Hyaluronihappo: kauneus, jonka voit luoda

Tiesitkö, että aivan kuten kollageenin suhteen, kehomme tuottaa hyaluronihappoa ja voimme stimuloida sen tuotantoa seuraamalla kunnollista ruokavaliota?
Hyaluronihappo: kauneus, jonka voit luoda
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Kirjoittanut Yamila Papa Pintor

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Hyaluronihaposta puhutaan nykyään paljon. Sen suosio kasvaa, sillä se on merkittävässä roolissa julkkisten viimeisimmissä kauneushoidoissa.

Monet ihmiset eivät kuitenkaan tiedä, että hyaluronihappo on ainesosa jota löytyy kehosta, ja että keho voi “tuottaa” sitä terveellisen ruokavalion voimin.

Opit lisää tässä artikkelissa.

Mitä hyaluronihappo on ja mihin sitä käytetään?

hyaluronihappo pitää nuorena

Yhdessä kollageenin kanssa tämä happo on suuri liittolainen taistellessamme ajan tuomia ryppyjä ja ihon elinvoimaisuuden menettämistä vastaan.

Hyaluronihappoa saadaan luonnollisesti kehosta ja sitä on useimmissa kudoksissa, elimissä, rustossa ja tietenkin verinahassa.

Kun ikäännymme, alkaa kehossamme oleva hyaluronihappo vähentyä merkittävästi.

Kun tulemme 35 vuoden ikään, kehon hyaluronihappotuotanto vähenee voimakkaasti ja se näkyy kasvoilla ja muissa kehonosissa. Tämän ainesosan puutteen selvimmät merkit ovat ikääntyminen, kasvojen juonteet ja löysä iho.

Yksi tämän hapon pääominaisuuksista on sen kyky säilyttää vettä ja kosteuttaa ihoa.

Se antaa verinahalle kiinteämmän ulkonäön ja on täydellinen ryppyjen “täyttäjä”. Hyaluronihappoa on käytetty esteettisissä lääkkeissä 90-luvulta lähtien ruiskeiden muodossa, jotka auttavat palauttamaan ihon elinvoiman ja nuorekkaan ulkonäön.

Naiset kääntyvät sen puoleen silloin kun he alkavat huomata ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä, sillä kun keho alkaa menettää sitä, tulee sen luonnollisesta tuotannosta vaikeampaa.

Hyaluronihapon puute vaikuttaa eniten seuraaviin alueisiin:

 • Suupielet ja huulen ulkoraja
 • Posket
 • Naururypyt (nenän vieressä)
 • Silmärypyt (silmien vieressä)

Kuinka hyaluronihappoa lisätään luonnollisesti

hyaluronihappoa iholle

Hyaluronihappo tunnetaan myös “nuoruuden lähteenä” ja se on tärkeä ravintoaine, joka ei ainoastaan vähennä ryppyjä ja paranna ihoa, vaan myös vahvistaa puolustusjärjestelmää ja korjaa vaurioituneita kudoksia.

Jotta voisit korvata iän tuoman hyaluronihapon menetyksen, suosittelemme sinua syömään näitä ruokia:

Vähärasvainen liha

Vähärasvainen liha sisältää paljon tätä ravintoainetta. Lisäksi se auttaa kehoa tuottamaan kollageenia ilman, että sinun tarvitsee käydä leikkauksessa tai kalliissa hoidoissa.

Vähärasvaisesta lihasta saadaan hyaluronihappoa, joka voi auttaa parantamaan haavoja ja vahvistamaan sidekudoksia.

Lisää näitä ruokia ruokavalioosi:

 • Lammas
 • Nauta
 • Vasikka
 • Ankka
 • Kalkkuna

Gelatiini eli liivate

hyaluronihappoa hyytelöstä

Gelatiini (hyytelö) on suosittu kesäruoka, se on hyvä laihduttamisessa tai lasten makeannälän tyydyttämisessä. Gelatiinissa on paljon hyaluronihappoa ja se on myös raikasta, herkullista ja vähäkalorista.

Voidaksesi parantaa kudosten terveyttä, sinun tulee syödä annos liivatetta päivittäin (voit yhdistää sen hedelmiin).

On hyvä pitää mielessä, että gelatiinin syönti kosteuttaa ihoasi, sillä aineenvaihdunta jakaa sen ja levittää niveliin ja nivelnesteeseen.

Se on täydellinen hyaluronihapon lähde, jota tarvitsemme.

Kalanmaksaöljy

Kalanmaksaöljyä saadaan terveyskaupoista. Se antaa keholle hyaluronihapon lisäksi myös A-vitamiinia.

Tämä ravintoainekaksikko ehkäisee ihon ennenaikaista ikääntymistä, auttaa kollageenin tuotannossa ja vähentää ryppyjä. Et tarvitse sitä paljoa, vain teelusikallisen päivässä.

Vihannekset

hyaluronihappoa vihanneksista

Vihannekset ovat täydellisiä vitamiinien ja ravintoaineiden lähteitä, joissa on tietysti myös hyaluronihappoa.

Eniten hyaluronihappoa sisältäviä vihanneksia ovat perunat ja lehtimangoldi (voit syödä niitä erikseen tai yhdessä). Älä syö niitä paistettuina, koska sillä on päinvastainen vaikutus terveyteesi.

Näissä vihanneksissa on myös sinkkiä, joka on kollageenin tuotantoon tarvitsemamme ravintoaine.

Älä myöskään epäröi muiden vihannesten käyttöä, jotka sisältävät runsaasti vitamiineja ja beetakaroteenia, kuten tomaattien, paprikoiden, porkkanoiden ja punajuurten.

Hedelmät

Meidän tulee tietenkin myös sisällyttää hedelmiä terveydelle hyödyllisten asioiden listalle, jotka tekevät ihostasi nuoremman ja yleisestä terveydestäsi paremman.

Valitse hedelmiä jotka tarjoavat paljon C-vitamiinia, sillä hyaluronihapon tuotannon lisäksi se parantaa näköä, suojaa ihoasi vapailta radikaaleilta ja auttaa haavojasi parantumaan.

C-vitamiinin parhaita lähteitä ovat sitrushedelmät (appelsiinit, greipit) ja marjat (mansikat, vadelmat, kirsikat).

Aromaattiset yrtit

mausteet

Yrtit tuovat herkullisen “lisän” ruokiisi. Samaan aikaan ne tarjoavat ravintoaineita kehollesi, josta tulee terve ja kaunis. Ne ovat täydellisiä!

Valitse ruokien maustamiseksi persiljaa, korianteria, rosmariinia ja basilikaa, jos haluat auttaa verinahkaasi, vähentää ryppyjä ja stimuloida aineenvaihduntaasi.

Lopuksi haluaisimme korostaa sitä, että kehomme tarvitsee myös riittävästi magnesiumia syntetisoidakseen hyaluronihappoa.

Mistä sitä voidaan saada?

 • Banaaneista, aprikooseista ja avokadoista
 • Cashewpähkinöistä, manteleista, saksanpähkinöistä ja kastanjoista
 • Herneistä ja pavuista
 • Auringonkukansiemenistä
 • Tofusta
 • Soijajauhoista
 • Tummasta riisistä ja hirssistä
 • Maidosta

Tasapainoisen ruokavalion säilyttämisen ja hyaluronihapon tuottamisessa auttavien ruokien käytön lisäksi suosittelemme sinua varmistamaan, että harrastat liikuntaa ja juot kaksi litraa vettä päivittäin.

Siten autat poistamaan kehoon kertyneet myrkyt, jotka voivat vahingoittaa ihon terveyttä.

Sinun ei tietenkään tulisi polttaa tai käyttää alkoholia tai kahvia, jos haluat saada nuoren ja terveen ihon.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.