Sairaudet

Tästä osiosta löydät paljon tietoa ihmiskehon yleisimmistä sairauksista. Taudit, häiriöt, ongelmat hengitysteissä tai sydän- ja verisuonijärjestelmässä, naisten vaivat… Jokaisella sairaudella on omat oireensa joista on hyvä olla tietoinen, ja niiden lisäksi annamme tietoa uusimmista hoidoista, tutkimuksista ja tieteen edistysaskeleista.

Näin masennus vaikuttaa aivoihin – 4 vaikutusta

Tiedätkö, mitä masentuneen ihmisen elimistössä tarkemmin ottaen tapahtuu? Joskus voi puheiden perusteella vaikuttaa siltä, että masennus on vain ihmisen tunne-elämää koskeva ongelma, mutta masennus vaikuttaa ihmiseen kokolailla, myös aivoihin. Aivoissa tapahtuu fyysisiä ja kemiallisia muutoksia, ja masennus vaikuttaa sekä psyykkiseen…

Psoriasis lapsella

Psoriasis on tunnettu sairaus, ja siitä voivat kärsiä monen ikäiset ihmiset, sekä naiset että miehet. Yleisesti ottaen sitä sairastaa 2-3 % ihmisistä maailmanlaajuisesti. Psoriasis on lapsella kuitenkin melko harvinainen sairaus.

Mikä on akuutti koronaaritautisyndrooma?

Akuutti koronaaritautisyndrooma eli ACS ilmenee ihmisellä silloin, kun veren virtaus sydämeen vähentyy merkittävästi. Useimmissa tapauksissa tämä johtuu ateroomaplakin kertymisestä sepelvaltimoihin. Tässä artikkelissa kerromme mistä tarkemmin ottaen on kyse, sekä kerromme erilaisista diagnoosimenetelmistä. Jatka lukemista!

Ruokatorven laskimolaajentumat

Suonikohjut ovat kaikille tuttu käsite. Ne ovat laajentuneita verisuonia, mikä liittyy verisuonten vajaatoimintaan. Entäpä sitten ruokatorven laskimolaajentumat? Ne sijaitsevat ruokatorven päässä ja haittaavat veren kunnollista virtaamista.

5 riskitekijää, jotka voivat johtaa masennukseen

Masennus luokitellaan mielialahäiriöksi. Masentuneilla ihmisillä esiintyy syvää surun tunnetta, ärtyisyyttä, mielenkiinnon puutetta elämää kohtaan sekä muutoksia käyttäytymisessä. Mutta tiedätkö ne riskitekijät, jotka voivat johtaa masennukseen?

Kaavamainen liikehäiriö: syyt, oireet ja hoito

Desk Reference to the Diagnostic Criteria from the DSM-5:n mukaan kaavamainen liikehäiriö pitää sisällään toistuvaa, ei-tarkoituksenmukaista käyttäytymistä. Tämä häiriö voi vaikuttaa haitallisesti siitä kärsivän lapsen sosiaaliseen elämään ja koulunkäyntiin.

Miksi nivelrikko aiheuttaa polvikipua?

Nivelrikko eli artroosi on koko elimistöön liittyvä rappeumasairaus, joka voi vaikuttaa mihin tahansa kehon niveleen. Se ilmaantuu usein luiden päissä olevan suojaavan ruston kulumisen seurauksena. Kun sitä esiintyy polvissa, nivelrikko aiheuttaa polvikipua.

Migreenin syyt, oireet, diagnosointi ja hoito

Iso osa ihmisistä kärsii migreeneistä säännöllisesti. Tämä neurologinen häiriö vaikuttaa heidän elämänlaatuunsa ja tämän seurauksena myös mielialaan, mikä voi johtaa jopa masennukseen ja eristäytymiseen. Tässä artikkelissa käymme läpi migreenin syyt, oireet, diagnosoinnin ja hoidon.

Mistä johtuu rintakipu yskiessä?

Rintakipu yskiessä voi tuntua huolestuttavalta oireelta, sillä usein ihmiset yhdistävät sen keuhkoihin tai sydämeen ja uskovat sen olevan merkki jostain vakavasta terveysongelmasta. Lue alta, mistä rintakipu yskiessä voi johtua.

Lymen taudin oireet ja hoito

Lymen taudin eli borrelioosin takana piilee mustajalkaisten punkkien välittämä bakteeritauti. Nämä punkit tunnetaan myös valkohäntäpeurojen ja metsäkauriiden punkkeina, koska kyseisillä eläimillä niitä on havaittu runsaasti. Lymen tautia levittävät punkit kantavat Borrelia burgdorferi -nimistä bakteeria, jonka ne sitten puremansa kautta välittävät…

Hauislihasten jännetulehduksen aiheuttajat

Hauislihasten jännetulehdus on sairaus, joka vaikuttaa hauislihasten jänteeseen. Se ei kuitenkaan yleensä johda vakaviin seurauksiin. Se havaitaan useimmiten silloin, kun ihminen kokee kipua pelkästään käsivarttaan liikuttamalla.

Obstruktiivinen uniapnea lapsilla

Obstruktiivinen uniapnea on vakava sairaus. On siis melko huolestuttavaa, jos lapsi kärsii siitä. Tässä artikkelissa selvitämme kuinka tämä ongelma havaitaan ja mitä eri hoitokeinoja sen mahdollisimman nopeaan hoitamiseen on.

Krooninen ja akuutti ripuli: syyt ja hoito

Useimmissa tapauksissa ripuli määritellään äkilliseksi ulostamisen tarpeen muutokseksi suhteessa henkilön normaaliin vatsan toimintaan. Tässä artikkelissa tarkastelemme kahta ripulin tyyppiä: kroonista ja akuuttia ripulia, jotka eroavat toisistaan varsin paljon syiden ja hoidon osalta. Akuutti ripuli on yleisempi kuin krooninen, ja se…

Ihmisen papilloomavirus eli HPV

Ihmisen papilloomavirus eli HPV (eng. human papilloma virus) on yksi yleisimmistä sukupuoliteitse tarttuvista infektioista. Ihmisen papilloomavirus kuuluu papilloomaviridae -nimisiin viruksiin ja tartunnan voi saada missä tahansa seksuaalisessa elämänvaiheessa. Ihmisen papilloomavirus on kuitenkin valtaosassa tartuntatapauksista vaaraton ja oireeton.

Skitsofreniforminen häiriö: oireet ja hoito

Skitsofreniforminen häiriö on yksi skitsofrenian muoto, ja sen oireet ovat näin ollen samankaltaiset kuin skitsofreniassa. Sen oireet kestävät kuitenkin aina yli yhden mutta alle kuusi kuukautta niiden prodromaalisessa, aktiivisessa ja jälkivaiheessa.