Sairaudet

Tästä osiosta löydät paljon tietoa ihmiskehon yleisimmistä sairauksista. Taudit, häiriöt, ongelmat hengitysteissä tai sydän- ja verisuonijärjestelmässä, naisten vaivat… Jokaisella sairaudella on omat oireensa joista on hyvä olla tietoinen, ja niiden lisäksi annamme tietoa uusimmista hoidoista, tutkimuksista ja tieteen edistysaskeleista.

Radikulopatia: syyt, oireet ja hoito

Voi olla, että olet jo aikaisemmin törmännyt termiin ”radikulopatia”, mutta et välttämättä tiedä, millainen sairaus on kyseessä. Jotta pystyisimme käsittämään paremmin mistä tämä tila muodostuu, meidän on ensin tutustuttava hieman selkärankaan ja sen toimintaan.

Fragile X-oireyhtymä: oireet ja hoito

Fragile X-oireyhtymä (Frax-oireyhtymä tai Fragiili X-oireyhtymä) tunnetaan geneettisenä ja perinnöllisenä häiriönä, joka vaikuttaa ihmisen älyllisiin kykyihin. Sellaisenaan se on sairaus, joka aiheuttaa merkittäviä seurauksia sekä itse potilaalle että hänen lähimmäisilleen.

Mistä kipu munuaisissa voi johtua?

Kysymykseen siitä, mistä kipu munuaisissa voi johtua, ei ole yhtä ja ainoaa vastausta. Ensimmäinen asia, joka kuitenkin tulee pitää mielessä on se, että näissä elimissä esiintyvä kipu ei yleensä ole normaalia, joten tähän oireeseen tulisi aina suhtautua erittäin vakavasti.

Eteislepatus: oireet ja aiheuttajat

Eteislepatus on sydämen rytmihäiriö. Se koostuu sydämen eteisen sähköpurkauksen epänormaalista ja nopeasta tuotannosta. Nämä purkaukset aiheuttavat nopeamman supistuksen eteisessä. Siten vain jotkut näistä sähköimpulsseista pääsevät kammioihin asti. Tämä saa ne supistumaan epäsäännöllisesti sekä nopeammin eikä yhtä tehokkaasti kuin normaalisti.