tässä artikkelissa tarkastelemme tätä sairautta ja kerromme sinulle, kuinka voit tunnistaa sen ajoissa.