Sairaudet

Tästä osiosta löydät paljon tietoa ihmiskehon yleisimmistä sairauksista. Taudit, häiriöt, ongelmat hengitysteissä tai sydän- ja verisuonijärjestelmässä, naisten vaivat… Jokaisella sairaudella on omat oireensa joista on hyvä olla tietoinen, ja niiden lisäksi annamme tietoa uusimmista hoidoista, tutkimuksista ja tieteen edistysaskeleista.

Munasarjasyövän sivuvaikutukset

Munasarjasyöpä aiheutuu munasarjojen solujen hallitsemattomasta kasvusta. Tällaiseen syöpään voi liittyä kasvainten muodostumista alueella, ja se voi myös levitä muihin kehonosiin. Hoidon täytyy suorittaa pätevä asiantuntija, joka varmistaa, että munasarjasyövän sivuvaikutukset ovat niin pieniä kuin vain mahdollista. Hoitoon liittyy kuitenkin joitakin…

Suolistotulehduksen aiheuttajat

Tiedätkö, mikä suolistotulehdus oikeastaan onkaan? Tiedätkö, mikä sitä aiheuttaa? Tässä artikkelissa kerromme mitkä suolistotulehduksen yleisimmät aiheuttajat ovat, sekä miten sitä voi yrittää ehkäistä.

Haiman neuroendokriinisten kasvainten diagnoosi ja hoito

Haiman neuroendokriiniset kasvaimet eli NET-kasvaimet (neuroendocrine tumour) ovat joukko endokriinisia kasvaimia, jotka ovat peräisin haiman saarekkeista. Ne eivät yleensä ole kovin aggressiivisia, vaikka joissakin tapauksissa niistä voi ajan mittaan kasvaa pahanlaatuisia.

Emättimen hiivatulehdusten ehkäisy: 5 tärkeää neuvoa

Jos olet yleisesti ottaen terve ja pidät huolta hyvästä intiimihygieniasta, pystyt estämään Candidaa lisääntymästä, ja siten voit torjua emättimen hiivatulehdusten syntyä. Jos vastustuskykysi ei kuitenkaan pysty pitämään tilannetta tasapainossa, tuloksena on tulehdus ja sen myötä ilmenee erilaisia oireita.

Mikä on CP-vamma?

CP-vamma on eräänlainen aivovaurion aiheuttama kehitysvamma. Tämä vaurio rajoittaa ihmisen aktiivisuutta, sillä se vaikuttaa sekä liikkuvuuteen että ryhtiin.

Aortan dissekaatio ja sen hoito

Aortan dissekaatio on erittäin vakava trauma. Tällainen traumaattinen aortan repeämä tapahtuu itsestään, ja se on jonkin verran yleisempi naisilla kuin miehillä.

Miksi insuliiniresistenssi on yleinen nykyään?

Lääketieteen uusimmat edistysaskeleet ovat mahdollistaneet hoidon sellaisiin sairauksiin, jotka olivat kohtalokkaita vielä muutama vuosikymmen sitten. Mutta tällä hetkellä yleistyvät uudet sairaudet, joiden vakavuudesta moni ei ole riittävän tietoinen. Tällainen ongelma on muun muassa insuliiniresistenssi. Miksi insuliiniresistenssi on niin yleinen nykyään?

Aivolisäkkeen adenooman aiheuttajat ja oireet

Aivolisäke eli hypofyysi on hormoneja erittävä rauhanen, joka vaikuttaa moneen tärkeään prosessiin ihmisen kehossa. Se painaa noin puoli grammaa ja se koostuu kahdesta lohkosta. Kun aivolisäkkeen sisällä ilmenee epänormaalia solujen kasvua, on kyseessä aivolisäkkeen adenooma. Tämä kasvain on yhteydessä hypotalamukseen…

Mitä ovat pilomatriksoomat?

Oireyhtymä, jonka yhteydessä esiintyy useita pilomatriksoomia, on melko harvinainen sairaus. Tyypillisesti pilomatriksoomat ovat hyvänlaatuisia kasvaimia, joita kehittyy karvankasvun kohtien soluihin iholla.

Aivokuoren atrofian diagnoosi ja hoito

Aivokuoren atrofia on neurodegeneratiivinen sairaus, joka vaikuttaa ihmisen näköön. Ihminen joko menettää sen kokonaan tai vain osittain. Muistinmenetys on myös usein esiintyvä oire. Tässä artikkelissa tarkastelemme tätä sairautta ja kerromme sinulle, kuinka voit tunnistaa sen ajoissa.

Mitä on yösyöpöttely?

Oletko sinäkin usein seisonut jääkaapilla keskellä yötä ja haalinut syötävää kaksin käsin? Tässä tapauksessa kannattaa miettiä, voisiko yösyöpöttely olla sinulle ongelma.

Kipu emättimessä: mitä siitä tulee tietää

Kipu emättimessä on polttavaa ja tykyttävää tunnetta, joka johtuu naisen sukupuolielinten tulehduksesta. Se vaikuttaa noin 16 % naisväestöstä. Tässä artikkelissa haluamme kertoa sinulle kyseisestä sairaudesta, jotta voit tunnistaa sen oireet ja ryhtyä tarvittaessa asianmukaisiin toimenpiteisiin.

Sarveiskalvon kasvaimet: pinguekula ja pterygium

Silmät muodostavat yhden aisteistamme: näköelimen. Siksi meidän tulisi kiinnittää huomiota kaikkiin silmiin kohdistuviin poikkeavuuksiin. Tässä mielessä sarveiskalvon kasvaimet, kuten pinguekula eli sidekalvokyhmy ja pterygium eli siipikalvo, ovat varsin yleisiä silmiin kohdistuvia poikkeavaisuuksia, joihin syvennymme tarkemmin tässä artikkelissa.

Yhteinen valtimorunko: oireet ja syyt

Yhteinen valtimorunko eli tieteelliseltä nimeltään arterial truncus on synnynnäinen epämuodostuma. Tällöin ihmisen sydämestä lähtee vain yksi valtimo, eivätkä kammiot ja eteiset ole kunnolla muodostuneet. Toisin sanoen ihmisellä on yksi suuri valtimo sen sijaan että niitä olisi kaksi erillistä, jotka veisivät…

Primaarinen ja sekundaarinen yskäpäänsärky

Yskäpäänsärky on yleensä tulosta jostakin jo aiemmin ihmisellä olleesta fyysisestä ongelmasta. Se ei onneksi aina ole vakava ongelma, ja näitä päänsärkyjä voi kehittyä joko rasituksen vuoksi äärimmäisen kuivan yskän aikana tai sitten hyvin pitkään jatkuneen yskän yhteydessä.

Silmien karsastus: oireet ja hoito

Silmien karsastus – arkikielessä kierosilmäisyys, tieteelliseltä nimeltään strabismus – on tila, joka voidaan yleensä havaita heti lapsen syntymän jälkeen. Ennuste on erinomainen, jos ongelma pystytään diagnosoimaan ja hoitamaan jo ennen kuin lapsi tulee neljän vuoden ikään.