Sairaudet

Tästä osiosta löydät paljon tietoa ihmiskehon yleisimmistä sairauksista. Taudit, häiriöt, ongelmat hengitysteissä tai sydän- ja verisuonijärjestelmässä, naisten vaivat… Jokaisella sairaudella on omat oireensa joista on hyvä olla tietoinen, ja niiden lisäksi annamme tietoa uusimmista hoidoista, tutkimuksista ja tieteen edistysaskeleista.

Mitä eturauhasen tutkimukset ovat?

Eturauhasen tutkimukset ovat aiheena usein tabu miesten keskuudessa. Monille se tarkoittaa yksityisyyden loukkaamista, josta he eivät ole halukkaita luopumaan. Ajan myötä näistä tutkimuksista on onneksi tullut yhä laajemmin hyväksyttyjä menetelmiä.

Miksi me vilustumme?

Vilustuminen eli flunssa on yksi yleisimmistä sairauksista. Itse asiassa se on myös yksi yleisimmistä syistä lääkärin vastaanotolla vierailuun, samoin suurimpia syitä poissaoloille sekä kouluissa että työpaikoilla. Kuinka moni meistä onkaan pysähtynyt miettimään, miksi me vilustumme?

Selkärankareuman diagnoosi ja hoito

Selkärankareuma on krooninen tulehdustauti, joka vaikuttaa pääosin puoliniveliin. Näiden nivelten on taipumus yhdistyä, mikä johtaa liikkuvuuden heikentymiseen. Sen myötä niistä tulee vähemmän joustavia. Siitä syystä tätä sairastavien ihmisten asento on usein etukenossa.

Näin COVID-19 vaikuttaa elimistöön

COVID-19 on virus, joka on ravistanut suurta osaa maailmastamme jo useiden viime viikkojen ajan. Maailman terveysjärjestö WHO julisti 11. maaliskuuta 2020 tämän viruksen pandemiaksi, joka on tartuttanut ja tartuttaa edelleen ihmisiä ympäri maailmaa, etenkin Kiinassa ja Euroopassa. Mutta miten COVID-19…

Kuinka virukset muuttuvat

Kysymys siitä, kuinka virukset muuttuvat, on kaikkien huulilla aina epidemia-aikoina. Nyt koronaviruksen levitessä tätä kysymystä on alettu taas pohtia.

Yleisiä myyttejä koronaviruksesta

Koronaviruksen myötä esiin on noussut monia myyttejä. Varsinkin sosiaaliset mediat ovat täynnä valeuutisia, erityisesti koskien mahdollisia hoitoja sairauteen tai pandemian vaaroja ja laajuutta. Kaikki nämä koronavirusta koskevat myytit ovat haitallisia, koska ne aiheuttavat hämmennystä ja voivat saada ihmiset toimimaan mahdollisesti…