Logo image
Logo image

Soft Lift: uusi kasvojen nuorentamismenetelmä

4 minuuttia
Soft Lift on uusi kasvojen nuorentamismenetelmä, joka yhdistää botuliinitoksiinin ja hyaluronihapon. Mutta mistä tämä menetelmä koostuu, ja mitkä ovat sen edut kauneuden ja hyvinvoinnin kannalta? Tässä artikkelissa kerromme aiheesta.
Soft Lift: uusi kasvojen nuorentamismenetelmä
Viimeisin päivitys: 15 syyskuuta, 2020

Soft Lift on yksi kauneudenhoitoalan uusimmista liittolaisista taistelussa ikääntymistä vastaan. Sanotaan, että kasvomme ovat kuin sanaton ensiesittely, jonka annamme itsestämme ulkoiselle maailmalle: tästä syystä ei ole ollenkaan outoa, että niin monet meistä haluavat pitää kasvonsa aina nuorekkaina ja hehkuvina.

Jos kasvojen huolenpito aloitetaan ei-invasiivisilla kosmeettisilla hoidoilla jo nuoresta lähtien, meillä on etuna se, että voimme kohdata tulevat vuodet nuorekkaampina ja elinvoimaisempina, jolloin voi myös olla, ettei tarvetta kauneusleikkauksille synny tulevaisuudessa välttämättä ollenkaan.

Mistä Soft Lift koostuu?

Soft Lift on uusi kasvojen nuorentamiseen suunnattu menetelmä, joka sopii kaikille iästä tai sukupuolesta riippumatta. Sen päämääränä on tarjota luonnollisia lopputuloksia palauttamalla kasvojen ihon ja ilmeen harmoniaa. Sillä ei ole vasta-aiheita ja se sopii turvallisena menetelmänä kaikille niille, jotka haluavat palauttaa kasvojensa raikkaan ilmeen.

Tämä tekniikka suoritetaan alaan erikoistuneen lääkärin vastaanotolla, ja jo ensimmäisen istunnon jälkeen potilas voi palata normaaliin elämään. Menetelmän tarjoamat tulokset ovat erittäin mielenkiintoisia, sillä monet ovat huomanneet kasvojensa ilmeen uudistuvan merkittävällä tavalla. Tämän menetelmän vaikutukset kestävät noin 4 kuukauden ajan.

Soft Lift -tekniikka on minimaalisesti invasiivinen, ja sen suorittaa vain pätevä ja alaan erikoistunut lääkäri. Tekniikan tarpeellisuuden selvittäminen tulee tehdä etukäteen, jotta ammattilainen kykenee määrittelemään potilaskohtaisesti, onko kasvojenkohotukselle tarvetta vai ei.

Some figure
Soft Lift on ei-invasiivinen ikääntymistä ehkäisevä tekniikka, joka tarjoaa mielenkiintoisia tuloksia. Kaiken kaikkiaan se auttaa ylläpitämään kasvojen ihoa nuoren näköisenä.

Luonnollinen ikääntyminen

Kasvojen ikääntyminen tuo esille useita muutoksia, kuten dynaamisia ryppyjä, staattisia ryyppyjä sekä kollageenin ja hyaluronihapon menetyksen. Tämä näkyy siinä, että iho alkaa menettää kimmoisuuttaan. Tämän lisäksi voimme löytää kasvojen ikääntymiseen liittyvistä merkeistä myös seuraavat:

 • Kasvojen muodon menetys painovoiman vaikutuksesta.
 • Ihon kiinteyden katoaminen.
 • Volyymin menetys.
 • Ihon rakenteen ja värin muutokset.

Kaikki nämä muutokset, jotka tapahtuvat iholla ajan myötä, tekevät kasvoistamme ikääntyneet ja väsyneet. Toisaalta kuitenkin monet menetelmät, kuten Soft Lift, voivat auttaa ehkäisemään ja hidastamaan tätä luonnollista ihon ikääntymisprosessia.

Sinua saattaa myös kiinnostaa: Ennenaikaisen ikääntymisen ehkäisy ruokavaliolla

Mistä Soft Lift -menettely koostuu?

Soft Lift -menettely koostuu kahdesta eri tuotteesta, jotka ovat seuraavat:

 • Tyypin A botuliinitoksiini, joka on tarkoitettu dynaamisten ryppyjen eli kasvojen lihasten liikkeestä muodostuvien ryppyjen (gestikulaation) häivyttämiseen.
 • Hyaluronihappo, jonka tehtävänä on täyttää ja häivyttää ryppyjä, jotka ovat pysyviä. Nämä rypyt ovat usein dynaamisia ryppyjä syvempiä ja näkyvämpiä kasvoissa myös silloin, kun ne ovat levossa. Hyaluronihappo on tarkoitettu myös kasvojen ja huulien ääriviivojen harmonisointiin sekä ikääntymisen myötä vähentyneen kasvojen volyymin korvaamiseen.

International Journal of Biological Macromolecules -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa on todettu, hyaluronihapolla on erittäin tärkeitä vaikutuksia ihon ulkonäön parantamiseen.

Some figure
Soft Lift -tekniikan suorittamiseen käyttäviä aineita ovat muun muassa tyypin A botuliinitoksiini ja hyaluronihappo.

Toimenpiteen jälkeiset muutokset ihossa

Soft Lift on ei-invasiivinen ja ei-kirurginen toimenpide, joka häivyttää ihon ikääntymisen merkkejä. Saavutettu lopputulos on luonnollisempi, nuorekkaampi ja miellyttävämpi ilman, että potilaan tarvitsisi käydä läpi kosmeettisen kirurgian mukana tuomia riskejä tai toipumisaikaa.

Tämä menetelmä on edistyksellinen lääketieteellinen tekniikka, joka hyödyntää huippuluokan ikääntymistä jarruttavia hoitoja (täyteaineet, joissa on hyaluronihappoa sekä iholle levitettävät aineet, joissa on A tyypin botuliinitoksiinia) saavuttaen merkittäviä muutoksia kasvojen nuorentamisessa.

Mitä alueita Soft Lift -tekniikka voi hoitaa?

Soft Lift -tekniikkaa voidaan käyttää missä tahansa osaa kasvoista. Tätä ennen alan asiantuntijan on kuitenkin arvioitava, kuinka merkittäviä ikääntymisen merkkejä hoidettavassa kasvojen osassa esiintyy ja miten välttämätöntä niiden korjaaminen on. Näitä ovat seuraavat:

 • Nenän alue.
 • Kulmat ja otsa (kulmien kohotus ja otsarypyt).
 • Nasolabiaaliset juonteet, silmäkulmien rypyt (naururypyt).
 • Volyymin lisääminen poskiin.
 • Kasvojen ääriviivojen määrittäminen.
 • Huulet (huulten volyymin lisääminen, huulten ääriviivojen muotoilu ja huulten ryppyjen häivyttäminen)

Kasvojen nuorentamisen uusimmat trendit tukevat sitä, että etsimme jatkuvasti yhä luonnollisempia ja harmonisempia tuloksia, jotka onnistuvat kaunistamaan kasvojen kuntoa kokonaisvaltaisella tavalla.

Some figure
Soft Lift -tekniikan avulla on mahdollista kasvojen ihon kuntoa lähes missä tahansa alueella. Sen tulokset ovat havaittavissa jo ensimmäisestä hoitokäsittelystä lähtien.

Kiinnostuitko aiheesta? Lue täältä lisää: Kasvojen radiofrekvenssihoidon tuomat edut

Kasvojenkohotuksen 3 K:ta

Suurin ero tavanomaisissa ihon nuorentamistekniikoissa piilee niiden kaksiulotteisessa lähestymistavassa, jota käytetään kasvojen kunnon arviointiin. Näissä hoidoissa onkin yleensä otettu huomioon vain tiettyjen ryppyjen tai uurteiden käsittely.

Soft Lift -menetelmä on vienyt tämän hoitomuodon vielä askelta pitemmälle, sillä tässä tekniikassa analysoidaan kasvojen ihon kuntoa kolmiulotteisesta näkökulmasta. Soft Lift -menetelmän tehtävänä onkin hoitaa kaikkia ikääntymiseen liittyviä merkkejä, jotka löytyvät seuraavien kasvojen uudistamisen 3 K:n sisältä:

 • Kasvojen lihasten rentouttaminen: Tämä auttaa vähentämään dynaamisia ryppyjä (botuliinitoksiini).
 • Kasvojen ääriviivojen uudelleen määritteleminen: Tämä puolestaan auttaa staattisten ryppyjen hoidossa (hyaluronihappo yhdessä botuliinitoksiinin kanssa).
 • Kasvojen volyymin korvaaminen: Tämä ulottuvuus lisää volyymia uudelleen niillä alueilla, joilla sitä eniten tarvitaan; joko sen vuoksi, että ihon kimmoisuus on ajan myötä kadonnut tai sen vuoksi, että se ei ole koskaan sitä edes ollut (hyaluronihappo).

Kaiken tämän suhteen on sanottu, että Soft Lift on toden totta innovatiivinen hoito, jossa yhdistyvät jo aikaisemmin tehokkaiksi todetut tekniikat kasvojen ihon nuorekkuuden ja kimmoisuuden palauttamiseksi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Small, R. (2014). Botulinum Toxin Injection for Facial Wrinkles. American Family Physician90(3), 168–175.
 • Sulamanidze M, Sulamanidze G. Facial lifting with Aptos Methods. J Cutan Aesthet Surg. 2008;1(1):7‐11. doi:10.4103/0974-2077.41149
 • Floyd, E. M., Sukato, D. C., & Perkins, S. W. (2019, May 1). Advances in Face-lift Techniques, 2013-2018: A Systematic Review. JAMA Facial Plastic Surgery. American Medical Association. https://doi.org/10.1001/jamafacial.2018.1472
 • Nigam, P., & Nigam, A. (2010, January 1). Botulinum toxin. Indian Journal of Dermatology. https://doi.org/10.4103/0019-5154.60343
 • Jankovic, J. (2010). Botulinum Toxin. In Encyclopedia of Movement Disorders (pp. 144–150). Elsevier Inc. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-374105-9.00098-8

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.