Terveys

Terveys on ehkäisyä, tietoa ja hoitoa. Tässä osiossa annamme tietoa ihmiskehosta sekä sen toiminnoista, elimistä, häiriöistä, sairauksista, tärkeimmistä hoitokeinoista eri sairauksiin sekä ensiavusta, josta meidän kaikkien tulee olla tietoisia.

Kuinka rintamaito muodostuu?

Raskaana olevat naiset huomaavat yleensä nopeasti muutoksia rintojen ulkomuodossa ja herkkyydessä. Silti moni ei tunne rintamaidon muodostumisen taustalla olevia fysiologisia prosesseja. Tässä artikkelissa pääset tutustumaan naisen rintojen anatomiaan ja siihen, kuinka rintamaito muodostuu.

Näin masennus vaikuttaa aivoihin – 4 vaikutusta

Tiedätkö, mitä masentuneen ihmisen elimistössä tarkemmin ottaen tapahtuu? Joskus voi puheiden perusteella vaikuttaa siltä, että masennus on vain ihmisen tunne-elämää koskeva ongelma, mutta masennus vaikuttaa ihmiseen kokolailla, myös aivoihin. Aivoissa tapahtuu fyysisiä ja kemiallisia muutoksia, ja masennus vaikuttaa sekä psyykkiseen…

Sternotomia: komplikaatiot ja toipuminen

Sternotomia on hyvin yleinen leikkaus, sillä tällä hetkellä useimmat sydänleikkaukset toteutetaan sen avulla. Tämä leikkausmenetelmä esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1857, mutta se tuli yleisemmäksi vasta vuonna 1957.

Psoriasis lapsella

Psoriasis on tunnettu sairaus, ja siitä voivat kärsiä monen ikäiset ihmiset, sekä naiset että miehet. Yleisesti ottaen sitä sairastaa 2-3 % ihmisistä maailmanlaajuisesti. Psoriasis on lapsella kuitenkin melko harvinainen sairaus.

Mikä on akuutti koronaaritautisyndrooma?

Akuutti koronaaritautisyndrooma eli ACS ilmenee ihmisellä silloin, kun veren virtaus sydämeen vähentyy merkittävästi. Useimmissa tapauksissa tämä johtuu ateroomaplakin kertymisestä sepelvaltimoihin. Tässä artikkelissa kerromme mistä tarkemmin ottaen on kyse, sekä kerromme erilaisista diagnoosimenetelmistä. Jatka lukemista!

Ruokatorven laskimolaajentumat

Suonikohjut ovat kaikille tuttu käsite. Ne ovat laajentuneita verisuonia, mikä liittyy verisuonten vajaatoimintaan. Entäpä sitten ruokatorven laskimolaajentumat? Ne sijaitsevat ruokatorven päässä ja haittaavat veren kunnollista virtaamista.

Mekaaninen ventilaatio hoitomuotona

Mekaaninen ventilaatio on hoitovaihtoehto palovammapotilaille, jotka ovat saaneet vakavan hengitystiepalovamman. Hengitysteiden vauriot ovat tavallisia palovammapotilailla. Periaatteessa ne ovat palovammoja hengitysteissä.

Nenän kautta otettavien lääkkeiden käyttö

Nenätipat tai hengitettävät lääkkeet ovat monelle tuttuja erilaisten hengitystievaivojen tai sairauksien hoidossa. Nenän kautta otettavat lääkkeet on suosittu lääkitysmuoto, mikä on ymmärrettävää johtuen sen helppoudesta ja muista hyödyistä verrattuna muihin lääkkeenottotapoihin.

Hypotermian luokittelu ja hoito

Jos ihmisen kehon lämpötila putoaa merkittävästi, hänellä on hypotermia. Tämä tila vaatii välitöntä hoitoa, jotta vakavat vahingot voidaan ehkäistä. Tällä kertaa katsomme erilaisia strategioita, jotta hypotermiasta kärsivää voitaisiin auttaa mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti.

Haavan sulkeminen ja puhdistaminen

Haavat ovat aina siinä mielessä vaarallisia, että niiden kautta kehoon pääsee helposti erilaisia mikro-organismeja. Siksi on hyvä tietää miten haavan sulkeminen ja puhdistaminen tulee tehdä kotona, jotta pystyisit välttämään erilaisia komplikaatioita, joita nämä ihovammat saattavat aiheuttaa.

Hypertermian eli lämpöhalvauksen hoito

Lämpöhalvaus on monelle tuttu sana, mutta harvempi tietää miten sitä tulisi hoitaa ja mitkä asiat sen voivat aiheuttaa. Ennen kuin menemme yksityiskohtiin koskien lämpöhalvauksen luokittelua ja hoitoa, on syytä korostaa, että sen hoitamiseksi tulee aina selvittää mikä siihen on syynä.…

5 riskitekijää, jotka voivat johtaa masennukseen

Masennus luokitellaan mielialahäiriöksi. Masentuneilla ihmisillä esiintyy syvää surun tunnetta, ärtyisyyttä, mielenkiinnon puutetta elämää kohtaan sekä muutoksia käyttäytymisessä. Mutta tiedätkö ne riskitekijät, jotka voivat johtaa masennukseen?

Nyrjähtäneen nilkan hoito luonnollisesti

Kenen tahansa nilkka voi nyrjähtää. Kyseessä on vamma, joka syntyy äkillisestä nilkan vääntymisestä esimerkiksi juostessa, kävellessä tai huonon lämmittelyn seurauksena ennen treeniä. Lääkärissä käymisen lisäksi nyrjähtäneen nilkan paranemista voi nopeuttaa luontaishoidoilla, jotka täydentävät lääkärin antamaa hoitoa. Tässä artikkelissa katsomme viittä…

Kaavamainen liikehäiriö: syyt, oireet ja hoito

Desk Reference to the Diagnostic Criteria from the DSM-5:n mukaan kaavamainen liikehäiriö pitää sisällään toistuvaa, ei-tarkoituksenmukaista käyttäytymistä. Tämä häiriö voi vaikuttaa haitallisesti siitä kärsivän lapsen sosiaaliseen elämään ja koulunkäyntiin.

Millaisia muutoksia virtsassa voi esiintyä?

Virtsa on nestettä, jota munuaiset tuottavat suodatettuaan kuona-aineet ja ylimääräisen veden. Tämä neste kulkee sitten virtsanjohtimiin ja varastoituu lopuksi virtsarakkoon. Virtsarakkoon varastoitunut virtsa poistuu lopulta elimistöstä virtsaputkea pitkin. Tässä artikkelissa kerromme, millaisia muutoksia virtsassa ja virtsaamisessa voi esiintyä.