Terveys

Terveys on ehkäisyä, tietoa ja hoitoa. Tässä osiossa annamme tietoa ihmiskehosta sekä sen toiminnoista, elimistä, häiriöistä, sairauksista, tärkeimmistä hoitokeinoista eri sairauksiin sekä ensiavusta, josta meidän kaikkien tulee olla tietoisia.

Mikä on sydämensisäinen injektio?

Sydämensisäinen injektio on lääkkeenantotapa, joka on tarkoitettu yksinomaan lääketieteellisiä hätätilanteita varten. Hätätilanteella viittaamme tilanteeseen, johon liittyy hoidettavan potilaan huomattavasti kasvanut tai mahdollinen kuoleman riski.

Selkärankareuman diagnoosi ja hoito

Selkärankareuma on krooninen tulehdustauti, joka vaikuttaa pääosin puoliniveliin. Näiden nivelten on taipumus yhdistyä, mikä johtaa liikkuvuuden heikentymiseen. Sen myötä niistä tulee vähemmän joustavia. Siitä syystä tätä sairastavien ihmisten asento on usein etukenossa.

Näin COVID-19 vaikuttaa elimistöön

COVID-19 on virus, joka on ravistanut suurta osaa maailmastamme jo useiden viime viikkojen ajan. Maailman terveysjärjestö WHO julisti 11. maaliskuuta 2020 tämän viruksen pandemiaksi, joka on tartuttanut ja tartuttaa edelleen ihmisiä ympäri maailmaa, etenkin Kiinassa ja Euroopassa. Mutta miten COVID-19…

Kuinka virukset muuttuvat

Kysymys siitä, kuinka virukset muuttuvat, on kaikkien huulilla aina epidemia-aikoina. Nyt koronaviruksen levitessä tätä kysymystä on alettu taas pohtia.

Virusten ja bakteerien väliset erot

Sekä virukset että bakteerit ovat mikro-organismeja, jotka voivat aiheuttaa infektioita ja vaurioittaa elimistöämme. Vaikka joskus meidän onkin vaikea tehdä eroa niiden välillä, tosiasiassa nämä kaksi organismia ovat hyvin erilaisia.

Yleisiä myyttejä koronaviruksesta

Koronaviruksen myötä esiin on noussut monia myyttejä. Varsinkin sosiaaliset mediat ovat täynnä valeuutisia, erityisesti koskien mahdollisia hoitoja sairauteen tai pandemian vaaroja ja laajuutta. Kaikki nämä koronavirusta koskevat myytit ovat haitallisia, koska ne aiheuttavat hämmennystä ja voivat saada ihmiset toimimaan mahdollisesti…